WIFI client bridge na 32m udaljeni router

poruka: 6
|
čitano: 1.619
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
WIFI client bridge na 32m udaljeni router

Pozdrav,

Dakle želio bi u svoje apartmane "dovući" wifi signal od kuće koja je udaljena 32m zračne linije. Kuća je od rodbine i dobio sam dopuštenje da izvedem instalaciju.

Testirao sam kvalitetu signala sa repeaterom koji ima 9dBi antenu (omni) ali signal je dosta slab, svega -85 do -80 dBm.

E sad da li je do routera neznam.

Radi se o D-Link DIR300 na koji sam digao DD-WRT i prišarafio 9dBi antenu umjesto standardnu 2dBi

D-Link je spojen na AP koji emitira WIFI za apartmane.

Sve je testirano i radi na udaljenosti od cca 10m ali na 32m je signal preslab.

Moram reći da imam i Airlive 1700 koja uredno hvata 3 ili 4 crtice od mogućih 5 na istoj lokaciji.

Dakle trebam prijedlog uređaja tj. antene koja bi mogla biti dovoljna da se omogući spajanje.

Može i all in one riješenje.

Ne trebaju neke lude brzine pošto bi se isključivo koristilo za spajanje na internet koji je na lokaciji 10Mb/s tako da je to dovoljno i za konekciju prema AP-u.

Naravno gledam da sve bude što jeftinije.

EDIT:

Nisam napisao da je na drugom kraju Airlive Air3G sa omni 5dBi dipole antenom.

Zahvaljujem.

Hot Rodney
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 20:58 (Exploder).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: WIFI client bridge na 32m udaljeni router
Kao prvu opciju predlozia bi ti najjeftiniju,najbolju i najstabilniju - povuci kabel do apartmana.
Ukoliko ta opcija nije izvediva,onda dedicirani ap s usmjerenom antenom kod rodbine i router u client modu s usmjerenom antenom u apartmanu,a zatim na njega zakacit ap s omnicom za sam apartman.
Treca je opcija router s dvi odvojive antene,na jednu omnica,na drugu usmjerena put rodbine,universal repeater mod,ili jos bolje router s integrirana dva radia.
Take your pick...
17 godina

Ok, iskreno hvala.

Može li preporuka samih uređaja u hrv trgovinama, njuškalo isl. za sve tri opcije.

EDIT:

Na žalost na samom izvoru signala nemogu ništa mijenjati.

Tako je kako je.

Hot Rodney
Poruka je uređivana zadnji put čet 10.7.2014 21:20 (Exploder).
17 godina
neaktivan

sa kojom ukupnom cifrom raspolazes ili mislis potrosit jer o tome sve ovisi...

postoji li mogucnost da se kabelom priblizis izvoru na par metara, ne moras nista u samoj kuci izvora radit... sto je sa zemljistem izmedju, jeli vase ili javno? ako bar to mozes izvest imam elegantno rjesenje...

17 godina

Platio bi koliko treba ali naravno da gledam da bude što manje.

Ako će radit za 200 Kn onda ne vidim razlog da bude skuplje.

Ako je potrebno izdvojit 1000 Kn da radi dobro tak će i bit.

Između je malo drveća, parking i dvorište.

Jel bi se dobilo što sa ovakvom antenom http://www.njuskalo.hr/index.php?ctl=search_ads&keywords=yagi

Hot Rodney
17 godina
neaktivan

S obzirom da je Airlive i na izvoru, probaj s Airlive WN-350R koji mozes stavit u client ili universal repeater mod. Moja preporuka je prvo da ga stavis u client mod, spojis se kabelom na laptop, vidis kakav je signal, i tek onda ides dalje na universal repeater. To ti je vjerojatno najpovoljnija solucija, a da imas odvojive antene koje mozes zamijenit boljim rjesenjem

To ne odgovara na pitanje, da li se kabel potegnit izmedju, a da ti nitko ne gnjavi? onako na prvu ne, ali ako je parking samo vas, onda je sve moguce... 

Yagi koncept kao takav bi bia dobar u ovom slucaju, ali ni u ludilu nemoj uzimat te jeftinjak yagi s ebay-a/njuskala jer dokazano (testiranjem, poviri net) nisu radjene po mjerama potrebnim da bi radile, ukratko, ne vride lipe! Prave yagi ces ili platit posteno ili se uvati samogradnje, u svakom slucaju ces bolje rezultate postic. 

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice