Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 615.492
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
10 godina
odjavljen
Re: Intel i5 Club
bushido002 kaže...

Prešo je sa i5 4670k na i3 6100...

Zašto je to napravio ?

Jel nešto nije bilo u redu sa dosta jačim i5 4670k ?

Battlelog: Glavas_ZG
16 godina

Jel ima tko i5 3570k ?

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 10:17 (doky01akablava).
9 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Pozz. Uzeo bi si neki laptop, bitno da moze vrtit cs 1.6 :P, a i nesto novije ako moze zavrtit bilo bi super. Gledao sam neki Dell pa da vas pitam u vezi proca mu i to. i5 (3rd gen) 3337U, tako je naveo u oglasu, 2gb graficke rece coek, 8gb rama i 128gb SSD disk. Pa me zanima jel dobra ta konfiguracija kako. Zahvaljujem unaprijed.

0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
Dane24 kaže...

Pozz. Uzeo bi si neki laptop, bitno da moze vrtit cs 1.6 :P, a i nesto novije ako moze zavrtit bilo bi super. Gledao sam neki Dell pa da vas pitam u vezi proca mu i to. i5 (3rd gen) 3337U, tako je naveo u oglasu, 2gb graficke rece coek, 8gb rama i 128gb SSD disk. Pa me zanima jel dobra ta konfiguracija kako. Zahvaljujem unaprijed.

Koja grafička od 2gb ?

11 godina
unknown kaže...
Chico12 kaže...
unknown kaže...
Namjeravam si kupiti intel i5 4460 ove godine, ali nisam upoznat sa novim nastavcima intel procesora kada izlaze i da li mi se isplati ih čekati?

Ako si već namjeravaš uzeti i5, onda što ne i5 6400?? Skylake ti je 2 generacije ispred haswella.

Vidiš, zato ne radim ništa prije nego pitam ljude na ovom forumu! Da mi to nisi rekao vjerojatno bi išao na 4460 varijantu. :D
Znaš možda koju stranicu gdej mogu uspoređivat benchmarke CPU-a?
Ma cijelo vrijeme se vrtim u krug oko tih procesora jer to mi je glavni stavak za namjenu kompa koji kupujum(3D rendering, 3D design) Znam da CAD sustavi koriste za modeliranje samo jednu jezgru, a onda je bitno da bude što većeg takva, gdje mi savršeno upada AMD fx 8350 sa 4Ghz.
po sirovim specifikacijama je jači od i5 4460 (broj jezgri, automatsko veći broj threadova, veči takt,  l3 cahche... itd.) Zato mi je problem odlučiti. Zato mi je teško odlučiti se nemogu vidjet primjenu tih dvaju i prednosti i5 na primjerima :P

http://www.anandtech.com/bench/CPU/39

Fx-ovi su već mnogo stari, nemoj tu opciju razmatrati.

15 godina
protjeran
3n3m1 kaže...

i3 6100 je stvarno dobra alternativa,pogotovo OC je uz bok početnim non K i5 procesorima.Kolega s PC experta je testirao OC i3 6100...  http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=276769

Dobra alternativa teško kad uzmes u obzir da se clockanjem preko bclk-a zbagira očitanje temperature proca, da avx instrukcije odu uprdec, da ne možeš koristit integrirku i da ne smiješ update-at bios!

Ovo zadnje je najveći problem jer je platforma još relativno nova.

9 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...
Dane24 kaže...

Koja grafička od 2gb ?

Et slike mada mislim da po ovom nema 2gb, prva slika? Al mi se svidio i jos HP 8460p, i5 2520M, 4GB rama, a graficka se "vidi" na slici br.2. Mada jeda se sigurno primjeti, pise AMD radeon HD 6470M, ako i ja vidim na originalnom oglasu dobro. Total aval. grap. memory 2796MB da nije, dedicated video mem. 1024MB, i shared sys mem. 1762MB da nije, ne vidim tocno zadnja 2 broja. I da znam da more pokrenit ovaj HP radije bi ga uzeo, nekako mi je i ljepsi. 

13 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...

Jel ima tko i5 3570k ?

Ima, zašto pitaš?

Engage...
12 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...
bushido002 kaže...

Prešo je sa i5 4670k na i3 6100...

Zašto je to napravio ?

Jel nešto nije bilo u redu sa dosta jačim i5 4670k ?

Trebali su mu novci,rasprodo je sve komponente...sad je krenuo ispočetka samo sa novim socketom...a za nešta bolje i jače od i3 trenutno nema...

10 godina
odjavljen
Dane24 kaže...

Et slike mada mislim da po ovom nema 2gb, prva slika? Al mi se svidio i jos HP 8460p, i5 2520M, 4GB rama, a graficka se "vidi" na slici br.2. Mada jeda se sigurno primjeti, pise AMD radeon HD 6470M, ako i ja vidim na originalnom oglasu dobro. Total aval. grap. memory 2796MB da nije, dedicated video mem. 1024MB, i shared sys mem. 1762MB da nije, ne vidim tocno zadnja 2 broja. I da znam da more pokrenit ovaj HP radije bi ga uzeo, nekako mi je i ljepsi. 

Ok, idi pitati za detalje oko laptopa u ovu temu - tamo bi trebao dobit konkrent informacije:

http://www.bug.hr/forum/topic/prijenosna-racunala/ultimativna-tema-odabir-prijenosnika/48197.aspx

9 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...
Dane24 kaže...

Ok, idi pitati za detalje oko laptopa u ovu temu - tamo bi trebao dobit konkrent informacije:

http://www.bug.hr/forum/topic/prijenosna-racunala/ultimativna-tema-odabir-prijenosnika/48197.aspx

Zahvaljujem. 

17 godina
Darko1983 kaže...

i mene zanima... s time da ja još računam da za i5 6x00 generaciju ne možeš iskoristiti DDR3 memoriju koju eventualno imaš i računaš da ne moraš kupit

Tu sam našao to za jačinu jedne jezgre
http://www.computeraideddesignguide.com/best-cad-workstation/
Po ovome što piše najbolje bi mi bilo uzet FC 9690 jer ima 5GHz i 8 jezgri, al opet stara tehnologija ovo ono i jasno PUNO je jeftiniji nego i7

Chico12 kaže...

Definitivno se slažem i konzumiraju stravično puno struje u usporedbi sa i-series (iako me nije baš briga ne plačam račun za struju :D)
Ali vratio bi se na početno pitanje. Bi li mi bilo bolje pričekati god. dana recimo ili tako nešto ako su nove generacije procesora na vidiku u skoroj budučnosti?

11 godina
neaktivan

"Stravično puno struje" upali elektricnu grijalicu na sat vremena i povuci ce vise struje nego ta razlika između i7 i FXa ikad... Ja preporucam i5 4460 ako vec imaš ddr3 rame, ako ne i5 6400 i ddr4 platforma, nije skupo, a držat ce te dosta

Battlelog: D3lBoy-00
17 godina
odjavljen
unknown kaže...
Definitivno se slažem i konzumiraju stravično puno struje u usporedbi sa i-series (iako me nije baš briga ne plačam račun za struju :D)

11 godina
unknown kaže...
Darko1983 kaže...

i mene zanima... s time da ja još računam da za i5 6x00 generaciju ne možeš iskoristiti DDR3 memoriju koju eventualno imaš i računaš da ne moraš kupit

Tu sam našao to za jačinu jedne jezgre
http://www.computeraideddesignguide.com/best-cad-workstation/
Po ovome što piše najbolje bi mi bilo uzet FC 9690 jer ima 5GHz i 8 jezgri, al opet stara tehnologija ovo ono i jasno PUNO je jeftiniji nego i7

Chico12 kaže...

Ali vratio bi se na početno pitanje. Bi li mi bilo bolje pričekati god. dana recimo ili tako nešto ako su nove generacije procesora na vidiku u skoroj budučnosti?

Pa ne vjerujem baš da se isplati čekati. Uvijek izlazi nešto novo i novije, tako da ako danas kupiš neku stvar, već sutra je stara. Skylake je dosta dobar i ne vjerujem da je Intelu u cilju da slijedeću generaciju unaprijedi za 30-50%. Oni od tog nemaju profit i komponente bi već bile izrazito slabije od novih već nakon godinu dana. Ljudi bi se bunili, ovo-ono. Njima je u cilju da svaku generaciju procesora unaprijede za 5-15%(iako su u stanju da unaprijede i za 200%), tako da su ljudi zadovoljni 3-4 godine a i oni su zadovoljni financijski.

Najpravnije bi bilo da se smjena generacija vrti svake 4 godine, ali gdje je tu pohlepnoj hobotnici računica???

Tako da, kupiš sad i dobar si 3-4 godine, možda i malo duže ako overclockaš, ali i tu te uzimaju sa k varijantama koje su i po 30% skuplje od svoje locked braće.

Kako god da pogledaš, oni su u dobitku a mi u gubitku.  

Intel nema konkurenciju i tu leži problem.

Poruka je uređivana zadnji put pet 11.3.2016 18:13 (Chico12).
10 godina
odjavljen
Intel i5 Club

@centis

vidim pod tvoj pc je nova i5 zvjer - obzirom da imaš vrhunsku grafiku , jel ima ikakve razlike u performansama u odnus na i5 3570 ?

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...

@centis

vidim pod tvoj pc je nova i5 zvjer - obzirom da imaš vrhunsku grafiku , jel ima ikakve razlike u performansama u odnus na i5 3570 ?

Jos se nisam pravo poigrao s procom,nedostatak vremena.Odvrtio sam jedan 3d mark11 performance i razlika je oko 1000 cpu score na 4,4ghz-4670k vs 4.2ghz-3570.U gamingu ga jos nisam isprobao,nadam se sutra.Na mobu sam pa ne mogu postat usporedbu 3dmark scora

13 godina
Intel i5 Club

To si od kingsbountya kupil?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Checola kaže...

To si od kingsbountya kupil?

Nije

Intel i5 2550K;Asus Maximus IV Gene-Z/Gen3; GSkill 2X4 Gb 1600 Mhz;Sapphire ATI Radeon 5850 1 Gb;Hdd Samsung F3 1 Tb X 2
17 godina
Intel i5 Club

yup 3D design (barem onaj za početnike i amatere sa malim sasatavljanjem djelova) za modeliranje koristi jednu jezgru odnosno, jedan thread (Renderiranje, FEM, CFD i ostalo koristi hyper-threading) 
Renderiranje u strojarstvu se baš i ne koristi, zapravo uopće se ne koristi :D
Znaći i5 ne dolazi u obzir s obzirom na cijenu i potrebe (moglo bi se dignuti clockanjem preko 4Ghz, ali ja se u te avanture na upuštam :D), eventualno i7 ali nemam novaca za to. To ću kupiti kada počnem raditi!
Znaći najoptimalniji odabor za mene bi bio i3 sa 3.7Ghz i3 6100 :)

http://www.cadtek.com/solidworks-use-multiple-cores/

0 0 hvala 0
14 godina
Intel i5 Club

toliko sam puta zapeo za kable da su mi se sj***lo pola usb portova do kraja a pola na pola..malo rade,malo ne... radi ocuvanja ovo malo mentalnog zdravlja kaj imam,prisiljen sam kupit nesto.(onaj zvuk kad se odsteka nekaj.. a imam sluske.. i igram wot.. )

trenutacno sam u DE, najbolja opcija koju sam nasao je ova..

http://www.agando-shop.de/product_info.php/info/p106154

jos 50 eura za winse(pa da napokon imam original os). ali ispada dosta jeftinije od konkurencije pa neznam dal je srot ili ovi drugi imaju veliku marzu.. s tim da se dobe dvije igre

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
phnx kaže...

toliko sam puta zapeo za kable da su mi se sj***lo pola usb portova do kraja a pola na pola..malo rade,malo ne... radi ocuvanja ovo malo mentalnog zdravlja kaj imam,prisiljen sam kupit nesto.(onaj zvuk kad se odsteka nekaj.. a imam sluske.. i igram wot.. )

jos 50 eura za winse(pa da napokon imam original os). ali ispada dosta jeftinije od konkurencije pa neznam dal je srot ili ovi drugi imaju veliku marzu.. s tim da se dobe dvije igre

ja sam u grubo izracunao da kod nas taj isti setup kosta cca 6800kn...

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
14 godina
Stjepanj kaže...
phnx kaže...

ja sam u grubo izracunao da kod nas taj isti setup kosta cca 6800kn...

znam samo za ducane saturn i media markt, neki rhino nesto i ovaj.. i ovaj je oko 200 eura povoljniji.. a u HR se zalimo na marze, po ovom kad links propadne, moramo mu spomenik napravit

13 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Pa i nije tak previse, sada sam usporedivao.

Gledajući najjeftinije cijene kod nas (nabava.net) ispadne 7600 kn za iste komponente što je 1000 eurića ravno :)

Bene docet, qui bene distinguit.
Poruka je uređivana zadnji put pon 14.3.2016 23:47 (molnyi).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
molnyi kaže...

Pa i nije tak previse, sada sam usporedivao.

Gledajući najjeftinije cijene kod nas (nabava.net) ispadne 7600 kn za iste komponente što je 1000 eurića ravno :)

e sad.. dali ako uzmem sa winsima.dolaze vec instalirani? taj proc isto je koliko vidiom ocan.. sta je sa updateovima? ako nekaj se updejta,dali se bude sve zbugalo? noob alert

11 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...

@centis

Evo napravih usporedbu u 3dmark 11 perf. na 4,0ghz sa starim i novim procom.Malo sam fulao gpu clock no nebitno.Kao sto vidis razlika je jako mala,clock vs clock.Ali haswell je hladniji oko 7C na istim taktovima.U igrama iskreno ne primjecujem nekakvu razliku.Na 1080p,grafa i stari/novi proc peglaju sve bez problema.

Poruka je uređivana zadnji put uto 15.3.2016 21:23 (centis).
14 godina

Potpuno očekivano .

11 godina
neaktivan
itomic009 kaže...

Potpuno očekivano .

Jeste,nisam se čudio.Da se pojavila dobra ponuda za 3570k ili 3770k,rado bih nadogradijo.Ovako me ispalo 500kn nadogradnja a dobih što sam tražio.Otključan proc i vjerujem manje ulaganje u i7cu,ako jednog dana zatreba

16 godina
centis kaže...
itomic009 kaže...

Potpuno očekivano .

Jeste,nisam se čudio.Da se pojavila dobra ponuda za 3570k ili 3770k,rado bih nadogradijo.Ovako me ispalo 500kn nadogradnja a dobih što sam tražio.Otključan proc i vjerujem manje ulaganje u i7cu,ako jednog dana zatreba

Kakav je cibenech i cpuz ?

11 godina
neaktivan
doky01akablava kaže...
centis kaže...
itomic009 kaže...

Potpuno očekivano .

Kakav je cibenech i cpuz ?

Još ništa od toga nisam odvrtio.Iskreno,ne sjetih se.Hvala na prijedlogu

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice