Preporuka TV-a za spavaću sobu

poruka: 6
|
čitano: 6.445
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
pitanje

Pozdrav svima,

evo kao što tema kaže, tražim TV za spavacu sobu. 

Kako ce udaljenost od TV-a biti oko 2m, u obzir dolaze velicine 22"-26" (laganu prevagu ima 26" ako je to u redu sa te udaljenosti)

Do sada sam uocio ove modele:

22/23"

Philips 22PFL5403D/10

Sony KDL-23B4030

Sony KDL-22E5300 (trebao bi se pojaviti u ožujku 2009 - uskoro :) )

26"

Philips 26PFL5403D/10 (nema MPEG4 Tuner)

Sony KDL-26V4500 (ima MPEG4 Tuner)

Sony KDL-26E4000 (ima MPEG4 Tuner)

Možda bi se tu mogli ubaciti i neki monitor sa TV tunerom kao što je

Samsung T240HD ili neki slicni?

Hvala.

0 0 hvala 0
17 godina

Nemoj uzimati manje od 26", a mislim da ti ni 32" ne bi bio prevelik! Nakon par dana navikavanja ces pozaliti ako uzmes nesto manje od 26"

***** Maxxy *****
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Preporuka TV-a za spavaću sobu
autorov komentar
Maxxy kaže...

Nemoj uzimati manje od 26", a mislim da ti ni 32" ne bi bio prevelik! Nakon par dana navikavanja ces pozaliti ako uzmes nesto manje od 26"

Potpuno se slažem, te sam odlucio da ce biti 26" TV.

Bacio sam oko na Sony-eve modele 26V4500 ili KDL-26E4000. Jest da su malo skupi za 26" televizore i ne znam koliko veca cijena opravdava neke dodatke koje imaju napram recimo Philipsovog 26PFL5403D modela (mislim na MPEG4 tuner). Uz to pretpostavljam (po recenzijama koje sam citao, jer na žalost nema priliku pogledati sve uživo, pa se oslanjam na recenzije i iskustva ljudi sa foruma :) ), da Sony-evi (skuplji) modeli ipak imaju kvalitetniju sliku, ali ne znam koliko je ta razlika uocljiva na velicini od 26".

Uz to naišao sam i na jedan Panasonicov model koji je dobio dobre kritike, ali nisam nigdje našao da se može kod nas kupiti, te kolika mu je cijena. Model je Panasonic TX-26LXD70.
17 godina
neaktivan
Air_Mike kaže...

Uz to naišao sam i na jedan Panasonicov model koji je dobio dobre kritike, ali nisam nigdje našao da se može kod nas kupiti, te kolika mu je cijena. Model je Panasonic TX-26LXD70.
 Pretpostavljam da taj model zbog oznake D ima digitalni tuner. Ja imam vrlo sličan model TX-32LX70(ovaj broj 7 označava da je model za 2007.) i moram reć da mi je bolji od drugog LCD-a kojeg imam Philipsa 32PFL5403D(ovo 3 znači da je model za 2008./2009.). Puno više mi se sviđaju boje kod Panasonica koje su dosta izraženije(pogotovo zelena), a i slika je oštrija. Uzmi u obzir i to da je Panasonic 100Hz, a Philips 50Hz što ti je bitno ako voliš gledat sport. Zamjena za Pnasonic seriju 70 je 85, a ne 80 pošto je 80 samo 50Hz.
Poruka je uređivana zadnji put sub 14.3.2009 16:54 (Bara).
17 godina
neaktivan
Bara kaže...
Uzmi u obzir i to da je Panasonic 100Hz, a Philips 50Hz što ti je bitno ako voliš gledat sport. Zamjena za Pnasonic seriju 70 je 85, a ne 80 pošto je 80 samo 50Hz.
 to znaci da zato ja vidim "2 lopte" kad gledam nogomet?
jel to do Hz-a ili neceg drugog?
Einstein je umro, Newton je umro, Tesla je umro, a ni ja se ne osjećam baš najbolje!
16 godina
neaktivan
autorov komentar

Baš sam neki dan išao pogledati u Pevec televizore, da vidim uživo kako to sve izgleda, te mi se 32" čak ne čini preveliko.

Tamo mi se svidio Sony-ev KDL-32V4500, no cijena mu je i zato "dobra" (vjerojatno zato što ima MPEG4 tuner - da li se isplati dati više zbog toga?)

Da li imate za preporučiti koji drugi 32" TV, možda od Samsunga ili Panasonica? (vidim da su se otovrile neke teme na forumu oko toga, pa ću pogledati što ima).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice