prije je to do igre i optimizacije nego BN, pa nije 280 baš tako moćna....
Ne kuzim otkud to kad je CPU zakucan 99 %,a GPU se hladi na 70-80 % sto je znak bottlenecka od strane procesora ;)
Ne kuzim otkud to kad je CPU zakucan 99 %,a GPU se hladi na 70-80 % sto je znak bottlenecka od strane procesora ;)
Bas cudno.Moja bivsa r9 280x u full loadu nije mogla natjerat i5 3570 na 99 % u bilo kojoj igri.Dali ti rade jos nekakve aplikacije dok igras.Npr. torent i sl.
baš ću danas probati gta5 na svom 3550 i 280x (ali koliko me pamćenje služi nikad nije zakucaval cpu na 100%)
baš ću danas probati gta5 na svom 3550 i 280x (ali koliko me pamćenje služi nikad nije zakucaval cpu na 100%)
Gta 5 jos nisam igrao,ali recimo dying light,far cry 4,hitman absolution r9 280x u full loadu nije mogla upregnut 100% proc
Gta 5 jos nisam igrao,ali recimo dying light,far cry 4,hitman absolution r9 280x u full loadu nije mogla upregnut 100% proc
Cudno,meni Dying Light zna zakucati isto 100 %,imam utorrent u pozadini,probao sam bez njega,isti vrag.
I onda se cudite zasto ganjam tih 400-500 MHz,eto sad se zna :D
Cudno,meni Dying Light zna zakucati isto 100 %,imam utorrent u pozadini,probao sam bez njega,isti vrag.
I onda se cudite zasto ganjam tih 400-500 MHz,eto sad se zna :D
Ma kuzim te.Meni u crysis 3 dobro dodje dodatnih 400 mhz.Samo me cudi toliki cpu usage.Koliko su ti windowsi friski?
@ Checola
Ovaj benchmark sto si postavio je besmislen jer je u njemu GTX 680 koja je preslaba da bi se vidjela razlika izmedju klokanog i neklokanog cpu-a, ovo sa spuštanjem rezolucije isto ne stoji jer je na visoj rezoluciji i postavkama se zahtjevnost za cpu moze samo povecati!
Da bi razlika dosla do izrazaja treba GTX 980ti i slicno.
@brada09
Tocno, ako proc ne radi nista zahtjevno sam se downclocka, vezano za utjecaj maticne, ako je ukkjucen turbo boost onda se proc sam "overkloka" do vršne turbo vrijednosti.
@Centis
Ako ti i5 3570 ide na 85 'C sa stock coolerom na stock frekvencijama + turbo boost onda tu nesto nije u redu, meni je dugo sa stock coolerom na 3.8Ghz radio ko uredno.
@doky01akablava
Ovo za bootlneck sto pises nije do procesora, mislim da sam ti to vec pisao, problem je u igri ili driverima, ne bi smio i5 3470 bootlneckati hd 7950 ili r9 280.
@Centis
Ako ti i5 3570 ide na 85 'C sa stock coolerom na stock frekvencijama + turbo boost onda tu nesto nije u redu, meni je dugo sa stock coolerom na 3.8Ghz radio ko uredno.
Proc je skoro 3 god. star i pasta ispod IHS je vjerovatno gotova.Ne gine mi ovo
Samo da mi prsti ostanu čitavi s obzirok kako se ovaj na ytbu muči sa nozemJa ne bih imao hrabrosti za tako što.
Ja ne bih imao hrabrosti za tako što.
Ja ću se pripremat idućih mjesec dana Taman da prodje garancija.Danas prvo promjenim pastu pa javim rezultate.Od jutra visim na njemu pa nikako da krenem
A jesi i našao igru koju ćeš komentirati. Ac Unity je najneoptimiziranija igra za pc ikad. To nije do procesora već do optimizacije. Ista igra laga i sa mnogo jačim procesorima i grafikama. I rijetkost je da quad core procesor bude na 99% usage u bilo kojoj igri, pa makar i torrent radio u pozadini. Jedino bf4 32/32 može natjerati i5 do 90%, ovo ostalo ne vjerujem. Vidi jesi li skinuo update za windows, ja mislim da ti to kuca cpu na 99%.
A jesi i našao igru koju ćeš komentirati. Ac Unity je najneoptimiziranija igra za pc ikad. To nije do procesora već do optimizacije. Ista igra laga i sa mnogo jačim procesorima i grafikama.
Crysis 3 prvi level u onoj gustoj vegetaciji - slideshow,neigrivo
GTA 5 malo gusci promet- 40-45 fps
Windows 8.1 friski jos na SSD,isto sam imao i sa Windows 7 i HDD.
I ja sam sa r9 280 imao do 50 fps max na gta v ultra 1080p, promet full.
I ja sam sa r9 280 imao do 50 fps max na gta v ultra 1080p, promet full. To bi trebalo biti igrivo ne? Sa 4ghz procesorom ćeš dobiti max 1-2 fps u gta V.
isproban gta 5, dakle čak kad sam počeo igrati je znalo i zakucati sve jezgre na 100%, dok se nakon par minuta ustabililo i variralo od 65-95% sa tendencijom prema 70-80%, tako da i dalje mislim da tebe nešto drugo koči (i5 3550@3.9, r9 280x 1100/1600, verzija)
Glavas_ZG ajde pročitaj sve postove sa predhodne strane i shvati u kojem je kontekstu pisano pa onda pričaj o besmislenosti....
Kod mene za vrijeme igranja gta 5 i bf4 bude odprilike oko 60 do 70% prosjecno sa time da ode i do 90% po nekad (u loadu levela i do 100%).
Koju matičnu bi mi preporučili uz i5 3570k.
ASRock Fatal1ty Z77 Profesional-m ili ASUS P8Z77-M ?
Namjeravam OC CPU, pa me zanima da li uopce postoji neka velika razlika među pločama.
http://www.njuskalo.hr/maticne-ploce/asrock-fatal1ty-z77-profesional-m-lga-1155-oglas-18112538
http://www.njuskalo.hr/maticne-ploce/asus-p8z77-m-lga-1155-intel-z77-hdmi-sata-6gb-usb-3.0-micro-atx-oglas-18115247
Namjeravam OC CPU, pa me zanima da li uopce postoji neka velika razlika među pločama.
http://www.njuskalo.hr/maticne-ploce/asrock-fatal1ty-z77-profesional-m-lga-1155-oglas-18112538
http://www.njuskalo.hr/maticne-ploce/asus-p8z77-m-lga-1155-intel-z77-hdmi-sata-6gb-usb-3.0-micro-atx-oglas-18115247
Za mene je Asus apsolutni favorit al nećeš pogriješiti ni s AsRockom. Ima li koja garanciju ta je bolja.
Ovdje nema neke velike usporedbe, ASRock ploča je bolja!
A na koliko je iskoristivosti cpu? Ako je na 100% isplatilo bi se klokati ga.
Nije problem u procesoru, probaj sa drugim driverima, kako se ponasa u drugim igrama ?
Proc nemoj klokati na stock cooleru.
Evo nakon promjene paste proc se preporodioTemp. su nize 10 do 15c.Zanimljivo,četvrta jezgra je hladnija od ostalih 8 do 9c
Ta razlika između jezgri je sasvim normalna.
Evo igram crysis 3...nerazumijem zašto mi je nekad cpu na nekih 98%,tad mi gpu na nekih 70tak %...
A nekad bude obrnuto...gpu bude oko 95 dok je cpu oko 50%...
Igram multiplayer na medium postavkama na oko 120-130 fps...
Evo igram crysis 3...nerazumijem zašto mi je nekad cpu na nekih 98%,tad mi gpu na nekih 70tak %...
A nekad bude obrnuto...gpu bude oko 95 dok je cpu oko 50%...
Igram multiplayer na medium postavkama na oko 120-130 fps...
Zato sto je Crysis 3 gladan za procesorskom snagom,digni barem na 4 GHz taj i5 2500k pa ces puno manje osjetiti.
Drugim rijecima imas CPU bottleneck.
C3 je i dan danas top3 najzahtjevnijih igara! gpu i cpu usage variraju od levela do levela, i5 sandy se jedva bori u toj igri posto igra masno koristi 8 jezgri, osobno nisam probao no jedan forumas je rekao da mu je cak koristilo njih 12!
C3 je i dan danas top3 najzahtjevnijih igara! gpu i cpu usage variraju od levela do levela, i5 sandy se jedva bori u toj igri posto igra masno koristi 8 jezgri, osobno nisam probao no jedan forumas je rekao da mu je cak koristilo njih 12!
Najgore je onaj prvi level Welcome to the Jungle,stvarno mi nije jasno sto toliko kolje procesor na tom levelu,mnostvo vegetacije,nema toliko puno NPC-eva niti umjetne inteligencije,a ni nekih interakcija da kolje procesor,prije da bi GPU zaklalo,kao da su namjerno tu stavili jos jedan prime 95 haha