Smrzavanje računala u igrama

poruka: 31
|
čitano: 12.775
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Pozz ljudovi! Nedavno sam kupio komp i imam problem koji mi je malo teže za rješiti. Kad igram igrice, ne nužno, al u večini slučajeva mi se komp smrzne na taj način da ostane zablokirana slika i u zvučnicima čujem iritirajuči trrrrrr zvuk koji ne prestaje dok ručno ne restartam komp. Proboa sam memtest, 3d mark i sve slične programe za stabilnost i nijednom mi se nije srušio niti javio bilo kakvu grešku. E sad...da li tko zna. Ista stvar mi se događala na XP-u pa tako i na original Win7 Ultimate. Inače sam sistem administrator i serviser kompova al ne mogu nači rješenje osim da mjenjam dio po dio u kompu i isprobavam, a iskreno malo mi je to teže. Što se pregrijavanja tiće ne vjerujem da je u tome problem jer sam neki dan probao komp u garaži gdje nema grijanja i još ga otvorio. Pa ako ima netko kakvu ideju ili je imao sličan problem neka mi kaže. Samo moram  napomenuti da niti jedna komponeneta na računalu nije clockana. Sve radi po defaultu. Thanx!

Konfa:

CPU: Intel Core2Quad Q9550 2,8GHz

Mem: 2x 2GB Corsair DDR2 1600MHz

MBO. Asus P5Q SE (flashan najnoviji bios)

GPU: Sapphire HD3870 512MB GDDR4 (nije clockana)

HDD: WD 750GB black edition

PSU: Corsair 650W

Kučište: CoolerMaster Centurion5

Hoky
Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2009 10:07 (intel2hoky).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

pozz...

kod tebe ocito nije napajanje tako da bi to iskljucio...

dali ti je upocetku normalno radio ili je odmah tako krenuo krepavat???

dali si sam slagao komponente ili si kupio gotov komp??

po meni dvije stavari, memorija ili driveri...

ajde probaj spustit radni takt memorije sa 1600 na 1333MHZ pa vidi dali ces imat isti problem...

Poruka je uređivana zadnji put pon 2.11.2009 10:17 (daemon).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

imao sam isti problem.....uvijek to zabloka i kasnije nv4_disp.....napravio updejt grafe....sztavio nove drivere i sve sad super..;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Probat cu ja izvaditi jednu memoriju van pa neka radi u single channel modu na 2 gige pa čemo onda vidjeti. Al interesantno je što mi na ni jednom testu ne pada komp niti mi se to događa. Ostavio sam komp 24 sata testirati i sve prošlo. A to mi se događa od početka. Ja sam slagao komponente. Složio sam toliko kompova tako da isključujem opciju da nešto nije dobro spojeno ni kopmatibilno. Prije nego što sam je uopče složio savjetovao sam se sa još par ljudi koji rade sa kompovima od pentiuma 100 i rekli su da je sve super. A što se tiće drivera, svi su novi i kompatibilni. Iako mogu reči da od kad sam stavio Windowse 7 ne radi to tako često. Bolje rečano jedino mi se u NFS Shiftu do sada zbrejkao, dok recimo na FarCry 2, Crysis, i slične njima ništa. I ono što je najbitnije ne dogodi mi se to svaki puta. Nekad znam igrati i po par dana igricu. U kračim i dužim periodima i ništa, i onda samo jedan pokrenem game igram i tilt. Nikad mi se nije recimo zbrejkao pri učitavanju ili nešto slično nego tokom same igre. Pogledao sam čak i system log i nema nikakvih grešaka. Baš sam očistio i počeo igrati igricu i nakon pol sata smrz. Kad sam restartao komp pogledao u system log, sve one opcije i ništa. Sve uredno. Ja ono...super! Iako, moram priznati još jedno, ista ta stvar mi se dešavala na starom kopmu P4, bio je isto zvjer i od kada sam stavio SP3 od tada sranja. Na isti način. Tako da mi to možda čak i smrdi na neke greške u crackovima. Čitao sam po forumima da i to zna biti problem. Jer ima igrica u kojima mi se to nikad ne dešava, niti u samom radu kompa. Znao sam recimo renderirati nešto u 3d maxu i to sam namjerno stavi sve hi da traje i prođe. Znači samo neke igrice.

Hoky
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

napravi dxdiag i vidi dali su ti driveri digitay signed, jer ako nisu tu bi isto tako mogao bti problem nekompatibinosti...

napravi ovo za memoriju sa 1666 na 1333HMZ pa vidi dali ce ti bacat tilt jer moze biti do corsair memorije koja je i meni radila problem zajedno sa windowsima i na karju sam uspio rijesit. napravio sam flash biosa koji je "podrzavao" 1066 mhz-a ali mi je stalno tiltalo, restartalo. stavio sam na 800MHZ i sve se j bilo kako treba i od tada niti jedan bug...

jesi li testirao i memoriju 24h ili grafu...

meni je izbacivlo nakon 2h nejasan error, odnosno test se samo zatrokira zbog navedenog gore...

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Ne bi vjerovao al sam pusto za svaku komponentu skoro pa 24 sata. Jedino nisam za hard. Directx je ok, pregledavao sam već to. Sve radi normalno. I updatao sam ga preko microsoftove stranice, svi driveri najnoviji, mogu još jedino probati to sa taktom memorije i sa drugom memorijom. Al stvarno enigma. Recimo, kad smo kod toga, nisam naveo da sam jednom ostavio igricu na kompu nekih 15, Nisam je igrao nego sam je ostavio, sparkao auto sa strane pa da vidim. I u jednom trenutku kad sam išao kao igrati vidim da mi je komp smrznut. U power managmentu sam islljučio hibernacije, gašenje hdd-a i slične spike jedino sam ostavio monitor da mi se gasi nakon 20 min. Probao sam i onu foru da vidim sa tastarurom, nisam mogao recimo upaliti caps lock ili isključiti num lock. Sve se smrzne. Kako stvari stoje, imam neki blesavi osjećaj da je problem u matičnoj. Možda chipset radi sranja kad se ugrije. Nema mi druge. 

Hoky
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ako ti na testovima ne baca greške onda je sigurno driver/software problem. nema sta drugo biti. ako se stanje nakon downclocka memorije ne popraci onda je to to. testiraj jos hard za svaki slučaj pa vidi... javi ako se sto promijeni.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

[sarcasm]Možda ti cooler prejako hladi, pa se procesor zamrzne.Izlanuo se[/sarcasm]

There's no sense crying over every mistake. You just keep on trying till you run out of cake.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

He he,kakav si ti car! :) Ja mislim da je sa kompom sve ok jer mi radi probleme samo u igricama, nigdje drugdje. I to ne na svim igricama da se razumijemo. :) Malo ću se igrati sa kompom pa da vidim. :) A onda odmah i javim.

Hoky
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Smrzavanje računala u igrama
intel2hoky kaže...

He he,kakav si ti car! :) Ja mislim da je sa kompom sve ok jer mi radi probleme samo u igricama, nigdje drugdje. I to ne na svim igricama da se razumijemo. :) Malo ću se igrati sa kompom pa da vidim. :) A onda odmah i javim.

Ovako, kreni prvo od drivera, znači svega update napravi (nemoj zaboravit na dx), onda kreni na hardver ispitaj sve od memorije do diska (meni je slično tako bilo i disk je bio problem, bad "boysi" sektori). Nema ti druge nego jedno po jedno testirat i tako procesom eliminacije doć do problema.

PS. Kažu, a ja o tome pojma nemam samo sam čuo negdje :)), da i loš crack igre može do tvog problema dovest... jer si rekao da nije u svim igrama taj problem.  :)

16 godina
neaktivan

Evo mene opet...dakle za sada sa nekim točnijim informacijama. Komp sam ovih dana stvarno istestirao i nije mi jasno tko koga zaje....mislim da on mene. Skinuo par testova, 3Dmark, sandra2004,memtest....i još dosta sličnih i različitih programa. Interesantno da mi sve prolazi bez ijedne greške. Onda sam izvadio jednu memoriju pa testirao, pa drugu i tako redom...nigdje problema. Update je napravljen na svim driverima, bios, grafika, maticna...sve sto ide i opet ista stvar. Jedino sto mi se u zadnje vrijeme pocelo desavati je to da mi kad nešto švrljam po netu komp zastane i napravi se onaj "vpu recover has reset your graphics accelerator", i dalje sve štima. E sad ljudovi moji dragi ima li tko ikakvih ideja što još da probam. Iskreno, nakon što sam isključio Marwell ride controler i maknuo drivere djelovalo mi je nakon par sati igranja da se ne smrzava...iskreno ne znam da li to može imati veze sa time?! I saznao sam još jednu informaciju da mi me mogla moja onborad zvučna zezati s obzirom da je Realtek. Pa eto ako ima tko još kakvu dodatnu informaciju bilo bi mi drago da je predloži. Čisto da kažem imam Corsair DDR2 Kit 1066 2x2GB C5D. Čitao sam po forumima da ih zna zezati voltaža i sl pa sam u biosu podesio ručno latencije i voltažu kako piše u uputama.

Hoky
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
intel2hoky kaže...

Evo mene opet...dakle za sada sa nekim točnijim informacijama. Komp sam ovih dana stvarno istestirao i nije mi jasno tko koga zaje....mislim da on mene. Skinuo par testova, 3Dmark, sandra2004,memtest....i još dosta sličnih i različitih programa. Interesantno da mi sve prolazi bez ijedne greške. Onda sam izvadio jednu memoriju pa testirao, pa drugu i tako redom...nigdje problema. Update je napravljen na svim driverima, bios, grafika, maticna...sve sto ide i opet ista stvar. Jedino sto mi se u zadnje vrijeme pocelo desavati je to da mi kad nešto švrljam po netu komp zastane i napravi se onaj "vpu recover has reset your graphics accelerator", i dalje sve štima. E sad ljudovi moji dragi ima li tko ikakvih ideja što još da probam. Iskreno, nakon što sam isključio Marwell ride controler i maknuo drivere djelovalo mi je nakon par sati igranja da se ne smrzava...iskreno ne znam da li to može imati veze sa time?! I saznao sam još jednu informaciju da mi me mogla moja onborad zvučna zezati s obzirom da je Realtek. Pa eto ako ima tko još kakvu dodatnu informaciju bilo bi mi drago da je predloži. Čisto da kažem imam Corsair DDR2 Kit 1066 2x2GB C5D. Čitao sam po forumima da ih zna zezati voltaža i sl pa sam u biosu podesio ručno latencije i voltažu kako piše u uputama.

Ne znam koliko će ti ovo pomoći, ali imao sam isti problem na starijem kompjuteru sa ASRockovom pločom i Realtekovom onboard zvučnom.

U Call of Duty 4 je sa vremena na vrijeme znalo žestoko zaštekati i pojavi se odjednom zvuk iritirajućeg krčanja i kompjuter se zablokira. Normalno slijedio je reset i sve normalno, pa opet tako se javi nakon nekog vremena i tako dalje. Zezalo me je samo u CoD4.

Problem sam riješio sa novim zvučnim driverima i od tada sve je bilo OK.

He who is not courageous enough to take risks will accomplish nothing in life. - Ali
16 godina
neaktivan

imam isto problem ko i ti...u potpunosti...kaze mi frend da je zbog hard diska problem..da preskače

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u potpis
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
intel2hoky kaže...

Pozz ljudovi! Nedavno sam kupio komp i imam problem koji mi je malo teže za rješiti. Kad igram igrice, ne nužno, al u večini slučajeva mi se komp smrzne na taj način da ostane zablokirana slika i u zvučnicima čujem iritirajuči trrrrrr zvuk koji ne prestaje dok ručno ne restartam komp. Proboa sam memtest, 3d mark i sve slične programe za stabilnost i nijednom mi se nije srušio niti javio bilo kakvu grešku. E sad...da li tko zna. Ista stvar mi se događala na XP-u pa tako i na original Win7 Ultimate. Inače sam sistem administrator i serviser kompova al ne mogu nači rješenje osim da mjenjam dio po dio u kompu i isprobavam, a iskreno malo mi je to teže. Što se pregrijavanja tiće ne vjerujem da je u tome problem jer sam neki dan probao komp u garaži gdje nema grijanja i još ga otvorio. Pa ako ima netko kakvu ideju ili je imao sličan problem neka mi kaže. Samo moram  napomenuti da niti jedna komponeneta na računalu nije clockana. Sve radi po defaultu. Thanx!

Konfa:

CPU: Intel Core2Quad Q9550 2,8GHz

Mem: 2x 2GB Corsair DDR2 1600MHz

MBO. Asus P5Q SE (flashan najnoviji bios)

GPU: Sapphire HD3870 512MB GDDR4 (nije clockana)

HDD: WD 750GB black edition

PSU: Corsair 650W

Kučište: CoolerMaster Centurion5

imo sam taki problem do neki dan. promotri core clock na grafičkoj. ja imam gigabyte hd3870 grafu i isto taj problem jer mi je default clock bio iz nekog razloga 840 i od kada sam stavio na 780 i memoriju na 950 radi ko sat.  kako sam došo do toga????  kolega ima istu grafu i kod njega je core clock bio 780 inače se nebi toga nikad sjetio.

16 godina

evo i meni se zna dogodit dok igram cod 4 sam ce cuje trrr ko da mi je kamen upo u hdd 
cini mi se da je problem u hdd-u (seagate baracuda 500gb)

moram ga gasit rucno.....
skinul sam onaj hdd tune i za sad je dobro (cca. 5-6 dana)

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
neaktivan

Probat ću pa što bude bude. Ja svoju grafu nisam klokao,ostala je namještena po defaultu,no svejedno ću malo prorovati. HDD...pa probat ću i to iako kad mi se komp tako zbrejka ne krči mi HDD nego u zvučnicima čujem taj trrr zvuk. Danas ću ga još klati malo žešće pa cemo vidjeti. Imam stalno neki feeling da je neki bog do graficke,al opet mi je cudno zašto moram ručno restartati komp....

Hoky
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

bok

uf sad vidim da nisam jedina s tim problemom i meni se desava to isto taj zvuk rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

kompjuter je nov bio je na poravku ali opet isto nista se nije promjenilo promjenili mi matičnu koja mi je srušila windowse rekli matična došla s tvorničkom greskom i opet sve nanovo stavili to jest formatirali su mi disk bez mog znaja instalirali nanovo windowse i drajvere ali problem je ostao

svaka druga igra se smrzne i cuje se samo u zvucnicima rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr i moram ga ručno ugasiti

samo da napomenem sve igre su orginali

evo malo informacija o kompu

Primary Adapter  
Graphics Card Manufacturer Powered by ATI 
Graphics Chipset ATI Radeon HD 4800 Series  
Device ID 9442 
Vendor 1002 

Subsystem ID E104 
Subsystem Vendor ID 174B 

Graphics Bus Capability PCI Express 2.0 
Maximum Bus Setting PCI Express 2.0 x16 

BIOS Version 011.021.000.005 
BIOS Part Number 11X-1E1043SA-QI1 
BIOS Date 2009/04/21 

Memory Size 1024 MB 
Memory Type GDDR3 

Core Clock in MHz 625 MHz 
Memory Clock in MHz 993 MHz 
Total Memory Bandwidth in GByte/s 63,6 GByte/s 

GPU clock je 625mhz

memory clock je 993 mhz

manual fan je na 50% iskjučen

a Curent valut je

GPU Clock 160 mhz  Memory clock je 250mhz

temperature 40 C

fan speed 0%

activity 0%

Procesor je

Intel(R)CoreTM(2)Quad CPU  Q8400 @ 2.66GHz

hard disk  hitachi 1 TB

to jest 2 harda po 500 gb

memorija je 4 gb ddr2

moze neko pomoci plz

windows xp  profesional service pack 2

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

I ja imam taj problem i nosio sam racunalo na servis i nije pokazalo niti jadan kvar(gresku) ali opet zamrzava najcesce igre ali nekad zna na deskapu i mozzili zamrznut i vratiti se za jedno 5-6sec

http://img510.imageshack.us/i/beznaslovai.jpg/]

Display driver stopped responding and has recovered
Display driver AMD driver stopped responding and has seccesfully recovered

Sad ja mislim da bih moglo biti do napajanja jer ako je ono lose da slabo daje struje djelovima racunalo ili do windowsa.

Poruka je uređivana zadnji put sri 19.1.2011 15:42 (fifaa1).

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pozz ljudi ja imam slican problem pc mi se smrzne skoro u svim igricama nakon 10 minuta igre. Provjerio sam napajanje, mogučnost pregrijavanja i svejedno se smrzava.  Evo podataka o računalu:

Operativni sustav Microsoft Windows 7 Ultimate 6.1.7600 (Win7 RTM)

Matična ploča: Procesor QuadCore Intel Core i5 750, 3200 MHz (24 x 133)

Naziv matične ploče ASRock P55 Pro (2 PCI, 2 PCI-E x1, 2 PCI-E x16, 4 DDR3 DIMM, Audio, Gigabit LAN, IEEE-1394)

Chipset na matičnoj ploči Intel Ibex Peak P55, Intel Lynnfield

Sistemska memorija 4087 MB (DDR3-1333 DDR3 SDRAM) DIMM1: Kingston 9905458-009.A00LF 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz) DIMM3: Kingston 9905458-009.A00LF 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz)

Tip BIOS-a AMI (05/11/10) Komunikacijski port Communications Port (COM1)

Grafika: Grafička kartica ATI Radeon HD 5700 Series (1024 MB)

Grafička kartica ATI Radeon HD 5700 Series (1024 MB)

3D akceleratorski čip ATI Radeon HD 5770 (Juniper)

Monitor Generic PnP Monitor [NoDB] (H9MSC00040)

Multimedija: Zvučna kartica ATI Radeon HDMI @ ATI Juniper/Broadway - High Definition Audio Controller

Zvučna kartica Realtek ALC890 @ Intel Ibex Peak PCH - High Definition Audio Controller

Diskovni podsustav:IDE kontroler Standard Dual Channel PCI IDE Controller IDE kontroler Standard Dual Channel PCI IDE Controller IDE kontroler Standard Dual Channel PCI IDE Controller

Tvrdi disk WDC WD10EARS-00Z5B1 ATA Device (931 GB, IDE)

Optički uređaj DTSoftBusCd00

Optički uređaj TSSTcorp CDDVDW SH-S223C ATA Device (DVD+R9:16x, DVD-R9:12x, DVD+RW:22x/8x, DVD-RW:22x/6x, DVD-RAM:12x, DVD-ROM:16x, CD:48x/32x/48x DVD+RW/DVD-RW/DVD-RAM) SMART status tvrdih diskova OK

DMI proizvođač BIOSa American Megatrends Inc.

DMI verzija BIOSa P2.30

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Re: Smrzavanje računala u igrama
intel2hoky kaže...

matična je otišla, imao sam isti problem...

15 godina
neaktivan

Maticna i/ili ram je osa.. ja sam svoj isti problem rjesio jucer (kad mi je stigla nova maticna) i odma mi je nova maticna prepoznala kvar u memoriji (koja je prethodno prolazila sve testove uredno i bez problema) i sad radi sve super :) mozes pogledati koji je bio moj problem u temi "zamrzivanje kompjutera"..

MetalHead
16 godina
neaktivan

ej bok

zasto meni nitko nje odgovorio ?

još uvjek imam isti problem taj  rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr zvuk u zvučnicima kad se komp smrzne

bio je već na popravku zbog neispravne matične koja je crkla stavili mi novu matičnu

formatirali disk stavili nanowo widowsw i nove drivere za sve međeutim problem je osto on se i dalje tako smrzne i ma taj zvuk rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr evo to mi se i danas desilo gledala tv na njemu i ono smrz

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

to mi se idasava u skoro svakj drugoj igri ali ne u svimm igrama

neznam jel u pitanju graficka ili sto drugo mislim da nije maticna u pitanju jel je nova

u servisu su ga testirali i narvno proso na 100 % kazu nema greske

help plz

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

E ljud i ja imam slican problem koji se poceo desavati danas.

Ovako,igrao sam cabal i odjednom mi se zamrzne mis i tipkovnica.

Restartam PC pogledam da mozda grafa se ne pregrijava i tamo pise sve u redu.

Onda opet igram PES2011 i ista stvar se desi.Ali ovoga puta sam primjetio u

trenutku kada se zablokirao PC svijetlo u primaci se na brzinu ugasilo i opt upalilo.

Sad me strah da nije nesto opcenito sa instalacijom u banani.Ugl PC je novi i do

sada nije radio te probleme.

born to be gamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
brhgzugfewu kaže...

E ljud i ja imam slican problem koji se poceo desavati danas.

Ovako,igrao sam cabal i odjednom mi se zamrzne mis i tipkovnica.

Restartam PC pogledam da mozda grafa se ne pregrijava i tamo pise sve u redu.

Onda opet igram PES2011 i ista stvar se desi.Ali ovoga puta sam primjetio u

trenutku kada se zablokirao PC svijetlo u primaci se na brzinu ugasilo i opt upalilo.

Sad me strah da nije nesto opcenito sa instalacijom u banani.Ugl PC je novi i do

sada nije radio te probleme.

koje napajanje?

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.
16 godina
protjeran

Neko Energon 750W.Evo upravo testiram HDD i za sada je nasao 1 error

born to be gamer
Poruka je uređivana zadnji put ned 1.5.2011 19:49 (brhgzugfewu).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

to napajanje daje i previse struje XD a testiraj hdd...ram..ako nije jedno od toga onda provjeri temperature...nevirujen da je do softwera...

Ne brinite se oko toga što ljudi misle, oni to rijetko rade.

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Temp HDD-a je 36 stupnjeva ako je vjerovati HDD Tuneru.

Mi mozete dati link gdje mogu testirat grafu i opcenito cijeli

komp.Samo se nadam da nije do Hardvera jer je nov PC {#}

born to be gamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
brhgzugfewu kaže...

Mi mozete dati link gdje mogu testirat grafu i opcenito cijeli

komp.Samo se nadam da nije do Hardvera jer je nov PC {#}

Disk provjeri sa hdtuneom ako vec nisi,

memoriju sa memtestom.

16 godina
protjeran

Ovaj prvi HDD Tuner sam probao i nasao je samo jedan error.

A ovaj drugi nisam jos probao.A jeli moguce da mi je prasina

u kompjuteru problem?

born to be gamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

E ljudi pokrenuo sam CABAL i nakon nekih 30 minuta upalio sam Catalyst

i pokazao je 60 stupnjeva graficke kartice.Da li je to normalna temp ili ne?Molim

brz odgovor

born to be gamer
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice