Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.664
|
čitano: 27.628.010
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Koji televizor kupiti - vodič za odabir
Ma kakvo ljepilo o čemu ti pričaš, koji proizvođač ljepi televizore? To je sve na kopče i šaraf. Kako bi ih otvorili inače? Ja ne znam stvarno što ti briješ i ja sam bio u dućanima i jedan jedini je malo zjevao.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Grga1984 kaže...
Ma kakvo ljepilo o čemu ti pričaš, koji proizvođač ljepi televizore? To je sve na kopče i šaraf. Kako bi ih otvorili inače? Ja ne znam stvarno što ti briješ i ja sam bio u dućanima i jedan jedini je malo zjevao.

Ok...lažemo zvonac i ja...i još tu par nas...

Odi u Emmezetu kod Citya Centra...imaš izložbeni zakrivljeni mislim 55inc - zijeva toliko da mogu ruku stavit u njega...

Odi u Elipso pa pogledaj...

Ljudi tu pričaju kako imaju s tim problema, neki su taj model i vračali i onda se sad ti javiš i tvrdiš suprotno. Bravo.

Ja kopće i šarafe nisam vidio...

Samsung lijepi mobitele - eto S7e i S8 (prednja i zadnja strana) i šta je tu čudno., zašto ne bi onda ljepio televizore. Kao da se tehnologija ljepljenja nigdje ne koristi. 

15 godina
A ti si našao uspoređivati mobitel i TV od 55'. Ja nisam rekao da tu i tamo neki ima problem. Ali kaj tu laprdate da ima svaki mi je ne shvatljivo.
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Odljepljivanje je poznati problem 7-ice, citao sam i po njemackim forumima o tome. Kod njih je 7-ica ks7090 pa tko zna gdje se ti proizvode.

Meni to odljepljivanje niti najmanje ne smeta, niti ga vidim niti primjecujem jer gledam u panel. Svjesno sam uzeo ks7 jer sam htio sto bolji panel i pravi HDR tv za sto manje para. Naravno da se ne bih zajebavao sa odjepljivanjem da u toj cjenovnoj razini postoji iti jedan slican tv koji nudi sve mogucnosti Samsunga. Imam 5 god garancije i sto se mene tice moze krepat za godinu dvije kad izadu nove generacije.

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Koji televizor kupiti - vodič za odabir

Ovdje si možete pogledat gdje je problem oko serije KS. I još nešto slika što se tiče elektronike. I što se tiče tog problema, je veči nego ko misli..Recimo od 100 televizora ima zasigurno problema sa 70 televizorima.To več u početku i kod novih. A kod ostalih 30 , če biti zasigurno problema nešto kasnije..A i problem je kod mrtvih pixela. Ali to nešto manje nego kod prvog problema. Uglavnom ovaj televizor ne vredi ništa:) Kod nas smo davali popuste, ali niko više neče, da uzme taj Samsung.

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.5.2017 15:18 (garfield1).

1 0 hvala 1
16 godina
zuper kaže...
Ne miješati WD seriju koja nema 100Hz i Android sa W serijom koja ima navedeno...

Ups..da u pravu si..samo KDL-W755/756C je 100hz i android..nisam skužio da spominje i WD seriju.

13 godina

jesu dosli novi sony i panasonic 2017 modeli u trgovine?

0 0 hvala 0
16 godina
Grga1984 kaže...

daj molim te malo prokopaj you tube i internet pa ces vidjet da na zalost ima samo 20-30 cm 3M dvostrano ljepljive vrpce i nista vise...

VenAtoR#2231
18 godina

Baš zvao Ronis, ostao je jedan izložbeni model 55ks7000 u Čakovcu, pitam ga kolko je tv dugo u pogonu, veli, oko 2-3tj, pošto rotiraju televizore, tak da nije po par mjeseci ko u nekim dućanima, znači taj model je 8tkn, dok mi je tip u ZGu na Velesajmu provjeravao taj model, veli da je ulaz, 1.2017, e sad, ko će ga znat kaj je istina, bilo je zapakiranih par komada, al tip veli da je planulo i sad im je ostao samo izložbeni model..

I sad naletio na novi model iz Sonya sa 5g. garom

https://www.ekupi.hr/SONY-LED-TV-KD55XE8577S-1122349.aspx

Očekivao sam daleko veću cijenu.. Čitajući rivju na rtings, pohvalili su ovaj model, a ono što njaviše tražim je, napokon VA matrica u 55" ekranu i napokon input lag oko 34ms u 4k rezi+HDR

I naravno, punokrvni 10bit panel.. http://www.displayspecifications.com/en/model/8c2caf0

I gledam ovaj model koji je naravno slabiji od ovog gore, u SD..

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-sony-bravia-kd-55xe8096-4k.aspx

Mislim da između ta dva nema dvojbe..    http://www.displayspecifications.com/en/model/dfd9a4f

A baš me zanima koja bi onda cijena bila u SD ovaj XE85, sigurno 1-2tkn veća cijena..

Znači oba modela 2017, XE80 i XE85..

Polako je počeo Sony dovodit nove modele na naše police dućana..

Poruka je uređivana zadnji put pon 8.5.2017 19:15 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Pitanje ako netko zna:

Koji je panel od ovog tv-a..nigdje ne piše i ako može link za potvrdu.

Prijatelj kupuje i nismo mogli ništa bolje naći od 55`, a htio bi VA panel.

Može i savjet koji tv do 5500kn 55`

Namjena..filmovi i sport..ne treba uhd..hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Crojumper kaže...

Pitanje ako netko zna:

Koji je panel od ovog tv-a..nigdje ne piše i ako može link za potvrdu.

Prijatelj kupuje i nismo mogli ništa bolje naći od 55`, a htio bi VA panel.

Može i savjet koji tv do 5500kn 55`

Namjena..filmovi i sport..ne treba uhd..hvala

Ovdje ti je recenzija za takav TV.

To je VA panel. Navodno ima slab kut gledanja.

PSN - DeniZg80, Youtube channel: https://www.youtube.com/channel/UCtuFx5BN99qQpv72xmEvAYQ
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.5.2017 20:41 (DeniZg).
15 godina
Taj Sony je sigurno dobar TV. Ali 10 tkn je po meni jaka cijena i dalje toliko bi odmah dao za 55xe9005. Strpi se malo da padne cijena.
18 godina
Grga1984 kaže...
Taj Sony je sigurno dobar TV. Ali 10 tkn je po meni jaka cijena i dalje toliko bi odmah dao za 55xe9005. Strpi se malo da padne cijena.

Ne ocekujem uskoro pad cijena, mozda nekaj malo pred kraj godine, sony bas nije blagonaklon prema nekim snizenjima, pogotovo prema malo boljim telkama..

Pa 55xd8505 kosta 9300, a akcijska cijena mislim da je oko 8.5tkn a to je model iz 2016te..

Pitanje je kolko bu kostal ovaj 55xe9005...

Ma, uzeo bih odmah 55ks9002 da ga najdem za 9tkn, kad bih vec birao izmedju njega i ovog novog sonya xe85..

14 godina
protjeran
zvonac kaže...
Grga1984 kaže...

Ne ocekujem uskoro pad cijena, mozda nekaj malo pred kraj godine, sony bas nije blagonaklon prema nekim snizenjima, pogotovo prema malo boljim telkama..

Pa 55xd8505 kosta 9300, a akcijska cijena mislim da je oko 8.5tkn a to je model iz 2016te..

Ma, uzeo bih odmah 55ks9002 da ga najdem za 9tkn, kad bih vec birao izmedju njega i ovog novog sonya xe85..

Cjena je oko 2000 evra.

13 godina
zvonac kaže...
Grga1984 kaže...

https://www.nabava.net/search.php?q=xe9005

13 godina
zvonac kaže...

Baš zvao Ronis, ostao je jedan izložbeni model 55ks7000 u Čakovcu, pitam ga kolko je tv dugo u pogonu, veli, oko 2-3tj, pošto rotiraju televizore, tak da nije po par mjeseci ko u nekim dućanima, znači taj model je 8tkn, dok mi je tip u ZGu na Velesajmu provjeravao taj model, veli da je ulaz, 1.2017, e sad, ko će ga znat kaj je istina, bilo je zapakiranih par komada, al tip veli da je planulo i sad im je ostao samo izložbeni model..

I sad naletio na novi model iz Sonya sa 5g. garom

https://www.ekupi.hr/SONY-LED-TV-KD55XE8577S-1122349.aspx

Očekivao sam daleko veću cijenu.. Čitajući rivju na rtings, pohvalili su ovaj model, a ono što njaviše tražim je, napokon VA matrica u 55" ekranu i napokon input lag oko 34ms u 4k rezi+HDR

I naravno, punokrvni 10bit panel.. http://www.displayspecifications.com/en/model/8c2caf0

I gledam ovaj model koji je naravno slabiji od ovog gore, u SD..

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-sony-bravia-kd-55xe8096-4k.aspx

Mislim da između ta dva nema dvojbe..    http://www.displayspecifications.com/en/model/dfd9a4f

A baš me zanima koja bi onda cijena bila u SD ovaj XE85, sigurno 1-2tkn veća cijena..

Znači oba modela 2017, XE80 i XE85..

Polako je počeo Sony dovodit nove modele na naše police dućana..

ovaj sd nije normalan sa cijenama, 8096 je 9k na ekupi isto 5 godina gare, ali ovaj 8577 je VA 10bit i taj se cekao ;)

inace ovdje se vidi ponuda XE 2017 modela https://www.nabava.net/search.php?q=sony+xe 

16 godina
A SD ima bez kamata na 36 rata i daju 5 god gare pa ljudim pase dat parsto kuna vise pa mogu kupit i i aju dobru garu.... zato i drze cijene takve....
VenAtoR#2231
Moj PC  
1 0 hvala 0
18 godina
roby27 kaže...

, ali ovaj 8577 je VA 10bit i taj se cekao ;)

inace ovdje se vidi ponuda XE 2017 modela https://www.nabava.net/search.php?q=sony+xe 

Taj model 55XE8577S model inače košta prek 12tkn (oko12.4tkn)

Ekupi ima akciju do 4.6, 9999kn na 24 rate+5god gare..

Ovo je odlična ponuda, zapravo iznenađen sam...

Od ostalih dućana jeftiniji su prek 2tkn za taj model, a vjerujem da dok dođe i u ostale dućane, da će cijena bit još veća, tak da je sad model u Ekupi pun pogodak

17 godina

Može preporuka između ova dva TV-a ili prijedlog nekog trećeg oko 3.000 kn?

Navodno je razlika u panelu IPS naspram VA (koji je bolji?), te "običan" Smart naspram WebOS 3.

Razlika u cijeni je 50 kn.

Opravdava li 900 PMI kod 43LH630V višu cijenu za 150-200kn?

0 43LH570V
2 43LH590V
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
jocommb kaže...
A SD ima bez kamata na 36 rata i daju 5 god gare pa ljudim pase dat parsto kuna vise pa mogu kupit i i aju dobru garu.... zato i drze cijene takve....

daju oni na 36 rate bez kamata samo koja kartica ;) vidi se da si brzoplet kaj se toga tice...

16 godina
Pa cuj meni pase :D.... i na 24 je dobro...mislim danas nas malo za kes kupuje...i pola trgovina jos uvijek daje samo 12 rata rata tako da....
VenAtoR#2231
13 godina
zvonac kaže... 

Taj model 55XE8577S model inače košta prek 12tkn (oko12.4tkn)

Ekupi ima akciju do 4.6, 9999kn na 24 rate+5god gare..

Ovo je odlična ponuda, zapravo iznenađen sam...

Od ostalih dućana jeftiniji su prek 2tkn za taj model, a vjerujem da dok dođe i u ostale dućane, da će cijena bit još veća, tak da je sad model u Ekupi pun pogodak

sad je vec 11k ispravili su cijenu mater im 

13 godina
jocommb kaže...
Pa cuj meni pase :D.... i na 24 je dobro...mislim danas nas malo za kes kupuje...i pola trgovina jos uvijek daje samo 12 rata rata tako da....

ma sve ok znam da ima ogranicenje trgovina raznih do 12obroka  pa i SD na pun klinac kartica daje do 12 rata, samo kako si ti to naveo ispalo je kao da daju 36 po defoltu na sve kartice ;)

16 godina
roby27 kaže...
jocommb kaže...

ma sve ok znam da ima ogranicenje trgovina raznih do 12obroka  pa i SD na pun klinac kartica daje do 12 rata, samo kako si ti to naveo ispalo je kao da daju 36 po defoltu na sve kartice ;)

ma problem je sta im uzimaju velik postotak ako se na rate placa i nije kartica od njihove maticne banke....i one fore sta je nesta jeftinije za kes nego na karticu je samo da kad placamo karticom placamo razliku koju banka uzme sebi od te transakcije.... po meni je to krada...jer nebi mi trebali tu naknadu placat, ili je makar podjelit...svakako trgovci imaju marzu po kojoj zaraduju i nemoraju pravit idiote od nas.....al eto taka nam drzava...hahah

VenAtoR#2231
18 godina
Wtf!!
18 godina
Ok cijena je veca za sony.. al i dalje su jeftiniji od ostalih, trebao sam odmah kupit.grr..

Nego, emmezeta ima 49ks7000 ravni model za 8tk i nekaj sitno, jos su dva na skladistu ostala..
Moj PC  
0 0 hvala 0
18 godina

digresija

za telku mi ima smisla kupit na 24,36 dok reciimo  za mob ne sto je postala praksa nazalos nas hi tech ekipe... 

ali opet kupio telku za 10-14 keka sjecam se psiholoski bolje od recimo nekkog bjesnog moba za manju cijenu

jel i vama to tako ponekad?

p.s da se nezatrola tema pitam sa psiholoskog aspekta ne socijoloskog

0 osjecam se tako
1 ne osjecam
0 nikad tako nisam razmisljao
0 zaboli me idem glavom kroz zid
Poruka je uređivana zadnji put uto 9.5.2017 18:41 (4mal).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav ekipa,

Trenutno koristim LG 32LF5610, model 2015., fullHD. Poprilično sam zadovoljan sa istim, boja i kontrast za mene su odlični što se tiče fullHD sadržaja preko računala i PS4 igara. Stvarno se ne mogu požaliti, postoje bolje varijante, ali meni je ovo oku odlično.

No, prelazak u veći prostor me ponukalo da uzmem veći TV.

Gledam trenutno ovaj:
http://www.sancta-domenica.hr/led-tv...u6072-uhd.aspx

5 godina jamstva, 43" će mi biti popriličan skok te naravno taj famozni UHD. Znam da to nije "pravi" UHD, ali pošto mislim napraviti upgrade na PS4 Pro i gledati i dalje većinu stvari u FullHD uz izuzetak 4k Netflixa, da li je pametno uzimati ovako nešto?

Nisam frik što se tiče godine proizvodnje tako da me ni malo ne zanima što je ovaj model na zalasku odnosno 2016. godina.

Također sam i gledao ovaj iako nema 5god garancije i nešto jest skuplji:

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-43uh6507.aspx

ili

http://www.sancta-domenica.hr/led-tv-lg-43uh668v.aspx

Doduše, vidim ima i onaj Philips PUS6101 ali ne naginjem nešto ka Philipsu.

Informacije na službenim stranicama svih proizvođača su šture, recenzija rjetko ima valjda jer je za naše tržište pa niko osim Darka iz HD televizije nije pokrio ove modele (odnosno samo 6000 seriju je pokrio) pa mi treba stručno mišljenje.

Da ili ne neki od gore navedenih modela? Budget mi je do 4000 kn. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.5.2017 19:09 (DangerouS).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Upravo sam gledao u trgovini samsungov model UE49MU6402U i izgledao mi je savrseno! Pogotovo na ostale modele koji su bili oko njega... Ima netko iskustva? Mane, prednosti, Isplativost?

0 0 hvala 0
18 godina

Baš sam mislil uzet 55xe8577, i sad ga nemaju više na stanju, zovem ekupi, veli tip otišlo sve..

Ona cijena od 10tkn bila je odlična i mislim da više nebu nigdje ta cijena..

Sad tražim alternativu..

Pikiram na Samsung 49MU8000, mada mi je zapeo za oko 55mu7000 al taj je slabiji od serije 8 i skuplji je kojih 700tinjak kn..

U igri je i 55ks9002, al taj je oko 12.3tkn, dok je 49mu8000, 10.8tkn a 55mu8000 13tkn..

http://www.displayspecifications.com/en/comparison/9ffa1b07f  Recimo MU8000 49" vs MU55 7000 il sam ja nekaj propustil, al ne vidim neke značajnije razlike..

Vjerojatno mu8000 ima veće osvjetljenje spram serije 7000.. Onda mi je bolje dat 700kn više za 55" ekran, mu7000..

Još bum sutra vidio dal bu stavili (ekupi) opet 8577 u ponudu i po kojoj cijeni, ovi koji su ga kupili po "sniženoj" cijeni napravili su odličan posao..

MU8000 serija bi trebala bit ekvivalentna ks8000 ili..?

A evo i rivjua, MU8000 uglavnom jako dobar telkač

http://www.rtings.com/tv/reviews/samsung/mu8000

Refresh rate:120Hz (except 49")

Mada ne kužim, pa cijela serija 8 bi trebala imat 120Hz panele

MU8000 has WCG, not sure if it employs Quantum Dots or not, but it has one. The way I see these tvs is just replacements for the previous years with probably not much real world improvements:

MU6300/MU6500 = KU6300/KU6500 replacement; 60hz, no WCG, no local dimming
MU7000/MU7500 = KU7000/KU7500 replacement; 60hz, WCG, no local dimming
MU8000/MU8500 = KS8000/KS8500 replacement; 120hz, WCG, edge lit local dimming
MU9000 = KS9000 replacement; 120hz, WCG, edge lit local dimming...slightly better something over MU8xxx like the KS9xxx has over the KS8xxx (no real world improvement)

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.5.2017 21:21 (zvonac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice