Reinstalacija OS-a na laptopu

poruka: 14
|
čitano: 2.700
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Molim vas za par savjeta oko reinstaliranja windovsa na laptopu-dosad sam samo sebi na stolnom računalu to radio, sad su me zamolili za pomoć,a ja vas molim za pomoć ako ima koja sitnica koju neznam ili trebam paziti kod instalacije na laptop!!!!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
RE: Reinstalacija OS-a na laptopu
hrvica kaže...

Molim vas za par savjeta oko reinstaliranja windovsa na laptopu-dosad sam samo sebi na stolnom računalu to radio, sad su me zamolili za pomoć,a ja vas molim za pomoć ako ima koja sitnica koju neznam ili trebam paziti kod instalacije na laptop!!!!

Isto je kao i na stolnom računalu.
Ivan M. 92% tinejđera sluša turbo folk. Ako si ti među onih 8% koji još uvijek slušaju pravu glazbu kopiraj si ovo u potpis.
16 godina
neaktivan

Najnormalnije. Prvo u BIOSu narediš da ti boota s CDa/DVDa, formatiraš, instaliraš, vratiš postavke u BIOSu i to je to. Standard.

17 godina
neaktivan
DragonSoul kaže...

Najnormalnije. Prvo u BIOSu narediš da ti boota s CDa/DVDa, formatiraš, instaliraš, vratiš postavke u BIOSu i to je to. Standard.

Sve lijepo rečeno samo ako znaš postavit postavke u BIOS-u.
Hakiranje je umjetnost a ne zločin.
16 godina
neaktivan
hrvica kaže...

ako je riječ o visti koja je došla sa laptopom onda obavezno koristi neki program koji će ti pročitat cd-key iz windowsa, jer onaj koji se nalazi na naljepnici se ne može aktivirati priko interneta, samo priko telefona...
edit: što se tiče biosa, uopće ne tribaš ulazit, jer većina laptopa (a i stolnih računala) ima opciju "boot menu" prije bootanja OS-a, najčešće je F8 ili F2, malo bolje pogledaj dok pališ laptop da budeš siguran...
Poruka je uređivana zadnji put uto 3.2.2009 21:35 (mariik).
16 godina
neaktivan

hvala vam na trudu,valjda će proć ok. mislio sam da nema možda kakvih posebnih trikova zbog mobilnog hardwera.

a kaj se tiče drivera za hardwer je ista procedura-skinuti najsvježije sa net--a?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
hrvica kaže...

hvala vam na trudu,valjda će proć ok. mislio sam da nema možda kakvih posebnih trikova zbog mobilnog hardwera.

a kaj se tiče drivera za hardwer je ista procedura-skinuti najsvježije sa net--a?

Naravno! Odeš samo na stranicu proizvođača tvog latopa i skineš najnovije drivere. Mislim, nema smisla vrtjeti drivere iz 2005, ako imaš na raspolaganju možda čak i iz 2009.
16 godina
neaktivan

thaky you on your effort, the prophet says....

on monday we will know...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Moj ti je savjet da si prvo pripremis sve drivere za laptop.

Uglavnom mi se cesto desavalo da prvo moram staviti drivere za maticnu jer mi inace Windowsi nisu prepoznavali mreznu karticu a onda nista ni od skidanja novih drivera s neta direktno na laptop.

Znaci fino poskidas sve unaprijed, stavis na CD i onda instaliravas jednog po jednog,brze je i jednostavnije nego pustati Windowse da sami traze drivere,ne ide im to uvijek uspjesno.

16 godina
neaktivan

moze ti jedino bit problem sa sata driverima ,ako u instalciji windowsa ne vidis disk , onda u biosu namisti IDE compatible mode za sata

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

a sad jedna druga stvarčica....na mojem stolnom kompu se vrti 7600 gt geforce, 3Gb rama,xpsp3, amd 3500+,

ali...farcry 2 me nije previše razveselio, mada je igrao na najvećoj rezoluciji (1280x1024)bez nekih većih problema, medium i low detail, štekuckanja ima...

...live long and prosper...
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Kristyans kaže...

Uglavnom mi se cesto desavalo da prvo moram staviti drivere za maticnu jer mi inace Windowsi nisu prepoznavali mreznu karticu a onda nista ni od skidanja novih drivera s neta direktno na laptop.

Znaci fino poskidas sve unaprijed, stavis na CD i onda instaliravas jednog po jednog,brze je i jednostavnije nego pustati Windowse da sami traze drivere,ne ide im to uvijek uspjesno.

to mi je poznato i na stolnom,mislim da niti nemožeš na net ako nisi snimio drivere za matičnu?!..
...live long and prosper...
17 godina
hrvica kaže...

a sad jedna druga stvarčica....na mojem stolnom kompu se vrti 7600 gt geforce, 3Gb rama,xpsp3, amd 3500+,

ali...farcry 2 me nije previše razveselio, mada je igrao na najvećoj rezoluciji (1280x1024)bez nekih većih problema, medium i low detail, štekuckanja ima...

Pa stavi rezu na 1024x768.
Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,0Ghz / HD4870 2D(250,237)- 3D(800,781) / 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA 770-ds3 rev2.0/ logitech x-530 LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd) MSN- drazen016@net.hr Windows 7 x64
17 godina
hrvica kaže...
Kristyans kaže...

to mi je poznato i na stolnom,mislim da niti nemožeš na net ako nisi snimio drivere za matičnu?!..
 A nekad ti prodje ako imas relativno starije komponente pa Windowsi imaju svoje drivere za chipset.
Ako instaliraju chipset uglavnom instaliraju i mreznu jer su to gotovo uvijek neke Realtek 8139 kartice.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice