PS3 igrači dobijaju BF 1943

poruka: 6
|
čitano: 1.600
|
moderatori: XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Mini-sapunica oko Electronic Artsovog odbijanja da igračima na PlayStationu 3 uz Battlefield 3 isporuči i Battlefield 1943 (kako im je i obećano), privedena je kraju nakon što su igrači podnijeli kolektivnu tužbu protiv kompanije. Naime, EA je sada svim kupcima BF-a 3 ipak pristao podijeliti besplatne bonus kopije Battlefielda 1943.

Ukoliko vam nije poznato o čemu se radi, Electronic Arts je svojevremeno vlasnicima PS3 konzola u cilju bolje prodaje Battlefielda 3 obećao i besplatan primjerak BF-a 1943. Sony se obećanju pridružio naglašavajući da je to omogućeno velikim kapacitetom Blu-ray diskova. Kada su gameri kupili Battlefield 3, nisu mogli ne primijetiti da uz njega nisu dobili obećanu bonus igru.

Electronic Arts se zatim povodom toga oglasio obećanjem da će u nedostatku besplatne igre DLC-ovi za Battlefield 3 na PlayStationu zauzvrat biti dostupni ranije. S tim je postojao samo jedan problem – to su bili obećali već ranije, prije ovog incidenta.

Poslije razrješenja situacije, iz kompanije su kratko rekli da je bila riječ o nesporazumu i ponudili uputstvo kako doći do besplatnog primjerka igre na PS-u 3.

Čitava situacija je pokazatelj šta se dešava, čak i u mlako regulisanoj igraćoj industriji, kada dovoljan broj korisnika dovoljno ozbiljno priprijeti tužbom kakvoj velikoj korporaciji.

Izvor:Info.ba

Programming is understanding. – Kristen Nygaard

2 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: PS3 igrači dobijaju BF 1943

A PC igrači?

There are two types of the people. Those who understand binary and those who dont.
16 godina
protjeran
TheTech kaže...

A PC igrači?

Mi smo to već davno odigrali..

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
neaktivan
TheTech kaže...

A PC igrači?

Ništa.

15 godina
neaktivan
1943 je samo za konzole.
15 godina
neaktivan

Je li ima uopće tema na forumu za ovu igru?(vidim da ima pod PC)Baš sam malo prije odigrao 30 minuta trial verziju i jako mi se sviđa.Prilično je zabavna.

The only thing I feel when I kill is the recoil from my rifle
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice