Backup IMAP e-maila Outlook 2010

poruka: 5
|
čitano: 4.152
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav,

Trebao bi malu pomoć. Naime, koristim Outlook 2010 koji je povezan na Gmail (IMAP folderi). Kako imam već ogromnu količinu maila (e-mail folder veći od 15GB) i dosegao sam limit Google Diska, htio bi napraviti lokalni backup maila na računalu, kako bi mogao izbrisati svu staru poštu, a da je kasnije mogu vratiti ako mi zatreba, s ciljem da se oslobodi prostor na Disku.

Našao sam ovu metodu: https://kb.wisc.edu/helpdesk/page.php?id=24242

u kojoj se pronađe lokalni file koji sadrži mailove .pst te si ga negdje kopirati gdje ću čuvati backup.

Moje pitanje je da li je to pravilna metoda? Ono što me muči hoću li moći tim mailovima pristup i vratiti ih kasnije iako ih izbrišem iz IMAP foldera.

Hvala na pomoći.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2014 9:25 (Zeus_CM).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

IMAP nije ništa drugo nego samo "prozor" u tvoj GMAIL. znači, ako neštko brišeš po outlooku to je kao da brišeš direktno u GMAILu.

napravi arhivu, tj. izvezi inbox sa podmapama u .pst datoteku.

Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

Pokušao sam pomoću Mozzila Thunderbirda spojit se na mail pomoću POP3 kako bi skinuo sve mailove, ali limit je navodno oko 15 000 mailova, a imam ih preko 50 000 za skinut :/

Dakle, samo si kopiram negdje onu pst datoteku koji outlook automatski radi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Backup IMAP e-maila Outlook 2010
Zeus_CM kaže...

Pokušao sam pomoću Mozzila Thunderbirda spojit se na mail pomoću POP3 kako bi skinuo sve mailove, ali limit je navodno oko 15 000 mailova, a imam ih preko 50 000 za skinut :/

Dakle, samo si kopiram negdje onu pst datoteku koji outlook automatski radi?

uh, tu "integraciju" i komunikaciju outlooka i thunderbirda nisam probao. sorry.

17 godina

Pozdrav,

Iako Gmail account u Outlook-u namjestas preko IMAP-a, sam account je prikazan kao odvojen account i sadrzi inbox, sent items, itd.

U Outlooku mozes napraviti custom pst file za spremanje mailova na lokalnom disku.

na glavnom screenu ides na slijedece:

New item ( padajuci izbornik) => More items => Outlook Data File.

Otvoris ga negdje na svom disku i mozes sve mailove iz Gmail inboxa spremati (kopirati ) u taj file.

Nadam se da je to sto je trazeno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice