Pokusavam pronaci maticnu na asusovoj stranici ali izgleda da maticna ne postoji ili sta? Dal ima netko istu maticnu i ima iskustva s flashanjem biosa? Cak sam trazio update preko ai suita ali ne pronalazi nista.
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
to nije ova ploča http://www.asus.com/Motherboards/P8H61M_LX_R20/HelpDesk_Download/ ?
naravno da (ne)postoji...
btw, ako nemaš dobar razlog, ne čačkaj (jer ako je traženje problem, tad bi s BIOSom moglo završit kao katastrofa).
naravno da (ne)postoji...
btw, ako nemaš dobar razlog, ne čačkaj (jer ako je traženje problem, tad bi s BIOSom moglo završit kao katastrofa).
Pozz.
Imam ploču iz naslova i malo razmišljam o upgradeu...
Kolega ihush, to što si linkao, tome fali brojka 2 na kraju imena...
Čak ni cpu-upgrade nema tu ploču
Googlanjem dođoh do Asusove stranice (konačno) i liste sa BIOS-om, tu je i popis podržanih procesora s pripadajućim BIOS-ima https://www.asus.com/supportonly/P8H61-M%20LX2/HelpDesk_CPU/ .
Ima još poneki sajt sa listom podržanih proceva ali nema pripadajućih BIOS-a... Zanimljivo, jedan takav sajt ima više podržanih procova nego službena Asus stranica (ja bih se držao proizvođačeve liste).
Također, dva sajta vele da matična prima 16 GB RAM-a dok moj priručnik kaže max 8 GB... I kažu da može i DDR3 1600 (ne bih isprobavao).
Pitanje: Kako bi išao turbo boost na ovoj ploči? To je očito bazična 1155 MBO pa sam malo sumnjičav...
Merci.
Kolega ihush, to što si linkao, tome fali brojka 2 na kraju imena...
..
Također, dva sajta vele da matična prima 16 GB RAM-a dok moj priručnik kaže max 8 GB... I kažu da može i DDR3 1600 (ne bih isprobavao).
Pitanje: Kako bi išao turbo boost na ovoj ploči? To je očito bazična 1155 MBO pa sam malo sumnjičav...
..
- greška :) (google je kriv)
- mora se gledati sve, točna-precizna oznaka/revizija (i CPUa..) a svašta se može pronaći na netu, vrijedi samo ono što je službeno-proizvođačevo + revizija BIOSa (ako je navedeno u changelogu).
- navedeni CPU tad mora raditi i turbo.. ovisi o CPU (i BIOSu), npr i52500k.. pod bazična vjerojatno misliš nije neki spešl-rog/oc model.. to je sporedno, to je stvar CPUa, ako je supportan mora raditi osim što može biti bugovito (ne raditi..).
asus ne spominje više od 8GB, to je tad ograničenje ploče.. tj gustoća DIMMa vjerojatno da više od 4GB ne bi bilo prepoznato ili bi 8 vidio kao 4.. ili ne bi bootao.. ili bi sve radilo bez problema ili bi radilo-nestabilno (moguće su sve kombinacije, kad proizvođač to ne navede jedino možeš probati-vidjeti). Podržava ddr3 i ddr3L .. u tablici kompatibilnosti je navedeno do 4gb/ds sve više-veće je možda :)