Kako početi?

poruka: 2
|
čitano: 2.284
|
moderatori: Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kako početi?

Unaprijed se ispričavam ako nekog živciraju ovakva pitanja. 

Ali, nikako neznam kako početi učiti za razvoj web stranice?

Za cjelokupno web stranicu potrebno je i web programiranje i web design.

E sad, šta učiti prvo? Kako krenuti?

Dosad sam savladao HTML tek kao početak. Dali sad sljedeće radit XHTML, XML ,CSS ili prvo

PHP, MySql? Šta poslje, možda Java, Perl, Python..?

Želio bih učiti nekim redom, jer ne volim neorganiziranost i malo ovoga malo onoga.

Dosad sam se bavio običnim programiranjem (c++, python), ali više me privlače web stranice.

Kolko godina treba učiti za izradu pravih stranica ako uzmemo da se dnevno

neko bavi 2 sata?

Hvala puno.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Kako početi?
aero888 kaže...

Unaprijed se ispričavam ako nekog živciraju ovakva pitanja. 

Ali, nikako neznam kako početi učiti za razvoj web stranice?

Za cjelokupno web stranicu potrebno je i web programiranje i web design.

E sad, šta učiti prvo? Kako krenuti?

Dosad sam savladao HTML tek kao početak. Dali sad sljedeće radit XHTML, XML ,CSS ili prvo

PHP, MySql? Šta poslje, možda Java, Perl, Python..?

Želio bih učiti nekim redom, jer ne volim neorganiziranost i malo ovoga malo onoga.

Dosad sam se bavio običnim programiranjem (c++, python), ali više me privlače web stranice.

Kolko godina treba učiti za izradu pravih stranica ako uzmemo da se dnevno

neko bavi 2 sata?

Hvala puno.

Po ovome što si napisao za uspješno stavranje kompletne web stranice koju potpisuješ kao dizajner i programer učeći dva sata dnevno treba ti vremena najmanje dvije godine  govorim o pošetnom i savjesnom učenju ili ako češ kao puno njih preko neta-a sklepati sve za mjesec dana (i to se naravno može)..treba ti manje od mjesec dana učenja što naravno nije ništa i tko ti kaže da se može sve za kratko vrijeme po meni govori nebuloze.
Prvo razluči da li češ početi sa web dizajnom ili web programiranjem,jedno po jedno ti je moj savjet.Od nabrojanih prog. jezika sam odaberi iako sam ja subjektivan i za C# sam kao i ASP.Net .Sistem rada je jedno po jedno i do savršenstva jedan jezik ,lako češ druge svladati ako jedan perfektno razumiješ,nisam rekao znaš jer je to reći zaista previše jer bolje razumjeti nego znati napamet i slično.

Nisam ništa široko govorio jer ima kolega koji će ići u širinu Nevinašce....... 

Private
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice