Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.240
|
čitano: 23.537.576
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
eriklazarus kaže...

Bok svima.

Trebam pomoć pri odabiru 55'' televizije, a koristila bi se 99% filmove kroz Netflix, Youtube, KODI, USB.

Kvaliteta slika je primarna, a uz to da se KODI jednostavno instalira.

Cijena max do 1.000 EUR.

Možda TCL 55" QD-Mini LED TV 55C7K, trenutno 600 EUR.

Neka krajnja granica 4K OLED TV SONY K55XR8APAEP za 1200 EUR.

Pozdrav iz Pule

Ako je Android uvjet zbog Kodija onda jedino TCL i SONY dolaze u obzir.

Odlični 65" C8K miniLED za 1000e ili 55" C7K za 550e

Sony nudi samo tu prosječnu Braviu 8A OLED za 1260e ali ipak je oled samo po meni je to puno previše novaca za 55" i tako ograničen tv po pitanju svjetline.

Uz to za taj točan 8A model ni nema baš informacija na netu ali navodno je identičan kao prošlogodišnja Bravia 8.

Teško reći što je bolje, najbolje isprobati neki prosječni OLED u trgovini i vidjeti vrijedi li ti to toliko baš...isto tako razmisliti o tom koliko je bitan kodi/android naspram kvalitete slike pošto za 1.000e idu i Samsung S90F / LG C5.

Možda najbolje 55" C7K pa dobiti optimalnu kombinaciju slike i androida bez da se potrošilo baš 1000+ eura pošto ga ima za doslovno pola te cijene.

Poruka je uređivana zadnji put uto 25.11.2025 15:53 (gelon).
13 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Dok mi se ne odobri doregistracija moj TCL 65C835 je na prodaju ako je netko zainteresiran.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Hvala na informacijama. Mislim da ću ići na C7K. Gleda se uglavnom popodne i nabečer direktno okomito na ekran. Prozori su inače na istom zidu kao tv tako da nema problema s njima. Kodi je uvjet zbog F1 koju do sada nisam mogao gledati.

9 godina

Što se tiče Formule 1, RTL je kupio prava za prenošenje utrka za iduće tri godine, 2026,2027,2028. Prenosit će sve, sprint, trening, kvalifikacije i utrke.

https://www.index.hr/sport/clanak/rtl-ce-prenositi-formulu-1/2677699.aspx

0 0 hvala 1
12 godina
ili da kupim nesto drugo? Neku drugu marku? Hvala.

0 0 hvala 0
4 godine
Luce Bree kaže...
ili da kupim nesto drugo? Neku drugu marku? Hvala.

C79K je isto što i C7K.

Evo ti usporedba ta dva TV-a koja si naveo na stvarnom testu:

https://www.wybierz.tv/telewizory/porownanie/tcl-c7k-qm7k-55-85-vs-samsung-q8f_AGF-55,AGG-55

Moj glas između ta dva TV-a je za C7K. Čini mi se da ga imaš i jeftinije. Pogledaj na nabava.net.

Ovaj Samsung je ograničen na 60 sličica u sekundi (igranje i sport) i uopće ne može u potpunosti zatamniti dijelove ekrana nego je ono što bi trebalo biti crno - tamno sivo.

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.11.2025 18:00 (Ribnjak2048).
16 godina

Pozdrav,

ne kuzim se bas u telvizore pa bi molio preporuku TV-a 75/77" za Netflix, EON i dosta sporta. Budget cca 1500eur, moze mrvicu vise ako je bas dobar deal. 

C5 mi je malo izvan buđeta. Ne bi TCL, imam vec jedan i sada bi probao nesto drugo :)

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
gargo kaže...

Pozdrav,

ne kuzim se bas u telvizore pa bi molio preporuku TV-a 75/77" za Netflix, EON i dosta sporta. Budget cca 1500eur, moze mrvicu vise ako je bas dobar deal. 

C5 mi je malo izvan buđeta. Ne bi TCL, imam vec jedan i sada bi probao nesto drugo :)

Hvala

Bravia ima prirodniju sliku od TCL-a ali to ti je izvan budžeta. OLED je bolji za gledanje u mraku ali to ti je izvan budžeta. Ostaje ti Samsung LCD npr 75QN80F ali ne znam koliko ti je to bolje od TCL-a. Mislim da ima manje zona zatamnjivanja i manju svjetlinu.

https://www.rtings.com/tv/tools/compare/tcl-qm8k-vs-samsung-qn80f/101781/92240

https://www.wybierz.tv/telewizory/porownanie/tcl-c8k-qm8k-vs-samsung-qn80f_AEX-65,AFI-55

Imaš i 75QN85F kojeg ćeš platiti više:

https://www.wybierz.tv/telewizory/porownanie/tcl-c8k-qm8k-vs-samsung-qn85f_AEX-65,AGI-55

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.11.2025 12:28 (Ribnjak2048).
12 godina
gargo kaže...

Pozdrav,

Hvala

Ne mora biti TCL, imaš odličan ako ne i bolji Hisense 75U8Q za ispod 1500e 75UQ8.

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.11.2025 13:33 (gelon).
14 godina

Jel ima tko preporučivani TLC C7K u 55 inča ili eventualno 65 inča verziji? Kakvi su dojmovi? Također, ako tko ima Hisense 55U7Q PRO možda? Kakvi su vam dojmovi iz prve ruke?

itomic009
4 godine
gelon kaže...
gargo kaže...

Pozdrav,

Hvala

Ne mora biti TCL, imaš odličan ako ne i bolji Hisense 75U8Q za ispod 1500e 75UQ8.

Taj model je IPS ekran. Ima lošiji kontrast a bolji kut gledanja. Ako netko najčešće gleda iz centra neće iskoristiti prednosti IPS ekrana a izgubit će na kontrastu.

14 godina

Ja sam uzeo jučer baš u 55" za drugu sobu. 

Za te pare je stvarno odličan. Primarno imam LG CX Oled, naravno crna nije crna kao na oledu, ali stvarno ostalo je meni top.

Svijetlina, boje, blooming ne primjećujem kad sam prije 5 godina imao Samsung Q70R, zvuk je po defaultu loš ali se da dosta dobro uštimati.

Spojio i PC na njega, HDR odličan.

Mislio sam when you go black you never go back, ali vidi se očigledan napredak LCD-a.

16 godina
Ribnjak2048 kaže...
gargo kaže...

Pozdrav,

Hvala

Bravia ima prirodniju sliku od TCL-a ali to ti je izvan budžeta. OLED je bolji za gledanje u mraku ali to ti je izvan budžeta. Ostaje ti Samsung LCD npr 75QN80F ali ne znam koliko ti je to bolje od TCL-a. Mislim da ima manje zona zatamnjivanja i manju svjetlinu.

https://www.rtings.com/tv/tools/compare/tcl-qm8k-vs-samsung-qn80f/101781/92240

https://www.wybierz.tv/telewizory/porownanie/tcl-c8k-qm8k-vs-samsung-qn80f_AEX-65,AFI-55

Imaš i 75QN85F kojeg ćeš platiti više:

https://www.wybierz.tv/telewizory/porownanie/tcl-c8k-qm8k-vs-samsung-qn85f_AEX-65,AGI-55

gelon kaže...
gargo kaže...

Pozdrav,

Hvala

A ovaj Sony? 1709 EUR to mi je jos ok cijena.

https://www.wybierz.tv/telewizory/porownanie/tcl-c8k-qm8k-vs-sony-bravia-5-xr5_AEX-75,AFW-75

https://www.svijet-medija.hr/art/televizor-sony-k-75xr55bp-bravia-5-mini-led-120-hz-4k-google-smart-tv-ps5-ready/191238?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.11.2025 18:44 (gargo).
14 godina
blackened_bm kaže...

Za te pare je stvarno odličan. Primarno imam LG CX Oled, naravno crna nije crna kao na oledu, ali stvarno ostalo je meni top.

Svijetlina, boje, blooming ne primjećujem kad sam prije 5 godina imao Samsung Q70R, zvuk je po defaultu loš ali se da dosta dobro uštimati.

Mislio sam when you go black you never go back, ali vidi se očigledan napredak LCD-a.

Jel ovo komentiraš za C7K ili?

itomic009
14 godina
itomic009 kaže...
blackened_bm kaže...

Da za C7K, kliknuo odgovori umjesto citiraj.

Dopuna: sad sam pol sata puštao svakakve iste materijale na jednom i drugom, HBO Max, Netflix, YouTube, pogledam prvo na TCL i onak, reakcija pa stvarno super super izgleda, pa odem do dnevne sobe, pustim isto na Oledu, reakcija - e jebemu ipak je još bolje :)

Morao sam i smanjiti vršnu svjetlinu na TCL, kad je na max ja ne mogu gledat u to, pogotovo kad je neka bijela scena.

Što se tiče kuta gledanja, lijevo desno od TV-a je ok, primjećujem gubitak kontrasta kad se ustanem pa gledam od gore jer mi je tv na 65 cm od poda, takva komoda... Ali to mi nebitno, ne gledam stojećki.

8 godina

Ekipa bok, bacio sam oko na ova 3 televizora...

Kaj vi mislite, koji bi bio najbolji izbor...

https://www.otto.de/vergleich/?variationIds=1955108383,1962381541,1955108313

Tu na linku bi trebala biti vidljiva usporedba ta tri tv-a.

Ako netko ima volje baciti malo oko bio bih zahvalan, i dati svoje misljenje i preporuku.

0 0 hvala 0
5 godina

Danas imate u Pevexa dobre cijene uz ZABA Mastercard...

1 0 hvala 1
14 godina
blackened_bm kaže...
itomic009 kaže...
blackened_bm kaže...

Dopuna: sad sam pol sata puštao svakakve iste materijale na jednom i drugom, HBO Max, Netflix, YouTube, pogledam prvo na TCL i onak, reakcija pa stvarno super super izgleda, pa odem do dnevne sobe, pustim isto na Oledu, reakcija - e jebemu ipak je još bolje :)

Morao sam i smanjiti vršnu svjetlinu na TCL, kad je na max ja ne mogu gledat u to, pogotovo kad je neka bijela scena.

Što se tiče kuta gledanja, lijevo desno od TV-a je ok, primjećujem gubitak kontrasta kad se ustanem pa gledam od gore jer mi je tv na 65 cm od poda, takva komoda... Ali to mi nebitno, ne gledam stojećki.

Hvala na info :). Ok, ne očekujem da je kao OLED jer ne može biti, ali bolje je od običnog backlight TV-a? Tu ima osjetnog napredka?

itomic009
13 godina
Stigao prekjučer TCL75C8K, za sada top, malo još postavljam slike po izvorima, ima netko taj model da prokomentiramo dolby vision postavke?
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.11.2025 9:18 (Klipson).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Reali kaže...

Evo uzeo tcl 55c71k za 510 euricha. Mislim da je to OK :-)

12 godina
rampart kaže...

Ako netko ima volje baciti malo oko bio bih zahvalan, i dati svoje misljenje i preporuku.

Pa u pravilu najveća razlika što je TCL android, i što jeftiniji Hisense nema 144hz pa eto što ti je bitnije gledaj.

Ostalo je sve identično, osobno bih išao na TCL radi androida ali me nebi iznenadilo da je malo sporiji od Hisensa ipak, pogotovo ako ga se napuni aplikacijama.

14 godina
Zeso kaže...
Reali kaže...

I jesi probao još ili? :)

itomic009
14 godina
itomic009 kaže...
blackened_bm kaže...
itomic009 kaže...
blackened_bm kaže...

Hvala na info :). Ok, ne očekujem da je kao OLED jer ne može biti, ali bolje je od običnog backlight TV-a? Tu ima osjetnog napredka?

Svakako ima velikog napretka. Ne bi mu Vincent sa HDTV test dao ocjenu highly recomended kao i AVforums da ne valja. 

Nemaš se šta misliti u tom cjenovnom rangu.

8 godina

Da li je netko u zadnje vrijeme uzeo Philips TV? Kupio ga prije 20 dana i napravio registraciju za dodatne 3 godine jamstva, međutim evo danas je 20 dan, i još ništa od potvrde što su rekli poslati na mail? Kad sam se registrirao, pisalo je najkasnije za 30 dana mora doći potvrda. Da ih zovem ili šta? Da još čekam?

0 0 hvala 0
7 godina

Gledam cijene dns i vidim da je black friday opet prevara kod nas...cijene iste kao i prije mj dana ...

eo npr tcl u americi c8k 65 inch je na popustui kosta samo  900 dolara ...a c7k 800 .

kod nas je ck7 c8k ostali na istoj cijeni i ista razlika u cijeni 800 vs 1100 

UZAS !

0 0 hvala 0
2 godine
itomic009 kaže...

Jel ima tko preporučivani TLC C7K u 55 inča ili eventualno 65 inča verziji? Kakvi su dojmovi? Također, ako tko ima Hisense 55U7Q PRO možda? Kakvi su vam dojmovi iz prve ruke?

Imam ti ja Hisense 55U7Q Pro već koji mjesec, pitaj ako te nešto zanima. Dojmovi su odlični, da sutra kupujem opet bi ga uzeo. Moj je sa IPS panelom i po meni mu apsolutno ništa ne nedostaje. Za nekakvih 490 eura koliko sam ga platio ne vidim ništa bolje.

Ribnjak2048 kaže...
gelon kaže...
gargo kaže...

Pozdrav,

Hvala

Taj model je IPS ekran. Ima lošiji kontrast a bolji kut gledanja. Ako netko najčešće gleda iz centra neće iskoristiti prednosti IPS ekrana a izgubit će na kontrastu.

Ima IPS i drugih prednosti. Osobno često gledam i iz blagavaonice, tako da mi taj bolji kut dobro dođe.

blackened_bm kaže...
pogledam prvo na TCL i onak, reakcija pa stvarno super super izgleda, pa odem do dnevne sobe, pustim isto na Oledu, reakcija - e jebemu ipak je još bolje :)

Ovo je vjerojatno najbolji opis / usporedba mini LED i OLEDa. 

12 godina
itomic009 kaže...
Zeso kaže...
Reali kaže...

I jesi probao još ili? :)

Priko weba sam uzeo. Nadam se da je kod mene sljedeci tjedan.

8 godina
gelon kaže...
rampart kaže...

Pa u pravilu najveća razlika što je TCL android, i što jeftiniji Hisense nema 144hz pa eto što ti je bitnije gledaj.

Ostalo je sve identično, osobno bih išao na TCL radi androida ali me nebi iznenadilo da je malo sporiji od Hisensa ipak, pogotovo ako ga se napuni aplikacijama.

Da, ovo sto si ti nabrojano sam i sam primjetio... Mislim da idem na tcl, ponajvise sto je google android tv...

Aplikacijama ga trpat necu.. Neka IPTV i F1TV app su sve sto koristim.. Mozda probam stremio recimo...

Sto se kvalitete slike tice, meni ti je to sve isto tj ja sam onaj tip koji se navikne na tv i sliku i prihvatim to i za mene je to to... Imam bespl. povrat pa ako bas bude nesto kriticno, spakiram i frknem ga nazad...

Na ove cijene imam jos 15% popusta tako da ce to na kraju ispasti dosta povoljno... a i stari lg ce se prodati za neku kintu :)

14 godina

Ma uzeo sam i ja na kraju sinoć C7K 55 inča 😁. Sad ću ga ići montirati pa da vidimo .

itomic009
Moj PC  
3 0 hvala 0
16 godina
itomic009 kaže...

Ma uzeo sam i ja na kraju sinoć C7K 55 inča 😁. Sad ću ga ići montirati pa da vidimo .

Gdje si uzeo i po kojoj cijeni ako može info? Hvala

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice