Ventilator kuciste

poruka: 11
|
čitano: 1.060
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Ventilator kuciste

Pozdrav ekipi,

potreban mi je savjet, malo sam previdio neke sitnice. Ugl. kupljena je nova konf. sve sljaka, medutim kuciste ima samo 1 ventilator prednji (upuh) i to je to... http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=052.607.188 ili http://www.coolermaster.com/case/mid-tower/k350-rc-k350-kwn2-en/

Moje pitanje glasi, dali da stavim jos koji vent... Pogotovo za ispuh na poledini... ili je dovoljan taj 1 vent koji je uz kuciste !? Hvala

konf. je: i5, XFX R9 270x, 550W antec, 8 GB G SKILL, gigabyte GA-H81M-S2PV

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Ventilator kuciste
Lord Angel kaže...

Pozdrav ekipi,

potreban mi je savjet, malo sam previdio neke sitnice. Ugl. kupljena je nova konf. sve sljaka, medutim kuciste ima samo 1 ventilator prednji (upuh) i to je to... http://www.links.hr/?option=artikl&id_artikl=052.607.188 ili http://www.coolermaster.com/case/mid-tower/k350-rc-k350-kwn2-en/

Moje pitanje glasi, dali da stavim jos koji vent... Pogotovo za ispuh na poledini... ili je dovoljan taj 1 vent koji je uz kuciste !? Hvala

konf. je: i5, XFX R9 270x, 550W antec, 8 GB G SKILL, gigabyte GA-H81M-S2PV

Nemaš što razmišljati.
Obavezno jedan 120 mm na zadnju stranicu.

Batllelog: sudy_freak || Xiaomi MI3W crew || Jeftine igre - https://www.g2a.com/r/sudy_freak ||
17 godina
Ventilator kuciste

Možda malo glupo pitanje, ali jel ti vruće u sobi gdje boravi komp?

Ako je, onda nije loše imati i jedan za ispuh, ali ako nije, onda je i ovako dovoljno, samo  pazi da je vent okrenut da upuhuje zrak...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
rooswelt1991 kaže...

Možda malo glupo pitanje, ali jel ti vruće u sobi gdje boravi komp?

Ako je, onda nije loše imati i jedan za ispuh, ali ako nije, onda je i ovako dovoljno, samo  pazi da je vent okrenut da upuhuje zrak...

Nije ali bude kad krenu vrucine, budem sredio u petak jedan za ispuh... ;)

17 godina
Ventilator kuciste

I ako već nemaš, probaj investirati u neki hladnjak za procesor.

Ali to je čisto da produžiš vijek trajanja svemu što si kupio, i po meni nekih 150kn za solidan hladnjak je mala investcija, kad znaš kakvu ćeš tišinu s njim dobiti u odnosu na stock.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Ventilator kuciste

Vent iza za ispuh je vjerojatno najbitniji jer ispuhuje sav vrući zrak koji se stvara unutar kučišta. Po meni je retardirano od nekih proizvođača da ih ne stavljaju uopće tamo i sad kad pogledaš da jedan Coolermaster čije kučište platiš 300 kn stavi samo jedan vent naprijed, ne znam što bih rekao.

---Life is ours, we live it our way---
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ventilator kuciste

A gle što si ti očekivao za 300kn 

Ako već se stavlja jedan vent, onda je i po meni bolje da ide upuhivanje zraka nego ispuhivanje.

Višak zaraka uvijek će naći kuda treba izaći, a ako imaš samo jedan vent za ispuh, onda on vuće zrak od kud stigne, pa često zna vući recimo prašinu koja se nakupi po kutevima kučišta i slično.

Prije je bilo pravilo da se jednostavno okrene napajanje s ventom prema unutra, pa da ono "glumi" ispuh. ali mislim da je to glupo kad imaš danas kupiti ventova za 20-30 kuna...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Po meni treba bit bar jedan za ispuh...

17 godina
Ventilator kuciste

Ok slažem se, ali ako se već mora birati, da imaš, ili jedan za ispuh, ili jedan za upuhivanje, onda sam radije za pozitivan tlak...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
rooswelt1991 kaže...

Ok slažem se, ali ako se već mora birati, da imaš, ili jedan za ispuh, ili jedan za upuhivanje, onda sam radije za pozitivan tlak...

rekao bih da je obrnuto, jer je puno važnije što prije izbaciti vrući zrak, nego da on tavori i kućištu i polako izlazi van

svježi će zrak također brže ulaziti nego kad nema ničega jer i taj stražnji vent stvara negativni tlak i kako izbacuje vrući tako uvlači i svježi zrak

no najbolje je po jedan nazad i naprijed u svakom slučaju

15 godina
rooswelt1991 kaže...

A gle što si ti očekivao za 300kn 

Ako već se stavlja jedan vent, onda je i po meni bolje da ide upuhivanje zraka nego ispuhivanje.

Višak zaraka uvijek će naći kuda treba izaći, a ako imaš samo jedan vent za ispuh, onda on vuće zrak od kud stigne, pa često zna vući recimo prašinu koja se nakupi po kutevima kučišta i slično.

Prije je bilo pravilo da se jednostavno okrene napajanje s ventom prema unutra, pa da ono "glumi" ispuh. ali mislim da je to glupo kad imaš danas kupiti ventova za 20-30 kuna...

Gle jedan Zalman recimo, Z3 (309 kn ADM) dolazi sa 3 venta već ugrađena a Z3 Plus (339 kn ADM) sa 4 venta već ugrađena. Za iste pare ko ovaj CM imaš riješeno hlađenje bez dodatnih troškova.

---Life is ours, we live it our way---
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice