Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.691
|
čitano: 27.771.757
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
@megatama
jesi negdje gledao c635 pa pljujes po njemu ili?
odusto sam od dnevne sobe,htio sam si ubost za spawacu c635 .. Druga opcije bi bila au7012 (al on nema dolby vision) ili lg nano 75 il neki up serije .Al ni to nema dolby vision
R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Mislim da ti je dolby vision nebitan na tv-ima koji jednostavno nemaju mogućnost to prikazati kako spada.
Znači minimalno neki FALD tv je poželjan
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
R3nchi kaže...
@megatama
jesi negdje gledao c635 pa pljujes po njemu ili?
odusto sam od dnevne sobe,htio sam si ubost za spawacu c635 .. Druga opcije bi bila au7012 (al on nema dolby vision) ili lg nano 75 il neki up serije .Al ni to nema dolby vision

Na koje "pljuvanje" se tocno referiras?

Zasto si odustao od dnevne?

13 godina
zuper kaže...
Mislim da ti je dolby vision nebitan na tv-ima koji jednostavno nemaju mogućnost to prikazati kako spada.

Ovo je istina,hrpa jeftinijih modela ima naljepnicu HDR10 ili DV ali to ne znaci da ih mogu prikazat, nazalost.

Isto kao i one HDR oznake za PC monitore,cisti fejk.

13 godina
neaktivan

Računao sam na Lg  c2 od 55inc, ali mislim da je za udaljenost veću od 4 m potrebniji od 65 tako da mi je sad na pameti Philips 707, netko je spomenio cijenu od 8500 kn, gdje ga se može dobiti po toj cijeni?

Da li u tom rangu, najviše do 9000 kn ima nešto bolje a da je 65 inc?

0 0 hvala 0
7 godina
MEGATAMA kaže...
zuper kaže...

Ovo je istina,hrpa jeftinijih modela ima naljepnicu HDR10 ili DV ali to ne znaci da ih mogu prikazat, nazalost.

Isto kao i one HDR oznake za PC monitore,cisti fejk.

To je HDR10 ready. Znaci da ce prikazati video ali ne u HDRu....

16 godina
@megatama oprosti bio sam na mobu ko i sad i nisam skuzio ko sta pise .. Boris grozni je popljuvo c635, al to je osoba kojoj je Grundig vrh vrhova tako da... Posto sam tata prije 3mj i kuca mi je podosta prometna s nocenjima tako da se slabo ima mira i nikad se ne gleda sta ja ocu,a u spawacoj ga sad uspavljujemo i dadiljamo najvise uz netflix..A posto je dosta filmova tamo u DV mislim da bi bilo dobro imat tu opciju . Mislim da sam cak gledo onog andya da je uspoređivo p ili c tcla s nekim samsungom tipa 70xx ili 71xx i ono iako samsung ima tamniju crnu,tu mi se cinili bolji detalji na tclu.. iako se taj clouding i ghosting spominje. Tako da bi neki cheap 50/55 tv za gledanje netflixa..
R33mba#2892
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
R3nchi kaže...
@megatama oprosti bio sam na mobu ko i sad i nisam skuzio ko sta pise .. Boris grozni je popljuvo c635, al to je osoba kojoj je Grundig vrh vrhova tako da... Posto sam tata prije 3mj i kuca mi je podosta prometna s nocenjima tako da se slabo ima mira i nikad se ne gleda sta ja ocu,a u spawacoj ga sad uspavljujemo i dadiljamo najvise uz netflix..A posto je dosta filmova tamo u DV mislim da bi bilo dobro imat tu opciju . Mislim da sam cak gledo onog andya da je uspoređivo p ili c tcla s nekim samsungom tipa 70xx ili 71xx i ono iako samsung ima tamniju crnu,tu mi se cinili bolji detalji na tclu.. iako se taj clouding i ghosting spominje. Tako da bi neki cheap 50/55 tv za gledanje netflixa..

Doslovno ne postoji kvalitetna recenzija EU modela koji se prodaje i u Hr tako da mozemo samo nagadjat kakav je to tocno model.US recenzije kineza ne uzimam u obzir jer tu mogu postojat znacajne razlike....

Sta si ono rekao,do koje love i koju velicinu tva trazis?

Cestitke sto si postao tata i sretno,meni moji troje pojedu zivot i zivce.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.11.2022 18:15 (MEGATAMA).
13 godina
MEGATAMA kaže...
glupasto kaže...

Pozdrav, kupljen je Sony XR55X93JAEP za 5k. Treba ga predignut do ponedjeljka. Vidio sam ponudu i odma uzea za svaki slučaj, a ono što me zanima je da li postoji neka bolja opcija za 5k 55incha?

Najbitnija stavka je definitivno kvaliteta slike, ovaj Sony nije Oled ali je objašnjeno da je prvi rang ispod s tim nekim Full array zaslonom.

Da li da onda predignem to ili ima nekia bolja opcija ?

Lp

Ako ti je najbitnija stavka samo kvaliteta slike tu ce ti i najeftiniji oled pregazit taj LCD.

Sad sam pogledao na Nabava net i imas

LG C1 za 5999kn

Hisense A8G za 5100kn

Philips 706 za 5900kn

Daleko daleko najbolji od ta 3 oleda je LG C1 koji je ujedno i dan danas medju 5 najboljih TVa opcenito.

Hisense je najeftiniji ali i nudi najmanje featursa.

Philips je samo 100kn jeftiniji od C1 pa je apsolutno ne preporucljiv.

https://www.nabava.net/out.php?enc=pcT1SpN2w7HytQY0-NCUyDI_fyKOClB91mtBMZV9vU47eovt6rM1thb-i0nWKQAj

https://www.nabava.net/out.php?enc=pcT1SpN2w7HnXjPscmLz755kJEFxT3CjDbEndApXbB90VzcIZIx8KEQTn0zWGYj6

https://www.nabava.net/out.php?enc=pcT1SpN2w7Ft8p2LagGWcopJikcyStCrhq4hmz-Lgfq2Gxa8wpDSeQ6pXDmXC9yh

Hisense oled danas skuplji 600kn naspram jucer 😵‍💫😵‍💫😵‍💫

13 godina

Pa onda novi model Philips 707 55" za 6800 ;) Elipso

0 0 hvala 0
14 godina
Sutra bi mogli biti neki cyber monday popusti... Bar tako bude zadnjih godina nakon black fridaya... Pa javite ako nešto pametno pronađete 😂

0 0 hvala 0
16 godina
@megatama
Krevet nam je dugacak 2m plus 40ak cm od ruba kreveta do zida di je tv.. Ne znam počeo s 43" pa zavrsio na 50"..Ugl 50" ili 55" jel vidim da su neki modeli od 55 jeftiniji od nekih marki na 50".. Ako ima smisla.. Hvala na cestitkama,dosta sam mator i cekali smo 4g na bebu,tako da mi to sad sve slatke muke.. Al kuzim te.. Inace tv ide na zid di je sada lg iz 2010 obican lcd.. Pa sad ne znam ovo oko kuteva gledanja.. jel mi nije ravno u visini ociju tv mozda 40ak% kut.. Nebi bas iso preko 3500 kn..
R33mba#2892
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Upit i pomoć ...

Televizor Samsung QE50QN90B Neo QLED UHD 4K SMART TV / Akcija / Cijene / Svijet-medija.hr: QLED TV

Sa Dinersom , je 6000 kn.

Sada imam u spavačoj 43" i nebih išao preko 50" , previše bliješti ženi kada ode čorit.

Dali to vrijedi tih para?

Hvala

0 Da
11 Ne
Moj PC  
0 0 hvala 0
5 godina
R3nchi kaže...

Druže nagledao sam se ja televizora more, velim ti ono kako je, pogledaj na rtingsu najgoru listu ocijenjenih kod pokreta 80% tv ima Va panel (ima i iznimno losih IPS da se razumijemo) i glavni problem je noticeable persistence blur/overshoot in dark transitions/ghosting!
Rtings ovo iznimno vazno mjerenje totalno zanemaruje u konacnoj ocijeni i to u poprilicnoj mjeri, zasto neznam možda su čoravi. A taj c635 je teško smece od Tv ako pročitas cijeli dio na rtingsu pod motion! Dno dna!

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.11.2022 22:54 (Boris grozni).
18 godina
imisic kaže...
Franjo14, s mojima je problem bio što nisu bili zapakirani tvornički, onebox otpakiran u jednom, drugi loše zapakiran natrag... U pravilu otvaranje se ne smije raditi u trgovini jer tvornički zapakiran TV jamči siguran transport, a ukoliko nešto nije u redu povrat u roku 14 dana je tu s razlogom.

Pa vrate ga natrag i bude zapakiran kao u tvornici. Zapravo povrat od 14 dana ne postoji kao zakonsko pravo ako je uređaj kupljen u fizičkoj trgovini, samo u webshopu. A i ne možeš vratiti razbijen tv ako si kupio ispravan, upravo zbog toga otvaraju tv-e pred kupcima da ne bi bilo kasnije "vi ste mi ga tako uvalili"

Franjo14 kaže...
Mene sad muci to sto nisam vidio je li kutija bila tvornicki zapakirana prije nego je djelatnik otvorio. Mislim, ako im je praksa otvarati kutiju, za pretpostaviti je da bi ti pokazali da skidaju tvornicke naljepnice, sto meni ovaj ne da nije uradio, nego je to onako obavio na brzaka, a nije mu bila guzva u prodavnici. Ne znam, provjeriti cu bar radne sate, da vidim ima li tu nesto cudno.

A koje tvorničke naljepnice?

7 godina
tiki kaže...
imisic kaže...
Franjo14, s mojima je problem bio što nisu bili zapakirani tvornički, onebox otpakiran u jednom, drugi loše zapakiran natrag... U pravilu otvaranje se ne smije raditi u trgovini jer tvornički zapakiran TV jamči siguran transport, a ukoliko nešto nije u redu povrat u roku 14 dana je tu s razlogom.

Pa vrate ga natrag i bude zapakiran kao u tvornici. Zapravo povrat od 14 dana ne postoji kao zakonsko pravo ako je uređaj kupljen u fizičkoj trgovini, samo u webshopu. A i ne možeš vratiti razbijen tv ako si kupio ispravan, upravo zbog toga otvaraju tv-e pred kupcima da ne bi bilo kasnije "vi ste mi ga tako uvalili"

...

Ja kad sam kupovao svoj C1 u trgovini ga otvorili i upalili....

13 godina

U De ne otvaraju kutije,kupio sam ovdje 4 TVa u zadnjih par godina i uvjek donesu zatvorenu kutiju iz skladista.

Moj PC  
0 0 hvala 1
7 godina
MEGATAMA kaže...

U De ne otvaraju kutije,kupio sam ovdje 4 TVa u zadnjih par godina i uvjek donesu zatvorenu kutiju iz skladista.

I moja je bila zatvorena iz skladista ali je otvorili preda mnom i upalili. Sve sam u mom prisustvu. I vise volim tako nego da dodjem kuci i nesto ne valja pa moram vracati cekati i sl. Pogotovo sto sam cekao tri dana jer je bilo 3 primjerka na stanju u cijeloj bih....

12 godina
Jeli moze preporuka TV.a za gaming do 550 eura.
Ekran od 43 do 55.
Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Posmatrač kaže...
MEGATAMA kaže...

I moja je bila zatvorena iz skladista ali je otvorili preda mnom i upalili. Sve sam u mom prisustvu. I vise volim tako nego da dodjem kuci i nesto ne valja pa moram vracati cekati i sl. Pogotovo sto sam cekao tri dana jer je bilo 3 primjerka na stanju u cijeloj bih....

To ti otvaraju na tvoj zahtijev i nakon sto platis?

Jer taj tv nakon otvaranja i pokretanja vise nije nov nego rabljen i ako ti odustanes od kupnje.....

12 godina

https://www.samsung.com/africa_en/support/tv-audio-video/how-to-use-smart-calibration-on-samsung-smart-tv/

Jel netko od vas sto imate s95 oled od samsunga isprobao ovaj app i njegovu kalibraciju telke?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav, 

https://www.sancta-domenica.hr/tv-75-samsung-qled-75q60b.html?utm_source=nabava.net&utm_campaign=nabava.net&utm_medium=click

Jel ovo dobra prilika trenutno? Isplati li se ivi uzeti sad, ili bolje cekati cca 5 6 mjeseci, posto mi nece trebati do tad

0 0 hvala 0
5 godina
neaktivan
Boris grozni kaže...
R3nchi kaže...

Druže nagledao sam se ja televizora more, velim ti ono kako je, pogledaj na rtingsu najgoru listu ocijenjenih kod pokreta 80% tv ima Va panel (ima i iznimno losih IPS da se razumijemo) i glavni problem je noticeable persistence blur/overshoot in dark transitions/ghosting!
Rtings ovo iznimno vazno mjerenje totalno zanemaruje u konacnoj ocijeni i to u poprilicnoj mjeri, zasto neznam možda su čoravi. A taj c635 je teško smece od Tv ako pročitas cijeli dio na rtingsu pod motion! Dno dna!

Imam dojam da se slucajno grundig isprsi i ugradi va panele u te svoje jeftine modele odjednom bi ti nasao sto razloga zasto je ips panel "smeće".

Visak kontrasta na VA panelu daleko kompenzira motion probleme istog, tj. ukupan dojam kvalitete slike je veci na va panelu nego na ips panelu, pod uvjetom da je kut gledanja frontalan. 

Ovdje kritiziras top led model sa 10k:1 kontrastom, 1000 nita brightnesom i 70% WCG-a, a hvalis tv sa 900:1 kontrastom, 200-300 max brightnesa i niti 50% WCG-a (grunding budget ips). I pod primjedbom stavljas artifakte i blooming na motionu (sto je nesto prisutno gotovo na svakom led modelu i nesto zamjetno tesko i profesionalcu osim ako se bas skoncetrira). Bitno je naglastiti da ovaj motion problem je u kategoriji pixel / picture response time gdje ovaj tv postize izvrstan rezultat od 8.4 dok ips paneli uredno tu postizu ispod 7. Nadalje bitno je naglastiti da cak i najbolji ips paneli imaju slabiji response time od va panela pa sa time i daleko veci ghosting. Tako da ce u ovoj kategoriji jos gore prolaziti od va panela. Recimo grunding koji hvalis na sva vrata, da napokon dodje pod ruke nekon ozbiljnog recenzenta, ili jos bolje da popuni ove kategorije na rtingsu u ovoj kategoriji bi vjerovatno imao ocjenu 2/10.

Ti uvijek nanovo dokazujes koliko si lud i koliko dezinformacija i stete cinis ovdje na grupi, pogotovo ljudima koji nemaju previse iskustva u materiji ili su potpuno novi clanovi zainteresirani da nauce nesto prije kupnje tv-a. Takvi bi te mogli shvatiti ozbiljno pa je dobro periodicki napisati kratki osvrt protiv tvog djelovanja.

5 godina
Nemas ti blagog pojma, va panel kompenzira sporost kontrastom?, buahahaha😂😂😂👊kani se tih retardiranih ocjena s rtingsa koje nemaju veze s vezom primi se realnosti.
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.11.2022 10:38 (Boris grozni).

0 6 hvala 0
5 godina
neaktivan
Del_Boy97 kaže...

https://www.samsung.com/africa_en/support/tv-audio-video/how-to-use-smart-calibration-on-samsung-smart-tv/

Jel netko od vas sto imate s95 oled od samsunga isprobao ovaj app i njegovu kalibraciju telke?

Zaboravi te marketinske fore, najbitniji dio kalibracije je white point, a leća i kamera na bilo kojem mobitelu (cak niti na profesionalnom fotoaparatu) nije u stanju precizno i konzistentno uhvatiti te vrijednosti. Za tako nesto trebas spektrofotometar.

5 godina
neaktivan
Boris grozni kaže...
Nemas ti blagog pojma, va panel kompenzira sporost kontrastom?, buahahaha😂😂😂👊kani se tih retardiranih ocjena s rtingsa koje nemaju veze s vezom primi se realnosti.

Prije nego suludo komentiras procitaj jos jednom sto sam napisao. U smislu kvalitete slike kontrast > odaziv.

Prijevod za one koji ne citaju sa razumjevanjem. U slucaju VA vs IPS panel, cak i da je ips panel bolji u odazivu va panel zbog veceg kontrasta ce biti u prednosti sto se tice kvalitete slike. Ipak, VA paneli su bolji od ips panela i u odazivu pa imaju uredno manji ghosting i overshoot nego ips paneli. 

A sto se tice realnosti ti bas nisi osoba kojoj bi to bio argument, tvoje izjave kao da dolaze iz nekog paralelnog svemira.

5 godina
Cak i da je bolji? Jel ti sebe slusas uopce? Boli me ona stvar za kontrast, jedina prednost s teskim manama kod prikaza.
Poruka je uređivana zadnji put pon 28.11.2022 10:44 (Boris grozni).

0 7 hvala 0
17 godina

LG 65C21LA u Pevexu 5g garancije za 11k kn, čekati novu godinu ili je ovo ok cijena 

0 0 hvala 0
5 godina
neaktivan
Boris grozni kaže...
Cak i da je bolji? Jel ti sebe slusas uopce? Boli me ona stvar za kontrast, jedina prednost s teskim manama kod prikaza.

Pa ludjace citaj sto pise, VA panel ima uredno bolji odaziv pixela od ips panela i sa time daleko manji ghosting i overshoot. U prijevodu ono sto kritiziras na VA panelima je jos u gorem stanju na IPS panelima (koje hvalis). Jedino oledi sa instant pixel response time-om nemaju problema u ovoj kategoriji, mada bas zbog instant responsa mogu imati problema sa stuterom u odredjenim situacijama.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.11.2022 13:26 (vRay).
12 godina

Pevex ima diners akciju -15% na sve artikle pa si možete piknut neke dobre televizore

Moj PC  
1 0 hvala 1
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice