Koji televizor kupiti - vodič za odabir izdvojena tema

poruka: 50.663
|
čitano: 27.623.380
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Re: LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu
Chriss kaže...

koji da mu onda preporučim 6100 ili 6320?

i da ubacimo u cijelu priču onaj sony šta si spomenuo ili...?

6320 svakako radi bolje opreme

Igor666 kaže...

ljudi trebao bi pomoc u odabiru.

nakon mnogo proucavanja nekako mi je izbor pao na ova dva modela LG-42LA690S i Samsung UE40F6500. taman kad se odlucim za jedan, vidim nesto sto je bolje na drugom i tako u krug :)

LG ima bolji kut gledanja zbog IPS matrice, samsung bolju crnu i navodno opcenito nesto čišću sliku...LG navodno ima bolji 3D (pasivni), iako mi to nije nesto presudno..

gledao sam i Panasonic TX-L42ET60E koji ima najbolje procesiranje SD signala ali i nesto slabiju smart platformu.. sony mi je ispao jer W6 serija nema 3D.

preporuke, iskustva... ?

Zašto u ronisu koji je uber skup?

Ako ti je bitan 3D ideš na LG jer svi ostali koji koriste pasivnu tehnologiju su kopirali to od LG-a jer je to njihova certificirana tehnologija. Za sve ostalo topla preporuka F6500 ili Sony serija 6

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2014 0:23 (roby27).
14 godina
LCD TV ILI PLAZMA - vodič za odabir i kupovinu

A SONY KDL-42W651AS, jel bolji u 3D-u ili nećem drugom od Samsunga?

0 0 hvala 0
13 godina

Sony serija 6 nema 3D, bolji je jer ima veći ekran ali slabije opremljen od Samsunga što se tiče konektora

Evo ti recenzija

14 godina

Aha, sorry, mislio sam da je 3D...

A ništa onda, Samsung it is, on je htio 3D, jeftiniji je i šta kažeš opremljeniji.

Hvala ti, stvarno si puno pomogao! {#}

1 0 hvala 0
15 godina
daniel.hajdinjak666 kaže...

Ako ti je bitan 3D, onda ti ovaj Samsung isto otpada, jer taj njegov 3D ništ ne valja.

roby27 kaže...

Zašto u ronisu koji je uber skup?

Ako ti je bitan 3D ideš na LG jer svi ostali koji koriste pasivnu tehnologiju su kopirali to od LG-a jer je to njihova certificirana tehnologija. Za sve ostalo topla preporuka F6500 ili Sony serija 6

a ronis cisto zbog "linkova"..znam da ima jeftinije drugdje. a i ne znam da li funkcionira ono njihovo "Zelim najbolju cijenu". 300m sam od njih pa bi mi bilo najprakticnije.

pogledao bi 3D tu i tamo, nista posebno, uglavnom skinute filmove. ali kad je vec tu, onda bi da na nesto lici..

znaci toliko je bolja 2D slika na samsungu u odnosu na lg ? jos jedna stvar me brine, a to je zvuk, citam da samsung ima uzasan zvuk, dok LG barem ima 2.1 sistem, pa je to nesto bolje.

ako je bas toliko bolja slika na samsungu onda bi njega, ali ako je to minimalno onda me bolji 3D i bolji zvuk nekako vise vuku na LG (i 2" veci ekran).

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2014 10:00 (Igor666).
13 godina

Meni osobno je Samsung bolji u procesiranju a i ima daleko bolji panel, to se lijepo vidi kada pogasiš sva svijetla u prostoriji na LG-u je slika isprana, nema dubinu kontrasta, crna je siva, 3D je bolji na LG-u to vec svi znaju, najbolji koji obrađuju SD signal je Sony, Sharp, Panasonic

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.1.2014 16:30 (roby27).
14 godina

Philips 42PFL3188H LCD LED

LED TV SONY KDL-40R470AB

plazma TV Panasonic TX-P42X60E

LED TV PHILIPS 40PFL3008H/12

Najbolji izbor je? Sve su cijenama slične... Meni je Sony izgleda "najbolje" ali tih 100hz mi izgledalo "malo" naspram 600hz u plazme... Zašto je tolika razlika?

Ubi bene, ibi patria.
Poruka je uređivana zadnji put pet 17.1.2014 14:30 (Et_Tu_Brute?).

0 0 hvala 0
13 godina

Biraj između Sony-a ili ja bi tu ubacio vrlo dobru plazmu 43F4500

14 godina
roby27 kaže...

Biraj između Sony-a ili ja bi tu ubacio vrlo dobru plazmu 43F4500

Kad bi ti uzimao, koju bi uzeo izmedu te dvije? Jedna je plazma sa 600hz, drugi je LED sa puno većom rezolucijom. Sony mi je idalje privlačniji, zašto je tolika razlika u osvježenju slike? Jeli to primjetno toliko? Ili je rezolucija važnija...

Ubi bene, ibi patria.
13 godina

Primjetno je da u brzim dinamičnim scenama(utrke autima, nogomet) neznam išao bi na plazmu ako nemaš jako osvijetljenu prostoriju po danu. 

17 godina

Pozdrav, zanima me da li bi mogao netko preporučiti LCD televizor, 107cm, do nekih 3500kn?

Hvala!

0 0 hvala 0
13 godina

Izvoliš Samsung40F6320

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.1.2014 1:04 (roby27).
13 godina
neaktivan

Taman kad sa se odlučio kupiti nestao je onaj koji sam htio pa molim pomoć za emezzetu, do 3200, 3300 koji je najbolji izbor, tv je za starce u dnevnom boravku, samo da je dijagonala barem 39, 40... http://www.emmezeta.hr/multimedija/televizori/led-lcd-i-plazma-tv/?page=1

I po mogućnošću da je potrošnja energije barem klasa A

Poruka je uređivana zadnji put sub 18.1.2014 14:04 (ivanmadridista).

0 0 hvala 0
13 godina

Ako bas mora biti iz emezete onda Grundig 40VLE6320WF ako je dostupan ili LG 42LN5400

14 godina
neaktivan

dakle zakacio sam se na samsung 55f6400, a proracun mi je do 8500kn kolko bi htio max potrosit, jel postoji nesto bolje za tu cijenu

ne zelim plasmu vec led tv, i ako ko ima 6400 seriju jel sve ok sa kvalitetom panela,iskustva neka...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

hitno pomoć

ujutro idem kupiti drugi lcd nakon sto se moj pokvario , koji mi je best buy do 4000- 5000kn sad koja stoja kuna gore dole mi isto igra mora biti 107 cm ili vise veličina mi je najbitnija i kvaliteta slike, jer puno gledam bluray ripove 1080p moze biti 3D ali nije uvjet nikakav ne mora biti 3d rađe da je veći ekran i ima dobru sliku sa bluray 1080p eh da sve to ide na kucno kino potrebno citanje dts-a , tv programe ne gledam čak nemam ni antenu dovedenu do sobe , ostali dodaci koji idu uz danasnje moderne televizije mi nisu bitni.... jeli to neki samsung i koji model, dajte neki koji mogu lako naći u nekom od većih trgovačkih centara, tv će biti smješte u sobi gdje nema puno svjetlosti tako da mi ne smeta sunce i slično

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2014 1:18 (Soniccro).

0 0 hvala 0
14 godina
protjeran

Sony KDL42W650

Crkva je zlo 21. stoljeća
16 godina
neaktivan

Sony KDL42W650

prijatelj me sad uvjerava u neki phillips serija 5000 sa ambilight od 5500kn kaze da je to vrh za gledanje filmova i da phillips je vrh za sve druge marke, ja sam laik pa neznam?

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2014 1:35 (Soniccro).
14 godina
protjeran

Prolistaj par stranica u nazad ili čekaj da ti odgovori @roby27, ali Sony tu šiša tog Philipsa.

Gde je taj tvoj frend kupil taj TV za 5500, kad cijene počinju od 4500 pa do 5000? Za 5600 kupiš Samsung UE46F6400 u E-kupi i drugi dan ti je na adresi.

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2014 1:57 (daniel.hajdinjak666).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Prolistaj par stranica u nazad ili čekaj da ti odgovori @roby27, ali Sony tu šiša tog Philipsa.

Gde je taj tvoj frend kupil taj TV za 5500, kad cijene počinju od 4500 pa do 5000? Za 5600 kupiš Samsung UE46F6400 u E-kupi i drugi dan ti je na adresi.

mislim emezeta , ja imam mogućnost kupovine na karticu na rate i oću to danas obaviti jer me nervira doma stajati i čamiti cijeli dan bez tv-a haha

14 godina
protjeran

Ako si baš zapel za taj TV tu u Sesvetama ti je 4500 i piše da je raspoloživo. 

Nemoj biti nestrpliv jedan dan, čekaj da ekipa sutra dođe na forum i preporuči alternativu za KDL42W650. 

Kaj uopče radi u nedjelju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ako si baš zapel za taj TV tu u Sesvetama ti je 4500 i piše da je raspoloživo. 

Nemoj biti nestrpliv jedan dan, čekaj da ekipa sutra dođe na forum i preporuči alternativu za KDL42W650. 

Kaj uopče radi u nedjelju?

rade centri svi u splitu , nisam zapeo za taj model , igra mi 107 ili čak 117cm sta je najbolje za gledanje filmova ako ima nešto od 117 cm bilo bi jos bolje, jedino neznam dali će mi stalak koji je uvidan u zid moći na veće modele sad je na 102cm sony-u

Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2014 2:15 (Soniccro).
14 godina
protjeran

Televizori o kojima pričamo (Sony i Philips) su 42" ili 107 cm. Ako ti se žuri onda prolistaj zadnjih 10 strana i sve bude ti jasno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Soniccro kaže...

hitno pomoć

ujutro idem kupiti drugi lcd nakon sto se moj pokvario , koji mi je best buy do 4000- 5000kn sad koja stoja kuna gore dole mi isto igra mora biti 107 cm ili vise veličina mi je najbitnija i kvaliteta slike, jer puno gledam bluray ripove 1080p moze biti 3D ali nije uvjet nikakav ne mora biti 3d rađe da je veći ekran i ima dobru sliku sa bluray 1080p eh da sve to ide na kucno kino potrebno citanje dts-a , tv programe ne gledam čak nemam ni antenu dovedenu do sobe , ostali dodaci koji idu uz danasnje moderne televizije mi nisu bitni.... jeli to neki samsung i koji model, dajte neki koji mogu lako naći u nekom od većih trgovačkih centara, tv će biti smješte u sobi gdje nema puno svjetlosti tako da mi ne smeta sunce i slično

Znači kupuješ na karticu, onda ovako best buy Sony 42W650 (nije 3D) a ako želiš veću dijagonalu u okviru do 5k pogledaj si Grundig 50VLE932BH samo nema recenzije o njemu ali je atraktivna cijena s obzirom na ekran i opremu. 

Tu bi još ubacio jako dobar Samsung 40F6320 koji je identičan po speckama kao i F6400 i još bolji što se tiće interpolacije F6500 (400Hz) svi sa izvrsnom opremom i S-PVA panelom visokog kontrasta samo su manjeg ekrana(102cm) 

13 godina
skill69 kaže...

dakle zakacio sam se na samsung 55f6400, a proracun mi je do 8500kn kolko bi htio max potrosit, jel postoji nesto bolje za tu cijenu

ne zelim plasmu vec led tv, i ako ko ima 6400 seriju jel sve ok sa kvalitetom panela,iskustva neka...

Ja bi ti samo dao preporuku da ako možeš rastegni se na 55F6500 s obzirom da je u pitanju velika dijagonala a taj model ima odličnu dinamiku u bržim scenama(400Hz). 

Bolje za tu cijenu ne postoji.

16 godina
neaktivan
roby27 kaže...
Soniccro kaže...

hitno pomoć

Znači kupuješ na karticu, onda ovako best buy Sony 42W650 (nije 3D) a ako želiš veću dijagonalu u okviru do 5k pogledaj si Grundig 50VLE932BH samo nema recenzije o njemu ali je atraktivna cijena s obzirom na ekran i opremu. 

Tu bi još ubacio jako dobar Samsung 40F6320 koji je identičan po speckama kao i F6400 i još bolji što se tiće interpolacije F6500 (400Hz) svi sa izvrsnom opremom i S-PVA panelom visokog kontrasta samo su manjeg ekrana(102cm) 

puno ti hvala, odoh do emezete ;) pa se javim ovdje

16 godina
neaktivan

roby odlučio sam se na kraju za tvog grundinga :) , spojio sam ga kući i spojio multimediju mede8er , probao sam sa hobbitima to je 1080p rip ond 30gb-a i slika je super čista jedino mi nekako pari kao da se glumci malo brže kreću nego na starom sony-u mozda je samo varka dok se oko ne navikne , onda sam probao na malo 4gb 720p ripu neka komedija i pari mi da se tu glumci normalno kreću slika je vrh, izgleda kao da su mi glumci ispred mene nekako prerealno ) , nema dts televizija ali meni to nije bilo bitno jer sve idem preko multimedije koja uredno daje dts

0 1 hvala 0
16 godina
protjeran
Soniccro kaže...

roby odlučio sam se na kraju za tvog grundinga :) , spojio sam ga kući i spojio multimediju mede8er , probao sam sa hobbitima to je 1080p rip ond 30gb-a i slika je super čista jedino mi nekako pari kao da se glumci malo brže kreću nego na starom sony-u mozda je samo varka dok se oko ne navikne , onda sam probao na malo 4gb 720p ripu neka komedija i pari mi da se tu glumci normalno kreću slika je vrh, izgleda kao da su mi glumci ispred mene nekako prerealno ) , nema dts televizija ali meni to nije bilo bitno jer sve idem preko multimedije koja uredno daje dts

Slike please...

B-A-R-C-A
16 godina
neaktivan
Poruka je uređivana zadnji put ned 19.1.2014 15:35 (Soniccro).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

moze li ovaj grunding tv na internet i kako da spojim i gdje da vidim na koliko mi herza prikazuje film?

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice