Komp se sruši, zacrni se ekran

poruka: 9
|
čitano: 865
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina

Pozdrav ekipa,

nedavno sam napravio upgrade sa novim proc ryzen 7 5700x3D i jos 16 gb rama, napajanje je ostalo isto kolink 700w i sve ok sve radi osim kada upalim cities skylines 2 igram 5,10 minuta i meni se zacrni ekran, komp se srusi totalno i pomogne samo reset.

Grafa je rx5600xt i ja Vas sad pitam i molim da pokušamo pronaći razlog tog rušenja. Da li je cities skylines 2? ili grafa ili proc? windows? temperature su ok, to sam ispratio.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Unigine Superposition, 3DMark Time Spy, Firestrike, Port Royal. Testiaj stabilnost sustava s nekim od alata.
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

evo bas skidam pa cu napraviti test, a ovo mi zapadne za oko u event vieweru

The Secure Boot update failed to update a Secure Boot variable with error Secure Boot is not enabled on this machine.. For more information, please see https://go.microsoft.com/fwlink/?linkid=2169931

EDIT: Stress test gpu prošao sasvim ok

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2025 10:07 (CroatianRacer).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Odi u bios stavi secure boot na enable i to je to.

Edit: kad restartaš pc stišći delete key na tastaturi kad uđeš u bios pod opcijom bios stavi CSM support na disable onda ti se dolje pri kraju otvori opcija secure boot to staviš na enable. Save and exit na kraju.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2025 10:34 (mislioc).

0 0 hvala 0
14 godina
Re: Komp se sruši, zacrni se ekran

a već sam probao i to i upalio ga i ugasio ga, sad sam instalirao nove windowse pa cu vidjeti hoce li ste sta promjeniti

4 godine
Jel ryzen?
Occt test skini i odvrtiti, vjerovatno ce ti krepati na cpu ili napajanje testu. Sretno.
https://www.ocbase.com/
Team Blue
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.2.2025 11:30 (Boris grozni).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
CroatianRacer kaže...

Pozdrav ekipa,

nedavno sam napravio upgrade sa novim proc ryzen 7 5700x3D i jos 16 gb rama, napajanje je ostalo isto kolink 700w i sve ok sve radi osim kada upalim cities skylines 2 igram 5,10 minuta i meni se zacrni ekran, komp se srusi totalno i pomogne samo reset.

Grafa je rx5600xt i ja Vas sad pitam i molim da pokušamo pronaći razlog tog rušenja. Da li je cities skylines 2? ili grafa ili proc? windows? temperature su ok, to sam ispratio.

Kako si radio upgrade redoslijed radnji softwerski?

DarthMarkus kaže... Normalno da radi fluidnio kad ti fali pol galaksije hehe
15 godina
Onak na prvu po naslovu da se zacrnj ekran riknila ti je memorija na grafickoj
Intel 80286
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

hvala na odgovorima.

update: nakon reinstalacije windowsa, trenutno par sati igre i sve je ok. Tko zna sta se tu dogodilo, doduse proslo je vec jako puno godina od zadnje reinstalacije, ali za sad sve ok. Upravo skidam ovaj stress test za cpu i ram pa cemo vidjeti da li je i sve tu ok.

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice