ACER Aspire REVO

poruka: 45
|
čitano: 10.745
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran
ACER Aspire REVO

sto kazete na ovaj komp.moze li pogonit 1080?jeli dostatan ovaj atom za svakodnevni odlazak na net,malo worda hd filmove...?sve osim igranja

ACER Aspire REVO 

ljepo li je hrvat biti,majko hvala ti
Poruka je uređivana zadnji put sub 4.9.2010 21:53 (Toni93).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: ACER Aspire REVO

Može bez problema obavljati sve što si naveo, pa čak i igranje nekih starijih naslova. BTW, link koji si stavio baca na početnu stranicu Linksa.

15 godina
protjeran
ACER Aspire REVO

jel ima slicnih rjesenja na hrvatskom trzistu?u kojem su broju bugovci obradili revo?kakav je ovaj mag zotac?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ACER Aspire REVO

Atomi su odlični, jako malo troše, a jaki su (barem za ono što su predviđeni). Imaš npr. samo matičnu sa Atomom KLIK, a ostatak konfe si sam možeš složit Namigiva

Slavonija u ♥ ;;;---;;; Ako se dogode 2 faila istovremeno, dali se oni međusobno poništavaju?
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
ACER Aspire REVO
Jesu li na ovim maticnima vec procesori?
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ACER Aspire REVO

Da, na toj matičnoj je procesor. Svi Atomi su integrirani u matičnu Namigiva

Slavonija u ♥ ;;;---;;; Ako se dogode 2 faila istovremeno, dali se oni međusobno poništavaju?
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
ACER Aspire REVO

moze li ta maticna u ovo kuciste bez posebnog napajanja,vec samo ovo koje dolazi s kucistem?

zasto su, ove maticne u linksa zastarijele,tj koriste staru tehnologiju(ddr2)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ACER Aspire REVO

Trebala bi stati. Neznam, ali sigurno ima i DDR3 samo što ga kod nas još nema u tolikoj količini. Pogledaj na nabava.net Namigiva A za napajanje baš neznam... Trebalo bi biti dosta za nešto najosnovije, ali preporučio bih ti 100-200 W. Iako mislim da bi i ovo držalo. Još ću malo pogledat pa ti javim.

Atom 510 koji je u toj matičnoj što sam ti poslao link troši max. 13 W Dakle to napajanje bi trebalo biti dosta, ali čisto radi sigurnosti i budućih nadogradnji bih ti preporučio nko napajanje od barem 100-200 W.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.9.2010 15:31 (nidjo123).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan
ACER Aspire REVO

Navodno aspire revo savršeno radi sa ubuntuom i XBMC... 1080 dekodiranje se izvodi preko Ion chipseta

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Gerontius kaže...

Navodno aspire revo savršeno radi sa ubuntuom i XBMC... 1080 dekodiranje se izvodi preko Ion chipseta

sta je ovo?

15 godina
neaktivan
ACER Aspire REVO

XBox Media Center

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
nidjo123 kaže...

XBox Media Center

jeli to samo za xbox ili moze i kao htpc softver?

koliko bi dosao laptop slicne konfiguracije kao i revo?ili neki drugi laptop s mogucnosti reprodukcije 1080?

15 godina
neaktivan
ACER Aspire REVO

Mislim da je XMBC samo za XBox 360. Nemam ga, tako da ti nemogu točno reći...

Imaš netbooka koji mogu reproducirati 1080p, samo pazi da su na ION platformi od nVidie. Mogao bi i sa običnim, ali može se dogodit da ti trza. A cijena takvih netbooka je oko 2500 kn.

Poruka je uređivana zadnji put ned 5.9.2010 18:07 (nidjo123).
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
ACER Aspire REVO

mos mi preporucit neki?trazio sam ali nikako da nadem pravi

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Toni93 kaže...
nidjo123 kaže...

XBox Media Center

jeli to samo za xbox ili moze i kao htpc softver?

koliko bi dosao laptop slicne konfiguracije kao i revo?ili neki drugi laptop s mogucnosti reprodukcije 1080?

Ima verzija za Windowse, Linux i MacOS.... fantastičan program... još ako imaš iPhone ili Android mobitel možeš na mob instalirati daljinac za XBMC

Cijenom bi bio možda 300-400 kn skuplji, ali pazi na to da ima HDMI izlaz

Tko pod drugim jamu, ja mu mamu.
16 godina
ACER Aspire REVO

1. Gle računala bazirana na ION chipsetu su samo za multimedija, jer u igrama nisu nešto.

2. XBMC ti je idealan  za htpc, još staviš temu sa NXE-om, ili starim dashboardom, i eto ti idealan HTPC, samo morat ćeš nabavit neku mini tipkovnicu, daljinski jer te  teme ne podržavju kombinaciju miš i tipkovnica.

3. Radije uzmi neki skuplji laptop, složi neki htpc do 2.5k, jer ovo će ti zastarit, a tada nećeš moć promijenit proc.

4. Stavljat DDR3 memorija za Atom-e je glupo. Ako staviš ddr3 umjesto ddr2, dobit ćeš minimalan boost, dakkle popuno bespotrebno za tako slabu konfu.

5. Pazi u odabiru matične ploče. Odaberi onu koja ti najviše paše, ali pazi da ima support, tj. da će izdavat nove BIOS-e.

6. Prijenosnik bi bio lošija solucija ako ne misliš bit u pokretu, tj. ako misliš spajat na TV.

http://www.speedtest.net/result/917164172.png

0 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Gerontius kaže...

Ima verzija za Windowse, Linux i MacOS.... fantastičan program... još ako imaš iPhone ili Android mobitel možeš na mob instalirati daljinac za XBMC

program je dosta kvalitetan,upravo ga intalirao.jel ima aplikacija za iphone al da je free?na itunes kosta 2 dolara,nije puno al moji ne koriste kartice pa je malo problem platit.

a kakav je ovaj laptop

16 godina
Toni93 kaže...
Gerontius kaže...

program je dosta kvalitetan,upravo ga intalirao.jel ima aplikacija za iphone al da je free?na itunes kosta 2 dolara,nije puno al moji ne koriste kartice pa je malo problem platit.

a kakav je ovaj laptop

App za iphone ne znam, ako se plaća se plaća, uglavnom uvijek ga možeš skinut pa nekako prebacit na iphone i instalirat

Taj laptop ti je na pine trail arhitekturi, on sadrži lošu GMA3150 grafičku koja laga sa 1080 videom.

15 godina
neaktivan
Toni93 kaže...

a kakav je ovaj laptop

Kao i svaki drugi netbook. Razlike su ti u nijansama... To je praktički sve isti hardver samo u drugom pakiranju Namigiva Gotovo ti je svejedno da uzmeš Asus, Dell, Acer itd.

16 godina
nidjo123 kaže...
Toni93 kaže...

a kakav je ovaj laptop

Kao i svaki drugi netbook. Razlike su ti u nijansama... To je praktički sve isti hardver samo u drugom pakiranju Namigiva Gotovo ti je svejedno da uzmeš Asus, Dell, Acer itd.

većinom se slažem, samo nije isto ako imaš asus, ili dell. Rezlike su u kvaliteti konstruckije, robusnosti, hlađenju, tipkovnici, ergonomiji,ekranu. ja takve tzv. sitnice uzimam kao najbitniji faktor, i nije mi isto ako imam low kvalitetu ili high kvalitetu

15 godina
protjeran
EVO kaže...

1. Gle računala bazirana na ION chipsetu su samo za multimedija, jer u igrama nisu nešto.

2. XBMC ti je idealan  za htpc, još staviš temu sa NXE-om, ili starim dashboardom, i eto ti idealan HTPC, samo morat ćeš nabavit neku mini tipkovnicu, daljinski jer te  teme ne podržavju kombinaciju miš i tipkovnica.

3. Radije uzmi neki skuplji laptop, složi neki htpc do 2.5k, jer ovo će ti zastarit, a tada nećeš moć promijenit proc.

4. Stavljat DDR3 memorija za Atom-e je glupo. Ako staviš ddr3 umjesto ddr2, dobit ćeš minimalan boost, dakkle popuno bespotrebno za tako slabu konfu.

5. Pazi u odabiru matične ploče. Odaberi onu koja ti najviše paše, ali pazi da ima support, tj. da će izdavat nove BIOS-e.

6. Prijenosnik bi bio lošija solucija ako ne misliš bit u pokretu, tj. ako misliš spajat na TV.

1.za multimediju mi i treba,igre zaboravit

2.za daljinac moze iphone?

3.slaganje htpc-a je po meni lose jel se komp po ljeti ugrije i u sobi je sauna

4.ok

5.ok

6.prijenosnik bi bio samo za multimediju i internet

moj sadasnji komp prilagoden htpc-u moj sadasnji komp prilagoden htpc-u
15 godina
protjeran
EVO kaže...

većinom se slažem, samo nije isto ako imaš asus, ili dell. Rezlike su u kvaliteti konstruckije, robusnosti, hlađenju, tipkovnici, ergonomiji,ekranu. ja takve tzv. sitnice uzimam kao najbitniji faktor, i nije mi isto ako imam low kvalitetu ili high kvalitetu

i koji je onda kvalitetniji?dell,acer,asus?

EDIT:jel podrzava mkv xbmc?

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.9.2010 1:34 (Toni93).
15 godina
neaktivan
ACER Aspire REVO

Ja sam koristio Acera i posjedujem Asusa. U kvaliteti stvarno nisam primijetio razlike. Kao ni u hlađenju. Razlika je u tipkovnici iako razlika ima i između samih modela od svakog proizvođača. Oblik je drugačiji. Della nisam nikad isprobao tako da ti ne mogu reći ništa o njemu iako ne sumnjam u njegovu kvalitetu. Namigiva Zaboravih napomenuti. Dosta velika razlika između Asusa i Acera je u bateriji. Asus ima dosta bolju bateriju. Dakle duže traje. Sada se to možda i promijenilo, ali kada sam ja kupovao, Asus mi se činio najboljim izborom.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
Toni93 kaže...
EVO kaže...

i koji je onda kvalitetniji?dell,acer,asus?

EDIT:jel podrzava mkv xbmc?

kvaliteta ovisi od proizvoda do proizvoda, ali ja ti ne preporučam ove:

Asus, support katastfrofa, kvaliteta zadovoljavajuća, ali na eePC-u ekran mi pukno na malo jači pritisak

Dell, vijci su toliko slabi, a kada malo jače stisneš, sve pucketa

HP, kvaliteta je dobra, ali većina njihovih modela ima loše tipkvnice, tj. meni se nakupila prašina ispod, pa sam moro raskopat cijeli laptop.

Ovo za XBMC ti ne znamm, jer ne gledam .mkv. Ali piše da je podržan, premda se neki korisnici žale da imaju problema.

Za iphonme app ne znam, ali može poslužit ko daljinski. Uglavnom pola mogućnosti XBMC su ti povezani s internetom. Uglavnom ako mi neki format ne radi ja ga upali s final media player-om.

EDIT: ovi podaci o pucketanju i tome to je bilo prije, pa ne znam kakvo je stanje sada, ali slažem se s nidjom, Asus ima jako dobru bateriju. Isto takoda nadodad, dell većinom ima katastrfoa BIOS, jest da se možeš snać, ali BIOS je potpuno drugačiji od drugih proizvođača. Ne znam jesu li to ispravili, ali ako ćeš prčkat po BIOSU, radije uzmi nešto drugo. Isto tako uz eee, dobiješ hrpu opreme torbicu... uglavnom tako nešto nisam dobio s dell-om, ali sam uz hp dobio pun k software-a.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.9.2010 1:48 (EVO).
15 godina
protjeran
ACER Aspire REVO

zasto kad idem nesto ucitat na xbmc nema nisega,nem aslika glazbe ni nikakvog filma?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Toni93 kaže...

zasto kad idem nesto ucitat na xbmc nema nisega,nem aslika glazbe ni nikakvog filma?

moraš ih dodat, pročitaj tutorial na net-u kako dadavat stvari, aplikacije i tako. Ali ako si to napravio i dalje ti se ne vide, onda je to veći problem

uglavnom xbmc nije u stanju sam očitat što imaš na kompu, ali je fora što ga možeš intergirat sa ubuntuom i njemu sličnim distrama, jer kod login screena odabereš XBMC sesiju, i automatski ti u njega uđe.

15 godina
protjeran
EVO kaže...

moraš ih dodat, pročitaj tutorial na net-u kako dadavat stvari, aplikacije i tako. Ali ako si to napravio i dalje ti se ne vide, onda je to veći problem

uglavnom xbmc nije u stanju sam očitat što imaš na kompu, ali je fora što ga možeš intergirat sa ubuntuom i njemu sličnim distrama, jer kod login screena odabereš XBMC sesiju, i automatski ti u njega uđe.

ja sam isao dodat i nema nicega,nevidi se nista

EDIT:skuzio sam kako,nazalost moj komp je preslab da bi pomocu ovoga programa mogao reproducirati hd sadrzaj,inace program je fantastican

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.9.2010 13:26 (Toni93).
16 godina
Toni93 kaže...
EVO kaže...

ja sam isao dodat i nema nicega,nevidi se nista

EDIT:skuzio sam kako,nazalost moj komp je preslab da bi pomocu ovoga programa mogao reproducirati hd sadrzaj,inace program je fantastican

ma opčenito program je nešto lošiji kod hd-a, ali to se ne osjeti na konfama koje mogu vrtit glatko 1080

15 godina
protjeran
ACER Aspire REVO

imam jedno pitanje.sta je od ovoga bolje(slike).pitam u vezi potrosnje,zagrijavanju,performansama

atom atom
amd amd
lijepo li je Hrvat biti,majko hvala ti
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Toni93 kaže...

imam jedno pitanje.sta je od ovoga bolje(slike).pitam u vezi potrosnje,zagrijavanju,performansama

Potrošnja i zagrijavanje su na strani Atoma, a performanse AMD-a. (naravno na dobroj strani :D)

Slavonija u ♥ ;;;---;;; http://squareroot2.isgreat.org/squareroot2.html
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice