Upisivanje hr slova pomocu njem tipkovnice

poruka: 8
|
čitano: 5.722
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Upisivanje hr slova pomocu kombinacije tipaka
X

Mala mi ima instaliranu Skolsku ucilicu ali je komp njemacki tako da kod rijesavanja zadataka nije u mogucnosti upisivati hr slova i automatski joj je odgovor klasificiran kao netocan. Da li mi netko moze reci sifre odnosno kombinacije tipaka za upisivanje hr slova?

Hvala.
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

u mene je norveska tipkovnica, i samo sam stavio hrvatski jezik i automatski su nasa slova na ovim nakvim sa preglasima, ovakav mi je raspored (nisam mogao naci ljepsu sliku, sy)

http://www.softek.rs/daktilografija/daktilografija_1.gif

The ONE and ONLY!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Upisivanje hr slova pomocu njem tipkovnice

Idem isprobati.

Ovo djelomicno funkcionira. Isprobala sam sva moguca slova na tipkovnici i nasla sam samo tvrdo (ü) i meko (ä) ch. š i dj uopce nema.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2010 10:08 (bionda).
17 godina
odjavljen
RE: Upisivanje hr slova pomocu kombinacije tipaka

Na toj slici je prikazan položaj hrvatskih slova, ali da bi ona radila treba biti instaliran i uključen hrvatski layout.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________
15 godina
neaktivan
Aha. A kako mogu ukljuciti hr layout i da li to mogu stalno mijenjati jer hrvatski mi treba samo dok je mala na toj Ucilici?
15 godina
bionda kaže...
Aha. A kako mogu ukljuciti hr layout i da li to mogu stalno mijenjati jer hrvatski mi treba samo dok je mala na toj Ucilici?

"Control Panel - Regional an Language Options - Keyboards and Languages - Change keyboards - General - Add"

Dodaš hrvatsku tipkovnicu. Kao Default ostaviš njemačku. Na taskbaru će se pojaviti DE, desnim klikom miša omogućiti će se izmjena između DE i HR.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2010 11:20 (mario.L_hr).
17 godina
odjavljen

Vidiš li možda dolje kod sata onaj kvadratić u kojem piše GE (mislim da je GE za njemačku). Kad klikneš na njega, ako se pojavi i HR onda tu možeš samo odabirati HR ili GE. Ako se ne pojavi, trebaš otići u control panel, na 7-ici je region and language, a na XP je local settings ili nešto slično.

Na 7ici ideš na keyboard and languages, pa change keyboards, a na XP-u ne znam točno na pamet, ali nešto slično bi trebalo biti. Dobiješ ovakav ekran:

Tu klikneš na Add i odabereš croatian (croatia) i ok. Tražiti će te CD od windowsa.

Nakon što to napraviš jezike biraš onako kako sam gore opisao ili ih vrtiš kombinacijom lijevi alt + shift. Ako nemaš taj kvadratić (language bar) onda negdje gore u ovim postavkama imaš language bar i možeš podesiti da se uključuje, ali on je po defaultu uključen.

Ako ti treba još pomoći morati ćeš malo više detalja napisati, tipa koji windows koristiš.

Heart: _/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_/\_ Brain: __________________________

2 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Puno vam hvala. Uspjela sam to naštimati.

{#}

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2010 12:26 (bionda).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice