Maticna ploca Jetway PT800DBP problem

poruka: 6
|
čitano: 2.252
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav, nisam nasao nijednu slicnu temu pa pisem ovdje.

Znaci radi se o gore navedenoj maticnoj ploci, evo link: http://www.jetwaycomputer.com/spec/pt800dbp.html

Prvo da kazem da sam plocu dobio na poklon od frenda, znaci nije kupljena pa da mi je netko podvalio losu robu.

Drugo, sve ostale komponete su ispravne i rade bez ikakvog problema na drugoj maticnoj.

Kao sto vidite radi se o ploci koja radi sa intelovim celeron i P4 procesorima (socket 478)

Problem je u tome sto sam ja probao 3 pentiuma4 (1.8, 2.2, 2.4 ghz) i jedan celeron D (2.5ghz) i nijedan ne radi a 100% su ispravni.

E sad to bi trebalo znaciti da maticna nije ok, pa ja nazovem frenda da pitam jel siguran da je maticna ispravna i on kaze da jest, on radio sa njom dok nije kupio novu maticnu. Pitam ga jel mijenjao i procesor, kaze nije nego samo maticnu a procesor je od ove maticne.

I sad ono sta mi zapravo nije jasno, on kaze da je procesor AMD athlon dual core?????

Kako taj procesor moze raditi na ovom socketu?

I jel moguce skinuti onu bijelu plastiku sa rupicama na koju se postavlja procesor i staviti drugu?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Vrlo jednostavno. Tvoja matična više ne radi i to je to. Druga stvar, tvoj prijatelj očito nije upućen u kompjterski hardver jer nema nikakve, ama baš nikakve šanse, da je imao AMD procesor na ploči koju si naveo. Čini mi se da ste se vas dvojica igrali pokvarenog telefona. Usput, zamjena Intelovog socketa za procesor na matičnoj ploči za AMD-ov socket, ili obrnuto, je nemoguća misija u bilo kakvoj kombinaciji, pa ti savjetujem da nigdje više ne spominješ tu tezu, čisto zbog toga da ti se ljudi ne bi smijali.

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Maticna ploca Jetway PT800DBP problem
herrklisch kaže...

Vrlo jednostavno. Tvoja matična više ne radi i to je to. Druga stvar, tvoj prijatelj očito nije upućen u kompjterski hardver jer nema nikakve, ama baš nikakve šanse, da je imao AMD procesor na ploči koju si naveo. Čini mi se da ste se vas dvojica igrali pokvarenog telefona. Usput, zamjena Intelovog socketa za procesor na matičnoj ploči za AMD-ov socket, ili obrnuto, je nemoguća misija u bilo kakvoj kombinaciji, pa ti savjetujem da nigdje više ne spominješ tu tezu, čisto zbog toga da ti se ljudi ne bi smijali.

Nisam ja mislio mijenjat Intelov za AMD-ov socket nego sam mislio promijenit tu plastiku ako se moze promjenit, znaci staviti istu sa druge maticne takodjer 478 socket.

I zasto bi mi se ljudi smijali?

16 godina
neaktivan

OK. Krivo sam shvatio. Za tu plastiku ne znam, nekako sumnjam da je moguće, a i ne znam što bi točno dobio zamjenom te plastike. Vjerojatno sumnjaš na loše kontakte matične i procesora,ali opet sumnjam da je u tome problem. Taj socket je star, pa ni ta matična više sigurno nije svježe cvijeće, možda je došla svome prirodnom kraju. Pogledaj jel ima koji napuhnuti kondenzator, to je dosta učestali uzrok mrvih matičnih. Mogućih razloga za smrt ima mnogo: nepažljivi transport, statički elektricitet......

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Imam drugu maticnu na kojoj je napukla ta plastika pa bi prebacio sa ove kad bi bilo moguce.

Kondezatori su svi normalni to sam vec provjeravao...

Znaci ova je mrtva... Steta, dalo bi se sa njom sastavit lijep kompic cisto za surfanje i slusanje glazbe.

18 godina
protjeran
Paklowski kaže...

Imam drugu maticnu na kojoj je napukla ta plastika pa bi prebacio sa ove kad bi bilo moguce.

Kondezatori su svi normalni to sam vec provjeravao...

Znaci ova je mrtva... Steta, dalo bi se sa njom sastavit lijep kompic cisto za surfanje i slusanje glazbe.

Nemoj toliko žaliti, VIA chipset nije nešto za PIV procesore i općenito za Intel procesore. Uspjeli su zeznuti i chipsete za AMD procesore (A revizije), zato je nVIDIA napravila pravi posao...

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.2.2011 19:56 (the_tux).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice