Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.613
|
čitano: 27.417.588
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

Koji TV je je trenutno najisplativije kupiti (ulozeno/dobiveno) 40" - 46"? Mislim da neće moj jos dugo. Ili je mozda bolje ipak nekako izgurati do snizenja (izlaska novih modela)? kolika ce ta snizenja biti? nisam pratio prijasnja povodom izlaska novih modela (sadasnjih i prijasnjih). 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

Samsung F6400/6500

Sony W6/7 serija

15 godina
Pozz svima. pokusavao sam naci ocjene i dojmove vezane bas za ovaj model,pa mi nije bas poslo za rukom.
Ako mi mozete reci koliko je ovaj lcd tv dobar za svakodnevno koristenje,gledanje nasih tv programa,filmova u dvd,dvd-rip formatu.
Povremeno bi ga povezao sa PC-ijem dabi se odigrala koja utakmica PES-a.
Daljina gledanja je oko 2.5 metra do 3 metra.I najvise bi se koristio u vecernjim satima,jer po danu sam na poslu.
Znaci ne trazim nista ekstra,do sada sam imao crt 72 cm flat(iz kojeg se zdimilo prije 2 dana) pa sam sad primoran kupiti novi.
Privlaci me garancija og 5 godina.

http://www.elipso.hr/audio__video/tv/GRUNDIG-32VLE5304BG/
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav, novi sam na forumu ali citam vas već duže vremena. Iz pročitanih postova zaključio sam da se za Bnet analogni signal preporučuje plazma. U mom slučaju za gledanje s 3 metra udaljenosti da li preporučujete dijagonalu 42 ili 50 te HD ili full HD, tj koja bi kombinacija dala najbolju sliku s obzirom na analogni signal?

LP

0 0 hvala 0
14 godina
jumi kaže...

Pozdrav, novi sam na forumu ali citam vas već duže vremena. Iz pročitanih postova zaključio sam da se za Bnet analogni signal preporučuje plazma. U mom slučaju za gledanje s 3 metra udaljenosti da li preporučujete dijagonalu 42 ili 50 te HD ili full HD, tj koja bi kombinacija dala najbolju sliku s obzirom na analogni signal?

LP

Stari moj, ja sam prije 5 dana kupio 32" LCD i gledam ga s 3 metra i sasvim mi je dovoljna ta veličina ekrana... No, to ovisi o osobi pa se ne daj smesti mojim dojmom... {#}

Nisam ja ništa prčk'o.
12 godina
neaktivan
Spiridon kaže...
jumi kaže...

LP

Stari moj, ja sam prije 5 dana kupio 32" LCD i gledam ga s 3 metra i sasvim mi je dovoljna ta veličina ekrana... No, to ovisi o osobi pa se ne daj smesti mojim dojmom... {#}

Hvala na odgovoru ali već je preporučeno za BNET analogni signal da se uzme plazma ali ne znam zbog kvalitete slike HD ili full HD te dijagonala 42 ili 50.Znači koju od ove 4 kombinacije bi mi dala najkvalitetniju sliku za udaljenost od 3 metra te BNET-ov analogni signal?

12 godina
neaktivan

Pozdrav društvo,imam jedno pitanje,nisam baš neki iskusni poznavatelj smart tv-a ali sam prije par dana kupio Quadro LED-32HN90...TV je došao s nekoliko aplikacija tipa YouTube,Skype,Facebook,Twitter,AccuWeather itd ali zanima me mogu li se skinuti još neke aplikacije za taj tv ? vidio sam da za samsungove modele ima puno aplikacija,ali ne znam za quadro...hvala unaprijed :)

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Uzmi obavezno FHD za te dijagonale. A kaj se tiče same dijagonale to ovisi o tebi. Odi u dučan pa pogledaj s 3 metra kak izgleda SD slika na 42" i 50", jer SD slika je uvjek bolja na manjoj dijagonali (ako je isti TV u pitanju).

Crkva je zlo 21. stoljeća
12 godina
neaktivan

Po ovom logični izbor bi bila hvaljena panasonic plazma 42 ST60E.Kako za 3D i ugrađenim  WI-FI nemam potrebe da li bi i Samsungova plasma 43 F4500(HD ready) bila dobar izbor za gledanje SD sadržaja?Da li razlika u cijeni (oko 2500 kn) ova 2 modela odgovara i razlici u kvaliteti slike.Još jednom smart mogućnosti TV-a mi nisu primarne nego prije svega kvaliteta slike.Zahvaljujem na dosadašnjim i eventualno budućim sugestijama.

13 godina

Za SD signal ce ti taj Samsung biti odličan pogotovo po noćnom gledanju.

14 godina

Pojavili su se u dućanima H6xxx Samsung televizori.

Sad je pitanje što je bolje uzeti:

48H6200 (5390kn)

48H6400 (5900kn)

ili prošlogodišnji 46F6400 (4999kn)

Koliko vidim 48H6200 ima kao prošlogodišnji 46F6400 200 Hz CMR, ali je veči 2", četiri jezgre... bla, bla

Ima li tko info kad će LG modeli na tržište, mislim da su LB ovogodišnji modeli?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

bok ekipo trebam tv za 1500kn. tv je za baku jer joj je stari crknuo. nek bude do 80cm i nek ima dvbt u sebi ito je to. marka nebitna kao i sve ostale đinđe minđe. glavno da radi i da je lcd ili plazma sasvim svejedno. samo da je cim jeftinije. molio bi da su trgovine u zagreb gradu.

0 0 hvala 0
13 godina
DEEMon kaže...

Pojavili su se u dućanima H6xxx Samsung televizori.

Sad je pitanje što je bolje uzeti:

48H6200 (5390kn)

48H6400 (5900kn)

ili prošlogodišnji 46F6400 (4999kn)

Koliko vidim 48H6200 ima kao prošlogodišnji 46F6400 200 Hz CMR, ali je veči 2", četiri jezgre... bla, bla

Ima li tko info kad će LG modeli na tržište, mislim da su LB ovogodišnji modeli?

Savjet je da pročitaš neku recenziju ako su izašle na portalima koji se bave televizorima, nisam još gledao. Koliko znam ova nova dijagonala od 48" bi trebala imati premium panel kao sto je u F7000 seriji Samsunga. 

12 godina
neaktivan
roby27 kaže...

Za SD signal ce ti taj Samsung biti odličan pogotovo po noćnom gledanju.

Hvala na odgovoru i lijep pozdrav tebi i ekipi na forumu.
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.4.2014 19:35 (jumi).
13 godina
omomomomoomm kaže...

bok ekipo trebam tv za 1500kn. tv je za baku jer joj je stari crknuo. nek bude do 80cm i nek ima dvbt u sebi ito je to. marka nebitna kao i sve ostale đinđe minđe. glavno da radi i da je lcd ili plazma sasvim svejedno. samo da je cim jeftinije. molio bi da su trgovine u zagreb gradu.

http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-plazma-tv/32543/lg-23ma53d-pz-full-hd-ips-led-tvmonitor-mpeg4/

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.4.2014 2:44 (roby27).
12 godina

Pozdrav!

S obzirom da je plazma više manje stvar prošlosti jel mi netko može reći koja je razlika između LED i LCD? Negdje se u specifikacijama telki spominje zajedno LCD LED pa mi baš nije jasno.

Također može preporuka telek min 102 cm? 108 bi preferirao. Do 3500 kn. Hvala.

Moj PC  
0 2 hvala 0
16 godina

samsung ue40f6400 pala cijena

EDIT: F6400 vs F6500. razlika u cijeni 650kn, na papiru 200 Hz vs 400 Hz. cini se velika razlika. isplati li se? ili cekati jos neka snizenja u drugim ducanima?

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.4.2014 10:49 (Idealist).
14 godina
neaktivan

Ja nebih rekao da se ispati ta razlika u cijeni, za 3799kn ovo je extra TV, nebi rekao da ce tako skoro naletiti nesto povoljno.

16 godina

3610 kn je cijena (samo danas 5% jos popusta). meni je dosta bitna ta interpolacija i volio bih ugrabiti F6500 samo ne znam da li ce jos cijene padati posto je nova serija vani. nisam pratio prijasnja kretanja cijena prilikom izlaska novih modela. 

13 godina

Covjece neznam sta je ovo u dva tjedna krepao drugi tv doma. Krepao mi oj voljeni led tv od 102cm.

eh sad trebam novi tv pa recimo za 5500 max 6000kn.

najvise sluzi za gaming igram na njemu ps4 (bf4 i fifa trenutno) i jos za gledanje max tva i filmosa sa usb-a.

3d pozeljno, smart funkcije nisu prioritet al ne smeta.

bek bude veci od 102cm i to je to.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Evo nakon premišljanja ja sam uzeo led projektor, stvarno odlična stvar, i nikakav lcd od 50 inča i sl. se ne može mjeriti s njim...
13 godina
Idealist kaže...

samsung ue40f6400 pala cijena

EDIT: F6400 vs F6500. razlika u cijeni 650kn, na papiru 200 Hz vs 400 Hz. cini se velika razlika. isplati li se? ili cekati jos neka snizenja u drugim ducanima?

Dobra cijena, isplati se kupiti.

omomomomoomm kaže...

Covjece neznam sta je ovo u dva tjedna krepao drugi tv doma. Krepao mi oj voljeni led tv od 102cm.

najvise sluzi za gaming igram na njemu ps4 (bf4 i fifa trenutno) i jos za gledanje max tva i filmosa sa usb-a.

LG 47LA660S ako ti je 3D bitan

thejura kaže...
Evo nakon premišljanja ja sam uzeo led projektor, stvarno odlična stvar, i nikakav lcd od 50 inča i sl. se ne može mjeriti s njim...

LED projektor da je bolji od LED tv-a? Ajde malo to obrazloži i mogao si navesti ili dati link koji model si kupio. Mozes i slike ili video staviti da vidimo sliku po danu.

14 godina
protjeran

Kaj ti znaš, možda je kupil amoled projektor pa je crna bolja nego na TV-u.

Crkva je zlo 21. stoljeća
13 godina

Čisto sumnjam jer nije naveo model niti cijenovni rang, projektori dosta zaostaju slikom pogotovo u kontrastu a i po danu je slika nikakva.

14 godina
neaktivan
omomomomoomm kaže...

LG 47LA660S ako ti je 3D bitan

Ja sam zadovoljan sa svojim LG 47LA660S, jednio sto mi je isto tako nedavno izgorio LG 42W579S, tocno 7 dana poslje isteka garancije, pa sam malo skeptican na LG.

16 godina
neaktivan
Uzeo sam model lg pb 60g, imate na youtubeu videa projektora u akciji, po danu normalno slika nije nešto ali zato je po noći odlična, služi mi samo za filmove
13 godina

Pogledao sam, nista posebno. Koliko te izašla cijela investicija naravno sa platnom? 

12 godina
neaktivan

Pozdrav,
treba mi predlog za TV, Samsung ili LG, 47-48', te stvari su bitne.
Sad, ne bih voleo da je smart, nego da je samo LED tv sa 3d, ili i bez 3d. (pre bih voleo bez 3d i smart)
Bitno je da je bolji.
Ako je moze predlog?
Hvala.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.4.2014 17:05 (mirzadelic).

0 0 hvala 0
13 godina
16 godina
neaktivan
3200 kn, zasad projiciram na zidu, dok ne nađem neko platno...
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice