BSOD - što, zašto i kako izdvojena tema

poruka: 3.547
|
čitano: 1.278.496
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: BSOD - što, zašto i kako
Lazarus Long kaže...
zeus-mo kaže...

Nisam OC-ao, temp sam mjerio sa par programcica i u svakom su u iste i uredu, isto i sa grafom jedino cu danas kad dodjem kuci ove testove odraditi pa vidim stace bit i javim. Jos jednom hvala

Postavi dump file na netu da izvrsim jednu dublju analizu i da vidim koji su driveri bili ucitani kada je nastao BSOD. Ne mora znaciti da hardware driver pravi probleme. Svoje drivere stavljaju i antivirusi, emulatori CD pogona (Power ISO, Alcohol, Daemon...)

OK pozdrav

13 godina
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav
Kad na laptopu kliknem da mi se prebaci u sleep ili hibernate mod dolazi do problema.
Naime nijedna od te dvije opcije se ne izvrši do kraja nego mi se samo pojavi plavi ekran(bez ikakvih poruka) i jedina mogućnost mi je vađenje baterije i napona te ponovno pokretanje kompa.
Dali se netko od vas susreo s ovim problemom i imate li kakvu ideju za riješavanje?

0 0 hvala 0
16 godina
Majesty kaže...

Pozdrav
Kad na laptopu kliknem da mi se prebaci u sleep ili hibernate mod dolazi do problema.
Naime nijedna od te dvije opcije se ne izvrši do kraja nego mi se samo pojavi plavi ekran(bez ikakvih poruka) i jedina mogućnost mi je vađenje baterije i napona te ponovno pokretanje kompa.
Dali se netko od vas susreo s ovim problemom i imate li kakvu ideju za riješavanje?

-prisilno gašenje je držanje power tipke 4+ sec.

-problem je vjerojatno u driverima (pošto su svi problemi hardware ili software, da je hardware imao bi probleme stalno)..

Sleep odnosno hybernate je stvar koju radije izbjegavaj. Kompletno računalo mora biti kvalitetno (napajanje, driveri) da bi to radilo kako je zamišljeno, uz to je za većinu korisnika nepotrebno.

Mala šansa psotoji da je uzrok neki 3th software, npr deamon, razni utilsi za hdd, CC, xfire.. pogasi ih pa provjeri, ali je najvjerojatnije uzrok u driverima.

Ako ne rješiš boljim driverima, tad je najbolje isključiti te opcije u powermanagmentu i normalno gasiti..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

moze mi neko detaljnije proucit pa da mi rekne zasto mi baca BSOD evo dump file

https://rapidshare.com/files/2512304015/020212-22604-01.dmp

unaprijed hvala

ITKO!!!

Poruka je uređivana zadnji put uto 7.2.2012 16:53 (zeus-mo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Evo nadam se da sam riješio problem na neko duže vrijeme. Čini se da je problem bio u driverima od wirelessa... reinstalirao sam ih sad sve funkcionira kako treba.
Tnx na pomoći!

15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav ljudi. Evo od kad sam instalirao novi Windows, stalno kada stavim da se u pozadini skidaju torrenti, dok ja nešto drugo radim, dobijem BSOD. Svi su driveri instalirani i probao sam sa svim torrent clientima, ali uvijek isto. Evo vam slika BSOD-a pa molio bih vas za pomoć.

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
BSOD - što, zašto i kako

http://www.4shared.com/file/pbxnMwZy/020812-31309-01.html

Pls. nek neko malo pogleda ovaj minidump.
U zadnje vrijeme mi se pojavljuje BSOD i to u 99% slučajeva kod paljenja compa.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

bok ljudovi, negdje sam vidjela da prema kodovima na plavom ekranu se zna zbog čega je došlo do tog plavom ekrana, ne mogu naći gdje je to sada...može mi neko pomoći, linkat ako zna gdje je...uglavnom, htjela sam provjeriti jel ovo rješivo, na jednom kompu mi je kod ovakak:c0000218? hvala i ne da se upaliti, ima li uputa kako to riješiti? i može li to napraviti netko, tipa ja:) koja nisam stručnjak? :){#}

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
anya kaže...

bok ljudovi, negdje sam vidjela da prema kodovima na plavom ekranu se zna zbog čega je došlo do tog plavom ekrana, ne mogu naći gdje je to sada...može mi neko pomoći, linkat ako zna gdje je...uglavnom, htjela sam provjeriti jel ovo rješivo, na jednom kompu mi je kod ovakak:c0000218? hvala i ne da se upaliti, ima li uputa kako to riješiti? i može li to napraviti netko, tipa ja:) koja nisam stručnjak? :){#}

ili je najbolje staviti nove windowse, koliko vidim malo istražujući?

16 godina
anya kaže...
anya kaže...

ili je najbolje staviti nove windowse, koliko vidim malo istražujući?

''samo-pomoć'':

- prvi korak, googlanje, ovako. Već prvi link nudi odgovor u čemu je problem, ali za registry je u većini slučajeva potrebna nova instalacija (clean install) ili reinstall. Ovisi kako je bio podešen OS i koji je uzrok.. reinstal može nasljediti probleme, ali ga treba pokušati jer ako uspije uštediš dosta vremena.

Pošto vjerojatno imaš neke podatka koje želiš spasiti, preporuka, nabavi neki LiveCD (miniPE windows ili linux kao ubuntu, mint, suse.. osnovnu desktop-x32-cd verziju, bootabilne CDe snimati na najnižoj brzini).. s takvim CDom možeš obaviti potrebna kopiranja i sl. Pa nova instalacija na pobrisan HDD (obrisati sve particije, time se gubi sve što je bilo na disku), instalacija će napraviti potrebno...

Backup je uvjek potreban za važe podatke, backup je obavezan prije svakog pokušaja popravka. .. ako nemaš backup, tad podatci nisu važni.

13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

ljudi, ako itko moze objasniti o cemu se radi i pokusati pomoci, uistinu bih bila zahvalna :))

0 0 hvala 0
16 godina

-razni uroci za 0x0000008E .. moguć virus (HaxDoor i varijacije), problem s RAMom ili jogurtasti windowsi ...

Koji antivirus koristiš? Poskeniraj s MBAMom, S&D, ako koristiš neki egzotični AV, preporuka Avira-home (free). (svaki čitati kod instalacije i odabrati samo potrebno, free, bez dodataka ili nadogradni na 'pro' i sl.).

Za Haxdoor postoje i specijalizirani remooveri, vidi na Symantecovim, NODovim i sl stranicama ako ovi čistači ne uspiju.

-testirati RAM. Najpraktičnije je skinuti npr ubuntu, na LiveCDu (preporuka LTS-10.4 desktop-386-ISO ili torrent) ili bilo koju drugu verziju, mint, SUSE, .. ili neki MiniPE (windows). Takav CD treba imati pri ruci.

15 godina
neaktivan
nj0fra kaže...

Pozdrav ljudi. Evo od kad sam instalirao novi Windows, stalno kada stavim da se u pozadini skidaju torrenti, dok ja nešto drugo radim, dobijem BSOD. Svi su driveri instalirani i probao sam sa svim torrent clientima, ali uvijek isto. Evo vam slika BSOD-a pa molio bih vas za pomoć.

Može li mi molim vas netko ovo pomoći, stvarno me već živcira...

Dvije stvari su beskonačne; svemir i ljudska glupost, ali što se svemira tiče nisam posve siguran.
16 godina

@ nj0fra

-0x4000080, povezano s ASUSom K8x - tj SiS chipsetom. Provjeri novije drivere SISAGP.. ovisi koji windowsi. Ako je Sedmica, na AGP chipsetu je za očekivati probleme s uključenim AEROm. Novi driveri (+AGPpatch) ili isključi AERO, ovisi o samom računalu, možda je korištenje XPa optimalnije.

- može biti povezano i s AVGom ili RAMom, zavrti MemTest... jer je najviše povezano s lošim mem-kontrolerom (SiS chipsetom), dodatno komplicira ak se koristi onboard VGA (AGP).

Testiraj i daj neke podatke.

Poruka je uređivana zadnji put pet 10.2.2012 23:21 (ihush).
13 godina
neaktivan

HVALA :)))

17 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

prije jedno tjedan dana su se poceli pojavljivati uz naravno restart pc-a. Nekad nakon 1h, nekad nakon 10 min. Testirao sam cpu,gpu, i rame s razno raznim testovima i svi pokazuju da su ispravni. Gubim zivce jer nemogu shvatit sta je. Ako je netko voljan ovo analizirati jer analiziram i ne shvacam sta uzrokuje. Nista novog ugradivao u komp, nista novog instalirao.

http://www.4shared.com/zip/Emda8FyU/dumpfileovi.html

HVala

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Da imam Asus K8S-MX i koristim Windows XP. Instalirao sam neke SISAGP drivere, ali nisam siguran jesu li za moju maticnu jer ih nema na sluzbenoj stranici. AVG ne koristim, a RAM sam testirao sa MemTestom i nije pokazao niti jedan error. Nakon sto sam instalirao one drivere i dalje sam dobivao BSOD, a sada mi se ni Windows ne zeli bootati pa sam morao u safe modu. Evo ovo sada pisem iz safe moda i ne znam sta dalje napraviti niti kako rijesiti te probleme.

16 godina

- ne možeš instalirai 'neke' drivere za SIS, mora biti za taj chipset. Provjeri nekim utilsom ili pročitaj oznake na NB-SB chipovima.

- koristiš onboard VGA ili diskretnu?

Predpostavljam onboard: ''.. Integrated Mirage2 graphics in SiS760GX chipset, supports DirectX8.1 up to 128MB shared video memory ..'''  (Asus-MBO ili MBO..)

Sve potrebno (driveri i patchevi) se nalaze tamo. Neobjašnjivo da ih nisi mogao pronaći. DisplayDriver v3.61a + patch i beta-v3.83, AGP-r.1.17e,

Koji BIOS? posljednja stabilna verzija je 1015 ili beta-1019.

Pošto imaš problema s normal-startom, bilo bi dobro napraviti clean install XPa, instalirati gornje drivere... ako i dalje ima problema tad je za očekivati da je MBO pri kraju života...

-drugi način, kao QuickTest je bootanje LiveCDa, miniPE ili linux. Ako je sve OK tad je samo software (driveri) uzrok, ako imam problema tad je krivac hardware.

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.2.2012 19:45 (ihush).
15 godina
neaktivan

BIOS mi je neki stariji, nisam ga mogao flashati, uglavnom u ovoj temi si mi pomagao oko toga: http://www.bug.hr/forum/topic/procesori-mbo/problem-flashanjem-bios/133595.aspx

Trebao sam ga flashati da dobijem SATA IDE mode pa da mogu instalirati XP, ali nisam uspio pa sam morao staviti SATA drivere u samu instalaciju.

Ok, hvala ti još jednom, idem sada ono gore probati pa javim kako je prošlo...

13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Pozdrav

Imam problem sa konstantnim BSOD-ovima, najviše tokom igranja Battlefielda 3, ali se u zadnje vrijeme događa i kod normalnog korištenja. Analizom minidumpova se najviše puta spominje modul dxgmms1. E sad nije mi jasan zadnji BSOD koji se dogodio kada sam gasio komp, nakon restartanja na Blue screen view piše QUOTA_UNDERFLOW. Ali kod anlize minidumpa preko WinDbg ispiše unknown module, ANALYSIS_INCONCLUSIVE. Napravio sam i SFC scannow preko cmd-a koji pronađe korumpirane fileove ali nemože popraviti neke od njih.

Ako netko može pomoći jer reinstalacija winsa mi je zadnja opcija. Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
TECH kaže...

Pozdrav

Imam problem sa konstantnim BSOD-ovima, najviše tokom igranja Battlefielda 3, ali se u zadnje vrijeme događa i kod normalnog korištenja. Analizom minidumpova se najviše puta spominje modul dxgmms1. E sad nije mi jasan zadnji BSOD koji se dogodio kada sam gasio komp, nakon restartanja na Blue screen view piše QUOTA_UNDERFLOW. Ali kod anlize minidumpa preko WinDbg ispiše unknown module, ANALYSIS_INCONCLUSIVE. Napravio sam i SFC scannow preko cmd-a koji pronađe korumpirane fileove ali nemože popraviti neke od njih.

Ako netko može pomoći jer reinstalacija winsa mi je zadnja opcija. Hvala

(korupcija je nešto drugo)

- koruptirane failove popravljaš s ubačenim CDom i sfc /scannow.

- Vrlo moguć virus i sl.

Rješi se jogurta, najkonkretnije clean install bez loadera, slipstreama itd..

- Prije toga provjeri komponente, memtest, hdd (diag), vizualno dalo je MBO (VRM-kondenzatori) OK i kablovi...

Reisnatlacija neće pomoći.

17 godina
BSOD - što, zašto i kako

Pozz ekipa,

dosad nisam imao nikakvih problema sa laptopom (pod moj pc) ali zadnjih par dana mi igra SW: TOR puca te me izbaci na desktop.

Ta pucanja nisu izazivala zamrzavanje, resetiranje ili nesto slicno. Jednostavno je sve uredno radilo osim igre do maloprije, kad mi je igra pukla te sam dobio BSOD.

OS je Win 7 Ultimate SP1 64bit, driveri zadnji, win update obavljen, bios zadnji, temperature CPU-a i GPU-a su u granicama normale.

Ako moze neko analaizirati minidump bio bih zahvalan.

http://www.4shared.com/file/diOQK843/022412-16972-01.html

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

@ Virty,

-jedini vidljivi 'krivac' je ntoskrnl... to je loše.

Pošto je u pitanju notebook i igre, za bcc 0x 050 je ugl uzrok VGA, u ovom slučaju vjerojatno pregrijavanje. (ako imaš hwmon-pro, uključi log-file i prait temp).

- počisti...

- zavrti MemTest, sfc /scannnow i chkdsk, jer ako je pregrijavanje bilo negdje drugdje (ne na VGA) tad je sigurno nešto zbrljavnjeno od sys fileova ili diska.

- .. i instaliraj novi driver + directx-2010-June.

17 godina
ihush kaže...

@ Virty,

-jedini vidljivi 'krivac' je ntoskrnl... to je loše.

Pošto je u pitanju notebook i igre, za bcc 0x 050 je ugl uzrok VGA, u ovom slučaju vjerojatno pregrijavanje. (ako imaš hwmon-pro, uključi log-file i prait temp).

- počisti...

- zavrti MemTest, sfc /scannnow i chkdsk, jer ako je pregrijavanje bilo negdje drugdje (ne na VGA) tad je sigurno nešto zbrljavnjeno od sys fileova ili diska.

- .. i instaliraj novi driver + directx-2010-June.

Evo ipak sam nasao bar nesto, jedan od 2 keksa rama (2x4GB) je izbacio puno errora (MemTest).

Nadam se da je "samo" u tome problem, ionako imam garanciju na ram 3 godine pa cu sutra pravac Links.

Probat cu laptop malo opteretiti uz igru i pokoji benchmark.

Jucer sam pratio temperature i bilo je sve uredno, ali zlu ne trebalo, pratit cu ih jos.

Dodatak: nakon par dana igranja i uredskog rada, sve je stabilno! {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 27.2.2012 12:17 (Virty).
15 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Evo imam jedno pitanje koje me kopka, znači konfa iz mog PC-a, sve uredno radilo dok nisam ubo ovaj ram, G Skill sniper series 2x4 GB 1866 MHz, uglavnom, koliko vidjeh, matična ne podržava, dok bi nešto malo teže radio il OCCT upalim padne sustav, BSOD, bilo igre, 3 d aplikacije, čak mi se i sam od sebe znao scrashat, al kopkalo me koji su errori bili na BSOD-ovima i dobio sam sljedeće:

-0000003B

-1000007E

-0000001E

-0000003D

-00000050

-0000001A

-0000000A

Koliko vidjeh BSOD viewerom, više manje svi su povezani sa ntoskrnl.exe, e sad, dal sam onda u pravu, dal je do toga šta mi ploča ne podržava ram ili?

Friška instalacija windowsa je bila.... Čisto me zanima jer me kopka jako....

\/\/ [M|C] F1des911 \/\/ The world is better without a few morons that get under the knife that I hold :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
AbeDomeNuS kaže...

, dal je do toga šta mi ploča ne podržava ram ili?

Do maticne je ili ako je memorija clockana onda je vrati i "vozi" je na onoliko koliko maticna dopusta.

Kako prebaciti BUG DVD u DivX da mi stane na obicni CD. (probao sam sa Dr DivX ali nejde)
15 godina
neaktivan
Lazarus Long kaže...
AbeDomeNuS kaže...

, dal je do toga šta mi ploča ne podržava ram ili?

Do maticne je ili ako je memorija clockana onda je vrati i "vozi" je na onoliko koliko maticna dopusta.

Memorija doduše underclockana na 1333 MHz CL9 na 1.67 V jer drukčije mi komp za surfanje ne bude stabilan, hvala na potvrđivanju! ^^

\/\/ [M|C] F1des911 \/\/ The world is better without a few morons that get under the knife that I hold :)
16 godina
AbeDomeNuS kaže...
..

Memorija doduše underclockana na 1333 MHz CL9 na 1.67 V jer drukčije mi komp za surfanje ne bude stabilan, hvala na potvrđivanju! ^^

DDR3? podesi voltažu. Podesi zapravo čitavo računalo na normalne postavke bez OCa. Testiraj (memtest).

15 godina
neaktivan
ihush kaže...
AbeDomeNuS kaže...
..

DDR3? podesi voltažu. Podesi zapravo čitavo računalo na normalne postavke bez OCa. Testiraj (memtest).

Been there, done that, isti vrag, normalno da je DDR3, memtest 6 passova nema ništa nijedan error, memorija zdrava ko dren, al šta ćeš, kad je tako....

13 godina
neaktivan
BSOD - što, zašto i kako

Start > run > sysdm.cpl klik na OK
Dobijete applet system properties, odaberete tab Advanced, pod odjeljkom Startup and recovery kliknete na Settings, dobijete applet Startup and recovery (vidi slika 1.)
Kako bi dobili memory dump potrebno je pod write debugging information odabrati Small memory dump (64 KB) (na 64-bitnim operacijskim Small memory dump (128 KB) ).
Po zadanom memory dump se zapisuje u mapu %SystemRoot%\Minidump (što označava obično C:\WINDOWS\minidump )

a ja imam samo :Kernel i small memory dump(256 )a ne 128 ...

Sry nisam neki expert po tom pitanju ma me nemoj popljuvat ak sam već tu fulal {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice