Nema startup beepa

poruka: 15
|
čitano: 1.437
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Hitno !! Nema startup beepa

Pozz ljudi ...treba mi mala pomoc ...cistio sam PC i mijenjao pastu za CPU i kad sam sve vratio nazad nece da se pokrene nema ni onoga beepa da je sve u redu ...provjeravao sam maticnu izvadio sve iz nje i pokrenuo onda se cula 3 beepa kao da fali memorija sto je tocno jer sam je bio izvadio ....jel moze biti da je do paste ?? Jer je stara dosta ??

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Re: Hitno !! Nema startup beepa
Jel' dobiješ šta na ekranu dok upališ računalo?

Ne, ne može biti do paste.
One ring to bring them all and in the darkness bind them
10 godina
neaktivan

Nope nista ekran ...i kad ga spojim u struju zna se sam upalit bez da sam ja stisnuo dugme o.O

15 godina
neaktivan
Da li si prije već rastavljao i sastavljao taj PC?

Što si točno radio, samo vadio hladnjak s procesora i zamjenio pastu ili vadio van cijelu matičnu?

Jesi siguran da si monitor uštekao na pravi port, onaj od grafičke a ne na matičnu, tj. integriranu grafičku na matičnoj?

Probaj mjenjati slotove za RAM, tj. uštekati samo jedan keks, pa drugi, pa oba, po mogućnosti na različite slotove da isključiš RAM kao problem. Također bi bilo zgodno da napišeš koju konfiguraciju imaš.

Ako si već prije sastavljao/rastavljao taj PC kompletno, tj. znaš što radiš, moj savjet je da izvadiš ponovno sve van i staviš unutra, lako je previdjeti nešto.
10 godina
neaktivan

Ma jesam 100 puta rastavljo i sastavljao ...cim izvadim ram a sve ostalo je spojeno maticna mi daje beepove ima nekih znakova zivota ...a cim stavim jednu plocu u bilo koji slot odma nista ....kofiguracija : i3 3240 - radeon r7 240 - 4gb ddr3 1600 - maticna H61M-K

15 godina
neaktivan
Probaj izvadit matičnu iz kućišta i spojit na stolu, ovaj dio s samostalnim uključivanjem PC-a mi je sumnjiv, možda matična dodiruje kućište i dolazi do kratkog spoja negdje.

Izvadi matičnu i spoji na stolu.
10 godina
neaktivan

Ma evo izvadio sam sve upali se samo jednom kad ukljucim kabel u napojnu...znas sta ..ja sam i procesor vadio doslovno sam citav komp rastavio da ocistim sve ...moze li bit ako sam nesto slucajno u soketu zeznuo al ne vjerujem da jesam

14 godina
protjeran
Amore kaže...

Ma evo izvadio sam sve upali se samo jednom kad ukljucim kabel u napojnu...znas sta ..ja sam i procesor vadio doslovno sam citav komp rastavio da ocistim sve ...moze li bit ako sam nesto slucajno u soketu zeznuo al ne vjerujem da jesam

izvadi graficku i gurni kabal od monitor u mbo da ti grafa na cpu radi(integrirana), pa onda vidi...LP

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy, Xfire; 2fu2L :)LP
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2015 13:55 (Stjepanj).
10 godina
neaktivan

evo jesam ista stvar bude :/

15 godina
neaktivan
Meni zvuči na to da je statički elektricitet spržio RAM slotove kad si vadio/stavljao RAM unutra, jesi pazio na to?

Probaj ispuhati slotove još jednom i isprobati sve kombinacije RAM pločica/slot, dalje stvarno ne znam što savjetovati, nadam se da će ti pomoći netko s više iskustva/znanja.
10 godina
neaktivan

Mmm nisam bas pazio kako mogu to provjeriti

15 godina
neaktivan
Ne raditi na tepihu/sličnim materijalima i obavezno se uzemljiti prije dodirivanja bilo koje komponente (dodirnuti kućište/napajanje/radijator)

Dosta je mala šansa da tako uspiješ shebat nešto, al' ipak postoji.

10 godina
neaktivan

Aa daj stavljao sam je na tepih kad sam je cistio ...al nije bila spojena kolike su sanse ....a bem ti drzavu jos treba da sam i grafu sprzio.....jel moguce to vratiti ikako

15 godina
neaktivan
Isprobaj RAM na nečijem kompu da vidiš dal' radi. Po ovome su otišli ili RAM slotovi ili sam RAM.
10 godina
neaktivan

Ma znaci ako su mi otisli slotovi nova maticna mi treba :/

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice