Molim Vasu pomoc i Vase savjete (stavku po stavku) za najoptimalniju konfiguraciju (best buy) koja bi trebala raditi obradu video materijala u Adobe Premiere Pro CS4
Unaprijed moja isprika na informatickom ne znanju i mogucem trkeljanju gluposti!
1. Procesor quad core procesor za HDV
2. Maticna ploca sa RAID kontrolerom na koju se mogu spojiti dva diska (svaki od 1TB) u RAID 0 polje dakle STRIPE (hard bi trebao raditi puno brze, da li je to tocno?), treci disk (od 1TB) bi trebao biti backup disk i jos me muci neznanje, da li bi bilo dobro imati i cetvrti disk (od 1TB) kao sistemski disk?
Svakako treba biti sustav diskova za jednoliko rasporedivanje (RAID 0) za HD
3. †Adobe® Photoshop® Extended ima ugradenu podrsku za 64-bitna izdanja sustava Windows Vista. Adobe Premiere® Pro, After Effects®, Soundbooth®, Encore® i Adobe OnLocation™ certificirani su za 64-bitni sustav Windows Vista. (mogu li biti siguran u tocnost ovoga sto pise ako uzmem 64-bit?)
4. 4 GB ili 6 GB RAM-a ako ce stvarno biti iskoristivi?
5. Graficka kartica koja je kompatibilna s OpenGL 2.0 i za neke znacajke ubrzanja graficke kartice potrebna je graficka podrska za Shader Model 3.0, moze li biti? VGA PCI-E SAPPHIRE ATI RADEON HD 4870, 512MB DDR5, DVI, HDTV ili neka druga za manje ili isto novaca?
6. Pise u sistemskim uvijetima konfiguracije i ovo (Za SD/HD radne procese kartica koju je certificirala tvrtka Adobe za snimanje i izvoz na trake), koja je to kartica koja mi treba u racunalu?
7. IEEE 1394 prikljucak kompatibilan s OHCI za DV i HDV snimanje, izvoz na trake i prijenos na DV uredaje
8. Combo Blu-Ray citac + HD DVD pisac
9. ASIO-kompatibilna zvucna kartica
10. Quicktime 7.4.5 preduvjet je za koristenje QuickTime znacajki
11. Za mrezne usluge potrebna je sirokopojasna internetska veza
12. I na kraju UPS besprekidno napajanje
Hvala svima na pomoci i savjetima
pozdrav Pinokio