Random restart

poruka: 5
|
čitano: 1.513
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Random restart

Ovako...znaci ima 2 dana ovaj problem mi se dogadja...nakon nekog vremena igranja igara komp si se jednostavno restarta...ne bude BSOD, jednostavno crn ekran, priceka 2-3 sekunde i ponovno se pokrene...

Dosad mi se to dogodilo 5-6 puta, jednom su se cudni zvukovi culi iznutra (ventilator graficke pretpostavljam otisao 100%)...

Mislio sam da je do temperatura, ali nije...cpu (sa stock coolerom) skroz stabilan, na stress testu nije islo preko 75...graficka idle 35, u igri ne prelazi 80.....a max joj 99...

Driveri su najnoviji (odavno stavljeni, a problem je od prekjucer, znaci nije do njih)...

Zadnje sto sam uradio prije pojavljivanja problema je bilo instaliranje autocada i photoshopa...znaci stvarno nemam ideje sta je...

Ima li tko rjesenje?

Google Search Is Your Friend
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Random restart

Evo izbacio je ipak detalje bsoda...

Problem signature:

Problem Event Name: BlueScreen

OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1

Locale ID: 1050

Additional information about the problem:

BCCode: 116

BCP1: FFFFFA800B02D010

BCP2: FFFFF88008BFC6AC

BCP3: FFFFFFFFC000009A

BCP4: 0000000000000004

OS Version: 6_1_7601

Service Pack: 1_0

Product: 256_1

Files that help describe the problem:

C:\Windows\Minidump\042513-6021-01.dmp

C:\Windows\Temp\WER-10608-0.sysdata.xml

Read our privacy statement online:

http://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=104288&clcid=0x0409

If the online privacy statement is not available, please read our privacy statement offline:

C:\Windows\system32\en-US\erofflps.txt

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Random restart

Očisti dobro komp od prašine, pogotovo grafu na kojoj bi bilo poželjno promjeniti termalnu pastu, jer temperatura od 99 stupnjeva je prevelika.

Testiraj RAM više sati (najbolje preko noći) Memtest 86+ programom i testiraj HDD sa HD Tun programom.

Taj kod ukazuje na grešku sa grafom koja može biti uzrokovana drugim komponentama u kompu (napajanje, RAM, HDD) ili je softverske prirode poput drivera za grafu, directX, drugi instalirani programi itd.

Svaki možebitni overclock koji si radio bilo procesora ili grafe, vrati na tvorničke postavke.

Ako si nedavno instalirao neki veći program, onda ga uninstaliraj i vidi dali je problem i dalje prisutan. Bilo bi dobro da isprobaš i druge drivere za grafu, ali prvo očisti temeljito stare drivere s Driver Sweeper progamom.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.4.2013 15:39 (Mile 74).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Re: Random restart
Mile 74 kaže...

Očisti dobro komp od prašine, pogotovo grafu na kojoj bi bilo poželjno promjeniti termalnu pastu, jer temperatura od 99 stupnjeva je prevelika.

Testiraj RAM više sati (najbolje preko noći) Memtest 86+ programom i testiraj HDD sa HD Tun programom.

Taj kod ukazuje na grešku sa grafom koja može biti uzrokovana drugim komponentama u kompu (napajanje, RAM, HDD) ili je softverske prirode poput drivera za grafu, directX, drugi instalirani programi itd.

Svaki možebitni overclock koji si radio bilo procesora ili grafe, vrati na tvorničke postavke.

Ako si nedavno instalirao neki veći program, onda ga uninstaliraj i vidi dali je problem i dalje prisutan. Bilo bi dobro da isprobaš i druge drivere za grafu, ali prvo očisti temeljito stare drivere s Driver Sweeper progamom.

Očistio sam sve od prašine još jučer... Temperatura grafičke mi nije 99c, već je to maximum za ovu karticu, moja ne prelazi 80c u igrama (85c u FurMarku).

Inače nisam overclockirao ništa...Večeras će Memtes86 raditi pa javim sutra stanje.

12 godina
neaktivan
Random restart

Problem riješen nečim trećim.

Problem je bio postavljen page file na 1gb max (jedna od ssd optimizacija), a igre koje su mi crashale su koristile malo više.

Pa eto ako nekom bude korisno, super.

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice