Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 49.872
|
čitano: 19.962.888
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
4 godine
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Mogu samo potvrditi da TCL C845 serija ima 2x 2.1. HDMI porta (1x144hz VRR, 1x120hz) dok su ostala 2 HDMI 2.0a/b ili šta već (4K 60hz).

Iskreno, ne vidim razloga da bi to ikoga smetalo jer su 2 sasvim dovoljna za 99 posto ljudi, ali razumijem.

Stvar je u tome što i na službenoj TCL stranici piše za C845 4x 2.1. HDMI, a surfajući po netu sam naišao na članak di piše da i 2.1. port može biti limitiran na 60HZ od strane proizvođača.

Why cant my HDMI do 144Hz?It's up to the manufacturer to specify what features and bandwidth of HDMI are supported. So, an HDMI 2.1 monitor/TV with a 4K resolution and a 144Hz refresh rate might be limited to 60Hz over its “HDMI 2.1” port unless FRL4 (Fixed Rate Link) or higher is supported.

Tako da vjerujem da jesu sva 4x 2.1., samo što su 2 uncapped dok su ostala 2 capped/limitirana.

Kažem, meni osobno ne smeta, ali razumijem ljude kojima bi to predstavljao problem.

0 0 hvala 0
13 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
BioZZG kaže...

Mogu samo potvrditi da TCL C845 serija ima 2x 2.1. HDMI porta (1x144hz VRR, 1x120hz) dok su ostala 2 HDMI 2.0a/b ili šta već (4K 60hz).

Iskreno, ne vidim razloga da bi to ikoga smetalo jer su 2 sasvim dovoljna za 99 posto ljudi, ali razumijem.

Dobra stvar je što su eARC port makli s 2.1 porta, inace bi bilo tesko smece ako koristite kakav soundbar. Tako da se slažem da su dva dovoljna. 

BioZZG kaže...

Stvar je u tome što i na službenoj TCL stranici piše za C845 4x 2.1. HDMI, a surfajući po netu sam naišao na članak di piše da i 2.1. port može biti limitiran na 60HZ od strane proizvođača.

Why cant my HDMI do 144Hz?It's up to the manufacturer to specify what features and bandwidth of HDMI are supported. So, an HDMI 2.1 monitor/TV with a 4K resolution and a 144Hz refresh rate might be limited to 60Hz over its “HDMI 2.1” port unless FRL4 (Fixed Rate Link) or higher is supported.

Tako da vjerujem da jesu sva 4x 2.1., samo što su 2 uncapped dok su ostala 2 capped/limitirana.

Upravo je u tome stvar, ako je port limitiran (ne može primiti puni 48 Gbps stream) onda nije 2.1 port i točka.

TCL tu svjesno mulja jer ne radi se o 2.1 portovima (mogu ih oni nazivati kako god hoće). Korišteni chipset podržava 2x HDMI 2.1, a tako će ostati i s novim Pentonic 1000 chipsetom, tako da jedini koji će imati 4x HDMI 2.1 su Samsung i LG. 

13 godina
neaktivan

pozdrav svima

evo ovak,starcima je krepala telka nakon 5 godina pa im moram nac nekaj novo

uglavnom gledaju preko iskona kanale,netfix i pokoji film sa usb-a

i sad sam na nasao ovaj na akciji

https://www.sancta-domenica.hr/tv-50-tcl-qled-50c735-android.html

jel valja to kaj?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Stavio sam kvalitetnu recenziju TCL C845 u temu "Sve o televizorima"  pa koga zanima taj model bacite pogled tamo.

Moj PC  
1 0 hvala 1
4 godine
MEGATAMA kaže...

Stavio sam kvalitetnu recenziju TCL C845 u temu "Sve o televizorima"  pa koga zanima taj model bacite pogled tamo.

Hvala na info.

Još jedan dokaz da je C845 trenutno best buy u rangu MiniLeda te da nisam fulao sa svojim izborom.

12 godina
BioZZG kaže...
MEGATAMA kaže...

Hvala na info.

Još jedan dokaz da je C845 trenutno best buy u rangu MiniLeda te da nisam fulao sa svojim izborom.

Po toj recenziji si napravio pun pogodak.

Napokon da i mi u EU dobijemo jednako dobre TLC modele kao i US trziste.

Sad barem mozemo bez sumnje preporucit taj model 🥂

4 godine
R0b4c kaže...

pozdrav svima

evo ovak,starcima je krepala telka nakon 5 godina pa im moram nac nekaj novo

uglavnom gledaju preko iskona kanale,netfix i pokoji film sa usb-a

i sad sam na nasao ovaj na akciji

https://www.sancta-domenica.hr/tv-50-tcl-qled-50c735-android.html

jel valja to kaj?

Malo gore na stranici smo pričali o tom modelu.

Po meni za te pare boljeg nema (osim ako budžet nije puno veći).

13 godina
neaktivan

odlicno,uzet cu onda njega dok je jos na akciji :)

zahvaljujem na savjetu

13 godina

Kad se gleda model 75" sudeći po komentarima gore, onda je 935 bolji?

Moj PC  
0 0 hvala 0
4 godine
mrbean kaže...

Kad se gleda model 75" sudeći po komentarima gore, onda je 935 bolji?

Ako se gleda sama kvaliteta slike onda svakako da, 1920 dimming zona naspram 720 od C845...

Jedina stvar je ta da ima stariji AI procesor za upscaling, motion, backlight dimming i sl., ali vjerujem da nama običnim smrtnicima to ne čini neku ekstra razliku.

Također, s obzirom da je 2022. model, računaj da će imati kraći support nego novije inačice.

13 godina
Jel ima netko ovaj TCL QLED C735, ako ima da podijeli dojmove, trenutno sam na 55UK6470PLC, vrag mi ne da mira pa bi uzeo veći, nadam se ovog prodat za nekih tristotinjak eura pa uzeti novi...
Uglavnom gledam filmove i serije u 4k preko plexa i netflixa...
Možda neka preporuka do te cijene ovog TCL-a ako ima neka bolja opcija
LG 65NANO783QA ovaj mi još izgleda dobro
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.6.2023 8:44 (Klipson).
Moj PC  
1 0 hvala 0
6 godina
Klipson kaže...
Jel ima netko ovaj TCL QLED C735, ako ima da podijeli dojmove, trenutno sam na 55UK6470PLC, vrag mi ne da mira pa bi uzeo veći, nadam se ovog prodat za nekih tristotinjak eura pa uzeti novi...
Uglavnom gledam filmove i serije u 4k preko plexa i netflixa...
Možda neka preporuka do te cijene ovog TCL-a ako ima neka bolja opcija
LG 65NANO783QA ovaj mi još izgleda dobro

Taj TCL-ov model se pokazao vrlo dobrim za te pare, baziran je na GoogleTV-u, ima i Atmos (šta je bitno ak gledaš filmove prek Netflixa i ostalih streaming appova, tamo većina filmova ima Atmos zvuk i bit će ti mrsko za prebacit u postavkama na obični DD 5.1 ili DD+), HDR10+, ali jedino samo 2 HDMI porta verzije 2.1  Ovaj drugi LG ima Nanocell i svoj WebOS, ali nažalost nema Atmos, pa ak ti nije problem za prebacit uzmi ga, u suprotnom, kupi TCL-a 735-icu

Only a little Eskimo guy which can loudly say only his name.
14 godina

Atmos je totalno nebitan na TV ako nemaš proper (skupi) soundbar ili set zvučnika

Moj PC  
4 1 hvala 0
4 godine
zuper kaže...

Atmos je totalno nebitan na TV ako nemaš proper (skupi) soundbar ili set zvučnika

TAčno. 

合氣道
13 godina
Samsung-TV-QE50Q60CAUXXH
Ovo je ovogodišnji model, dođe cca 500€ za keš, nema nešto recenzija o njemu, što kažete?

0 0 hvala 0
6 godina
tomislav10 kaže...
Samsung-TV-QE50Q60CAUXXH
Ovo je ovogodišnji model, dođe cca 500€ za keš, nema nešto recenzija o njemu, što kažete?

Gdje si ti taj Q60C uopće iskopo, nema ga čak ni na Samsungovom websiteu (našem)  Čini mi se da to nije model za naše tržište iako model započinje sa "QE" (europski model) 

Anyway, na nekom britanskom siteu piše da je unutra obični QLED (ne Neo QLED) panel, da ima HDR10+ i Quantum procesor i 3 HDMI porta (sad nisam našo koja je verzija, ako neko od kolega pronađe nek napiše), ali jedino nema Atmos (bitno za Netflix i ostale streaming appove) 

Inače, ak uz njega dobijaš dobru garu (2+3 god. uz registraciju/nadoplatu) ne razmišljaj puno, jedino ak ti rikne usred gare i odneseš ga na servis, buš dobil samo drek na šibici, jer vjerovatno nije namijenjen našem tržištu 

Bolje za te pare pogledaj onog TCL-a 735-icu, također je unutra QLED panel, baziran je na GoogleTV-u, ima Atmos, HDR10+ i 2 HDMI porta verzije 2.1 te čak 2 daljinca od koji su oba dva BT, i ostvarivu garu kod nas, tak da se ne moraš živcirati 

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.7.2023 14:12 (Vavoom).
12 godina
Vavoom kaže...
tomislav10 kaže...
Samsung-TV-QE50Q60CAUXXH

Gdje si ti taj Q60C uopće iskopo, nema ga čak ni na Samsungovom websiteu (našem)  Čini mi se da to nije model za naše tržište iako model započinje sa "QE" (europski model) 

Anyway, na nekom britanskom siteu piše da je unutra obični QLED (ne Neo QLED) panel, da ima HDR10+ i Quantum procesor i 3 HDMI porta (sad nisam našo koja je verzija, ako neko od kolega pronađe nek napiše), ali jedino nema Atmos (bitno za Netflix i ostale streaming appove) 

Inače, ak uz njega dobijaš dobru garu (2+3 god. uz registraciju/nadoplatu) ne razmišljaj puno, jedino ak ti rikne usred gare i odneseš ga na servis, buš dobil samo drek na šibici, jer vjerovatno nije namijenjen našem tržištu 

Bolje za te pare pogledaj onog TCL-a 735-icu, također je unutra QLED panel, baziran je na GoogleTV-u, ima Atmos, HDR10+ i 2 HDMI porta verzije 2.1 te čak 2 daljinca od koji su oba dva BT, i ostvarivu garu kod nas, tak da se ne moraš živcirati 

Ti stvarno nemas pojma o ovoj temi....dali ti znas uopce sto je QLED?

Quantum Dot filter na obicnom LCDu.

13 godina
Ima ga na Abrakadabri za 530€ -5% za keš.
13 godina
Tko kaže da je taj Samsung qled?
6 godina
tomislav10 kaže...
Ima ga na Abrakadabri za 530€ -5% za keš.

Ne mogu vjerovat da prodaju model kojeg na našem tržištu još uvijek nema  Nemoj pare bacat bezveze, bolje uzmi 735-cu (nije reklama) 

Edit: Očito nisi pretražio taj model na netu, svi siteovi ga reklamiraju kao VA QLED 

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.7.2023 15:55 (Vavoom).
17 godina
Trebam preporuku za tv:
65 inca
Preferirao bih oled ali mislim da bi mi qled bio bolji jer bi se nalazio u sobi s dosta prozora. Bilo bi super da ima neki anti refleksijski layer, da ne vidimo odbljeske u njemu.
Služiti ce za gledanje tv, 1080p filmova i serija, igranje igara s nintendo switcha.
Cijena, bilo bi bolje da je sto niza, ali kolko košta da košta. Nasao sam na sancta domenici samsung Neo qled qn90b (1400 eura) i qn90c (1600 eura i poklon odyssey 27'' g55 monitor). Ti televizori mi se čine kao da zadovoljavaju moje kriterije, ali mi se cijena cini mozda malo visa nego sam ocekivao, budući da ima 65" televizora i za ispod 1000 eura, iako sa manje mogućnosti. A opet, ne znam koliko bi stvarno primjetio tu razliku u kvaliteti slike kod igranja igrica, gledanja filmova itd. A i opet ne mogu procijeniti dal je ta cijena za te televizore dobra ili znaju biti i jeftiniji, npr za black friday.
Nije mi jako hitno da kupim tv tako da mi nebi bio problem čekati još par mjeseci ako mislite da bi moglo biti boljih akcija

1 0 hvala 0
6 godina
macgyver kaže...
Trebam preporuku za tv:
65 inca
Preferirao bih oled ali mislim da bi mi qled bio bolji jer bi se nalazio u sobi s dosta prozora. Bilo bi super da ima neki anti refleksijski layer, da ne vidimo odbljeske u njemu.
Služiti ce za gledanje tv, 1080p filmova i serija, igranje igara s nintendo switcha.
Cijena, bilo bi bolje da je sto niza, ali kolko košta da košta. Nasao sam na sancta domenici samsung Neo qled qn90b (1400 eura) i qn90c (1600 eura i poklon odyssey 27'' g55 monitor). Ti televizori mi se čine kao da zadovoljavaju moje kriterije, ali mi se cijena cini mozda malo visa nego sam ocekivao, budući da ima 65" televizora i za ispod 1000 eura, iako sa manje mogućnosti. A opet, ne znam koliko bi stvarno primjetio tu razliku u kvaliteti slike kod igranja igrica, gledanja filmova itd. A i opet ne mogu procijeniti dal je ta cijena za te televizore dobra ili znaju biti i jeftiniji, npr za black friday.
Nije mi jako hitno da kupim tv tako da mi nebi bio problem čekati još par mjeseci ako mislite da bi moglo biti boljih akcija

Od ovih koje si naveo, preporučio bi ti ovog QN90C, ne samo jer je noviji, već uz njega dobijaš na poklon Odyssey monitor, ali oba dva uz QLED tehnologiju/panele imaju i HDR10+, Atmos zvuk (šta je bitno ak gledaš filmove prek Netflixa i sličnih streaming appova, tamo većina filmova ima Atmos zvuk i možda će ti mrsko biti za prebaciti u postavkama na običan DD 5.1), Neo Quantum procesor i 4 HDMI porta, ali ne znam koje verzije (ak neki kolega nađe, nek me ispravi) 

Pogledaj još i ovog TCL-a 835-icu, mislim da ti je van budžeta, ali takođe ima QLED panel, HDR10+ i Atmos, uz to je baziran na GoogleTV-u, ali ima samo 2 HDMI porta verzije 2.1: https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/TCL-65C835/

Uz njega dobijaš 2+3 god. gare, ali samo uz registraciju na netu ili nadoplatu 

Javi koji ti se od ovih sviđa, koji si uzeo i napiši utiske 

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.7.2023 22:40 (Vavoom).
6 godina
Vavoom kaže...
.....

Od ovih koje si naveo, preporučio bi ti ovog QN90C, ne samo jer je noviji, već uz njega dobijaš na poklon Odyssey monitor, ali oba dva uz QLED tehnologiju/panele imaju i HDR10+, Atmos zvuk (šta je bitno ak gledaš filmove prek Netflixa i sličnih streaming appova, tamo većina filmova ima Atmos zvuk i možda će ti mrsko biti za prebaciti u postavkama na običan DD 5.1), Neo Quantum procesor i 4 HDMI porta, ali ne znam koje verzije (ak neki kolega nađe, nek me ispravi) 

Pogledaj još i ovog TCL-a 835-icu, mislim da ti je van budžeta, ali takođe ima QLED panel, HDR10+ i Atmos, uz to je baziran na GoogleTV-u, ali ima samo 2 HDMI porta verzije 2.1: https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/TCL-65C835/

Uz njega dobijaš 2+3 god. gare, ali samo uz registraciju na netu ili nadoplatu 

Javi koji ti se od ovih sviđa, koji si uzeo i napiši utiske 

Sta ti ovo uopste znaci? Da ima sve potrebno ugradjeno u tv za atmos zvuk? Da na njega mozes prikopcati sound bar sa atmos zvukom?

Ja imam c1 oled i nemam soundbar sa atmos zvukom i nigdje nista nisam prebaciovao da imam 5.1 zvuk osim da audio izlaz bude optika..... 

Mogu zamisliti na sta lici zvuk sa zvucnika ugradjenih u tv koji tvrde da su atmos.....

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.7.2023 8:06 (Posmatrač).
17 godina
Hvala, budem javio dojmove kad kupim iako kazem, to vjerojatno neće biti još par mjeseci.

Sad jedno generalno pitanje, dal se stvarno isplati uzeti tv sa svim tim dodatcima, anti glare, game mode, ovo ono za 1500-2000, ili 90% ljudi neće ni primijetiti razliku izmedju tog i nekog od 600-700 eura? Pod pretpostavkom da su iste dijagonale (65)

0 0 hvala 0
12 godina
macgyver kaže...
Hvala, budem javio dojmove kad kupim iako kazem, to vjerojatno neće biti još par mjeseci.

Sad jedno generalno pitanje, dal se stvarno isplati uzeti tv sa svim tim dodatcima, anti glare, game mode, ovo ono za 1500-2000, ili 90% ljudi neće ni primijetiti razliku izmedju tog i nekog od 600-700 eura? Pod pretpostavkom da su iste dijagonale (65)

Zasto bi onda dao 700eu za  TV koji nema nista?

Ima ih od 426eu

https://www.nabava.net/televizori/hisense-65a6bg-televizor-cijena-65-165-cm-led-full-hd-ultra-hd-200146241

6 godina
Posmatrač kaže...

Sta ti ovo uopste znaci? Da ima sve potrebno ugradjeno u tv za atmos zvuk? Da na njega mozes prikopcati sound bar sa atmos zvukom?

Oba dvoje, jer nikad ne znaš da li će itko od kolega početi sklapati HT sisteme (kućna kina), naravno Atmos i DTS X 

17 godina
700 eura sam rekao okvirno. Poanta je dal se isplati dati cca 1000 eura više za high end TV?
12 godina
macgyver kaže...
700 eura sam rekao okvirno. Poanta je dal se isplati dati cca 1000 eura više za high end TV?

Najlakse cu ti objasnit ovako....

Na vrhu imas olede koji su self emmisive tojest mozes rec da je svaki piksel dimming zona sto ti je na 4k ekranu 8+ milijuna zona,dobijes najbolji zamislivi kontrast i opcenito sliku.

Ispod toga imas mini led koji ovisno o broju zona i dimming algoritmu stvara dobru do izvrsnu sliku.

Ispod toga imas FALD modele koji su predhodnici mini led tehnologije i ima manji broj vecih zona,slika je ok do odlicna.

I onda ispod toga imas ove klasicne edge lit isl LCDove koji imaju izrazene sve nedostatke LCD tehnologije.

To je sto se tice same slike,sve ostalo poput antireflektivnih premaza,wide filtera itd itd je individualno za pojedini model TVa.

6 godina
Vavoom kaže...
Posmatrač kaže...

Oba dvoje, jer nikad ne znaš da li će itko od kolega početi sklapati HT sisteme (kućna kina), naravno Atmos i DTS X 

Tv koji tvrdi da ima atmos zvucnike laze ko pas..... Nema ni pristojne stereo zvucnike.....

5 godina

Ljudi, ajde molim vas, radi buducnosti ove teme molim vas da ne baljezgate gluposti i pisete svasta, jer ocito je da ne poznajete osnovne pojmove i materiju o kojoj se raspravlja. To ako gledate recenzije po Youtube-u ne znaci da stvarno nesto i znate, vidi se po vasim komentarima i nemojte davati "savjete" ako stvarno ne razumite sta pricate. Postoji jedna izreka u dalmaciji, bolje svašta poist nego svašta reć. Svaka cast iznimkama koji zaista se zaista razumiju u teme o kojima se raspravlja.

Ja mislim da se i jedni i drugi lako mogu prepoznati tko je tko

3 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice