Intel i5 Club zaključana tema

poruka: 3.606
|
čitano: 615.903
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
12 godina
Re: Intel i5 Club
Chico12 kaže...
centis kaže...
Chico12 kaže...

Koliko vidim na netu sa hd 530 ide oko 20-30 fps na medium postavkama, sve isključeno. Vjerojatno je na low nešto bolji fps. Oko 20% bolje performanse sa hd 530 u odnosu na hd 4600.

Bolje da ubace nekakvu low end integrusu i fino spuste cijenu.Ako kupujes i5 ili i7 sigurno se neces sa integrisanom naigrat

Nećeš sigurno, ali dobro ju je imati za ostale stvari osim gaminga. Pa može se nešto starije i odigrati. Da, ali imaš i7 5820k bez integruše po istoj cijeni kao i7 6... quad sa integrušom. Sve je to unaprijed isplanirano.

samo neka one napreduju, jer kad vidiš razliku između nekadašnje integruše i recimo ovih gt3 i gt4 koje najavljuju (ili su već izašle, nisam pratio), razlika je itekakva

još dvije-tri generacije razvoja tih integruša i mogle bi bez problema nadhebati low end i početni mid range klasu zasebnih grafa iz nvidije i amd-a, a to znači jeftini gejming za mase - naravno, kad intel te vrhunske grafe spuste i u nižerazredne procesore, a ako to neće napraviti intel - hoće amd sa svojim apu procesorima

10 godina
odjavljen
Intel i5 Club

Intel HD Graphics je najzastupljenija grafika na Steamu na kojoj se ljudi igraju, Dota leti na integrusama.

Uz to kad mjenjas GPU ili kad rikne  tad Integrusa spasava stvar i na nju se mozes uvijek pouzdati.

Battlelog: Glavas_ZG

5 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Glavas_ZG kaže...

Intel HD Graphics je najzastupljenija grafika na Steamu na kojoj se ljudi igraju, Dota leti na integrusama.

Uz to kad mjenjas GPU ili kad rikne  tad Integrusa spasava stvar i na nju se mozes uvijek pouzdati.

Nisam ni rekao da treba izbacit integrisanu grafiku.Recimo mogli su pustit u prodaju npr. i5 6600k bez integrisane grafike za 100,200 kn manju cijenu.Ako prave proceve poput i5 3570T sa spustenim frekvencijama recimo za uredsko racunalo,mogu ponudit i opciju bez integrisane za gaming.To je moje misljenje.i7 5820k jeste bez integruse ali je puno skuplji odabir kod kupovine maticne za njega

13 godina
Intel i5 Club

bilo je ivya bez igp-u (imali su oznaku p) ali koliko me pamćenje služi nisu cjenovno baš nešto odskakali, uostalom, gpu je ionako kvarljiva roba pa rađe i dam tih 100kn više da imam nešto veću sigurnost u slučaju rikavanja gpu-a

Moj PC  
3 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Checola kaže...

bilo je ivya bez igp-u (imali su oznaku p) ali koliko me pamćenje služi nisu cjenovno baš nešto odskakali, uostalom, gpu je ionako kvarljiva roba pa rađe i dam tih 100kn više da imam nešto veću sigurnost u slučaju rikavanja gpu-a

Bio je i5 3350p sa slabasnih 3.3 ghz,imao sam ga.Razlika u cijeni je bila preko 500kn kad sam ga uzimao naspram i5 3570 kojeg sad imam.500 kn je vec osjetna razlika

13 godina
Intel i5 Club

al 500kn nije bilo samo zbog gpu-a, imao si tu još i veći takt i dodatne funkcije

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.2.2016 13:55 (Checola).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Integrirane su procvale sa dolaskom DDR4 memorije od koje su dobile masivan boost.

LoL acc THCJoshi
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Intel i5 Club

A i Skylake koristi Iris Pro nove grafe, koje su dosta jace od nekih malo starijih HD al opet nisam ocekivao baš da može GTA V igrat

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Evo bas gledam kako lik poducava na yt kako se non k proc oca.Fino je podigao BLCK na 107.5 mhz.Izgleda da ima viska novaca za novi proc

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
centis kaže...

Evo bas gledam kako lik poducava na yt kako se non k proc oca.Fino je podigao BLCK na 107.5 mhz.Izgleda da ima viska novaca za novi proc

Malo sam prolistao komentare da vidim šta ekipa veli i nasmijao se na ovaj komentar:

12 godina
centis kaže...

Ja sam imao i5 3570 koji sam sa Asrock z77 pro3 oc za 400Mhz bez podizanja BCLK! Znaci proc je bio OC na 4.0Ghz + turbo boost do 4.2Ghz! 3dmark13 Score - klik!

Dizanje BCLK vam nije pametno. Kupi odgovarajucu plocu sa kojom mozes OC non-K procesore. Maksimalno kaj mozes OC je 400Mhz bez dizanja BCLK.  

11 godina
neaktivan
Sandro HR Zagorje kaže...
centis kaže...

Ja sam imao i5 3570 koji sam sa Asrock z77 pro3 oc za 400Mhz bez podizanja BCLK! Znaci proc je bio OC na 4.0Ghz + turbo boost do 4.2Ghz! 3dmark13 Score - klik!

Dizanje BCLK vam nije pametno. Kupi odgovarajucu plocu sa kojom mozes OC non-K procesore. Maksimalno kaj mozes OC je 400Mhz bez dizanja BCLK.  

Ma znamo sve kolega.Vec smo o tome raspravljali na prethodnim stranicama.Postavio sam video jer lik savjetuje kako ocati non k proc,a nema blage veze sto radi

10 godina
odjavljen
Intel i5 Club

Nije jedini koji nema pojma, nakupilo se ekipe i u komemtarima koji bi htjeli sa 3470 i sl. na 4.4Ghz

4 0 hvala 1
12 godina
Intel i5 Club

Eto me opet u klubu sa novijom generacijom i5, sve u svemu jako sam zadovoljan sa procesorom

Moj PC  
11 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Intel i5 Club

aj hrcak super! nek si ti nama napokon nabavio posten setup!

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
Moj PC  
7 0 hvala 0
16 godina
Intel i5 Club

pozdrav svima, kupio sam i5 6600k, pa me sad zanima što od drivera trebam sve stavit (windows 10) znam da sam na laptopu onaj boost instaliro i hd graphics, ovdje mi je automatski instalirana grafika sad za ovo ostalo nemam blage pa ako neko moze pomoc ^^

ps. jel normalno da mi sa mugen 2 ima proc temperaturu 21 stupanj? xD

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(
Poruka je uređivana zadnji put uto 1.3.2016 9:36 (LUNAT1C).

0 0 hvala 0
17 godina
protjeran
hrčak kaže...

Eto me opet u klubu sa novijom generacijom i5, sve u svemu jako sam zadovoljan sa procesorom

S čega si upgradeao?

život je sladoled, liži ga, pazi da ti ne kapne na gaće, ako kapne, ne brini prat će oni deterdžent koji skida sve maće
10 godina
odjavljen
LUNAT1C kaže...

pozdrav svima, kupio sam i5 6600k, pa me sad zanima što od drivera trebam sve stavit (windows 10) znam da sam na laptopu onaj boost instaliro i hd graphics, ovdje mi je automatski instalirana grafika sad za ovo ostalo nemam blage pa ako neko moze pomoc ^^

ps. jel normalno da mi sa mugen 2 ima proc temperaturu 21 stupanj? xD

Ako imas windowse 10 trebas jedino instalirati zadnji driver za graficku karticu koju imas.

Ako si na integriranoj ne trebas nista.

11 godina
neaktivan
Intel i5 Club

Otkad je ova glupost da daju samo 12mj. garancije na i5 6600k?Možda i na druge modele,nisam gledao

https://www.protis.hr/products/details/procesor-intel-core-i56600k-6m-cache-up-to-390-ghz-tray/106678

U linksu je urednih 36 mj. ali je i cijena paprenija

https://www.links.hr/hr/procesor-intel-core-i5-6600k-box-s-1151-3-5ghz-6mb-cache-gpu-quad-core-bez-hladnjaka-050606309

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Ovaj u Protisu je TRAY ( bez kutije samu u onoj zaštitnoj plastici ) TRAY pakiranja imaju samo 12 mjeseci garancije.

Ovaj u LINKSU je u kutiji i on ima 36 mjeseci garancije.

Unlock the Power Within
11 godina
neaktivan
Puls3 kaže...

Ovaj u Protisu je TRAY ( bez kutije samu u onoj zaštitnoj plastici ) TRAY pakiranja imaju samo 12 mjeseci garancije.

Ovaj u LINKSU je u kutiji i on ima 36 mjeseci garancije.

Onda se definitivno isplati dati 300-tinjak kn vise.

17 godina
Po meni se ne isplati dati 300kn vise radi vece garancije. To je vjerojatno zadnja komponenta koja ce otici u kompu,jedino ako ides na dry ice i ln2 u tom slucaju se isplati.
Danas je tesko biti glup jer je konkurencija prevelika!!!
11 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Po meni se ne isplati dati 300kn vise radi vece garancije. To je vjerojatno zadnja komponenta koja ce otici u kompu,jedino ako ides na dry ice i ln2 u tom slucaju se isplati.

Ne znam jesi dozivio da matična krepa pa povuče i proc sa sobom?Tako je meni pentium g860 izgorio.Odnjeo ga na reklamaciju i dobio zamjenu za tih 560kn vrijednosti.Zato sam pobornik sto veče garancije

13 godina
protjeran
centis kaže...
Patrick_cro kaže...

Ne znam jesi dozivio da matična krepa pa povuče i proc sa sobom?Tako je meni pentium g860 izgorio.Odnjeo ga na reklamaciju i dobio zamjenu za tih 560kn vrijednosti.Zato sam pobornik sto veče garancije

moram priznati od kad znam za sebe ovo je prvi put da cujem/procitam da je nekom cpu riknuo(nebitan razlog)...aj da sam i to dozivio!lp

Intel Core™ i7 Forever----- Battlelog: SoldierStippy
16 godina
Intel i5 Club

u uzishopu sam i5 6600k sa 3 godine garancije platio 1990kn (ima 3% popusta za clanove pceksperta)

Umro je Einstein, umro je Newton, ni ja se ne osjećam baš najbolje.. :(

0 0 hvala 0
17 godina
Meni do sad niti jedan proc njje izgorio, a imao sam im pun klinac, jos od olivetija 10mhz. Neznam kako si uspio to napraviti, uglavno dok si na dry ice i ln2 zna otici proc ali ne vjerujem da ima puno takvih u hrv.
11 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Meni do sad niti jedan proc njje izgorio, a imao sam im pun klinac, jos od olivetija 10mhz. Neznam kako si uspio to napraviti, uglavno dok si na dry ice i ln2 zna otici proc ali ne vjerujem da ima puno takvih u hrv.

A sto bih napravio?Nisam ga sigurno klokao  Navecer ugasim komp,sve uredno.Iduci dan nece da boota.Otvorim poklopac,smrdi po paljevini.Maticna i proc rikavela.Mozda sam baksuz,ali baksuz s garancijom

13 godina
Intel i5 Club

ja sam svojevremeno spalio durona 700, nekaj sam se žurio i krivo sam stavil onaj bakreni shim tak da sam kratkospojio/podrobio one glupave smd-ove kaj su bili gore

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Ne kazem da se ne moze dogoditi ali to stvarno moras bit baksus. Lose i nekvalitetno napajanje moze potegnuti plocu ali da bas proc nastrada jako tesko, jer se sam ugasi ako dodje do zagrijavanja. Ako nije tajna kako si zakljucio da je proc otisao? Testirao na drugoj maticnoj ili si vratio direktno u shop sa garancijom? Kao sta je rekao forumas nadje se taj proc i sa 3 god garancije a razlika ni 100 kn
11 godina
neaktivan
Patrick_cro kaže...
Ne kazem da se ne moze dogoditi ali to stvarno moras bit baksus. Lose i nekvalitetno napajanje moze potegnuti plocu ali da bas proc nastrada jako tesko, jer se sam ugasi ako dodje do zagrijavanja. Ako nije tajna kako si zakljucio da je proc otisao? Testirao na drugoj maticnoj ili si vratio direktno u shop sa garancijom? Kao sta je rekao forumas nadje se taj proc i sa 3 god garancije a razlika ni 100 kn

Izvadio proc i fino se vidili tragovi gorenja po njemu.Odnio u links gdje sam ga kupio i oni rjesili reklamaciju.Bilo je i tamo citiram "Vi ste nam prvi kome je proc otisao,jos od core 2 duo nije bilo intel reklamacija"

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Intel Club (opća tema o procesorima)
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice