Pristup racunalu preko browsera ne radi?

poruka: 4
|
čitano: 2.191
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Pristup racunalu preko browsera ne radi?

Imam racunalo s windows 7 povezano kablom na ruter i laptop s xpxp3 povezan bežično. Na računalima su fiksne ip adrese. Internet radi bez problema.

S laptopa (na kojem je xp) mogu pristupiti sheranim folderima, dok sa stolnog računala na kojem je w7 ne mogu. S oba računala pokušao sam pristupiti jedno drugom preko browsera /firefox, iexplorer/ ali ne uspijeva. Inače računala pingaju međusobno bez problema. Probao sam isključito firewall na oba računala ali nema promjene.

Inače, na početku je sve bilo besprjekorno, ali kad mi je zatrebao stvarni share uočio sam pojavu problema.

Ukoliko neko ima ideju gdje je propust, molim bih pomoć!

Hvala unaprijed!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
RE: Pristup racunalu preko browsera ne radi?
weevil kaže...

Imam racunalo s windows 7 povezano kablom na ruter i laptop s xpxp3 povezan bežično. Na računalima su fiksne ip adrese. Internet radi bez problema.

S laptopa (na kojem je xp) mogu pristupiti sheranim folderima, dok sa stolnog računala na kojem je w7 ne mogu. S oba računala pokušao sam pristupiti jedno drugom preko browsera /firefox, iexplorer/ ali ne uspijeva. Inače računala pingaju međusobno bez problema. Probao sam isključito firewall na oba računala ali nema promjene.

Inače, na početku je sve bilo besprjekorno, ali kad mi je zatrebao stvarni share uočio sam pojavu problema.

Ukoliko neko ima ideju gdje je propust, molim bih pomoć!

Hvala unaprijed!

Ako su oba kompa u istom subnetu i ako je dobar default gateway, stvar bi trebala funkcionirat(pogotovo ako ping prolazi). Daj pogledaj koje su ip adrese pc-a i koji je default gateway, pa javi.

16 godina

Prvo, hvala na interesu :-)

Sva racunala su na istoj workgrupi.

ruter:192.168.1.1

subnet 255.255.255.0

Pc s w7: 192.168.1.2

subnet 255.255.255.0

gateway: 192.168.1.1

laptop s xp: 192.168.1.3

subnet 255.255.255.0

gateway: 192.168.1.1

dns serveri na ba racunala sam upisao adresu routera : 192.168.1.1

internet radi odlicno na oba racunala, xp vidi sherane foldere na w7, ali w7 ne vidi xp. Ni s jednog racunala ne mogu pristupiti drugom preko browsera upisivanjem fiksne ip adrese (192.168.1.2 ili 192.168.1.3).

16 godina
odjavljen

Imaš li na XP-u kakav firewall koji blokira pristup. Meni W7 uredno vidi foldere na Win 2k. Pokušaj desni klink na My Comp pa map network disk. Možda tako upali.

Inaće, normalno je da ne možeš preko browsera pristupit drugom računalu, osim ako ima instaliran neki web server.

U životu ne postoje pobjednici, samo preživjeli.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice