Matična gigabyte ga-p31-es3g

poruka: 1
|
čitano: 2.739
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Matična gigabyte ga-p31-es3g

Kupio sam novi kompjuter u komponentama iz VEMIL-a. Nažalost, nisam sretan. Nakon igranja Starcraft II igre sa minimalnim hardverskim zahtjevima, igra se nakon pola sata igranja blokira. Ne izbacuje me iz igre ali jednostavno počne blokirati. Mislio sam da je problem s zagrijavanjem - no nije. Temperatura grafičke je 45 celzijevih, a procesora 32. Stavio sam i nove ventilatore i hladnjake - ista stvar.

Memorije su G-Skill-ove 2GB 1066MHz s već ugrađenim hladnjacima. No nije samo problem kod igranja Starcrafta. Problem je i pri radu u programima kao što su Flash, Dreamweaver itd.. Događa se da se kompjuter smrzne ili recimo, dogodi se da su sve ikonice i slova MUTNE nakon izlaska iz ScreenSaver-a.

Kada sam kupio kompjuter prije više od godinu dana, naknadno sam stavio Wireless PCI karticu u zadnji PCI slot. Događalo mi se to da mi se kompjuter nije htio podignuti.

Upalim ga, ali slike nema i konstantno se resetira. Zatim sam stavio PCI karticu u drugi utor pa u treći i opet isto. Isčupao sam tu karticu, izvadio jednu RAM pločicu i premještao je po memorijskim utorima i tako još četiri puta.

Zatim sam vratio Wireless PCI karticu u zadnji utor kao i ram memorije, isčupao bateriju iz matične, prebacio jumper na CLRCMOS te onda upalio kompjuter i opet ista stvar.

Bio sam više iznerviran pa sam sve ostavio netaknuto i probao nastaviti s kvarom drugi dan.

Drugi dan sam samo upalio kompjuter, onako bez veze da vidim hoće li se podignuti, a kad ono - stvarno, kompjuter može raditi. Sve je radilo kako treba. Čudno mi je to bilo. Kada sam dobio Windowse, otišao sam na internet skinuti novu verziju BIOS-a kako bih flash-ao svoju matičnu. Sada je na najnovijoj BIOS (NE beta) verziji.

Nakon godine dana, izvadio sam PCI Wireless karticu jer mi više nije trebala. Kompjuter je radio sasvim normalno.

Nakon zadnja dva mjeseca povremenog igranja Starcrafta, u kompjuteru kao da se dogodila bomba. Čuo sam HDD kako vergla, igrica je odjednom počela blokirati no nakon minute sve je opet bilo u redu. Mogao sam nastaviti igrati - no uz povremene blokade.

To mi je bilo sumnjivo pa sam se odlučio na SiSoft Sandra program da vidim gdje je problem i točno nakon instalacije dogodio se BLUE SCREEN. Pisalo je "TCP-IP response critical error". Od tada sam u banani.

U BIOS-u sam odabrao Load FailSafe i blokirao sam LAN adapter. Instalirao sam opet SiSoft sandru i opet blue screen - "Critical System Error..."

Odlučio sam se na reinstalaciju windows-a. Formatirao sam cijeli disk. Kada sam ga formatirao, ponovno sam resetirao kompjuter i pokrenuo sam "chkdsk /r" s windows rescue disk-a. Check disk je našao greške i ispravio ih. Opet sam se vratio na instalaciju windowsa.

Kompjuter više ne radi onako veselo kao prije. Sada mogu instalirati SiSoft sandru i pokrenut ju, no analiza ništa ne pokazuje.

U BIOS-u nisam ništa overclockirao, sve je na standardnim vrijednostima. Jedino memorija radi na 800MHz umjesto na 1066. Doduše, sumnjao sam na to, pa sam stavio vrijednost Auto. Prčkao sam dosta.

Vidio sam da postoje novi driver-i za svaku komponentu pa sam ih skinuo i instalirao. Problem mi je isti, kompjuter je nestabilan. Šteka na nekim aplikacijama tj., recimo, odlučim se instalirati Sygate Personall Firewall - i onda javlja grešku prilikom otvaranja programam odmah u početku podizanja windowsa. Drugi put kada resetiram računalo sve bude u redu.

Znam da nije virus, jer Windows XP je original s SP2.Problemi se odmah pojave - dakle, nisam još niti povezan na internet.

Doduše, za internet koristim Linux koji se nalazi na drugom HDD-u.

Provjerio sam i HDD-ove i rezultati govore da je sve u redu.

Ne znam jednostavno gdje mi je problem.

P.S. Matična nema integriranu grafiku.

Nadam se da će mi netko pomoći u savjetu što da radim.

P.S. 2 Ovo mi je prvi put da sam na forumu.

P.S. 3

MBO: Gigabyte GA-P31-ES3G

CPU: Intel C2D E7400 2.8GHz

GPU: PowerColor ATI HD4650

MEM: G-Skill 1066MHz 2x1GB

HDD: 2X SEAGATE SATA II 160GB

to je to.

Prosic
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka