E jbga druže, mijenjao bi a nebi, imao integriranu a možda ipak i ne 
Odluči se, ako bi imao samo integriranu onda svakako AMD procesor, naravno da leti ako na poslu šalješ mailove, radiš u Wordu, Excellu i koristiš digitron.... za bilo šta ozbiljnije bi letio kroz prozor odavno jer je neupotrebljiv.
Moj druze,ljudi jos sklapaju masine oko ryzena 3600 ili 5600,nema svatko lovu . :)
Ja realno igram sve igre na RX 470 bez problema ..
Ali eto,zelio bih da se ponovim malo posto mi je komp star vec 8 god.
Ukoliko ćeš editirati video u premieru primjerice, preporuka intelova integrirana grafa, znači procesori koji nisu "f", najbolje je podržana i hw enkodira i dekodira najviše codeca, osim av1 encodera koji je podržan tek u rx7xxx i rtx4xxx grafama.
Pa da,mislio sam ici na i5 13500 .
Ljudi se olako odriču integrirane grafe za neznatno manju svotu novca a intelova je primjerice super za video da ne pričam kao backup.

pa kak sad izgleda otpada i Hyper-threading i opet otpada AVX512 na Arrow Lake-S Desktop kombinacijama.
a pogotovo ne u Blenderu koji je vrlo ozbiljan alat za razne video profiče ili umjetnike itd.Kao primjer, jedan vrlo impresivan video uradak sklepan večinom uz pomoč Blendera.

Bero

dalje nisam gledao gdje se spominje dotični Amd jer je na prvim mjestima samo Intel, intel i opet intel, toliko je "stariji" Intel otpuhan da mi je dopizdilo traziti gdje je taj AMd bolji eventualno u 1-5%
.