Treperenje lampica na usb periferiji

poruka: 4
|
čitano: 732
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Treperenje lampica na usb periferiji

Ovako nestalo je struje i sad mi na kompu trepere lampice na usb hub-u i na još nekim stvarima spojenim na usb i komp ne reagira na gumb za paljenje. Isto to mi se dogodilo prošli put kad je nestalo struje ali je prestalo treperit nakon nekog vremena i sve je normalno radilo dalje. Ima neko ideju sta bi moglo bit? Thx!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Treperenje lampica na usb periferiji

Na prvi pogled izgleda da je nastao problem u napajanju - USB periferija je u isključenom (standby) stanju spojena na +5VSB liniju napajanja, koja očito više ne daje dovoljno struje ili je postala nestabilna.

Pokušaj prvo odspojiti sve s USB-ova i onda uključiti PC, a ako ne ide ni tako, a radi se o starijem i/ili no-name napajanju, probaj posuditi drugo napajanje da budeš siguran u čemu je kvar.

Druga mogućnost je da se PC ne može uključiti zbog neispravne ploče, ali zbog treperenja koje spominješ ipak mislim da je u napajanju problem.

KaeR
15 godina
neaktivan

Pokušo odspojit sve i opet ne reagira. Napajanje nije no name (ovo iz opisa, modularno je), ali staro je (8 godina). Spojio sam no name ms industrials smeće od 400w samo glavni rail pa upalio i zavrtili su se ventilatori što znaći da nije matična nego napajanje što je odlična vijest. :)

Imaš neku preporuku kaj da kupim da je modularno i paše za moju konfu (pod moj PC). Mislim da bi i neko 550w 80+ bilo dovoljno, ali rađe bi neko 650w da imam lufta i budem miran? Može i Chieftec pošto me ovo vjerno dugo služilo pokoj mu duši XD

I jel ima možda kakve nade da se popravi to ili da to u smeće hitim? Ali novo sigurno kupujem. :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2015 18:38 (Bazinga).
17 godina

Nisam 100% siguran koje konkretno napajanje bih preporučio (ne znam trenutno najbolji omjer cijena/kvaliteta - a recimo nešto od Seasonicove palete je siguran izbor); a mislim da bi ti bilo dovoljno 550 W napajanje (naravno, nekog kvalitetnog proizvođača). A slažem se da nije nekad naodmet imati zalihu snage na raspolaganju (posebno ako planiraš neko znatnije pojačavanje konfiguracije).

Popravak trenutnog napajanja je u principu moguć, no ne bez nekog iskustva u servisiranju (ovisi što je konkretan uzrok kvara).

Možeš eventualno vizualno pogledati jesu li možda neki kondenzatori napuhani/iscurili te ih zamijeniti ako jesu (pazi da budu "low-ESR" jer inače neće dugo trajati).

KaeR
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice