Matsonic m9307c i nova memorija

poruka: 3
|
čitano: 705
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav

Imam jedan problem sa kompom - od kako sam stavio novu memoriju često mi se komp "ruši" tj sam od sebe se  resetira nakon nekog vremena.  Osim toga gotovo uvijek javlja grešku na nekom od programa ( npr explorer, adobe reader, word, ili skoro bilo koji program na kojemu nešto radim)  - i uvijek javlja se onaj prozorčić  "send error report" 

Matična ploča je MATSONIC M9307C s478, sis 645, a procesor intel celeron 1700 mhz, 2478, bus400 mhz.

Do sada  sam imao  memoriju 2 x DIMM pc-2100, 256 mB, DDR 266 mhz  ( nije mi se javljao taj problem, ali mi komp više s tom memorijom ne može raditi, stalno trokira)  Prije par dana sam stavio  memoriju DDR 1 Gb pc3200, 400 Mhz, stare dvije izvadio. Komp je dosta brži  s tom memorijom i lijepo se radi na njemu dok ide, ali to je samo privremeno dok se ne sruši.

Znam da bi bilo najbolje u kupovinu novog, ali....

Ima li tko kakvu ideju što bi mogao biti problem ?  

0 0 hvala 0
14 godina

A da pokušaš formatirati disk i čista instalacija Windowsa?

Možda ti treba memorija biti u dual chanelu?

Poruka je uređivana zadnji put sri 29.12.2010 12:38 (RaZ0R9111).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kad je komp kupljen bila je samo jedna memorija 1 x 256 mb , pa naknadno prije par godina  stavljena još jedna od 1 x 256.

U oba slučaja je radila odlično ( dok su softwerski zahtjevi bili manji).

Mislim da u Windowsima nije problem, ja mislim da je nešto s memorijom - ima li kakva mogućnost da ta memorija nije kompatibilna s pločom ( možda kakvo pregrijavanje, neznam , lupam, nisam neki veliki znalac za kompjutere)

I da, ova tema je trebala ići  pod "memorije" - molim da ju premjestite, hvala

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice