CPU hladnjaci i ventilatori P&O izdvojena tema

poruka: 4.510
|
čitano: 1.192.208
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
15 godina
RE: CPU hladnjaci P&O

Arctic Freezer 64 PRO si uzmi, radi fantasticno i nije velik. Imaš ih u Linksu. 64 ti ide samo na ADM, a 7mice ti ide i na intele, oba su coolera odlicna za te novce i ne zauzimaju puno prostora. Meni je trenutno 64 pro na PhenomII x2 550 BE, otkljucan na x3 i klokan na 3,6. I to bez povecanja napona. Nikad problema sa temp, u max loadu po ljeti ne prelazi 60 stupnjeva, a u ovo vrijeme i cijelu zimu je max load bio do 53 stupnja. Naravno samo pod LinXom i OCCT-om, u real life stvarima nikad zna do 50 doc.

Inace evo danas stigli u Hrvatsku Noctua hladnjaci, pa cu si stavit ovu bebu da malo vidim razlike.

17 godina
CPU hladnjaci P&O

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Evo postavljam i ovdje pitanje, dakle u pitanju je procesor AMD Phenom II X2 545 i treba mi neki dobar hladnjak za njega (do 200 kn, najviše do 300 kn ako je neki jak dobar). Pokušati ću otključati ostale jezgre i naravno overklokirati, pa imajte to na umu. Naravno ne sa sadašnjom matičnom pločom, uskoro kupujem novu (ASRock A770DE+).

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
CPU hladnjaci P&O

Evo ti mrcine pa OC-aj. Izmjeri si kuciste da si siguran da ti to cudo moze u komp + dimenzije venta. Ako ti zbog neceg taj ne odgovara, onda ovaj.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
godo kaže...

Evo postavljam i ovdje pitanje, dakle u pitanju je procesor AMD Phenom II X2 545 i treba mi neki dobar hladnjak za njega (do 200 kn, najviše do 300 kn ako je neki jak dobar). Pokušati ću otključati ostale jezgre i naravno overklokirati, pa imajte to na umu. Naravno ne sa sadašnjom matičnom pločom, uskoro kupujem novu (ASRock A770DE+).

Do 200 kn-Scythe Katana 3 ili AC Freezer

Do 300 kn-protegni se još 30 kn i uzmi Scythe Mugen 2

17 godina
neaktivan
stipica_zd kaže...
godo kaže...

Do 200 kn-Scythe Katana 3 ili AC Freezer

Do 300 kn-protegni se još 30 kn i uzmi Scythe Mugen 2

Dobar je Hyper 212 Plus.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
16 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Jel može netko dat savjet za cpu hlađenje. Koji da freezer/cooler/ventilator uzmem. Ako može da bude U linksa. I još nešto, da se matična ne treba rastavljat, znaći da joj je sama instalacija veoma jednostavna, kao stavljanje rama Izlanuo se Treba bit kompatibilna za socket 775

http://gtabalkan.com
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Razer_Copperhead kaže...

Dobar je Hyper 212 Plus.

Dobar je, meni danas/sutra dolazi, ali je problem što ga nigdje nema kod nas.

Jedino u te 2 trgovine, a i ko zna što je s njim...

16 godina
neaktivan
joze kaže...

Jel može netko dat savjet za cpu hlađenje. Koji da freezer/cooler/ventilator uzmem. Ako može da bude U linksa. I još nešto, da se matična ne treba rastavljat, znaći da joj je sama instalacija veoma jednostavna, kao stavljanje rama Izlanuo se Treba bit kompatibilna za socket 775

hav mač novaca?

17 godina
neaktivan
joze kaže...

Za 169 kn imašovog (ja ga imam). Montaža kao i Intelov stock cooler. Temperature odlične (testirao svoj E8500 na 4.0ghz).

World championships: 7, GP started: 252, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,378
16 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Što se tiče novaca mislio sam ono do 200 kn. Evo taman ovo šta je predložia Ivo

http://www.links.hr/index.php?option=artikl&tab=komentar&id_kategorija=05090306&id_artikl=050.903.168

Moga bi to uzet. Znaći instalacija je veoma jednostavna koliko čujem

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
joze kaže...

Moga bi to uzet. Znaći instalacija je veoma jednostavna koliko čujem

Ima isti sistem kao Intelov stock cooler tako da ne trebaš vadit matičnu (barem ja nisam).

World championships: 7, GP started: 252, GP wins: 91, Podium finishes: 154, Pole positions: 68, Fastest laps: 76, Points: 1,378
15 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

što mislite o scythe kabuto,na i5 ,neznam je li istina ali čuo sam da je zvijer

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

imam athlon 7750+ be i želio bih kupiti neki hladnjak za njega oko 200kn ili 50KM.

pa mi nešto preporučite

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
hrcozg kaže...

što mislite o scythe kabuto,na i5 ,neznam je li istina ali čuo sam da je zvijer

Bit će sasvim dovoljan.

@ovaj iznad - Uzmi Katanu

16 godina
CPU hladnjaci P&O

Koja je razlika izmedu katane 3 i mog coolera? Da sam znao prije pol godine onda bi tog zel ak ga vec tolko predlazete drugimaNeodlučan

Self Scientific Love Allah Feat Krondon Chase Infinite DJ Khalil Rap West HipHop The Self Science
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Fake_Alert kaže...

Koja je razlika izmedu katane 3 i mog coolera? Da sam znao prije pol godine onda bi tog zel ak ga vec tolko predlazete drugimaNeodlučan

Katana 3 bolje hladi.

''...nisam možda siguran što me uistinu zanima, ali sam posve siguran što me ne zanima.''
16 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Šta kažete na Zalmana CNPS10x preforma? čini se odličan (i7 na 3.8 ghz,dignuta voltaža i 60C)

preforma vs mugen 2?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
pod009 kaže...

Šta kažete na Zalmana CNPS10x preforma? čini se odličan (i7 na 3.8 ghz,dignuta voltaža i 60C)

preforma vs mugen 2?

mugen definitivno ako ima mjesta... nije neka razlika u performansama, ali zato je cca 200kn jeftiniji

16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...
pod009 kaže...

preforma vs mugen 2?

mugen definitivno ako ima mjesta... nije neka razlika u performansama, ali zato je cca 200kn jeftiniji

Performa je 369kn u linksa, znaci da je Mugen2 oko 169kn ??? 

Zapravo, kostaju gotovo jednako (40kn razlike), Mugen2 ima u Nitela za 330kn

All religions are the same: religion is basically guilt, with different holidays.
Poruka je uređivana zadnji put pet 9.4.2010 12:47 (drnde).
16 godina
neaktivan
drnde kaže..

Performa je 369kn u linksa, znaci da je Mugen2 oko 169kn ??? 

Zapravo, kostaju gotovo jednako (40kn razlike), Mugen2 ima u Nitela za 330kn

On je biće mislio da je u pitanju onaj Extreme koji je oko 500 kn i koji je bio na testu u Bugu.

16 godina
neaktivan
Mitsuoka kaže...

VIDI, razlika je 40 kn ko što je drnde napisao,a ovaj zalman mogu nabavit dok mugena ne mogu

16 godina
neaktivan
pod009 kaže...
Mitsuoka kaže...

VIDI, razlika je 40 kn ko što je drnde napisao,a ovaj zalman mogu nabavit dok mugena ne mogu

ups ja san mislija da on misli na extreme Sramim se on je 549kn

16 godina
neaktivan
CPU hladnjaci P&O

Da li je pasta kod katana 3 što se dobije zadovoljavajuća??

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

moze neka preporuka za hladnjak, do 200kn (eventualno koja kn vise tipa 10-20 ako je bas osjetna neka razlika) za proc iz profila..

i imam pitanje kad nabrajaju sockete i napisu am2+ jel to znaci da ide i na am3, u biti ima li ikakve razlike ili su svi amd-ovi isti..?

e da bilo bi super da ga ima u linksu jer ima ducan u puli..

15 godina

Evo od Linksa ti pase ovaj.

15 godina
neaktivan

u je brz si, a izmedju tog i ovog scythe shuriken scsk-1100 or 199kn jel ima kakve razlike u performansama ili je samo ljepsi ovaj drugi?

15 godina

Pa osnovna razlika je sto je ovaj "tower" a shuriken nije. Sto nas onda dovodi do razloga kada je flat bolji: kada imas kuciste u koje tower ne moze stat, znaci sva mala desktop kucista, pa uski toweri ( micro tower i slicni )

Obicno zato i imaju malo visu cijenu jer ako nemas mjesta onda nemas bas ni izbora nego takav kupit.

A tower hladnjaci u uglobalu bolji. E sad bas razlika izmedju ta 2 u performansama ne znam, ali utipkaj malo u google pa ces vjerojatno nac.

Mislim da ako neces klokat da ce oba bit ok, a ako hoces da je ovaj sta sam ja preporucio bokji.

I da, ovaj flat hladi i okolinu cpua, barem nekoliko, ali to je dosta relativno, jer se boljim hladjenjem proca sa tower hladnjakom automatski dobije i nesto manje temp na okolnim stvarima.

I tako, uglavnom ne garantiram da je ovaj sta sam ja preporucio bolji, ali sam prilicno siguran u to. I zbog iskustva sa ostalim flat i tower hladnjacima, ali i sama fizika i termodinamika mi daje to nsalututi

EDIT: evo provjerio, shuriken ti ima i 16 mm vent i povezano s time dosta manji protok tako da je katana 3 definitivno bolji izbor za te novce

Ja inace osobno imam Freezer 64 pro, i extra sam zadovoljans njim, ali vidim da ga vise nema u linksu

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.4.2010 17:48 (miki1981).
15 godina
neaktivan

hvala Miki.. ja kao neuk bi mozda kupio ovaj skuplji samo zato jer je skuplji i ljepsi, a mislio bi ako je skuplji 40kn mora da je bolji..

ma ne mislim ja klokat bar ne neko vrijeme (kupio komp prije 4 i po mjeseca dok je pod garancijom necu nista dirat) i bez obzira sto mozda i ovaj originalni radi ono za sta je tu, bas me bode u oko, imam dobro kuciste i dobar je protok zraka, a ovi stekeri iz AMDa stavili hladnjak manji nego li sam imao na pentium4..

super za 40kn viska mogu uzet jos jedan ventilator u kuciste, straznje ovo..

Poruka je uređivana zadnji put sub 10.4.2010 17:52 (gigi_cro).
15 godina

Hehe, da, stock cooleri su manji u zadnje vrijeme.

Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Hladnjak za OC i7-ice, Hladnjak za OC i5-ice, Koji CPU cooler kupiti?
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice