Intel Z77

poruka: 349
|
čitano: 55.412
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Re: Intel Z77
amanar kaže...
Bulldozer kaže...

Na koju caku uzimaš iz NewEgga ? ja uvijek kad idem da ću uzet i odaberem slanje kaže mi zip code invalid ?

Ako se ne varam, mislim da je on iz neke američke državice {#} 

Something like that :)

By the way -

ASRock z77 Extrene 4 nije losa, al mi je u oci upala ASRock z77 Extreme 6, za 30-tak $ vise, prije bi uzeo nju, a opet haj da uzmem nesto "bolje", neznam dali se isplati ovaj ASUS s obzirom na to dali cu ja to iskorisiti, a razlika u cjeni je poprilicna... gledao sam i ASRock z77 Extreme 9, ali je nema na newegg, niti amazon, cini se isto extra ploca...

Buni me fazna regulacija 8+4 na ASRock, mislim da je ASUS tu bolji, za overclocking, al nemislim ja nista extremno ni clokati, tako da sam neodlucan ?

Jel ima neka tema na forumu vezano za faznu CPU regulaciju, nije mi to najjasnije...

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.4.2012 11:02 (vlado0550).
16 godina
Intel Z77

Pogledaj na hardwaresecrets.com a netko je već prije stavio link na članak Digital vs analog PMWs s VRM listom isto sa sinhardware.com

Ash nazg durbatuluk, Ash nazg gimbatul, Ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
vlado0550 kaže...
Jurky kaže...
vlado0550 kaže...

Sta bistre odabrali za Z77:

Ako ces vec uzimat u newegga onda click

Ako bi bio voljan da obrazlozis, zasto, dali zato sto si ti fan ili ima neki drugi vazan razlog ?

Nema drugog razloga osim sto sam fan ASUS-a {#}

mozda jedino:

- kvaliteta izrade

- kvaliteta ugradjenih komponenti

- performanse

- kvaliteta UEFI BIOS-a i mogucnost postavki

- 8+4+2 fazna regulacija za sto "cistiji" i manje potrebni napon

- DIGI+II mogucnosti regulacije napona

- Stvarne OC mogucnosti bez throtlinga

- SupremeFX III

- podrska itd...

BTW tvoj je novac kupi sto hoces, ja sa svojim kupujem samo provjereno, tako da kasnije nebude skrivenih iznenadjenja...

Google is your friend
15 godina
Jurky kaže...

mozda jedino:

- kvaliteta izrade

- performanse

- SupremeFX III

- podrska itd...

BTW tvoj je novac kupi sto hoces, ja sa svojim kupujem samo provjereno, tako da kasnije nebude skrivenih iznenadjenja...

Ah vi fanboji, uvijek sve nešto pričate a bez da poduprete konkretnim stvarima... {#}

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.4.2012 13:46 (miki1981).
15 godina
neaktivan
miki1981 kaže...
Jurky kaže...

mozda jedino:

- kvaliteta izrade

- performanse

- SupremeFX III

- podrska itd...

Ah vi fanboji, uvijek sve nešto pričate a bez da poduprete konkretnim stvarima... {#}

meni je dovoljno konkretan moj inbox i sto imam svega u njemu poslije otvaranja ove teme

a i sama fizicka usporedba dvaju odredjenih modela mi je jos konkrentnija... {#}

konkretno na ovom forumu neisplati se davat neka svoja razmisljanja i iskustva kad se moras dirnut u osinje gnjezdo...{#}

Google is your friend
Poruka je uređivana zadnji put sub 21.4.2012 14:06 (Jurky).
15 godina
Jurky kaže...

konkretno na ovom forumu neisplati se davat neka svoja razmisljanja i iskustva kad se moras dirnut u osinje gnjezdo...{#}

Nadam se da si moj post vidio kao sarkazam, jer ja tako bio zamišljen. nakon što sam ga napisao sam mislio da bi ga možda trebao i brisat, al nadao sam se da će skužit da je sarkazam...

13 godina
neaktivan
Intel Z77
Jurky, zahvala sam na savjetima svim, al kosto reci, forumi su "osinje gnjezdo", ako nesto izneses, iznesi i zasto je to tako, pa da vidimo i dali je to stavrno tako...a ne uzmi EVGA ili bilo sta drugo, mislim logicki se odma postavlja pitanje zasto ?

Sto se tice konkretno ASUS Maximus V Gene, prije nje bi sigurno uzeo ASUS P8Z77-V PRO za 25$ vise i siguran sam da ima bolju faznu CPU regulaciju od Maximusa V, a i sve ostalo... zbog fazne regulacije i jesam najvise u nedoumici kad je u pitanju ASRock, ali ako se nevaram i Maximus ima istu ili slicnu regulaciju... ostalo sto si nabroja kao prednost Maxiumsa V (kvaliteta izrade, kvaliteta ugradjenih komponenti, performanse, podrska itd...) nemoj da se ljutis, al mislim da odaje tvoju fan stranu, da nekazem da je glupost, ako nije tako, nadji negdje link, gdje pise da je kvaliteta izradjenih komponenti bolja...

Tema "Overclocking Intel Sandy Bridge procesora" - svaka cast !!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
vlado0550 kaže...
Jurky, zahvala sam na savjetima svim, al kosto reci, forumi su "osinje gnjezdo", ako nesto izneses, iznesi i zasto je to tako, pa da vidimo i dali je to stavrno tako...a ne uzmi EVGA ili bilo sta drugo, mislim logicki se odma postavlja pitanje zasto ?

Sto se tice konkretno ASUS Maximus V Gene, prije nje bi sigurno uzeo ASUS P8Z77-V PRO za 25$ vise i siguran sam da ima bolju faznu CPU regulaciju od Maximusa V, a i sve ostalo... zbog fazne regulacije i jesam najvise u nedoumici kad je u pitanju ASRock, ali ako se nevaram i Maximus ima istu ili slicnu regulaciju... ostalo sto si nabroja kao prednost Maxiumsa V (kvaliteta izrade, kvaliteta ugradjenih komponenti, performanse, podrska itd...) nemoj da se ljutis, al mislim da odaje tvoju fan stranu, da nekazem da je glupost, ako nije tako, nadji negdje link, gdje pise da je kvaliteta izradjenih komponenti bolja...

Tema "Overclocking Intel Sandy Bridge procesora" - svaka cast !!!

Sto se tice "osinjeg gnjezda" sve se zna...

Sto se tice MVG vs P8Z77-V pro, preporucio sam ti MVG jer si rekao da neces neke bijesne klokove izvodit, ne trebaju ti 3cfx jer sam negdje procito da neigras, a za to ti je ona sasvim dovoljna a uz to ti je 25$ jeftinija, jer kako sam protumacio tvoj prvi post cijena je bitna...

Osim broja fazi (sasvim je dovoljno 8+4 za zracno i vodeno hladjenje i napone do 1.55V), bitno je i kako stvari funkcioniraju u praksi, a tu dolazi kvaliteta BIOS-a i regulacija do izrazaja, a tu je MVG miljama daleko od bilo kojeg ASRocka. Konkretno postici ces isti OC sa manje potrebnog napona i manje muke... Jeli tebi to bitno neznam, meni je. Neznam da li ti je bitno oce li ploca throtlat pod opterecenjem, trebalo bi ti bit...

A za ovo sto mislis da je glupost lijepo uzmes u ruke Fatality od Asrocka i MIVE/Gene i sve ce ti bit jasno o kvaliteti izrade, a pogotovo kad ih upalis, prosjecnom oku je to sve isti k. meni nije...Podrska-- Bios-e za Asus pisu ujedno i najbolji svjetski oceri.. +ili - ocjeni sam...

Necu te nagovarat uzmi ovo uzmi ono, neman nikakve osobne koristi od toga, uzmi sto hoces, samo nemoj kasnije da bude... a sta san ti reka xD

Google is your friend
15 godina
neaktivan
Intel Z77

Eto zaboravi sam zasto sam uopce dosao na ovu temu...

jel ima ko ovdje da ima ovu plocu od MSI-a Z77A-GD65??

iskustva sa OC CPU-a i memorije??

Google is your friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Intel Z77

jel isplativ prelazak sa asrock z68 extreme 3 gen3 na neku z77 do 1000kn?

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Jurky kaže...

Ima taj model nekoliko kolega s foruma, barem su spominjali da je stigla i to još prije par tjedana ali nisam vidio nekakve komentare oko OC. A recenzije sa stranih portala su dosta šture, nešto malo nakon 8.travnja kad je predstavljen novi chipset i to je to.(benchmarkreviews, overclockersclub) Svi još valjda čekaju Ivy bridge u ponedjeljak {#}

Ash nazg durbatuluk, Ash nazg gimbatul, Ash nazg thrakatuluk agh burzum-ishi krimpatul.
16 godina
šiloman kaže...

Sumnjam jer još ni nije neka ponuda ploča, Asus mATX format je od 850 do 1150 kn i to niža srednja klasa, bolji/jači modeli još nisu ni stigli, a cijena Asrocka Z77 Extreme4 je 1150 kn, Gigabyte isto samo nekoliko mATX modela oko 900+ kuna, MSI ima najbolju ponudu trenutno a jedini ispod 1000 kn su MSI Z77A-G43 ( 800kn) i MSI Z77A-GD45( 1100kn) a sumnjam da su bolje ploče. No, nemam niti jednu navedenu, to su samo moja trenutna zapažanja {#}

Edit. Pardon, ima i jačih modela Asusa ali su 1400 +kn.

Poruka je uređivana zadnji put sub 21.4.2012 16:24 (amanar).
15 godina
Jurky kaže...

A imam ja, ali šta kad još nisam počao OCat. Al evo tokom sad ovog dolazećeg tjedna ću nać barem 1 dan da se pozabavim konačno i time.

13 godina
neaktivan
Intel Z77
Konacna odluka ce biti jedna od ove dvije ploce, sta vi kazete?

Hvala!
7 ASUS P8Z77-V PRO
0 ASUS SABERTOOTH Z77
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Intel Z77
Konacna odluka ce biti jedna od ove dvije ploce, sta vi kazete?

Hvala!
2 ASUS SABERTOOTH Z77
4 ASUS P8Z77-V PRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel Z77

Ja sam imao MSI Z77A-GD65 sa G530 i 4GB G-Skill Ripjaws ... memorija se jako dobro štela i sve ali proc nejde više od 2.6 osim ako ne dizeš napone 

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Bulldozer kaže...

Ja sam imao MSI Z77A-GD65 sa G530 i 4GB G-Skill Ripjaws ... memorija se jako dobro štela i sve ali proc nejde više od 2.6 osim ako ne dizeš napone 

malo sam gledao po netu neke reviewe, onako sto sam uvidio pari klasika, sto je sa Z77-GD80 kad ce ona na trziste...

Google is your friend
14 godina
šiloman kaže...

Naravno da nije, imas GEN3 plocu spremnu za SLI/CF koja ima DIGI regulaciju.

Jurky reci im reci, da sam bio pametan i skupio jos novaca i ja bih te poslusao pa uzivao u OC-u.

clock2much
13 godina
protjeran
Intel Z77

Ajde da kažem sramotnu vijest :) Danas gledam review od asrock z77 fatal1ty i ono ispala gora nego z68 extreme 3 dobar posao :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
zoharbizo kaže...
šiloman kaže...

Naravno da nije, imas GEN3 plocu spremnu za SLI/CF koja ima DIGI regulaciju.

Jurky reci im reci, da sam bio pametan i skupio jos novaca i ja bih te poslusao pa uzivao u OC-u.

Milsim da nema smisla prelazit sa z68 na z77... pogotovo ne iz iste klase ploca u istu... reklo bi se isto sr.nje drugo pakovanje...

Google is your friend
15 godina
protjeran
Bulldozer kaže...

Ajde da kažem sramotnu vijest :) Danas gledam review od asrock z77 fatal1ty i ono ispala gora nego z68 extreme 3 dobar posao :D

Točno to. Ploča je sranje. 5GHz bez problema, memorija preko 2200MHz sa SandyB procesorom.

Props:

+Features
+Bios
+Ram compatibility

Flops:
-Price

Golden Wheel Award!

http://www.awardfabrik.de/images/stories/asrock_fatal1ty_z77_professional/bbse.jpg

http://www.awardfabrik.de/images/stories/asrock_fatal1ty_z77_professional/psc.jpg

L1.01B Beta UEFI

From all the things I lost, I miss my mind the most...
13 godina
protjeran
Intel Z77

Ploča starije generacije bolja :D

http://www.maximum-tech.net/wp-content/uploads/2012/04/ASRock-Fatal1ty-Z77-Professional-Stock-3D11.png

http://www.maximum-tech.net/wp-content/uploads/2012/04/ASRock-Fatal1ty-Z77-Professional-Stock-RE5.png

To su samo neki od bencheva ...

Puno bolja kupnja će biti MSI Z77A-GD65, Gigabyte Z77X-UD3H, ASUS P8Z77-V Pro i tako to

Evo šta su stavili pod zamjerke

• UEFI Usability
  • Dark brown PCB

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.4.2012 20:02 (Bulldozer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Bulldozer kaže...

Ploča starije generacije bolja :D

http://www.maximum-tech.net/wp-content/uploads/2012/04/ASRock-Fatal1ty-Z77-Professional-Stock-3D11.png

http://www.maximum-tech.net/wp-content/uploads/2012/04/ASRock-Fatal1ty-Z77-Professional-Stock-RE5.png

To su samo neki od bencheva ...

Puno bolja kupnja će biti MSI Z77A-GD65, Gigabyte Z77X-UD3H, ASUS P8Z77-V Pro i tako to

Evo šta su stavili pod zamjerke

• UEFI Usability
  • Dark brown PCB

Uf yebeno mi je teško kad vidim 0.4 frejma (riječima: NULA CIJELIH ČETIRI SLIČICE U SEKUNDI!!!), ionako je to najviše ovisno o grafici i driverima,

a to me ionako ne boli, jer ne igram igre. A i tih 0.4 ću izdržati ako uštedim 500kn kod kupnje ploče, jer za taj novac dobijem SSD/bolju grafiku/8GB RAM-a.

Uglavnom dovoljno je reći da je tip sa svojim 2600K koji MAX ide na 4500MHz stabilno, baš na ovoj ploči dobio skoro 300MHz viši

MAX OC uz napon 1.45V.

Za F-Stream software za OC kaže da je bolji od svih koje je do sada koristio, čak i ROG software za OC iz OS-a.

Baš mi je žao da je ploča toliko smeće, da samo dobija zlatna odličja... Šmuc:

http://www.funkykit.com/component/content/article/8991.html

EDIT: ne vidi se slikica

Poruka je uređivana zadnji put ned 22.4.2012 20:17 (Don Kihoty).
13 godina
protjeran
Intel Z77

A stranica testirala 95% asrock ploča vjerovatno im asrock i daje hahaha mogu i ja tako pa nabit ocjenu :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
šiloman kaže...

Ne isplati se.

I want to taste you but your lips are venomous poison, you're poison, running through my veins
15 godina
protjeran
Bulldozer kaže...

A stranica testirala 95% asrock ploča vjerovatno im asrock i daje hahaha mogu i ja tako pa nabit ocjenu :D

Tvoji postovi su veoma šaljivi. Nemaš ama baš nikakve argumente.

Evo baš gledam review s kojeg si izvadio slike.

Samo ću ga linkati:

http://www.maximum-tech.net/asrock-fatal1ty-z77-professional-review-12062/?page=13

Čudno da je i tu dobila dobre ocjene.

Vidim da je ploča jad i bijeda za overclock:

- Tip je do sada testirao samo dvije ASRock ploče, i kaže ovo:

"I faced some issues with overclocking on the previous ASRock motherboard I reviewed but overclocking on this one was like a walk in a park."

I još nešto bitno:

"One thing I noticed during the testing purpose is that our Intel Core i5-2500K was running a bit cool in the Z77 Fatal1ty Professional motherboard as compared to our other motherboards.

This point towards the good design and efficiency of the power delivery system of the motherboard."

Ccc šta Koku reći... koju posluku porati... Koko Koko... tvoji postovi će morati biti obrađeni i montirani, da kažu istinu a ne laž.

Zbog laži se ide u zatvor. Recimo, kleveta.

13 godina
protjeran
Intel Z77

Kihoty možeš ti to svoje govance gurat u nebo ali nikad nije ravno ASUS, Gigabyte

Moj PC  
1 2 hvala 0
15 godina
protjeran
Bulldozer kaže...

Kihoty možeš ti to svoje govance gurat u nebo ali nikad nije ravno ASUS, Gigabyte

1. Nije moje

2. Ne guram u nebo, nego ispravljam tvoje laži

3. Nije govance, pročitaj review. Po efikasnosti i OC-u je jača od ASUS-ice.

4. Nebi ti prodao 960T ni za 2 soma Kn, jer ne znaš OC-ati, srao bi da ne možeš unlockati i dići na 4GHz zato što imaš smeće od ploče koja ne može unlockati.

5. Prodao si 2500K jer nisi znao OC-ati. Za tebe bi bilo najbolje da se uozbiljiš. Pročitaj nekakav tutorijal za OC-anje ili se počni baviti poljoprivredom.

6. Gigabyte je trenutno 3. u poretku isporučenih ploča. ASUS i ASRock su prvi. Deal with it!

7. Seriously, prestani drkucati po forumu bezveze. Nabavi si curu ili tako nešto.

15 godina
Bulldozer kaže...

Istina da Kihoty zna asrock tu i tamo pogurnuti{#}, ali sad ga sereš bezveze, stavljaš tu neke reviewe na kojim piše da je ploča zapravo odlicna...

13 godina
protjeran
Don Kihoty kaže...
Bulldozer kaže...

1. Nije moje

2. Ne guram u nebo, nego ispravljam tvoje laži

3. Nije govance, pročitaj review. Po efikasnosti i OC-u je jača od ASUS-ice.

4. Nebi ti prodao 960T ni za 2 soma Kn, jer ne znaš OC-ati, srao bi da ne možeš unlockati i dići na 4GHz zato što imaš smeće od ploče koja ne može unlockati.

5. Prodao si 2500K jer nisi znao OC-ati. Za tebe bi bilo najbolje da se uozbiljiš. Pročitaj nekakav tutorijal za OC-anje ili se počni baviti poljoprivredom.

6. Gigabyte je trenutno 3. u poretku isporučenih ploča. ASUS i ASRock su prvi. Deal with it!

7. Seriously, prestani drkucati po forumu bezveze. Nabavi si curu ili tako nešto.

1.Znam ali ovako ti si jedan od najvećih ašrot fanova

2.Ma da sigurno ...

3.Da uspoređivat P67 ploču sa Z77 pločom

4.Ako nevidiš kupio sam ti Phenoma II X4 965 kojeg sam FSBom klokao i zategnuo te nešto sitno undervoltao ... a joj pa da ova ploča može otključavati ! Kako je Athlon II X3 435 unlockao se u Phenom II X4 B35  ? Čudno stvarno čudno

5.Prodao sam svaki intel koji sam imao jer sam oduvijek AMDovac ! 

6. A zašto asrock je drugi ? zato jer ti doletiš na forum i onda zaraziš ljude i ljudi kupuju ali da nešto crkavaju blesavo često ... Zašto jedan kolega koji mi radi u servisu mi kaže ovako ( citiram ) 

• ova asrock se vuče ko krepana kokoš

• radi windows update nekoliko sati

• sa 6 core

• gigabyte napravi za pola sata

7.Nabavi ti sebi ženu i odrasti više ...

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice