Kako ugasiti turbo ?

poruka: 16
|
čitano: 2.870
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Kako ugasiti turbo ?

Ev vako imam 1090T i ima ukljucen Turbo e sad mene zanima kako se to iskljucuje jer je to obicno s*anje proc trosi onda vise struje a sve jedna noviaj igra koristi 4 jezgre...trazio sam po biosu opciju Turbo ali je nisam nasao..sta treba da nadjem msm kako se zove ta opcija da se uskljuci turbo 

i jos jedno side pitanje,sta je Cool n Quiet ?

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.2.2011 22:46 (GSE).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Kako ugasiti turbo ?

Za isključivanje Turba u BIOS-u odeš na "MB Intelligent Tweaker(M.I.T.)" i za "Core Performance Boost" staviš "Disabled". (Matična ploča Gigabyte, Award BIOS).

Cool n Quiet snižava takt procesora kada nije opterećen i na taj način pomaže da procesor bude hladniji i troši manje struje. Kada je potrebno, npr. radiš nešto zahtjevnije, Cool n Quiet podiže takt procesora.

14 godina
neaktivan
Kako ugasiti turbo ?

E hvala mnogo si mi pomogao radi,nego klokovo sam proc na 3.4GHz samo tako sto sam podigao mnozitelj sa x16 na x17...to je sve na stock cooleru sta mislite da li ce to norlmalno raditi msm nije to uopste velik klok.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kako ugasiti turbo ?

Nemaš potrebe za ikakvim clockanjem, imaš lošiju mainstram grafu, da ga downclockaš na 2.5 bilo bi ti dost :D

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kako ugasiti turbo ?

Ma znam to...nego samo me zaniam hoce li sve biti ok na ovom taktu ???

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Kako ugasiti turbo ?

Uzmi Linx, OCCT, Prime95 i provjeri, nitko od nas nije vidovit. Trebalo bi bit. 

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=1663451

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kako ugasiti turbo ?

Nisam bas struacn u ovome na koliko sati da podesim,koji test mode i koji prioritet da izaberem ?

Poruka je uređivana zadnji put sri 23.2.2011 17:37 (GSE).

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Extreme burning, high prioritet... A i linX bi bio bolji za Max stable test..
14 godina
neaktivan
pod009 kaže...
Extreme burning, high prioritet... A i linX bi bio bolji za Max stable test..

Jel na 1h da namjestim ?

14 godina
neaktivan
Kako ugasiti turbo ?

Stavi na 1h

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Kako ugasiti turbo ?

Stavio na 1h,proslo bez ikakvih errora,max temp je bila 57C mada je konstantno bila 55C...Moze sad LOCK.

{#}

0 0 hvala 0
17 godina
Kako ugasiti turbo ?

De ti zavrti LinX na 20 times i ak to prođe onda si donekle siguran. 1h OCCT-a je zaqrac, minimalno 2-3h.

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

De ti zavrti LinX na 20 times i ak to prođe onda si donekle siguran. 1h OCCT-a je zaqrac, minimalno 2-3h.

Mozes li mi pomoci u vezi ove slike sta da satvim pod Problem size i Memory ??? msm koje brojke

14 godina
neaktivan
Kako ugasiti turbo ?

Linx:

Finished without errors in 8m 4s.

0 0 hvala 0
17 godina
GSE kaže...
Hyperion kaže...

Mozes li mi pomoci u vezi ove slike sta da satvim pod Problem size i Memory ??? msm koje brojke

Klikni na "ALL" pod memory i pokreni test. Ako imaš 4GB ram-a problem size će ti biti oko 19 000-21 000 sam se postavi kada klikneš na "ALL".

MSN - drazen016@net.hr , e-mail - drazen018@email.t-com.hr | Nekaže se VOLTAŽA nego NAPON FFS
Poruka je uređivana zadnji put sri 23.2.2011 21:07 (Hyperion).
14 godina
neaktivan
Hyperion kaže...
GSE kaže...
Hyperion kaže...

Klikni na "ALL" pod memory i pokreni test. Ako imaš 4GB ram-a problem size će ti biti oko 19 000-21 000 sam se postavi kada klikneš na "ALL".

Ev zavrsilo je bez ikakvih errora.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice