Hakirani podaci korisnika Bnet-a?

poruka: 187
|
čitano: 37.771
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Hakirani podaci korisnika Bnet-a?
shanshu kaže...

podaci mi ipak izgledaju stari, barem moji, ali se s njima mogu logirati i sa starim i sa novim passwordom se mogu logirati. Sad sam promijenio pass, tako da se trenutno mogu sa 3 passwords logirati, starim ukradenim, starim promjenjenim i novi {#} tko je tu lud??

Dobar {#}

14 godina
neaktivan
peace_of_cake kaže...

zar nije malo tj poprilično čudno da je prvi ovo objavio samo jedan lik -> autor teme? i da je od njega zapravo sve ovo počelo, i još se danas registrirao tu i na forum.hr-u i nema mu ni traga ni glasa

Isti autor je to napravio i na forum.hr samo 1 minutu kasnije. (KLIK!) {#}

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 17:36 (Stux).
17 godina
neaktivan
shanshu kaže...

podaci mi ipak izgledaju stari, barem moji, ali se s njima mogu logirati i sa starim i sa novim passwordom se mogu logirati. Sad sam promijenio pass, tako da se trenutno mogu sa 3 passwords logirati, starim ukradenim, starim promjenjenim i novi {#} tko je tu lud??

probaj očistiti cache u browseru, vjerojatno se logiraš na kešanu stranicu... sa starim i "starim novim" passom se ne mogu ulogirati, jedino s najnovijim kojeg sam maločas napravio za "svaki slučaj"... {#}

Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 18:35 ((s)izgoreo).
16 godina

Nisam odolio :)

Benneti :) Benneti :)
Knowing is not enough; we must apply. Willing is not enough; we must do.
Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 17:44 (Colossus7).
Moj PC  
21 0 hvala 3
12 godina
neaktivan

Uhh.. Nije dobro, nikako !

:)

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 22:16 (TheMenstalist).

0 0 hvala 0
17 godina

Hm ... Nasao sam sebe, ali je password starijeg datuma pa nije (srecom) vise u funkciji. Ne mogu se sjetiti, al' mijenjao sam ga prije 6-24 mjeseci. Znam da je siroki interval, al' u ovom slucaju meni dovoljan.

Ono sto je zanimljivo, uz moj username je ispravno prezime, ali krivo ime (slicno, ali i dalje krivo). :)

Nema ostalih podataka tipa adresa i nesto drugo.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja sam svoj password promjenio prije nekih 3-4 mjeseca i taj pass je u bazi tak da je ta baza maznuta prije manje od pola godine i kaj je najgore na random uzorku od 20 user name i pass njih 15 je radilo bez imalo problema

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 18:45 (Racoon).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Racoon kaže...

Ja sam svoj password promjenio prije nekih 3-4 mjeseca i taj pass je u bazi tak da je ta baza maznuta prije manje od pola godine i kaj je najgore na random uzorku od 20 user name i pass njih 15 je radilo bez imalo problema

ma bravo! ići se logirati sa tuđim računima, apsolutno neodgovorno a i kažnjivo...

Za žrtvenike i ognjišta, s Božjom pomoći
12 godina
neaktivan

Čime se otvara ovo, imaju .tar i .sql datoteke, probao sam notepad i notepad++, oboje neučinkovito 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

mislim da je veći problem u tome kaj Bnet nikom nije javio da su im kompromitirani emailovi, nego ja koji sam istraživao kolko je ta baza stvarno stara

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 18:46 (Racoon).
17 godina
neaktivan
klok kaže...

Čime se otvara ovo, imaju .tar i .sql datoteke, probao sam notepad i notepad++, oboje neučinkovito 

.sql bi trebao moci otvoriti s N++, a .tar je tarball, zapakirana arhiva (vjerojatno ju 7zip ili WinRAR znaju otvoriti).

Koji kaos za ove njubine, jaoo.

Perhaps today IS a good day to die. PREPARE FOR RAMMING SPEED!
15 godina
neaktivan

OK nisu ni prvi ni zadnji kojima su "iscurili" privatni podaci. Ako se to dogodilo jednom Activisionu, Steam-u i Facebook-u nije čudno da se dogodi B.net-u.

Ono što mene fascinira je a) da čuvaju passworde u plaintextu (ono wtf, al fakat) i b) da umjesto otvorenog upozorenja korisnicima čime bi sačuvali ugled, ublažili možebitne negativne posljedice a i ponašali se kao normalna tvrtka i normalna ljudska bića oni ovako krajnje debilno spindoktorski reagiraju. Zastarjela baza, nema razloga za brigu. Možeš mislit. Evo upravo sam prenerazio bratića kad sam mu SMS-ao njegovu šifru, pogotovo jer ne samo da ta šifra je i dalje aktualna, već on tu šifru reciklira na puno mjesta tako da mu je sad niz računa ugrožen. E moj B.net..

Edit: U skripti za stvaranje tablice uz atribut password čak stoji i komentar "plaintext password", čisto da se zna... :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 19:19 (baba).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Probao sam, nije pomoglo,cak se mogu logirati i da upisem samo dio passwords, ne cijeli.

15 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...
shanshu kaže...

probaj očistiti cache u browseru, vjerojatno se logiraš na kešanu stranicu... sa starim i "starim novim" passom se ne mogu ulogirati, jedino s najnovijim kojeg sam maločas napravio za "svaki slučaj"... {#}

Probao sam, nije pomoglo,cak se mogu logirati i da upisem samo dio passwords, ne cijeli.

15 godina
neaktivan

Tražite odštetu! {#}

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Guestbook i live verzija trenutno offline, morao promjeniti server zbog prevelikog loada na starom. U hostingu pomislili da je DDoS pa ga ugasili koliko je puno posjeta bilo. =)

LP

2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
markoviccc kaže...

Guestbook i live verzija trenutno offline, morao promjeniti server zbog prevelikog loada na starom. U hostingu pomislili da je DDoS pa ga ugasili koliko je puno posjeta bilo. =)

LP

Ti si to napravio? {#}

14 godina
protjeran

Ima na par foruma jedan jedini post i to uprao o ovome, haha. Ak nije on, ne znam ko je onda.

Crkva je zlo 21. stoljeća
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

pa preocito je bilo da je to on   bio, cim   sam vidio kako sprda bnet   svojimm drugim postom znao sam   da je on.

1 0 hvala 0
15 godina
markoviccc kaže...

LP

Hajde objasni, nama neupućenima u cijelu situaciju, koji je stvarni razlog za ovu objavu. Zbog čega B.Net a ne netko drugi? Kakvu satisfakciju/korist imaš od ovog? Nadam se da znaš da se za ovako nešto može kazneno odgovarati.

Stručnjak za odmaganje...
15 godina
neaktivan

Možda imao čovijek problema sa njima. Nikad ne znaš.

2 0 hvala 0
13 godina

on vjerojatno   zeli   dokazat   da bnet   nije u pravu i to zeli dokazat   na   svoj nacin. mozda ga bnet zaposli,   nikad ne znas. da   zeli nasteetit malo jace bnetu objavio bi mailove hdz-a   ali   to mu ocito nije cilj

1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Jer sam moram platiti bnet-u jako visok račun koji nisam ja napravio, iscrpili su me za 1200 kn zbog nečega što nisam ja napravio. 

4 1 hvala 0
15 godina
Marko :D kaže...

Možda imao čovijek problema sa njima. Nikad ne znaš.

peace_of_cake kaže...

on vjerojatno   zeli   dokazat   da bnet   nije u pravu i to zeli dokazat   na   svoj nacin. mozda ga bnet zaposli,   nikad ne znas. da   zeli nasteetit malo jace bnetu objavio bi mailove hdz-a   ali   to mu ocito nije cilj

Ma sve ja razumijem ali moraš voditi računa o tome što radiš. Ovim postupkom riskira da završi u zatvoru na neko vrijeme. Što je dobio i koja je njegova korist od toga? Da li netko želi zaposliti nekoga tko je objavio korisničke podatke? Sumnjam.

markoviccc kaže...

Jer sam moram platiti bnet-u jako visok račun koji nisam ja napravio, iscrpili su me za 1200 kn zbog nečega što nisam ja napravio. 

Nemoj me hebat da si ovo napravio zbog 1200 kn. Pa gdje ti je bila pamet. Čemu služe HAKOM, udruga za zaštitu potrošača, televizija, novine, forumi i portali. JA bi im se krvi napio kroz sve prethodno navedeno tako da bi krajnji ceh bio puno veći kroz lošu reklamu. Ovako si postao bad guy i riskiraš zatvor. Jeli ti to jasno?

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.1.2014 22:06 (mario.L_hr).
11 godina
neaktivan

mario.L_hr

Poslat ću im mail svojim imenom i prezimenom ako treba, jer znam da što god napravili za mene neće proći loše. =)

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Vidim da su na Index.hr-u napisali da je u cijeli postupak upućena policija {#}

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Svakak,hvala ti kaj si nam pokazal kako seronje drze lozinke -.-...

Trebalo bi njih kaznit smradovi jedni :@

Listen, this is no set of rules. I'm not tellin' you what to do, all I'm saying is I'm bringing up of three things that are like, so important to the world, I don't have to find as much importance in.

7 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja sam na svom primjeru trenutno otkrio da je dovoljno znati 8 prvih znakova passworda i ulazis unutra, ostali znakovi nisu bitni.

0 0 hvala 0
15 godina
markoviccc kaže...

mario.L_hr

Poslat ću im mail svojim imenom i prezimenom ako treba, jer znam da što god napravili za mene neće proći loše. =)

Ako se policija uključila u cijelu priču, moj savjet je da se sam prijavi i obrazloži svoju stranu priče. Bolje surađivati od početka.

zerocool12 kaže...

Svakak,hvala ti kaj si nam pokazal kako seronje drze lozinke -.-...

Trebalo bi njih kaznit smradovi jedni :@

Zar misliš da itko vodi računa o korisnicima? Vode računa samo o tome da im novci sjednu na vrijeme.

12 godina
neaktivan

Netko nam je Naje*o. {#}

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice