Novi kompjuter se ne pali
- poruka: 43
- |
- čitano: 9.235
- |
- moderatori:
DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus

Kada palis PC tj. kada stisnes tipku za paljenje, stiskaj F1, pa F2 pa Delete i tako za redom da upalis BIOS. U BIOS-u provjeri dali ti pokazuje RAM ispravno kao i HDD. Ako nemožeš pristupiti biosu, probaj dodatno provjeriti konektore za napajanje. Ako možeš, provjeri kod nekoga drugoga RAM, grafiičku i HDD. NO, i dalje mislim da ti je maticna stigla neispravna

To je normalna temp. za matičnu ploču.
Skini hladnjak procesora, dobro očisti staru termalnu pastu s procesora alkoholom, na sredinu procesora
nanesi novu pastu, količina zrna riže i samo vrati hladnjak natrag, pazi da je konektor vent. procesora
spojen na matičnu ploču na mjesto gdje piše CPU fan.
Ako skineš hladnjak s procesora, promjena termalne paste je obavezna.
Ako nemaš termalnu pastu doma, imaš u Linksu za kupiti Artic Cooling MX-2 ili MX-4.
Provjeri da li se vrti ventilator hladnjaka.
Provjeri da li se vrti ventilator hladnjaka.
Da, svi ventilatori se vrte. Maloprije sam stavila novu termalnu pastu na CPU i pokrenula PC. Temperatura je opet rasla do nekih 50 stupnjeva , ali se smanjila na 47. Pokušala sam instalirati windows. Kad bi kompjuter trebao restartat, on se ni ne ugasi već se na monitoru pojavi sleep mode i onda mogu samo ići u BIOS ili ponovno pokrenut instalaciju. Kad sam je Ponovno pokrenula, PC se ugasio i vise se ne može upalit.

Kad ga opet upališ uđi u BIOS i provjeri napone (pogotovo napon jezgre procesora). Vidi da li je napon stabilan. Ako je preko 1,4V, smanji ga na cca 1,35 - 1,37 V.
U medjuvremenu kvar otklonjen ili?, napisi kako se racunalo ponasa dok se kreces izbornicima BIOS-a? Ukoliko u BIOS-u racunalo "sporo" prolazi kroz izbornike definitivno Cooler ne nalijeze ne CPU kako treba... Eliminiraj gresku, iskljuci svu periferiju, diskove optiku... Isto tako u BIOS-u iskljuci konrtolere na MB (Lan, Audio, USB...), jedino metodom eliminacije pronaci ces uzrok problema na koji moze utjecati mnogo faktora, sretno!
Da ne otvaram temu...Imam slican problem s kompom...Odnosno ne pali se ponekad. Znaci dogadja mi se da se pojavi blue screen i nakon sto ocu ponovo upalit komp,on se ne pali.Znaci pojavi se slika maticne ploce i nakon toga se ponovo pocinje palit...I tako u krug dok ga ne restartam...No sto je nazanimljivije kompjuter se ponekad normalno upali...Jel znate mozda problem? Svi ventilatori rade,temperature su solidne,RAM ok...Napajanje ok...
Da ne otvaram temu...Imam slican problem s kompom...Odnosno ne pali se ponekad. Znaci dogadja mi se da se pojavi blue screen i nakon sto ocu ponovo upalit komp,on se ne pali.Znaci pojavi se slika maticne ploce i nakon toga se ponovo pocinje palit...I tako u krug dok ga ne restartam...No sto je nazanimljivije kompjuter se ponekad normalno upali...Jel znate mozda problem? Svi ventilatori rade,temperature su solidne,RAM ok...Napajanje ok...
Pregledaj ovu temu: http://www.bug.hr/forum/topic/razni-hardverski-problemi/bsod-sto-zasto-kako/21360.aspx