gdje je ta opcija na visti i da li to postoji uopće na visti ?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Ta ti se opcija automatski uključi ako komp ne diraš dulje od sat dva.
da li se može uključivati kao na xp-u, znači kad hočeš isključit komp na taj način.
Desni klik na radnu površinu i odabereš personalize, zatim Screen Saver i onda na dnu prozora imaš Link change power settings. Klikneš na to i odabereš jedan od tri ponuđena i odeš change plan settings i unutra namjestiš kada da ti komp stavi u sleep. A da ga odmah staviš u sleep odeš start pa ona strelica desno od all programs i odabereš sleep.
Može, Ideš na Start, pa ona mala strelica prema desno kraj gumba za isključivanje i lokota, i tamo imaš opciju hibernate
Može, Ideš na Start, pa ona mala strelica prema desno kraj gumba za isključivanje i lokota, i tamo imaš opciju hibernate
Da
Sa sleep opcijom ides u bivsi STAND BY, dok je hibernacija spremanje radne povrsine na disk i gasenje racunara. Mislim da je hibernacija za stednju energije bolja, ali se sporije dize sistem nego kad je u Stand by / sleep rezimu.
Ugasi sleep komp kao u XP-u i reagira samo na tipkovnicu
Sa sleep opcijom ides u bivsi STAND BY, dok je hibernacija spremanje radne povrsine na disk i gasenje racunara. Mislim da je hibernacija za stednju energije bolja, ali se sporije dize sistem nego kad je u Stand by / sleep rezimu.
Ugasi sleep komp kao u XP-u i reagira samo na tipkovnicu
Hajde ovako. Idi na start i ukucaj CMD, pa zatim idi na njega i desnim klikom odaberi opciju RUN AS ADMINISTRATOR.
pa u CMD-u ukucaj: powercfg.exe /hibernate on, a onda poslije njega ukucaj i : powercfg -h on i ENTER
Pa onda idi u Control panel, pa u search gore ukucaj HIBERNATE, pa odaberi dole opciju Turn hibernation on or off i idi na opciju CHANGE ADVANCED... onda skrolaj dole do opcije SLEEP i u opciji Allow hybrid sleep oznaci OFF ako vec nije.
Zatim u opcijama Power buttons and lid i Sleep button action odaberi HIBERNATE. poslije toga probaj jel radi.
stvar je da se napravio sve kako tamo na linku piše. ali kad utipkam hibernate u search control panela dobijem ništa osim ovog.
EDIT : skužio sam, našao sam to što sam trebao.
još samo da pitam gdje se ovo nalazi "Power buttons and lid i Sleep button action" jel to ovdje desni klik na desktop, personalize, screen saver, change power settings, choose what the power button does.
stvar je da se napravio sve kako tamo na linku piše. ali kad utipkam hibernate u search control panela dobijem ništa osim ovog.
EDIT : skužio sam, našao sam to što sam trebao.
još samo da pitam gdje se ovo nalazi "Power buttons and lid i Sleep button action" jel to ovdje desni klik na desktop, personalize, screen saver, change power settings, choose what the power button does.
sorry vidio sam sad gdje su power buttons and lin.
hvala, lijep pozdrav
Ako imaš 4GB RAM-a ili više od toga, onda je hibernacija u Visti onemogućena. Razlog je taj što zapisivanje 4GB iz RAM-a na hard disk prilikom odlaska u hibernaciju i ponovno učitavanje u RAM s hard diska prilikom izlaska iz hibernacije može trajati i duže nego li normalno paljenje i gašenje računala, a osim toga niti 4GB prostora koje bi na disku bilo rezervirano za hiberfile nije baš malo.
ne znam kako ali ja imam 4gb rama i malo prije sam uspio postaviti pc u hibernaciju preko start menu, ona strelica pa na listi ima hibernate.
još nešto. kad sam postavio da power button bude dodijeljen opciji hibernate, nešto se ne namjesti kako treba. mislim na ovaj power button.
kroz start, pa ona strelica i onda hibernate to radi, ali ovako kad sam i namjestio da se klikne na power button, mada sam i u power button and lin stavio na hibernate, to neće.
no dobro barem radi kroz start menu, ona strelica pa ima na listi hibernate
još jedan EDIT: sad ipak radi sve. treba izabrat start menu power button.
http://support.microsoft.com/kb/888575 sve to stoji ali nije mi nešto jasno. kliknem na hibernate, komp se ugasi. jedino ga mogu upalit na power button, zatim slijedi, tj. piše na ekranu resuming windows. resuming windows kod sleep nema, kad ga vraćam iz sleep on odmah se upali i pojavi se desktop.
Kod hibernacije se sadržaj RAM-a zapisuje na hard disk, a potom se računalo potpuno ugasi. Ako hoćeš, možeš ga isključiti iz struje. Kada ga ponovno upališ, učitava se sadržaj s hard diska u RAM. Budući da imaš 4GB RAMA to traje određeno vrijeme. Hibernacija se isplati kod sporijih računala s manjom količinom RAM-a.
Kada računalo šalješ u Sleep, sadržaj RAM-a se ne zapisuje na hard disk i računalo se ne gasi potpuno, nego RAM ostaje pod naponom kako se njegov sadržaj ne bi izbrisao. Ako računalo isključiš iz struje, sadržaj RAM-a će se izbrisati i morat ćeš paliti računalo kao da ga nisi slao u Sleep, nego kao da si ga normalno ugasio.
da znam, ali htio sam hibernate mode, zato jel kad ga stavim u sleep, znalo mi se desit da se nakon par sati upali, ili sam ja možda pomakno miš. sad kod hibernate da upalim pc trebam stisnu power tipku na računalu, znaći nema tipkovnica i miš veze nikakve. zašto hibernate ili sleep? postoji program Auto Power-on & Shut-down, koji ima opciju power on, ali samo iz hibernacije i sleepa, tako da sam i zbog toga htio namjestiti pc na taj način rada.