Nema interneta prvih 5 minuta

poruka: 18
|
čitano: 2.088
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina

Pozdrav,

nadam se da temu stavljam na pravo mjesto.

Dakle kod paljenja racunala,nemam interneta prvih 5 min. U windowsu sam za 10 sek. i mogu raditi sto hocu,ali ako ocu na internet pise mi no connection ili vrti onaj loading i nakon nekih 5 min proradi,na mobu i laptopu mogu surfati u to vrijeme,i TV(satelitska) mi spojen na net i on radi bez problema.

Neki puta se zna desiti da prvu minutu imam,onda 5 nemam i poslije radi bez problema.

Mislio sam da je to u kompu problem,no mijenjao maticnu i dalje mi je isti problem. Winsi su na novo instalirani,samo osnovne programe imam.

Ruter je ZTE ZXDSL 931 series,tcom.

Frustrira me jer kad nesto hitno moram na mail cekam i cekam da se on ucita...

Ako je netko imao slican problem ili ima neku ideju samo izvolite...

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Nema interneta prvih 5 minuta
resetiraj router...
16 godina

ne pomaze,napravio puno puta

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
izvone kaže...

ne pomaze,napravio puno puta

Nemam pojma što bi bilo, al je bi pokušao nabaviti novi router, pa odma izbacim ili potvrdim mogućnost da on ima neku hardversku/softversku grešku.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
17 godina
probaj mu postavit fiksnu ip adresu, mozda i drajvere od mrezne stavit noviju verziju.
15 godina
neaktivan

Nekako mi se cini da je problem u ruteru ali probaj iskljucit pokretanje programa prilikom startupa odi run- napisi"msconfig"-tab "servises" stavi kvacicu na hide all microsoft... i onda skloni kvacicu sa par programa i probaj resetirat i vidi dali ce radit i dali koji program radi probleme..

0 0 hvala 0
16 godina

ruter je mijenjan prije 3 mjeseca kada sam dobio 10mbit. ali i prije i poslije je problem bio.

startup programe sam pogasio - disable all (prije sam maknuo od windowsa) i i dalje isto,zapravo ga imam na minutu dvije pa mi nestane  i onda ga opet nema neko vrijeme,kao da sam ga odgodio,možda je onda neki softver?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Da, ovakav problem se kod mene uvijek događao nakon instalacija windows update-ova. Dakle, kad napravim clean install i po restartanju računala, instalaciji potrebnih drivera i sl. mreža odnosno internet je odmah spremna za korištenje. Nakon određenog vremena znao bi se javiti ovaj problem. Od kad sam na Win10 nisam, za sada, primjetio navedeno.

Šta roda donese, to vrana odnese.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

da,odkad je 10-ka tako traje,napravljen je clean install prije mjesec..dva...al i prije na staroj desetki je isto bilo...updateovi se normalno install a drivere sam skinuo zadnje od maticne

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ajde se probaj spojit preko wlana- ako imas android mozes preko usb tetheringa pa vidi ako ce se dogadat isto..

0 0 hvala 0
16 godina

laptop je spojen sa drugim setupom,dakle laptop je u drugoj sobi i provucen je LAN kabel to te sobe,tamo je mali ruter koji siri wifi i ima 5 portova za dalje umrezavanje. Probao sam internet laptopu kad je komp bio upaljen i u trenutku paljenja (mislio sam da komp zakrci mrezu pa nitko nista ne moze) i stanje je da na laptopu prvu minutu je internet brz,nakon toga jako spor ali otvara i dalje nastavi normalno...dakle oba puta sam palio laptop, nije bio upaljen. Paralelno je u dnevnoj na laptopu igrana bela preko tportala i nije bio ni najmanji lag,na mobu sam gledao video ili otvarao random linkove i sve radi.

Kompu sam disableao sve osim antivirusa i isto sve,sada sam i obrisao antivirus te je tu mala promjena. Prije bi mi ako bi na nesto kliknuo stajao na toj stranici i vrtio dok drugu stranicu ne ucita,sada odmah dobivam error network has changed.

NAPOMENA: kada sam obrisao avira antivirus,kod restarta sam dobio hrpu uzastopnih BSOD-ova tipa "bad pool header" ,"memory managment" , "driver corrupted expool", "page fault in nonpaged area".

Sada sam uspio ući i win ali je taj nerror network changed prvih par minuta.

Probao sam i s drugim browserima,ista stvar...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

UPDATE:

Doslo je do nestanka struje,i sada mi ne radi mrezni adapter,u device manageru pise code 10 ,cant start device...Sada se s time borim,no,stavio sam usb wlan adapter,i kada preko njega idem na net,opet malo radi pa onda skoro 6 minuta ne radi,dakle puno duze neaktivan internet. I onda dalje opet ok,neznam je li to sad vise softversko ili ruter :/

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Kao sto ti neko rece stavi fiksnu ip adresu.

16 godina

promijenio sam preko vindowsa...OVAKO nadam se da sam isao dobrim putem to radit. (naravno unio svoje podatke mreze)

I dalje isto,nema promjene,primjetio sam kad otvorim network adapters dobim 40ak adaptera i oni se brisu svake sekunde jedan i kad se svi pobrisu svi se opet vrate i idu brisat...izrezal sam 3 slike da vidite...sada sam spojen preko wlan adaptera jer mi ne radi mrezni prikljucak na kompu (spomenuti code10) i nikako to ne mogu rijesiti...vidim da je promjena windowsa rijesenje ali mi se neda sve brisat pa vracat i instaliravat.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Tebi se nešto opako desilo sa mrežnom konekcijom. Ja bi preko Device Manager-u otišao na Network adapters i napravio uninstall oboje (žičnog i bežičnog). Tada pustiš da windowsi sami instaliraju drivere. Ako opet ne bude OK, pronađi drivere sa proizvođačevih stranica i nakon deinstalacije postojećih njih instaliraj.

Šta roda donese, to vrana odnese.
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina

pokusam sutra pa javim,samo da kazem da buđenje iz sleepa radi bezprijekorno,nema stekanja nema nista,fluidno...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
izvone kaže...

pokusam sutra pa javim,samo da kazem da buđenje iz sleepa radi bezprijekorno,nema stekanja nema nista,fluidno...

Slučajno koristiš Avast kao antivirus?

So Avast is running a VPN connection when running updates which is causing those connections to show up.
(avast software\avast\openvpn\driver\win64\tap0901.sys) One of the install files from Avast.

Basically the connection should appear during updates then go away once complete but most likely something is corrupted or mis-configured within Avast leaving the connection behind.

If this is a paid version I would contact Avast support to see if they have a fix for this.

If this is a free version I would completely uninstall Avast (including using the removal tool). Once removed go into device manager and under network adapters remove all Tap-Win32 and Tap-Windows adapters. With all that done you can install and try Avast again or another AV.

Removal Tool https://www.avast.com/en-us/uninstall-utility

Kublach
16 godina

koristim aviru,al je moguce da je isto...

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.3.2016 16:22 (izvone).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice