GTS 250-Veliki problem!

poruka: 89
|
čitano: 9.516
|
moderatori: pirat, XXX-Man
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
GTS 250-Veliki problem!

@MandaTDI

Nikakav softver tebi neće pomoći.

Tebi grafička crkava, vidio sam to brdo puta kod n(e)vidija (pogotovo kod laptopa).

Ako ima garanciju - u servis odma sutra u jutro (osim ako radiš) ili u pećnicu (bez zezancije) ako nema garancije.

Do the inposible, see the invisible ROW ROW FIGHT THE POWER
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan
RE: GTS 250-Veliki problem!
dedaa kaže...

Heh nisam se ja okanio cura (kontakt na pm pa ces vidjet), ako sam te uvrijedio sry, nije mi bila namjera, nego htio sam te samo malo prcnut da vidim sto ces odgovorit.

A i moras priznat da nisi bas sa kompovima "na ti".

Pa malo jesi,priznajem.Nisam nikada rekla da sam pro,u biti to zna(po mojim odgovorima,temama,lupetanjima....)vecina Bugovaca,jednostavno volim kompjutere i zelim sve znati,nisam bas financijski"potkovana",zato visim na Bugu,jer dosta prckam po kompu i zeznemCool,jooooj koliko je meni Bug forum ustedio paraSmijeh

....evo sada skidam driver,pa cu,po obicaju nesta jos vise zeznut!Izlanuo se

Ako želiš pobjediti,ne smiješ izgubiti
16 godina
neaktivan
GTS 250-Veliki problem!

E ovako:Instalirala sam drivere sa linka-problem isti.

Instalirala drivere preko Driver geniusa-problem isti.

Instalirala drivere preko Win-a(oni su automatski pronasli)-problem isti!

Kada god ih deinstaliram-nema kvadratica,ali rezolucija 800x600.

Da grafu nosim na popravak-opet ce mi reci da joj nije nista(kao i prvi puta)

Probala sam i sa Driver sweperom ocistiti stare drivere(ali sam si smrdala netNeodlučan),jedva vratila preko sistem restoreom!

Ma odoh skociti sa balkona!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
GTS 250-Veliki problem!

Jesi nosila samo grafu na servis?

Ovce moje mirujte u toru eto mene stižem na motoru
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dery kaže...

Jesi nosila samo grafu na servis?

Da!

Imam staru 8500 GT koja na ovoj konfiguraciji radi savrseno.

16 godina

Grafa je vrisunala hiljadu posto reci im neka DETALJNO testiraju inace netestiraju skoro nikako ubode u komp vidi ima slike i to je to!

My Life Is A Very Serious Game...
16 godina
neaktivan
GTS 250-Veliki problem!

gdja si uzela grafu

dnl
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
CroVandal kaže...

Grafa je vrisunala hiljadu posto reci im neka DETALJNO testiraju inace netestiraju skoro nikako ubode u komp vidi ima slike i to je to!

Joooj,kako me to sada zivcira.

Nista,imam garanciju,sutra ju nosim.

16 godina
neaktivan
roki kaže...

gdja si uzela grafu

Makromedija

16 godina

sta pise na kutiji od kartice? mislim na proizvodaca(nemislim nvidia) tipa gainward itd...

My Life Is A Very Serious Game...
16 godina
neaktivan
CroVandal kaže...

sta pise na kutiji od kartice? mislim na proizvodaca(nemislim nvidia) tipa gainward itd...

Nemam kutiju ali je ova:

http://techwiki.hardwarecanucks.com/product/2MDI2OQ/XFX-GeForce-GTS-250-1GB-Core-Edition/#pics

I evo ti sada vraga,ne mogu naci racun,mislim da su mi ga uzeli prosli puta,imam samo,potvrdu o servisu od prvi puta.

17 godina
MandaTDI kaže...

...

Ma odoh skociti sa balkona!

- kad se dočekaš na ... mekši dio, vrati se za komp.

MBO i CPU su starije serije, ASRokica bi trebala biti krivac za takvo ponašanje (nije ni predviđena za zahtjevnije stvari) u kombinaciji sa škartnim chipsetom i lošom regulacijom napona.

Naravno, na staroj VGA nisi imala takvo opterećenje, niti je PCIex-2.0 ...

Za prvu pomoć, u BIOSu podesi sve turbo i BFG điđe-miđe na off. BootGuard-off, Hybrid ...voltaže postavi ručno (ako su na auto).

Provjeri za noviju verziju BIOSa.

Drž ruku malo bliže upaljenim (nakon pola sata) komponentama, dali se osjeti toplina.. 50c ili više?... ako hladnjak pecka nije dobro.

Drugi korak, properties od VGA (ovdje je za XP, valjda ima nešto slično i za sedmicu). Spusti akceleraciju na 0-1-2- recimo na treću crtu. To je samo miš i par osnovnih funkcija..

Ako nakon tog podešavanja radi, podiži polako akceleraciju.

Dali se pojavljuju artefakti? Ako ih ima, To je u 95% slučaja VGA točnije GRAM. (garancija..)

To što je kartica bila na servisu-reklamaciji ništa ne znači. Jer im je u opisu kvara bilo 'spržena', u servisu su je uboli i upalili... -nisu je ni testirali do kraja jer po opisu je OK.

Tek kad je zaprime s takvim opisom, onda je (možda) testiraju u radu recimo benchmarkom-igrom..

Mjerenje temp je praktično s HWmonitorom (ima opciju snimanja loga).

Problem kod tebe počinje korištenjem S-videa? -pokušaj jedan dan bez te opcije, Single display itd..

Downclockaj sve komponente dok ne postane stabilan sistem.

Pošto ni izvor OSa tj. 7-ult. nije siguran, možeš pokušati s liveCDa (ubuntu?) vidjeti kako se ponaša, ima li smeća na ekranu itd, istovremeno možeš s CDa odvrtiti memtest cca 30min

To je ugrubo opis što sve moraš da bi izolirala krivca...

-trenutno sumljivi su VGA(60%) i MBO(30%) ...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

- kad se dočekaš na ... mekši dio, vrati se za komp.

MBO i CPU su starije serije, ASRokica bi trebala biti krivac za takvo ponašanje (nije ni predviđena za zahtjevnije stvari) u kombinaciji sa škartnim chipsetom i lošom regulacijom napona.

Naravno, na staroj VGA nisi imala takvo opterećenje, niti je PCIex-2.0 ...

Za prvu pomoć, u BIOSu podesi sve turbo i BFG điđe-miđe na off. BootGuard-off, Hybrid ...voltaže postavi ručno (ako su na auto).

Provjeri za noviju verziju BIOSa.

Drž ruku malo bliže upaljenim (nakon pola sata) komponentama, dali se osjeti toplina.. 50c ili više?... ako hladnjak pecka nije dobro.

Drugi korak, properties od VGA (ovdje je za XP, valjda ima nešto slično i za sedmicu). Spusti akceleraciju na 0-1-2- recimo na treću crtu. To je samo miš i par osnovnih funkcija..

Ako nakon tog podešavanja radi, podiži polako akceleraciju.

Dali se pojavljuju artefakti? Ako ih ima, To je u 95% slučaja VGA točnije GRAM. (garancija..)

To što je kartica bila na servisu-reklamaciji ništa ne znači. Jer im je u opisu kvara bilo 'spržena', u servisu su je uboli i upalili... -nisu je ni testirali do kraja jer po opisu je OK.

Tek kad je zaprime s takvim opisom, onda je (možda) testiraju u radu recimo benchmarkom-igrom..

Mjerenje temp je praktično s HWmonitorom (ima opciju snimanja loga).

Problem kod tebe počinje korištenjem S-videa? -pokušaj jedan dan bez te opcije, Single display itd..

Downclockaj sve komponente dok ne postane stabilan sistem.

Pošto ni izvor OSa tj. 7-ult. nije siguran, možeš pokušati s liveCDa (ubuntu?) vidjeti kako se ponaša, ima li smeća na ekranu itd, istovremeno možeš s CDa odvrtiti memtest cca 30min

To je ugrubo opis što sve moraš da bi izolirala krivca...

-trenutno sumljivi su VGA(60%) i MBO(30%) ...

Eee vidis,jednom sam sudjelovala u temi o temperaturama,koju sada ne mogu naci,gdje sam navela da mi famozni MCP gori na 75 stupnjeva,to nisam rijesila,jer mi "ne prestavlja problem",ili barem mislim.Uglavnom,jos se i dan danas taj MCP prži iako i ne znam sta je to(nekakav chipset vjerovatno)

Ovo gore cu morati detaljno prouciti,jer to nikada nisam radila.

No,moram priznati da mi se cini logicno,maticna,proc su poprilicno stari,a ja sve "teram" do maximuma.

17 godina
MandaTDI kaže...

Eee vidis,jednom sam sudjelovala u temi o temperaturama,koju sada ne mogu naci,gdje sam navela da mi famozni MCP gori na 75 stupnjeva,to nisam rijesila,jer mi "ne prestavlja problem",ili barem mislim.Uglavnom,jos se i dan danas taj MCP prži iako i ne znam sta je to(nekakav chipset vjerovatno)

Ovo gore cu morati detaljno prouciti,jer to nikada nisam radila.

No,moram priznati da mi se cini logicno,maticna,proc su poprilicno stari,a ja sve "teram" do maximuma.

- to je puno (75c) za većinu stvari alarm je od 72-90c. Mada CPU može preživjeti 250-280c (na cca 300 pušta dušu-bijeli dim), chipset postane nestabilan.

Problem kod ove MBO je nforce, namjena... nije predviđeno da će stvarno raditi zahtjevna VGA u njemu. Posao ploče chipseta i VRMa je da ostatku isporuče npr stabilan napon.

Ali, ovaj dio problema je relativno lako rješiv, morao bi odgovarati bilo koji 40mm ventilator.. zašarafiš ga direktno na finove (ili nešto iskemijaš).

Problem je samo ako je MBO već 'dobila po prstima' onda smetnje ostaju....

Ako je problem u MBO, to povlači vjerojatno i CPU... bilo bi ljepše otkriti da je krivac VGA pa da iskoristiš garanciju...

16 godina
neaktivan
GTS 250-Veliki problem!

Uff,ma nemam pojma koji je k....c ovoj grafickoj!

Upravo sam stigla sa posla,upalila sam komp,rezolucija ostala od sinoc(ona grozna 600x i nesta),win mi je izbacio poruku da moram restartirati,napravila to i sve opet radi normalno!Novi driveri su tu,Nvidia control panel,rezolucija 1440x900(native),sve opet radi savrseno.Bila sam u Makromediji i decki su stvarno super,sjetili su me se i rekli da ce ju opet poslati na servis iako nemam vise garancije,ni racuna,stvarno fer od njih.No necu je nositi kada sada radi,ali cu je sama(uz vasu pomoc),testirati-pa neka izgori!

1-Famozni MCP mi je jos 77 stupnjeva(nista drugo ne radi,samo ovo pisem)

2-Postoji li kakav software da testiram mogucnosti grafike?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
MandaTDI kaže...

..

1-Famozni MCP mi je jos 77 stupnjeva(nista drugo ne radi,samo ovo pisem)

2-Postoji li kakav software da testiram mogucnosti grafike?

- ništa 'kvalitetnog' jer su svi grafički testovi pod Winsom, tako da je teže eliminirati krivca.. pod 'DOSom' nema ništa zadovoljavajućeg.

- nevezano uz trenutni problem, nabavi ubuntu-LiveCD ili miniPE (XT preporuka Diamond) jer ga je pametno imati pri ruci, u ovom slučaju bi mogao služiti kao test (eliminirao bi sve soft-driver kombinacije).

Pošto je ta MBO s integriranom VGA, deinstaliraj driver i ukloni karticu, upali s integriranom i vidi temperature chipseta... ako su niže to znači da PCIx nemože 'izdržati' jaču karticu.

.. ako se eliminira sve osim VGA, ostaje ti ona kuharska metoda (žensko si, to bi trebala obavit bolje od ostatka ekipe..) ;-)

16 godina
neaktivan
GTS 250-Veliki problem!

Evo mene opetCool

Na preporuku Makromedijasa,odnela sam cijelu konfiguraciju na testiranje,potpuno besplatno.

Ustanovili su da moja Asrokovica je 90% kriva za moje prijasnje probleme,tj jednostavno nije kompatibilna sa GTS-ovkom,takoder ni procesor nije naj,naj,po njima.

U biti znala sam da je moja maticna prastara i dugo sam razmisljala kupiti novu-i procesor.

Zato vas molim za preporuku,imam 2 GB ddr2 rama i ne zelim ih baciti,nego iskoristiti na novoj maticno,znaci htjela bih preporuku nove maticne AMD,DDR2(u njoj bi bio novi procesor 3.1 dual core.neki black edition),Cjena oko 500-800 KN.

Oni mi nude nekakve maticne koje podrzavaju DDR 2 i 3,po dva socketa za svaku vrstu,to mi se cini nekako li-la.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
GTS 250-Veliki problem!

.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 22:36 (Terminator91).

0 0 hvala 0
17 godina
MandaTDI kaže...

Ustanovili su da moja Asrokovica je 90% kriva za moje prijasnje probleme,tj jednostavno nije kompatibilna sa GTS-ovkom,takoder ni procesor nije naj,naj,po njima.

- što preostalih 7%+ statistička greška? Namigiva

Sad barem znaš što je... (vjrerojatni krivac).

Izbjegavaj ploče s dvostrukim konektorima za bilo što (RAM-VGA-CPU) većinom je bilo problema. (i većinom su ASRokice...)

Izaberi neku 300-500kn, valjda se nađe Gigabyte ili Asus, nisi napisala koji socket (AM2?-CPU), pa provjeri koja podržava tvoj CPU i RAM. Ako je stariji možda je bolje i jeftinije kupiti MBO+CPU...

( -tom slučaju je trajniji izbor intel.. MBO+CPU=600kn)

Ako ti se neda instalirati OS, prije zamjene MBO deinstaliraj sve drivere (audio, LAN, nakraju chipset) to je kao sysprep.. i ugasi (nedaj restart).

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.10.2010 17:50 (ihush).
16 godina
neaktivan
ihush kaže...

- što preostalih 7%+ statistička greška? Namigiva

Sad barem znaš što je... (vjrerojatni krivac).

Izbjegavaj ploče s dvostrukim konektorima za bilo što (RAM-VGA-CPU) većinom je bilo problema. (i većinom su ASRokice...)

Izaberi neku 300-500kn, valjda se nađe Gigabyte ili Asus, nisi napisala koji socket (AM2?-CPU), pa provjeri koja podržava tvoj CPU i RAM. Ako je stariji možda je bolje i jeftinije kupiti MBO+CPU...

( -tom slučaju je trajniji izbor intel.. MBO+CPU=600kn)

Ako ti se neda instalirati OS, prije zamjene MBO deinstaliraj sve drivere (audio, LAN, nakraju chipset) to je kao sysprep.. i ugasi (nedaj restart).

Cuj,nije moja maticna losa,ok je,ali ipak mislim da ju je pregazilo vrijeme i da nova mora doci kad-tad,a i onih 75 konstantnih MCP stupnjeva je zabrinjavajuce,cak sam taj zuti hladnjak probala pipnuti-nema sanse gori ko baklja ivanjska,brine me sta da mi ona sj...e nesta vrijednije!?

I ja sam sumljiva na te multi ploce,no prodavaci vele da je u ovome prelaznom razdoblju izmedu DDR 2 i 3 naj logicnije rjesenje,no ipak necu kupiti to!

Sto se tice socketa-nemam pojma zaista,saljem link proca koji ce ici u nju.

MBO+CPU 600 KN?,nemaju jeftiniji proc od 650 kn,a kamoli jos i maticna.Ovaj puta necu stedjeti,ide na rate,pa kud puklo-da puklo!Cool

http://www.makromedia.hr/katalog/amd-phenom-ii-x2-555-black-edition

16 godina
neaktivan
GTS 250-Veliki problem!

Evo na kraju mojih problema moja je duznost da se zahvalim svima i objavim da sam rjesila problem.

Ipak je maticna bila u pitanju,kupila sam novu ASRock K10N78,"usput" i Procesor  DualCore AMD Phenom II X2 Black Edition 555, 3200 MHz (16 x 200),jos 2 GB RAMA,onako-usput 1480KN-usputCool.

S Video sada radi,temperature su "smrzavajuce",Win leti.

Nove sam win instalirala,iako mi "nema" drugoga harda,ali ok,sigurno je istekan nenamjerno!

Jooooj kakav sam vam ja krele,moram ovo ispricati:

Inace 7 sati sam sastavljala konfiguraciju,sve spojim,ali nece,zuji,vrti sve,ali slike nema.Nista ne pisti.Odmah mi je struja bila sumljiva,sve je ok ustekano,pa cak i onaj 24 pinski con(imala sam na staroj 20 pin),ali nece.Imam jos jedan konektor na maticnoj neki sa 8 pinova,ali nemam je takvo napajanjeNeodlučan,gledam u user guide-vjerovali ili ne NISTA NEMA O SPAJANJU NAPAJANJA!????Ma sve sam vadila polako,ali nece.Sigurno je taj 8 pinski u pitanju,nema sta drugo,ustekam samo 4 pinski kabal,jer znam da to nekada moze,kada ono proc poludi,zavrti se brzo,uspori pa opet ubrza,Ma cupaj van,ipak nije to rekoh.........

Kada sam popiz....la,rjesila sam problem,OMG pa dobro sam radila sve,samo sam trebala ostaviti malo duze da proc "dode sebi"-naravno sa 24 pin i 4 pin konektorom napajanja u maticnoj.Plač

......glup......nekako mi sada ima smisla "prijedlog" kolege da se manem kompjutera....

Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
GTS 250-Veliki problem!

zašto nisi uzela ploju sa AM3 soketom?

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Poruka je uređivana zadnji put čet 14.10.2010 21:30 (dery).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
dery kaže...

zašto nisi uzela ploju sa AM3 soketom?

Pa sta da ti velim,trazila sam DDR2,AMD socket,Da podrzava Dual core(ako pod AM3 mislis na quad),nisam htjela quad,jer mi za sada ne treba,a i mislim da za ono sto ja radim na kompu,puno bolje ce raditi Dual core nego quad-tako da nisam imala bas nekakav veliki izbor.

16 godina
MandaTDI kaže...

Pa sta da ti velim,trazila sam DDR2,AMD socket,Da podrzava Dual core(ako pod AM3 mislis na quad),nisam htjela quad,jer mi za sada ne treba,a i mislim da za ono sto ja radim na kompu,puno bolje ce raditi Dual core nego quad-tako da nisam imala bas nekakav veliki izbor.

Nije mislio na quad. Radi se o vrsti socketa. Dakle, u ovom slučaju, on je mislio na AM3, koji je isplativiji zbog lakše nadogradnje. Jedina promjena bi bila uzimanje DDR3 memorije. Dakle, ona 2gb rama što si imala, bila bi neupotrebljiva na toj AM3 ploči.

Dakle, da pojasnim razliku. Razlika između AM3 i AM2+ socketa sastoji se od sljedečeg:

AM3 ploče dolaze sa DDR3 utorima za memoriju, dok AM2+ ploče dolaze sa DDR2 utorima. AM3 procesore je moguće ugradit na AM2+ ploče, dok AM2 procesore nije moguće ugradit na AM3 ploče. Razlika je broju pinova na procesoru. U ovom slučaju, radi se o jednom više na strani AM2 procesora.

A što se tiče same podrške za quad/dual procesore, tu nema nekog pravila. Recimo, konkretno primjer tvoje ploče. Ona podržava i procesore sa dvije i procesore sa četiri jezgre. Dakle, nisu samo procesori sa dvije jezgre u pitanju.

Poruka je uređivana zadnji put pet 15.10.2010 16:07 (zabranjeniples).
17 godina
GTS 250-Veliki problem!

Dobro je to jer si željela ostat na DDR2,onda nema veze.

koliki mi je da ga pola moran držat u živideru
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran
GTS 250-Veliki problem!

Hm,hm,hm,citam ovaj problem od Mande i ne mogu vjerovati!

Evo i ja sam "ponosni" vlasnik Nvidie GTS 250 i od kada sam je kupio oko 2 god,nista dobro o njoj ne bih rekao.

Isto imam problem sa S-video kablom kao i ona,no pustimo sada to!

Danas sam dizao Novi win 7 ultimate 64 bit,pustio redovan update,medu njima i update drivera grafe preko Win,jer sam

davno skuzio da oni koje sam dobio sa grafom ne valjaju!

Sva radi ok,sve dok mi komp ne prede u screen saver,tj onaj power sawer kada ne mrdam 10 -tak min sa misem.

Tada se naravno iskljuci ekran i grafa pocinje cudno zujati,sta god da stisnem nema slike na monitoru,ona kuja zuji i to je to!

Moram manualno restartirati komp-sto mrzim!

Jucer sa starim win 7 drzala je temperaturu oko 70 C,u biti tako je pokazivao Nvidijin gadgets,sta god da radio.

Sada ne mogu vise isurfati taj gadgets,ali Everest pokazuje dok ovo pisem 52 C.

Pokusavao sam je rastaviti da ju ocistim,promjenim pastu na procu.ali jednostavno ne znam kako ju rastaviti:moj post

tako da je ona vec 2 god,samo kompresorom ispuhivana!

Molim vas pomoc,vec sam 4 puta danas morao rucno restartirati!

DaBog da se prevrnula na me,prikolica puna pica!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
GTS 250-Veliki problem!

Prvo ne znam zašto držiš te đinđe ala power sleep ili screensaver uključene jer su nepotrebne,pogotovo screensaver. Što čuvaš LCD monitor od overburninga? Drugo,to ti je stvar chipseta a ne drivera od grafike. Instaliraj prave (od proizvođača matične) i najnovije drivere za chipset i trebalo bi proraditi kako treba...

www.hrphotocontest.com
Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
protjeran
Re: GTS 250-Veliki problem!
BlackMoon kaže...

Prvo ne znam zašto držiš te đinđe ala power sleep ili screensaver uključene jer su nepotrebne,pogotovo screensaver. Što čuvaš LCD monitor od overburninga? Drugo,to ti je stvar chipseta a ne drivera od grafike. Instaliraj prave (od proizvođača matične) i najnovije drivere za chipset i trebalo bi proraditi kako treba...

Ma te đinđe ja da ti budem iskren i ne diram,taman su po mojoj volji!

No moras se sloziti da nije rjesenje samo iskljuciti screensaver,nego je problem su necemu drugome.

Kao kod Mande,ako skinem zadnje drivere grafe,tada problemi tek postaju,jer mi se grafa totalno shebe kada ustekam S-video,koji dosta koristim,no opet mogu to rjesiti,ne ustekavajuci S-video,jelde?

No,opet problem je tu,ne trebam ga zanemarivati.

Odoh probati sa svjezim driverima na Nvidijoj stranici!

No,zar to win 7 ne radi updateom,meni do sada uvjek i bez problema-naravno do sada!

15 godina
protjeran
GTS 250-Veliki problem!

Rjeseno!

Ipak driver je bio u pitanju!

Prije mjesec dana sam skidao drivere sa Nvidijine stranice i bili su oni stari,koji ne valjaju.

Na preporuku kolege crnog mjeseca,mrzovoljno sam opet skinuo drivere,instalirao i OPA!

Novi driveri su izasli za GTS-ovku!Tko bi rekao!?

Radi grafa savrseno,cak i problem sa S-videom je prestao!

Svaka cast Black Moon!

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice