Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.664
|
čitano: 27.627.785
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Koja spika, kao postoji puno bolja serija sonya , a ta u biti 30-40 posto skuplja od oleda c1 u istoj dijagonali. Ko bi to pametan uopće kupio.
65xh9077 ili 65xh9096 za 7k je sasvim solidna kupovina višeg srednjeg ranga ponude, ili ko ne želi oled iz straha od burn ina.
Sve ostalo je porez na budale 😆

1 1 hvala 0
11 godina
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Netko je pitao za top seriju sony lcd-a.Ocito svaka roba nadje kupca

0 0 hvala 0
9 godina
Da, i taj plati porez na budale. Oduvijek bilo i bit će.

0 1 hvala 0
17 godina
Doktor Rambaudi kaže...

Veca je budala onaj koji drugome pametuje na sto da potrosi svoje novce.

Ako netko hoce dati tolike novce na lcd, njegov izbor. Tko si ti da ga zoves budalom ?

Svatko ima svoje razloge zasto zeli neki model.

17 godina
ibojanic kaže...

Meni nije jasno pa kulturno pitam, zato i postoji forum, ti se praviš pametan i ne znaš odgovoriti

Odgovoreno ti je cim si pitao, csk i vise puta,ti si se dalje pravio pametan s glupim pitanjima.

9 godina
Pixel kaže...
Doktor Rambaudi kaže...

Ako netko hoce dati tolike novce na lcd, njegov izbor. Tko si ti da ga zoves budalom ?

Dobro rečeno, očito zato ti i pišeš u ovoj temi hehe. 

17 godina
Doktor Rambaudi kaže...
Pixel kaže...
Doktor Rambaudi kaže...

Dobro rečeno, očito zato ti i pišeš u ovoj temi hehe. 

Ja nikom ne pametujem sto da kupi niti govorim da je budala radi izbora.

Mogu savjetovati u korist ili protiv nekog modela, ali konacan izbor svatko sam donosi.

Uletio si kao padobranac na temu i samo vrijedas ljude.

4 godine
neaktivan

Opet pametuješ, i kad ti neko odgovori onda u plač i opet pametovanje. nije te nitko uvrijedio (da je valjda bi administrator reagirao), komuniciraš s visoka i postavljaš se kao da si najpamatniji. Možda i jesi ali spusti se na zemlju. Ovo je forum.... Tema je Koji televizor kupiti, ajmo dalje...

17 godina
ibojanic kaže...

Opet pametuješ, i kad ti neko odgovori onda u plač i opet pametovanje. nije te nitko uvrijedio (da je valjda bi administrator reagirao), komuniciraš s visoka i postavljaš se kao da si najpamatniji. Možda i jesi ali spusti se na zemlju. Ovo je forum.... Tema je Koji televizor kupiti, ajmo dalje...

O  cemu ti sad ?

Kakav plac ? Tko je rekao da je mene netko uvrijedio ?

Ako netko ne moze prihvatiti cinjenice pa mu to znaci da se taj pravi pametan onda neka ne postavlja pitanja i sudjeluje u temi.

Ja se ne pravim pametan, samo sam rekao kako je, ako ti to smeta tvoj problem.

9 godina
Pixel kaže...
ibojanic kaže...

O  cemu ti sad ?

Ako netko ne moze prihvatiti cinjenice pa mu to znaci da se taj pravi pametan onda neka ne postavlja pitanja i sudjeluje u temi.

Napuhao si se kao žaba u temi o televizorima. Malo smo te ispuhali i što sad, preživit ćeš valjda. Ajde lijepo ne filozifiraj, ne spamaj temu i ne kmeči ko neka curica. 

13 godina

Sony serija 9 je realno njihova high end ponuda LCDa.

Imate i Samsung micro ledove za 150 tisuca eura pa se njihova QLED 9 serija za 2500eu smatra vrhom ponude.

Specificni proizvodi za sacicu korisnika se uglavnom niti ne ubrajaju u mainstream ponudu odredjenog proizvodjaca,sta mislite zasto rtings nije testirao taj Sonyev LCD oko kojega se prepirete....

Moj PC  
4 0 hvala 0
4 godine

čemu svađe..

tko ima novaca neka si kupi https://www.displayspecifications.com/en/model/d42b2ae5, a tko nema, neka se prilagodi svome budžetu..

ja bi si kupio da imam novaca za to, ali kredit ne mislim dizati za tako moćan TV.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

JA bi prije novi c2.Oduvijek je LG nudio više za manje para.

1 0 hvala 0
17 godina
Doktor Rambaudi kaže...
Pixel kaže...
ibojanic kaže...

O  cemu ti sad ?

Napuhao si se kao žaba u temi o televizorima. Malo smo te ispuhali i što sad, preživit ćeš valjda. Ajde lijepo ne filozifiraj, ne spamaj temu i ne kmeči ko neka curica. 

Bravo, samo  nastavi s osobnim uvredama, vidi se koliko ti je znanje o temi.

Predugo sam na forumu i ovoj  temi da bi me padobranci poout tebe puno dirali.

nisi ni prvi ni zadnji koji je upao provocirao i nestao.

18 godina

Zna li se kad dolaze C2 kod nas?

***** Maxxy *****
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Maxxy kaže...

Trebalo bi u 4. mj

18 godina
Pixel kaže...
Maxxy kaže...

Trebalo bi u 4. mj

A zna li se kad bi mogli prvom prilikom na akciju? S obzirom na nogometno prvenstvo 

18 godina
Bothari kaže...
Pixel kaže...
Maxxy kaže...

Trebalo bi u 4. mj

A zna li se kad bi mogli prvom prilikom na akciju? S obzirom na nogometno prvenstvo 

Čekaj najprije da stignu! 

***** Maxxy *****
15 godina

Ne znam koliko je ovastranica relevantna, spominju cijene od 1650€ za 42" C2 i 1800€ za 48" ekran

Poruka je uređivana zadnji put čet 17.3.2022 14:47 (tutanjkamen).
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina
Pozdrav,
Želio bih uzeti TV kao drugi u kući da mogu pogledati nešto na miru. Koji mi model po osobnim iskustvima preporučate? Ne želim ići preko 2000 kn. Koristim HRTi i dvoumim se da uzmem HBO Max sad kad je na popustu. Nekako sam najbliži Hisenseu, ali ne znam kako mu radi "castanje".
Hvala!
TCL LED TV 40" 40ES560
Hisense 40A4BG televizor
Tesla LED TV 40S605BFS - 40-

0 0 hvala 0
17 godina
Bothari kaže...
Pixel kaže...
Maxxy kaže...

Trebalo bi u 4. mj

Svake godine je trend da cijene sve brze padaju nakon izlaska. Ne bi me iznenadilo da bude vrlo brzo neka dobra akcija

9 godina
Kad vidim cijene novih C2 modela , vidim da sam povukao pravi potez kupivši nedavno 65C11. Trebati će vremena da se konsolidiraju malo te cijene.

0 0 hvala 0
4 godine
neaktivan

1 0 hvala 0
9 godina
Dobra cijena za 65, ako nisu izložbeni u pitanju. Jedino za napomenuti da q65t nisu 100 hz modeli.

0 0 hvala 0
7 godina
neaktivan
tutanjkamen kaže...

Ne znam koliko je ovastranica relevantna, spominju cijene od 1650€ za 42" C2 i 1800€ za 48" ekran

Ovisno di se gleda, od ovih velikih država LG.DE ima najviše preporučene cijene i to ne izleda baš lijepo. Međutim LG.FR ima dosta niže cijene, za neke modele i puno puno niže cijene.

Npr. 42C2 s EVO kod popustom je 1299 € , i ostale dijagonale posebno 77" i 83" su dosta jeftinije od DE cijena.

Odlične cijene su i za najočekivaniji G2 pa tako 65G2 s EVO kodom je 2999 € , ima uključeno tvorničko jamstvo od 5 godina!

U austriji su nešto više cijene međutim opet dosta niže od susjednih njemačkih

C2
42" - 1399€
48" - 1599€
55" - 1899€
65" - 2699€
77" - 4399€
83" - 6999€

G2
55" - 2399€
65" - 3299€
77" - 5499€
83" - 7999€

Vidjet ćemo kakve cijene će biti kod nas, mada mislim da nas vjerojatno čekaju full MSRP cijene kao npr DE a to znači 3600 € za 65G23LA

Šok stiže iz samsung electronicsa, i to neočekivano dobar jer i službeno je izašao novi QD OLED s cijenom pa tako cijena za 65" je stvarno neočekivano niskih 2999$ za model QN65S95B ! 55" je 2200. To je usa cijena međutim i eu cijena neće bit puno viša, već ima nekih neslužbenih najava za cca 3K eura.

Ovo je veliki pritisak na LG a i na SONY koji imaju više cijene, posebno Sony.

Već su negdje (.AT) izašle i službene cijene pa tako sonyjev QD OLED koji ima isti panel kao i samsung, ima cijenu od puno skupljih 4200€ za 65A95K..Na žalost tu nije kraj pa je tako i novi X95K lcd ima cijenu od nevjerojatnih 3700€ i to za 65" model

Znači skuplji i od G2 OLED-a ali isto tako i od ovog samsung S95B QD OLED-a. Vjerojatno i od novog LZ2000 panasonica, bojim se uopće pomislit koliko će taj sonyjev A95K koštat kod nas, vjerojatno debelo prek 30000 kn za 65"

15 godina
neaktivan

prvi put kupujem tv, i ne znam sta kupujem

isao bi do 50'' neki od lga s obzirom na popuste u elipsu

iskljucivo gledanje tva, iptva, youtube

prednosti manje prva 3, u odnosu na zadnja 2

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/LG-50UP77003LB.AEU/

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/LG-50UP75003LF.AEU/

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/LG-50UP78003LB.AEU/

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/LG-50NANO753PR.AEU/

https://www.elipso.hr/audio__video/televizori/LG-50NANO773PA.AEU/

ili nesto drugo u tom cjenovnom rangu 3-3,5tkn 

Poruka je uređivana zadnji put sub 19.3.2022 10:29 (16OR).

0 0 hvala 0
6 godina
neaktivan
Flagship kaže...
tutanjkamen kaže...

Ovisno di se gleda, od ovih velikih država LG.DE ima najviše preporučene cijene i to ne izleda baš lijepo. Međutim LG.FR ima dosta niže cijene, za neke modele i puno puno niže cijene.

Npr. 42C2 s EVO kod popustom je 1299 € , i ostale dijagonale posebno 77" i 83" su dosta jeftinije od DE cijena.

Odlične cijene su i za najočekivaniji G2 pa tako 65G2 s EVO kodom je 2999 € , ima uključeno tvorničko jamstvo od 5 godina!

C2
42" - 1399€
48" - 1599€
55" - 1899€
65" - 2699€
77" - 4399€
83" - 6999€

G2
55" - 2399€
65" - 3299€
77" - 5499€
83" - 7999€

Vidjet ćemo kakve cijene će biti kod nas, mada mislim da nas vjerojatno čekaju full MSRP cijene kao npr DE a to znači 3600 € za 65G23LA

Šok stiže iz samsung electronicsa, i to neočekivano dobar jer i službeno je izašao novi QD OLED s cijenom pa tako cijena za 65" je stvarno neočekivano niskih 2999$ za model QN65S95B ! 55" je 2200. To je usa cijena međutim i eu cijena neće bit puno viša, već ima nekih neslužbenih najava za cca 3K eura.

Već su negdje (.AT) izašle i službene cijene pa tako sonyjev QD OLED koji ima isti panel kao i samsung, ima cijenu od puno skupljih 4200€ za 65A95K..Na žalost tu nije kraj pa je tako i novi X95K lcd ima cijenu od nevjerojatnih 3700€ i to za 65" model

Znači skuplji i od G2 OLED-a ali isto tako i od ovog samsung S95B QD OLED-a. Vjerojatno i od novog LZ2000 panasonica, bojim se uopće pomislit koliko će taj sonyjev A95K koštat kod nas, vjerojatno debelo prek 30000 kn za 65"

Morat će i Sony smanjit svoje cijene no oni drže do svojeg imena i prodaju brend. 

Samsung QD- oled je izašao i pozitivno šokirao sa cijenom no onda su ponovo šokirali negativno da opet ništa od Dolby visiona,  nema heatsinka, nema "one contction boxa," pa kad se zbroji dva i dva shvatiš zašto je cijena takva. Neshvatljivo da takva kompanija već duži niz godina pravi u jurišu na zakucavanje "grešku u koracima"

I ove godine će LG oled biti u prvom planu i prvi izbor mnogima, no i njima trebaju pasti cijene•

Qd-oled ima budućnost no treba sačekati da se i drugi uključe u trku(prije svega LG) pa da Sony ima konkurenta ili da se Samsung trgne iz zimskog sna uskoro no to je teže za očekivati. 

14 godina

Zanima me imaju li ovi novi televizori u sebi ugrađenu TV antenu (za lokalne programe)? Ili to još uvijek ne postoji?

Sorry na noob pitanju 

7 godina
neaktivan
melcisedec kaže...
Flagship kaže...
tutanjkamen kaže...

C2
42" - 1399€
48" - 1599€
55" - 1899€
65" - 2699€
77" - 4399€
83" - 6999€

G2
55" - 2399€
65" - 3299€
77" - 5499€
83" - 7999€

Morat će i Sony smanjit svoje cijene no oni drže do svojeg imena i prodaju brend. 

Samsung QD- oled je izašao i pozitivno šokirao sa cijenom no onda su ponovo šokirali negativno da opet ništa od Dolby visiona,  nema heatsinka, nema "one contction boxa," pa kad se zbroji dva i dva shvatiš zašto je cijena takva. Neshvatljivo da takva kompanija već duži niz godina pravi u jurišu na zakucavanje "grešku u koracima"

I ove godine će LG oled biti u prvom planu i prvi izbor mnogima, no i njima trebaju pasti cijene•

Qd-oled ima budućnost no treba sačekati da se i drugi uključe u trku(prije svega LG) pa da Sony ima konkurenta ili da se Samsung trgne iz zimskog sna uskoro no to je teže za očekivati. 

Naravno, ove cijene sonyja su prenapuhane i neodržive posebno kod lcd televizora. Pa tko bi dao 3700€za lcd kada isti taj sony ima 77" olede koji su jeftiniji više od 1000€. Niti ovaj A95K QDOLED sigurno neće imat ovu cijenu, vidjet ćemo za koji mjesec.

Samsungov S95B OLED je jedna čudna, gotovo bizarna priča. Po najavama i prvim ocjenama obećavajući međutim ovaj launch od strane samsung electronicsa je valjda nikad viđen prije. Kao da je riječ o nekom egde led frc panelu tipa Q60 ili slično

Ono, tv s najnovijom tehnologijom bi zaslužio reklame barem kao neki od njihovih mobitela ali ne..upućeniji naravno znaju background: ovaj QD OLED je ustvari neželjeno dijete i samsung electronics je to pustio van u skladu s višegodišnjim sukobima u vlastitoj butigi odnosno SDC vs SVD di je potonji to pokušao spriječiti međutim zbog pritiska s svih strana ipak će bit vani uskoro, vjerojatno prije sonyjevog A95K QDO OLED-a.

DV izostanak je najveća mana samsunga i upravo zbog toga puno kupaca će ići drugima. Jednostavno je neshvatljiva ta tvrdoglavost no što je, tu je. Možda se predomisle 2023. tko zna:)

Za heatsink ne znamo, vjerojatno nema međutim to nije još 100% potvrđeno. Ne znam baš kako misle isporučit cca 1500 nits a da se to ne kompenzira kao što hoće na G2 ili A95K koji imaju potvrđeni heatsink. Ne treba zaboravit da samsung općenito baš ne daje detalje lako, npr broj zona ili neke druge spec. na panelima.

Slažem se, LG G2 će vjerojatno bit best buy u tom segmentu jer je "najmanje" manjkav. Znamo da sony i panasonic neće imat 4xHDMI 2.1 što je dodatna voda na mlin G2. Na kraju zadnja ali kod većine ustvari prva i najvažnija stvar je cijena- od tog kvarteta gotovo 100% je sigurno da će sony najmanje 500€ skuplji od svih, vjerojatno i do 1K kada počnu isporuke prvih.

Neki su već krenuli s prvim popustima pa npr 65G29LA s 3599 na 2999 što je dobro jer tek treba izaći.

https://www.atlasfernsehdienst.de/shop/lg-oled65g29la-oled65g29-oled-evo-g29-65%E2%80%B3-zoll-164cm-4k-smart-tv/

Za velike je naravno i veći popust, posebno za 77" i 83".

Kod nas je 65G1 imao najnižu cijenu cca 13-14K ja mislim, možda bi i G2 do kraja godine mogao slično:)

7 godina
dinos3 kaže...

Zanima me imaju li ovi novi televizori u sebi ugrađenu TV antenu (za lokalne programe)? Ili to još uvijek ne postoji?

Sorry na noob pitanju 

Gledaj imaju li DVB-T tuner....

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice