Molim preporuku/pomoc 4xlaptopa 2xprinter

poruka: 16
|
čitano: 3.015
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
pitanje

kao sto vec pise, trebam 4 laptopa s dva printera sloziti u wlan, koja je preporuka, i da li moze proci bez ap-a?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Molim preporuku/pomoc 4xlaptopa 2xprinter

nisi navea da li je potrebna veza na internet, pa cu pretpostavit da treba...

nisi navea o kojim je printerima rijec, pa cu pretpostavit da imaju iskljucivo usb, a ne i mrezni prikljucak

bojim se da bez ap-a ili wireless routera neces proc, niti bi treba uopce razmisljat o nekakvoj ad-hoc vezi izmedju 4 laptopa i 2 printera.

pod uvjetom da ti printeri moraju biti stalno online trebat ce ti ili ap sa print serverom, ili print server napose (koji te u konacnici moze doc skuplje od ap-a).

Ukoliko imas pristup svim laptopima, onda mozes proc jeftinije, tako da oba printera spojis na jedan laptop, preko kojeg ces te printere share-at. Naravno, ako ti odgovara, tu ulogu mozes podijelit i na dva laptopa, svaki za svoj printer. Preduvjet za printanje tada ti je upaljen upravo taj laptop.

posto nisi isa u detalje, niti financijski aspekt (budjet), nemam ti ni konkretnih prijedloga sto uzet.

17 godina
neaktivan

mozda najjeftinije bi proso da kupis jedan WLAN router s nekoliko lan portova ,mozda vec i imas(cca 200kn) i napravis si jedan server..ono neki rabljeni za cca 300-tinjak kuna..da ima nekog p3 na gigaherzu i 256sdrama..neku 8mb graficku i 20 gb harda..uglavnom s pasivcima da se ne cuje te da malo trosi..metnes na server dva printera jer ce ti server bit 24/7..no mozes svasta napravit sa sreverom tj iskoristiti ga..malo jaci sam uzet server i metnes gore win server 2003..mozes stvarno puno napravit i dobro iskoristit server..mozda cak i neki hard velik za sve jer laptopi imaju male hardove..uglavnom postoji jos jedan nacin no nest skuplji..imas jedan uredaj koji recimo spojis u lan port na ruteru il switchu te u taj uredaj upiknes usb..tak da ce ti printeri bitt uvijek online..no tog nema u hrvatskoj neg narucis za nekih 400-injak kuna..ak trebas detalje u vezi servera il tog uredaja javi na pm..

AMD Athlon x2 5000+ OC 3.0 GHz Gainward Bliss 8800GT 1024Mb Golden Sample OZC Platinum XTC Kit 2x1 gb ddr2 X2 HDD Seagate 500 gb Napajanje CORSAIR 550W

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
hara_zg kaže...

imas jedan uredaj koji recimo spojis u lan port na ruteru il switchu te u taj uredaj upiknes usb..tak da ce ti printeri bitt uvijek online..no tog nema u hrvatskoj neg narucis za nekih 400-injak kuna..ak trebas detalje u vezi servera il tog uredaja javi na pm..

afaik, radi se o print serveru, kojeg imas kupit u svakoj malo boljoj informatickoj trgovini... da sad ne reklamiram konkretno...
17 godina
neaktivan

Možda ovako nešto: http://www.autronic.hr/proizvodi/artSMC7908VOWBRA.asp?ArtID=SMC7908VOWBRA

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
wifi kaže...
hara_zg kaže...

imas jedan uredaj koji recimo spojis u lan port na ruteru il switchu te u taj uredaj upiknes usb..tak da ce ti printeri bitt uvijek online..no tog nema u hrvatskoj neg narucis za nekih 400-injak kuna..ak trebas detalje u vezi servera il tog uredaja javi na pm..

afaik, radi se o print serveru, kojeg imas kupit u svakoj malo boljoj informatickoj trgovini... da sad ne reklamiram konkretno...
 da ima i tog al je skupo tj  za ono sta sve nudi nije..za te pare napravio bi pravi server kaj sam napiso u prijsnjim postovima..no ak covjek nema nikakav ruter onda taj print server dobro rjesenje no ak ima il pravi server il ovak nes..ovo tu je tek izaslo o cem ja pricam i za sad je nes skuplje..no trebalo bi pojeftinit..evo ti link  http://www.bug.hr/vijesti/?id=87533 
AMD Athlon x2 5000+ OC 3.0 GHz Gainward Bliss 8800GT 1024Mb Golden Sample OZC Platinum XTC Kit 2x1 gb ddr2 X2 HDD Seagate 500 gb Napajanje CORSAIR 550W
17 godina
neaktivan
hara_zg kaže...
 da ima i tog al je skupo tj  za ono sta sve nudi nije..za te pare napravio bi pravi server kaj sam napiso u prijsnjim postovima..no ak covjek nema nikakav ruter onda taj print server dobro rjesenje no ak ima il pravi server il ovak nes..ovo tu je tek izaslo o cem ja pricam i za sad je nes skuplje..no trebalo bi pojeftinit..evo ti link  http://www.bug.hr/vijesti/?id=87533 
 pa i nije toliko skupo, ima print servera vec od 300kn navise, a to je granica gdje (ukoliko se server koristi samo za to) je potrosnja struje za 24/7 servera znacajna stavka u racunici, pa se takvi dedicated uredjaji uskoro isplate...
17 godina
neaktivan
autorov komentar
wifi kaže...

nisi navea da li je potrebna veza na internet, pa cu pretpostavit da treba...

nisi navea o kojim je printerima rijec, pa cu pretpostavit da imaju iskljucivo usb, a ne i mrezni prikljucak

bojim se da bez ap-a ili wireless routera neces proc, niti bi treba uopce razmisljat o nekakvoj ad-hoc vezi izmedju 4 laptopa i 2 printera.

pod uvjetom da ti printeri moraju biti stalno online trebat ce ti ili ap sa print serverom, ili print server napose (koji te u konacnici moze doc skuplje od ap-a).

Ukoliko imas pristup svim laptopima, onda mozes proc jeftinije, tako da oba printera spojis na jedan laptop, preko kojeg ces te printere share-at. Naravno, ako ti odgovara, tu ulogu mozes podijelit i na dva laptopa, svaki za svoj printer. Preduvjet za printanje tada ti je upaljen upravo taj laptop.

posto nisi isa u detalje, niti financijski aspekt (budjet), nemam ti ni konkretnih prijedloga sto uzet.

dosta si toga vec predpostavio

printeri su USB,  na jedan laptop ide crno bijeli laserski printer i on treba biti shared, na drugi laptop ide laserski printer u boji i on ne treba biti dijeljen osim eventualno po potrebi, konekcija na internet je upitna, mozda je cak nece ni biti ili ce se naknadno skopcati...
znaci da definitivno idem na AP s mogucnoscu prikljucka dsl/adsl modema...

opcija s serverom otpada

molim preporuku za uredjaj da to sve sljaka kako spada, jednom kad se postima da nema dodatnih problema, fizicka udaljenost laptopa ne bi trebala biti problem, imam vec predvidjenu lokaciju za AP tako da ni jedan laptop nece biti dalje od cca 10-15 metara od AP-a
17 godina
neaktivan
autorov komentar
Level 1 kaže...

Možda ovako nešto: http://www.autronic.hr/proizvodi/artSMC7908VOWBRA.asp?ArtID=SMC7908VOWBRA

definitivno zanimljiv uredjaj, cak ima opcija koje mi ni ne trebaju, uzet cu u razmatranje, cekam jos prijedloga 
17 godina
neaktivan

Znam da ima opcija koje ti ne trebaju :)

Ali nije posebno skup (OK, kako kome, ali mišljenja sam da nije).

Palo mi je napamet kako bi možda s time riješio problem, a pratio sam ono što je Wi-Fi nagađao da bi trebalo.

Pozdrav

17 godina
neaktivan
Multivibrator kaže...
 dosta si toga vec predpostavio

printeri su USB,  na jedan laptop ide crno bijeli laserski printer i on treba biti shared, na drugi laptop ide laserski printer u boji i on ne treba biti dijeljen osim eventualno po potrebi, konekcija na internet je upitna, mozda je cak nece ni biti ili ce se naknadno skopcati...
znaci da definitivno idem na AP s mogucnoscu prikljucka dsl/adsl modema...

opcija s serverom otpada

molim preporuku za uredjaj da to sve sljaka kako spada, jednom kad se postima da nema dodatnih problema, fizicka udaljenost laptopa ne bi trebala biti problem, imam vec predvidjenu lokaciju za AP tako da ni jedan laptop nece biti dalje od cca 10-15 metara od AP-a
 posto je vec probijen led, onda da i ja dam konkretan uredjaj http://www.brrax.hr/DesktopDefault.aspx?tabid=250&categoryID=391&productID=7952 , ima 2 usb porta, za 2 printera/usb vanjski disk, i relativno je povoljan. Ukoliko se odlucis jednom uzet adsl/cable, takodjer ce ti podrzavat tu mogucnost. Sa laserima obicno nema nekih vecih problema kod koristenja print servera...
sa njim konkretno nisam radia, pa ti nemogu dat first hand experience, ali za tu cijenu uredjaj se ne cini los...
17 godina
neaktivan
autorov komentar

ima li sta od AirLive-a a da valja, barem kvalitetan AP, ne mora imati neke naprednije mogucnosti?

17 godina
neaktivan
prihvaćeno rješenje
Multivibrator kaže...

ima li sta od AirLive-a a da valja, barem kvalitetan AP, ne mora imati neke naprednije mogucnosti?

osobno imam wl-5460ap, 5470ap, i wt2000r, svi rade uglavnom bez problema...
ako ces koristit repeater modove, bolja su ova prva dva
ako ces danas-sutra ic na internet, 2000r ti ima vise mogucnosti za podesavanje wan strane (adsl/cable)
cijene su ti oko 300kn...
17 godina
mrežni printer i ploter

1.Imam na mreži jedan inkjet printer HP1020 koji je spojen na mrežno računalo (XP sistem i dobre konfiguracije nije ispod 1Ghz i 2 Gb rama i 250 MB grafike) i do njega pristupam preko mreže.

2.Spojio sam i mrežni ploter hp 110 rn plus , direkto preko RJ45 konektora na switcher

3.Mreža radi sa automatskih po

e sad nastaju problemi...

Kad imam samo jedan printer sve je oko, ali kad dodam i driver za mrežni ploter mogu zaboraviti na printanje/plotanje.

Kad sam insalirao driver za ploter radilo je sve ok (mogao sam printati na oba prinera) , ali nakon restartanja sve je otišlo po zlu...

print Spooler stop working mi se pojavljuje i nemogu printati ni plotati,kad maknem drivere od plotera mogu opet printati

Koristim Vista home premium(računalu je laptop, dvojezgreni, sasebna grafička, 1 GB rama fujittsu siemens Amilo Pa 1538), dok je driver za ploter rađen za XP varijantu, i nema novijih izdanja drivera, provjeri sam na HP podršci

Čudi me da je do restartanja sistema bilo sve dobro...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Osobno imam Buffalo WHR-G54S sa DDWRT firmware-om - nemam nikakve primjedbe - odlican uredjaj i toplo ga preporucam!

http://realizam.blogspot.com/
Poruka je uređivana zadnji put sri 2.7.2008 23:11 (Lefty).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: mrežni printer i ploter
autorov komentar
soner kaže...

1.Imam na mreži jedan inkjet printer HP1020 koji je spojen na mrežno računalo (XP sistem i dobre konfiguracije nije ispod 1Ghz i 2 Gb rama i 250 MB grafike) i do njega pristupam preko mreže.

2.Spojio sam i mrežni ploter hp 110 rn plus , direkto preko RJ45 konektora na switcher

3.Mreža radi sa automatskih po

e sad nastaju problemi...

Kad imam samo jedan printer sve je oko, ali kad dodam i driver za mrežni ploter mogu zaboraviti na printanje/plotanje.

Kad sam insalirao driver za ploter radilo je sve ok (mogao sam printati na oba prinera) , ali nakon restartanja sve je otišlo po zlu...

print Spooler stop working mi se pojavljuje i nemogu printati ni plotati,kad maknem drivere od plotera mogu opet printati

Koristim Vista home premium(računalu je laptop, dvojezgreni, sasebna grafička, 1 GB rama fujittsu siemens Amilo Pa 1538), dok je driver za ploter rađen za XP varijantu, i nema novijih izdanja drivera, provjeri sam na HP podršci

Čudi me da je do restartanja sistema bilo sve dobro...

postaj svoje pitanje kao zasebnu temu, ovako ces se nacekati na konkretan odgovor, btw mozda ti je rjesenje ispravan ili pogresan redoslijed instaliranja drajvera... po tvom opisu negdje nesto se prepise preko neceg drugog, probaj maknuti sve pa reinstaliraj drajvere drugim redoslijedom

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice