Pozdrav! Ovako nedavno mi je na konfi iz potpisa riknulo napajanje TX 850w koje je povuklo matičnu i nakon što sam dobio na reklamaciji isto takvo napajanje stavio sam staru ploču A770DE+ i sustav se podignuo jednom ali se ubrzo zamrznuo pa sam resetirao komp i više nije htio ni čut za podizanje sustava pa sam naposljetku kupio Asrock 890GX extreme3 ploču jer sam mislio da je bio problem sa driverima koji su ostali od ploče koja je riknula ali danas sve fino spojim i ništa osim ventilatora koji se vrte normalno a hard ne daje nikakve zvukove da išta radi u njemu niti ploča nije dala nikakve beepove,probao sam i sa integriranom grafom pokrenuti sustav isto nikakav uspjeh nije bio. Radi se o WD640AAKS hardu sa kojim nikad nije bilo problema i testirao sam ga par dana prije nego je riknuo Corsair sa Hd tuneo-m i u odličnom je stanju bio. Ako netko zna kaj bi moglo biti u cijeloj ovoj priči neka se slobodno izjasni.Hvala unaprijed!
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
da nije krepalo još nešto? memorija? hard?
U trenutku kad je otišlo napajanje imao sam samo jednu pločicu rama od 2gb a u međuvremenu sam kupio još jednu identičnu da imam 4gb, možda je otišla ona koja je bila unutra. Mada ja mislim da je možda problem sa driverima od stare ploče Asus pa sam stavio Asrockic-u i sad nakraju ovu novu 890GX extreme3.
ček, ti nisi ponovno instalirao windows? to ti je prvo što moraš
ili mu kupi viagru pa da se digne xD
probaj uključit bez harda.. ako ne daje nikakve signale i nikakve slike.. znaci da ti je otislo nesto drugo... mb/proc ili nesto 3.
možda nisam dobro shvatio, ali imaš ti sliku ili ne??
Nemam doma cd od windowsa u tom je problem, nemam sa čega instalirati winse
Nema slike nikakve, budem probao još večeras upaliti bez uštekanog harda da vidim bude li matična javila kakav beep.
ako nema slike onda grafa (kažeš da si probao na integriranoj pa valjda nije), ploča, procesor ili memorija...
probaj bez harda
pa onda bez memorije
Probane sve solucije i ništa od uspjeha, reultat- krepani hard !!
ne... onda nije rezultat - krepan hard nego krepana matična!
daj malo više informacija...
da li se vrti ventilator od procesora?
svijetli li lampica od matične?
Jutro! Kao prvo hard nemože krepat nego ti je do matične. Dali ti vrti vent na procu? I dali si pravilno postavio Procesor i hladnjak kada si stavio na drugu ploču? I dali kod palenja bepa? Dali si testirao memoriju sa Memtestom? Dali si testirao grafa jel radi? Procesor, memoriju i grafu možeš ispitat dali radi na drugom računalu. Sve treba testirati i provjriti tako da otkloniš sumnju koja od komponenta neradi.
Kako si već u postu naveo da ti je napajanje povukao to znači postoji mogućnost da ti je rikla matična ploča. Javi rezultate.
daj malo više informacija...
da li se vrti ventilator od procesora?
svijetli li lampica od matične?
Vrte se svi ventovi jer su spojeni na potenciometar osim napajanja, e da to me muči da kad sam palio prvi put matičnu da ne svjetli onaj mali display koji je Dr.Debug a on služi za detekciju kvara(svjetle samo power i reset gumbići a ugasiti mogu samo na switch od napajanja). A u međuvremenu sam uzeo novi hard da instaliram na njega nove winse kad sve isto kao i dosad. Grafa nije rikavela jer sam probao sa integriranom i isto niš
. Nakon svega mi se čini da sam kupio neispravnu matičnu. Između ostalog više mi je pun kufer oko svega ovoga maltretiranja oko pronalaska kvara
Jutro! Kao prvo hard nemože krepat nego ti je do matične. Dali ti vrti vent na procu? I dali si pravilno postavio Procesor i hladnjak kada si stavio na drugu ploču? I dali kod palenja bepa? Dali si testirao memoriju sa Memtestom? Dali si testirao grafa jel radi? Procesor, memoriju i grafu možeš ispitat dali radi na drugom računalu. Sve treba testirati i provjriti tako da otkloniš sumnju koja od komponenta neradi.
Kako si već u postu naveo da ti je napajanje povukao to znači postoji mogućnost da ti je rikla matična ploča. Javi rezultate.
Probao sam i to da izvadim procesor van i ispušem socket od proca i od memorije i sve sam fino naštimao da sjedne kak spada i opet ništa.
Nemam kod koga istestirati komponente jer mi se neda objašnjavati ljudima zakaj ja moram njima po kompu prčkati, pa kad bi neko iz Zagreba bio dobra duša da mu dofuram proc, grafu i memoriju da istestira počastio bi ga pivom i čevasima 
Nakon mukotrpne bitke komp je ponovno u pogonu i diše sa novim plućima u obliku Seasonica 850W M12D
koje sam dobio u zamjenu za Corsaira koji je bio nekompatibilan sa novom Asrock 890GX Extreme ploćom. Da čovjek ne povjeruje koliko je za..bavanja bilo oko svega toga, ali srećom dečki iz ADM servisa su bili vrhunski i susretljivi
toliko da su bez beda primili cijeli komp na testiranje bez obzira kaj nisu sve komponente kupljene kod njih i da na kraju svega nisam platio ništa za testiranje što je za svaku pohvalu, več sam dao dečkima za cugu!! Morao sam jedino doplatiti za Seasonica 150 kn. Ovim putem pozdravljam još jednom servis ADM-a i veliki THUMB UP za njih!!
I da ugradili mi napajanje i složili kablove, normalno džabalesku!!