Komp neće da se upali

poruka: 24
|
čitano: 7.130
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Komp neće da se upali

Kada iden upalit komp ventovi se zavrte i sve krene normalno ali odmah naglo se ugasi i restarta te tako stalno. Ne pojavi se uopće onaj logo od matične i nemogu ni do biosa. To se događa nakon šta sam mjenjao cooler i vadio sam matičnu međutim stari backplate mi je bija zalipljen i nisam ga mog skinit nego san mora nožon i matičnu san malo izgreba. Izvadia san sve vanka i vratija ali  opet isto, proba san i vadit cmos bateriju ali ništa.

Jeli moguće da je matična zbog tih ogrebotina otišla? Ima jedna ogrebotina od 1.5cm gdje se vidi bakar blizu cpu-a (od zada) a ove ostale dvije-tri su sve sitne. Molim pomoć bilo kakvu. Hvala.

Only the brave
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 18:28 (RePlaY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Re: Komp neće da se upali
Pa ako je prije sve uredno radilo, onda si ostetio maticnu dovoljno da ne radi! jbg.
15 godina
neaktivan

Izvadi sve iz kućišta, složi na stolu, i pokušaj onda pokrenuti pc. (dakle bez kućišta)

17 godina
mario1990 kaže...

Izvadi sve iz kućišta, složi na stolu, i pokušaj onda pokrenuti pc. (dakle bez kućišta)

Isprobano već ali opet isti problem.

Čudi me da se matična može pokvariti od ogrebotina na stražnjoj strani.

Možda sam nešto drugo slomio jer je tribalo upotrjebit dosta veliku silu da skinem taj zaljepljeni backplate, a skidao sam ga skoro sat vremena.

Only the brave
14 godina

Maticna ploca sluzi da spoji sve komponente u jedno i da sve medusobno komunicira....najvjerojatnije si ostetio neki kontakt il slicno ugl. nemas srece...

Werdum Combat Team <--- join us! Info na Pm.
Poruka je uređivana zadnji put pon 20.8.2012 21:26 (KrpaZG).
13 godina
Komp neće da se upali

Probaj izvaditi procesor iz socketa, pogledaj da se nije nešto savilo i vrati ga nazad. (Pazi da dobro sjedne)

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
Komp neće da se upali

Menise čini da ćeš ti morat kupit novu matičnu, nema ništa od toga.

Valentin

0 0 hvala 0
17 godina
Komp neće da se upali

A probat ću provjerit cpu i još par stvari dali je sve na svom mjestu.

Novu matičnu već kupujen pa ako ima tko može na pp.

Only the brave
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Komp neće da se upali

Imam isti problem, pa da ne otvaram novu temu. Znaci prije nekih tjedan dana dosao sam sa rodendana, stisnem gumbic za paljenje kompjutera (stolnog) i na trenutak zablinka zeleno svjetlo i nestane. Odem si lec u krevet kad si on za 3 minute upali sam, ali samo radi nista drugo, nije se monitor upalio samo radi, nema ni beep kad se pali monitor ni nista. Moro sam ga iskljucit na napajanju na OFF. I nakon sat vremena stavim na ON napajanje i stisnem i proradi. Ok sve super. Jucer mi je radio sve normalno i ukljucivo sam ga sve normalno da bi danas kad sam se probudio , stisnem gumbic da se upali ali nista. Nista ne odraduje, nista se ne ponavlja, kao da nisam uopce stisno gumbic. Nisam bas neki za oko kompa prckat a nemam bas para za servis, pa da se vama obratim ako tko ima takvo rjesenje.

Komp je star 5 god . Specifikacije su :

Procesor : Intel Pentium 4   3.2Ghz

Memorija: 2gb

Graficka: ATI Radeon 9800 xt

Maticna: AbitIC7 Max3

Napajanje: 450W

Sustav: XP Professional

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 11:37 (Matya157).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Matya157 kaže...

stisnem gumbic da se upali ali nista. Nista ne odraduje, nista se ne ponavlja, kao da nisam uopce stisno gumbic.

Nisam bas neki za oko kompa prckat a nemam bas para za servis, pa da se vama obratim ako tko ima takvo rjesenje.

Moguće da je napajanje {#}

13 godina
neaktivan
Komp neće da se upali

Prije pol godine sam mijenjo napajanje, iam Chieftec   450W te u zadnje vrijeme vraški smrdi izaxD. Mislim ko da je nes zapaljeno. Mislis da je napajanje ? A do jucerje lik radio xD

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Matya157 kaže...

te u zadnje vrijeme vraški smrdi iza xD. Mislim ko da je nes zapaljeno. Mislis da je napajanje ?

Sad sam prilično siguran da je napajanje.. ako imaš mogućnosti probaj sa drugim, Da budeš siguran.

13 godina
neaktivan
Komp neće da se upali

Imam drugi slabiji komp pa cu sa njega skinut napajanje pa probat. Problem je sto neznam promjenit napajanje. Totalni sam debil onak za kompove. Guglam malo po netu i neki govore da je maticna u pitanju.

Poruka je uređivana zadnji put uto 21.8.2012 12:32 (Matya157).

0 0 hvala 0
14 godina
Matya157 kaže...

Imam drugi slabiji komp pa cu sa njega skinut napajanje pa probat. Problem je sto neznam promjenit napajanje. Totalni sam debil onak za kompove. Guglam malo po netu i neki govore da je maticna u pitanju.

Nema tu filozofije, izstekas onaj veliki konektor sa maticne i onaj manji, odserafis serafe iza i i izvadis napajanje....i tako i ubacis novo...

Werdum Combat Team --- join us! Info na Pm.
17 godina
Komp neće da se upali

Evo imam opet problem da mi nece komp da upali. Ugasija san ga na stand by i nakon par sati probam upalit, kad ono nista. Otvorim stranicu i probam upalit prekidacom na ploci, nista. Ugasim pa upalim prekidac na napajanju, probam upalit i ventovi se zavrte lagano za jedan krug i opet nista. Tako probam jos koji put i nesto ukompu kvrcne i lagano zasmrdi. Kasnije opet isto, ako ugasim pa upalim sklopku na napajanju ventovi se lagano zavrte a ostalo nista, a nakon toga ako probam opet ventovi se ne zavrte dok opet sklopku ne upalim ugasim.

Jeli opet do ploce ili mozda napajanja? Molim pomoc bill kakvu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Možda si jako dotegao cooler za proc i onda ti se restarta stalno. To se meni događalo. Mislim na replay-ov post

Legends Never Die
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.2.2013 11:26 (BOND_017).
17 godina
Komp neće da se upali

Nevirujen da je do toga jer san hladnjak montira ima pola godine i sve je radilo uredu do sada.

Mislin da do napajanja nije jer se ventovi lagano zavrte i ledice na maticnoj su upaljene.

Jeli moguce da je kratki spoj? Primjetia san da je kuciste nekad pod laganim naponom,no ne stalno. To san i prije povremeno primjeciva ali je radilo sve uredu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Komp neće da se upali

Ima li netko kakvu ideju ili prjedlog? Da proban izvadit komponente iz kucista pa sastavit na stolu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Komp neće da se upali

Ventovi se zavrte za jedan krug?

De provjeri koji si kabal napajanja ustekao napajanje za cpu(mislim na onaj žuto-crni)!

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Komp neće da se upali

Ma spojeno je sve uredu. Komp je radija normalno do jucer kad san ga ugasija na standby i nakon par sati kad san proba upalit nije radija. Znaci nije nista dirano, samo odjednom neradi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Komp neće da se upali

Ja mislim da ti je onda otišlo napajanje. Meni se događalo isto tako komp nekad hoće a nekad nece e onda sam skužio da je to napajanje i zamjenio ga sad radi ko sat.

Legends Never Die
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
Komp neće da se upali

Proba san napajanje na starom kompu i radi. Sad to je puno slabiji komp kojem netreba puno snage ali upalilo je pa je valjda ispravno. Spojia san komp i na stolu misleci da mi se u kucistu radi kratki spoj ali neradi ni tako.

Neznam vise sta da probam. Dajte neki savjet.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.3.2013 17:25 (RePlaY).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Vjerovatno riknula maticna, imao sam slicnu kofu kao ti Pentium 4 3.2, grafa ATI 3450 HD, i bilo je napajanje 350 W.Uglavnom mislim da ti je rikno cipset.

12 godina
neaktivan
Komp neće da se upali

imam i ja takav sličan problem ventovi se malo zavrte a one lampice sve svijetle ali menije bilo termalne paste nestalo pa kad sam stavio pastu priključim kabal na naponsku on se sam počne palit kao kada sam pritisnuo gumb ali itu se samo vent zavrti ako iko ima nekakav savjet dobro bi došo

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice