REZANJE I LEMLJENJE HDMI I USB kabela

poruka: 6
|
čitano: 1.230
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
8 godina

Pozdrav ,imam pitanje u vezi usb i hdmi kabela .Kabeli od monitora bi mi trebali proći kroz cijevi stalka ,a glava od hdmi usb neće moći proći .Negdje sam čitao da se nesmje rezati i lemiti jer neće valjati .Nekako mi nije logično ,jer imaju redukcije za te kabele i tu po meni nije spoj bolji od lemljenog (pretpostavljam ) .Sad da li netko ima iskustva i kakvo je vaše mišljenje .

Unaprijed puno hvala .

0 0 hvala 0
8 godina
Re: REZANJE I LEMLJENJE HDMI I USB kabela

USB možeš bez ikakvog problema, a HDMI možeš isto, ali ako ne napraviš kak spada imao budeš problema ako koristiš puni bandwidth kabela.

Uglavnom, pobrineš se da poslije upleteš žice kak su izvorno i bile (ako su uopće bile, ovisno o "klasi" kabela), paziš da termobužir ili čime već izoliraš prekrije sav metal, i da nakon spajanja cijeli dio oko spoja i malo šire dobro omotaš metalnom folijom (uzmi iz kuhinje aluminijsku za kuhanje) i da taj novi shielding dira onaj na kabelu (skineš na kabelima bar 20 mm izolacije do shielda i onda alufoliju dobro stisneš oko toga i okolo izolirku da stisne pa termobužir).

P.S. ovoga se drži i kod USB kabela, pogotovo ako imaš 3.0  ili noviji kabel.

umjereno intelektualno oštećen i ponosim se time
Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2024 15:13 (fer-de-lance).
8 godina

Hvala ti puno od srca na savjetu i pomoći kako da riješim ovaj problem .

13 godina

Možda Micro ili mini Hdmi kabel + adapter na normalni veliki ?

Micro i mini imaju "manju glavu" pa možda prođu kroz stalak.

S tim da zbog adaptera možeš opet izgubit brzinu/funkcije - ali izbjegneš lemljenje.

5 godina

Ne, ne bih to radio niti rekao drugom da radi. Ajde USB 2.0 još i može, ali ostalno no way. Prije bi rasturio taj stalak da kroz njega mogu proći ti kablovi, ako baš kroz stalak moraju proći.

https://killerspaz.wordpress.com/2017/03/31/adventures-in-splicing-an-hdmi-cable/

Poruka je uređivana zadnji put sub 23.11.2024 17:36 (josip12).

0 0 hvala 0
11 godina

Ako misliš produžiti USB kabal treba paziti da kod USB2.0 mora biti ispod 5m ukupne dužine.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice