Pozdrav, reinstalirao sam windowse i instalirao drivere, ali mi monitor svejedno nemože u sleep mode. Kad ga pokušam nekim programom stavit u sleep, ponovo se vrati za nekih 5 sekundi. Što bi mogao biti problem?
Hvala!
Pozdrav, reinstalirao sam windowse i instalirao drivere, ali mi monitor svejedno nemože u sleep mode. Kad ga pokušam nekim programom stavit u sleep, ponovo se vrati za nekih 5 sekundi. Što bi mogao biti problem?
Hvala!
iskopčaj miš, pa probaj opet.
Pretpostavljam da ti se računalo budi iz sleep moda iako si ga stavio na sleep, a ne monitor.
Otiđi u BIOS matične, tamo pronađi opcije gdje piše WAKE BY ....(primjer WAKE BY LAN, WAKE BY MOUSE itd.), sve ih postavi na DISABLED.
Tebi računalo sa sleepa vjerovatno pali LAN kartica na matičnoj ploči, uglavnom to sve pogasiš i miran si.
Hvala na brzom odgovoru. DISPLAY se budi iz sleep moda.
To me sad dovodi do drugog problema nešto mi se čudno događa s BIOS-om. Kad ga hoću koristiti često moram i 20 puta pritiskati sterlicu da bi pomaknuo, jednostavno zapne i nemožeš korisiti menu???
Jel ga možda treba flashat?
Wireless tipkovnica i miš?
tipkovnica je PS/2, a miš je USB žičani.
sve mi bez problema radi osim displaya za sleep mode i bios-a što se tiče korištenja menua??????
au konačno sam otkrio u čem je problem, ni na kraj pameti mi nije da je "USB audio stick" krivac, ali neznam kako to mogu rješiti kad nemogu korisiti BIOS.
moram skroz preurediti prvotnu poruku. nemam neki problem, nego pitanje. imam novi monitor koji mi se ne da tipkom stalno paliti i gasiti. sad vidim da kad ugasim komp, na monitoru piše going into standbye mode, dakle ide sam u sleep mode po gašenju kompa što mi je ok. i onda ta tipka za gašenje/paljenje lagano blinka.
no, na kraju dana (a nekad i kroz dan kad ne namjeravam duže koristiti komp) isključim tipku na produžnom kabelu. tada se potpuno isključuje iz struje komp i monitor. jel ok da se monitor na taj način skroz isključi, a da prije ipak nije isključen tipkom nego je u standby modu.
znači jel ok ga tako isključiti iz struje i uključiti u struju dok je u standbye modu ili bi se prije toga ipak morao isključiti tipkom?
moram skroz preurediti prvotnu poruku. nemam neki problem, nego pitanje. imam novi monitor koji mi se ne da tipkom stalno paliti i gasiti. sad vidim da kad ugasim komp, na monitoru piše going into standbye mode, dakle ide sam u sleep mode po gašenju kompa što mi je ok. i onda ta tipka za gašenje/paljenje lagano blinka.
no, na kraju dana (a nekad i kroz dan kad ne namjeravam duže koristiti komp) isključim tipku na produžnom kabelu. tada se potpuno isključuje iz struje komp i monitor. jel ok da se monitor na taj način skroz isključi, a da prije ipak nije isključen tipkom nego je u standby modu.
znači jel ok ga tako isključiti iz struje i uključiti u struju dok je u standbye modu ili bi se prije toga ipak morao isključiti tipkom?
Ista stvar, dal ga ti upalio na prekidač na produžnom, ili na gumb ....
Samo što tako šokiraš uređaj, zašto to radiš ???? Pa te stvari u stand-by-u jako malo troše ....
pa, to me zanimalo, jel može od tog šokiranja uređaja šta bit?
nije do potrošnje, nego, eto, tako imam neku naviku doma da kad ne radim, da najviše volim da je sve ful isključeno.
pa, to me zanimalo, jel može od tog šokiranja uređaja šta bit?
nije do potrošnje, nego, eto, tako imam neku naviku doma da kad ne radim, da najviše volim da je sve ful isključeno.
Ja već 8 godina gasim svoj monitor potpuno preko produžnog. I isto toliko monitor prije njega. Nikad nikakvih problema. Inače sve u sobi gasim tako jer mrzim ako mi nešto svijetli po noči.