ekipa pozdrav!!!
imam problem koji bi morao hitno riješiti. ovako, zna mi se dogoditi da mi smrzne winamp jednostavno sam od sebe ali ne svaki puta, pošto radim u kazalištu i preko njega puštam matrice to mi se nebi trebalo događati nikada, koristim win7 32 bit, a playback mi ide preko behringerovog Audio Interface-a UCA200 i za njega navode da ne traba driver. ima li tko nekakvu ideju sto bi to moglo biti, skinuo sam i zadnju verziju winampa ali ista stvar ponekad zašteka ne smrzne cijeli komp nego samo winamp i posljije resetiranja radi opet normalno,, treba li mi možda USB audio driver ili ? , rušio sam windowse i opet mi se ista stvar događa...
inače riječ je o laptopu acer aspire 5552
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Koristi foobar2000 ili aimp.
Skini ASIO driver:
http://www.behringer.com/EN/Support/U-Control-Downloads.aspx
Ali svakako preporučam korištenje Foobar-a za "pametnije" svrhe ;)
I provjeri da li imaš instalirane drivere od zvučne ili samo one generičke iz Windoza...
a može li biti problem u tome sto je procesor 64 bit a sustav 32bit.. i znalo se dogoditi da mi se neće laptop upaliti nego stane na starting windows onda ga ponovno pokrenem i sve ok,,, probat ću instalirati win7-64 bit pa ću vidjeti što se događa,, možda je neka greška u mojim windowsima možda je bilo neko oštećenje na dvd-u
To nema nikakve veze
a može li biti problem u tome sto je procesor 64 bit a sustav 32bit.. i znalo se dogoditi da mi se neće laptop upaliti nego stane na starting windows onda ga ponovno pokrenem i sve ok,,, probat ću instalirati win7-64 bit pa ću vidjeti što se događa,, možda je neka greška u mojim windowsima možda je bilo neko oštećenje na dvd-u
Da li ti se problem sa startanjem često događa?
Iskreno, ne vjerujem da je uopće problem sa operativnim sustavom ... to je prije hardverski problem
ne tako često ali češće od zezanja winampa,, i sad sam se malo zabrinuo za to da je hardverski problem,, imama garanciju ali kako trgovcu dokazati da nešto povremeno ne radi oni će to odmah okarakterizirati kao softverski problem,, da mi se to s winampom često događa mislim da bi prije našao riješenje nego ovako
koje codece preporučavaš za win 7 da sad uopće nisam ni imao instalirane radili su ovi iz windowsa, može li to biti potencijelni problem
ne tako često ali češće od zezanja winampa,, i sad sam se malo zabrinuo za to da je hardverski problem,, imama garanciju ali kako trgovcu dokazati da nešto povremeno ne radi oni će to odmah okarakterizirati kao softverski problem,, da mi se to s winampom često događa mislim da bi prije našao riješenje nego ovako
Zavrti memtest da vidiš da li ti je radna memorija okej....
koje codece preporučavaš za win 7 da sad uopće nisam ni imao instalirane radili su ovi iz windowsa, može li to biti potencijelni problem
Ja već godinama instaliram samo K-Lite codec pack i nikada nisam imao problema ni sa audiom niti sa videom...
http://www.free-codecs.com/download_soft.php?d=6237&s=775
Ali i dalje ne mislim da je do toga problem... pogotovo ne podizanje sustava...
mislim da sam otkrio problem,, behringerova zvučna kartica čitao sam na nekim stranim forumima i koliko sam razumio da dosta njih ima problem s njom i da to riješavaju ovim driverom koji si gore dao, ali odlučio sam da više ne radim s njom nego preko običnog izlaza za slušalice,, valjda se zna zablesati behringer ako nema tog drivera jer ovi iz windowsa nekad rade a nekad ne ( http://forum.cakewalk.com/tm.aspx?m=1354934&mpage=1&print=true) tu sam nešto čitao kažem koliko sam razumio, i hvala ti za savjete
mislim da sam otkrio problem,, behringerova zvučna kartica čitao sam na nekim stranim forumima i koliko sam razumio da dosta njih ima problem s njom i da to riješavaju ovim driverom koji si gore dao, ali odlučio sam da više ne radim s njom nego preko običnog izlaza za slušalice,, valjda se zna zablesati behringer ako nema tog drivera jer ovi iz windowsa nekad rade a nekad ne ( http://forum.cakewalk.com/tm.aspx?m=1354934&mpage=1&print=true) tu sam nešto čitao kažem koliko sam razumio, i hvala ti za savjete
Ajd, drago mi je što sam barem nekako pomogao... sretno ;)
provjerio memoriju i sve je uredu
provjerio memoriju i sve je uredu
Dal se normalno diže kad Behringerica nije uštekana?
svejedno jeli behringer ušrekan ili nije, ali sam primjetio da recimo kad prošetam do posla a vani hladno a laptom kod mene neće se dignuti od prve ali nije pravilo recimo danas mi cijeli dan na stolu i behringer nije ukopčan i samo stane na ekranu kad se pojavi logo pri dizanju
E sad više stvarno nemam pojma što bi moglo biti :)
Ono što bi ja napravio je... rastavio laptop, očistio unutrašnjost, promijenio paste gdje se može, otpojio memoriju, obrisao kontakte, vratio sve nazad lijepo i čisto ... i onda nabacio nove vindoze gore... pobacao sve drajvere od pojedinih konponenti ... najnovije, skinute sa proizvođaćevog sajta... i ako onda i dalje ne bi radilo kako spada, odnio u servis pa nek se oni dalje igraju sa time...
laptop je star 2 mjeseca, ali vjerujem da je do beringera