Mini-sapunica oko Electronic Artsovog odbijanja da igračima na PlayStationu 3 uz Battlefield 3 isporuči i Battlefield 1943 (kako im je i obećano), privedena je kraju nakon što su igrači podnijeli kolektivnu tužbu protiv kompanije. Naime, EA je sada svim kupcima BF-a 3 ipak pristao podijeliti besplatne bonus kopije Battlefielda 1943.
Ukoliko vam nije poznato o čemu se radi, Electronic Arts je svojevremeno vlasnicima PS3 konzola u cilju bolje prodaje Battlefielda 3 obećao i besplatan primjerak BF-a 1943. Sony se obećanju pridružio naglašavajući da je to omogućeno velikim kapacitetom Blu-ray diskova. Kada su gameri kupili Battlefield 3, nisu mogli ne primijetiti da uz njega nisu dobili obećanu bonus igru.
Electronic Arts se zatim povodom toga oglasio obećanjem da će u nedostatku besplatne igre DLC-ovi za Battlefield 3 na PlayStationu zauzvrat biti dostupni ranije. S tim je postojao samo jedan problem – to su bili obećali već ranije, prije ovog incidenta.
Poslije razrješenja situacije, iz kompanije su kratko rekli da je bila riječ o nesporazumu i ponudili uputstvo kako doći do besplatnog primjerka igre na PS-u 3.
Čitava situacija je pokazatelj šta se dešava, čak i u mlako regulisanoj igraćoj industriji, kada dovoljan broj korisnika dovoljno ozbiljno priprijeti tužbom kakvoj velikoj korporaciji.
Izvor:Info.ba
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
A PC igrači?
A PC igrači?
Mi smo to već davno odigrali..
A PC igrači?
Ništa.
Je li ima uopće tema na forumu za ovu igru?(vidim da ima pod PC)Baš sam malo prije odigrao 30 minuta trial verziju i jako mi se sviđa.Prilično je zabavna.