BSOD, komp se ne zeli startat

poruka: 16
|
čitano: 3.132
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Jucer je sve bilo normalno. Ostavio komp preko noci da skida / seeda neke stvari i danas dodjem za komp i vidim da sam u nekom "Startup repair". I dobro prodje to, stisnem restart i od onda do sada jedno 15 neuspjesnih pokusaja bootanja. Restart -> startup repair -> restart -> BSOD i tako u krug. Evo dole slika BSODa. Zamračit cu ne mogu uopce uci u windowse. Zna li netko u cemu je problem ili kako da to zaobidjem.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen
RE: BSOD, komp se ne zeli startat
mislav_01 kaže...

Jucer je sve bilo normalno. Ostavio komp preko noci da skida / seeda neke stvari i danas dodjem za komp i vidim da sam u nekom "Startup repair". I dobro prodje to, stisnem restart i od onda do sada jedno 15 neuspjesnih pokusaja bootanja. Restart -> startup repair -> restart -> BSOD i tako u krug. Evo dole slika BSODa. Zamračit cu ne mogu uopce uci u windowse. Zna li netko u cemu je problem ili kako da to zaobidjem.

Uđi u BIOS i podesi da ti boota sa cd-a. Stvi cd sa Windowsima i onda probaj popravit Win. Ako ne upali,instaliraj nove Windowse.

Kada ti netko kaže da si glup, bolje je šutiti nego govoriti i potvrditi da si glup.
17 godina

Vidi u kojem ti je načinu rada postavljen sata (IDE, RAID ili ACHI, stavi na IDE)

Ak nije ni to onda probaj vratit postavke biosa na def, nakon toga probaj malo očistit comp i kablove promrdat pogotovo se skoncentriraj na RAM i na kablove HDD-a.

Krajnja solucija reinstall winsa.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | FAN of Neon Genesis Evangelion and Star Trek | Downloading High Definiton Video
Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

stavim CD, odaberem boot from CD.ROM opet isti BSOD. A piše da je neki ATI stvar problem. Lupam i F8 prije win splash screena da udjem u safe mode, ništa. PA ja cu popi*dit. U tom startup repairu ima memory check, odvrtim sve uredu

Pa koji je ovo vrag. Disableam sve boot deviceove osim CDa i opet isto uopce ne mogu pristupit reinstaliranju windowsa...wtf

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.9.2010 13:37 (mislav_01).
15 godina
ati??
Sta jos pise osim ati?
...inace ati je proizvodjac graf. kartica tako da je to moguci problem
Tko se zadnji smije, nije skužio!
17 godina
neaktivan

Stavio sam slike.....

16 godina
protjeran

ehhhh...otkad to nisam vidio...god blessed linux...Osmijeh

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Iz 1. slike se vidi da je problem sa atikmdag.sys fileom. Upiši na google "atikmdag.sys bsod" i pogledaj kaj vele. Vjerovatno je problem sa ati driverima. Probaj možda metnuti možda najnovije.

I am Guybrush Threepwood, Mighty Pirate!
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.9.2010 13:49 (ROADRUNNER).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

mjenjaj drivere od grafe...starije probaj...novije biose (za to bit problem sa novim ATIa)

[B] 188.72.226.232:28961 COD2 [NONO]Server 188.72.231.186:28960 COD4 [NONO]Server[/B]
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Digni neki live linux i vidi jel sve ok sa hardverom. Ako linux radi ok, očito su windowsi i/ili driveri dali svoje.

Pogledaj temu "BSOD - što, zašto i kako" i analiziraj crash dump. Do crash dump fajla dođi preko live CDa (nalazi se u C:\Windows\Minidump). Kopiraj ih na stick i analiziraj po uputama iz teme.

Iz crash dumpa ćeš doznati tko ruši sistem. Onaj atim....sys je možda samo simptom rušenja - možda neki chipset driver lomi sve. Također, bilo bi dobro da provjeriš ram memtestom.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put sri 29.9.2010 13:50 (Sum_of_all_fears).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

meh previše mi to posla...odlucio sam formatirat i ponovno instalirat, mislio sam mozda ima neki lagan pristup. Nije mi htio safe mode, nije mi htio bootat sa CDa ništa.

17 godina
mislav_01 kaže...

meh previše mi to posla...odlucio sam formatirat i ponovno instalirat, mislio sam mozda ima neki lagan pristup. Nije mi htio safe mode, nije mi htio bootat sa CDa ništa.

opet je moguće da budeš imao isti problem

[B] 188.72.226.232:28961 COD2 [NONO]Server 188.72.231.186:28960 COD4 [NONO]Server[/B]
17 godina
mislav_01 kaže...

- zaobišao si ga, novom instalacijom. Problem je u ati-driveru.... i svemu ostalom. Jer se računalo ne ostavlja tako seedati bez kvalitetne zaštite i dobrih postavki (uz moguć jeftin izvor OSa i ostalih parazita..) -vrlo logična posljedica.

Sad je kasno, ali za idući put budi pametniji.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan

WIndowsi su original, imam AV zaštitu. Nikad mi se to nije dogodilo prije. A jeibga sad, šta je tu je.

15 godina
mislav_01 kaže...

Stavio sam slike.....

...bio sam gledao preko moba pa nisam vidio slike...

atikmdag.sys je problem s grafickom (driveri)...  skini najnovije drivere i instaliraj ih..

Tko se zadnji smije, nije skužio!
17 godina
mislav_01 kaže...

WIndowsi su original, imam AV zaštitu. Nikad mi se to nije dogodilo prije. A jeibga sad, šta je tu je.

Napravi ono što ti je hyperion rekao. Ako nakon toga uspiješ uć u windowse provjeri disk dali je oštećen a ako nije onda downclockaj memoriju grafe, vidi jeli ti hladnjak na grafičkoj dobro leži.

PS. isti problem sam ja imao i disk mi je bio na putu za vječna lovišta, kasnije mi i grafa otišla, odnosno nije htjela radit kako treba bez downclocka. Sad ti provjeri šta je u tebe, nadam se da nije hardware problem ali sumnjam.  :(

PS2. Pročitaj koji su u mene diskovi pod "moj komp" i oba su pala... mislim krepala.  :P

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.9.2010 15:13 (Vakaka).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice