CPU fan previše bučan

poruka: 51
|
čitano: 14.862
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
CPU fan previše bučan

Ovak stvari stoje...

Imam AMD Phenom II X3 720 BE i s njim sam dobio originalni hladnjak koji mi je naprosto previše bučan!

Lijevu stranu kompa moram držat otvorenu a kad ju zatvorim hldnjak se počne sve brže vrtit i ta njegova buka

me već pomalo iritira......

Mislio sam ići u kupnju novog hladnjaka, pa bih vas molio ako bi mi mogli predložiti neki hladnjak koji je dobar i jako tih.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU fan previše bučan

Kolega mi ima neki AMD-ov 4-jezgrenaš (stariji). Njemu isto bučno i to nepodnošljivo. Instaliram mu everest i moram priznat, temperature mu dosta visoke. Izvadim mu hladnjak i očistim od prašine (unutra tolko prašine da je to nemoguće). Vratim nazad i temperature manje, što naravno rezultira i manjom brzinom ventilatora. Naravno buka je praktički nestala. Moj savjet za tebe je isto tako, da ga probaš očistit od prašine i onda vidiš dali ti je i dalje bučno i dali se i dalje pregrijava (što je u ovom trenutku, pretpostavljam, moguće).

Poruka je uređivana zadnji put ned 28.3.2010 19:23 (zabranjeniples).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
RE: CPU fan previše bučan

Enable -> C&Q

http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=970113 http://www.techpowerup.com/gpuz/6p8v4/
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Enable -> C&Q

to svakako instaliraj i uključi...

ujedno pogledaj ima li koji program za uštedu energije za tvoju matičnu ploču ( moj asus ima neki EPU 4 engine koji spušta radnu freq procesora kod malih opterećenja ), što odmah znači manje zagrijavanje i niže brzine ventilatora.

stranicu na kućištu ne preporučam otvarati nikako jel onda gubiš protok zraka kroz njega i hlađenje komponenti koje imaju to riješeno putem toga podtlaka znači pasivno ko HDD npr.

moguće je da ti sleeve na bočnoj stranici nije točno iznad hladnjaka procesora pa se ovaj hladi toplim zrakom ili su bočne stranice oslonjene na nešto pa nema protoka Neodlučan

Sve je prolazno, samo se ja mijenjam...
15 godina
neaktivan
CPU fan previše bučan

Sve sam ja to napravio prije postanja ovog posta.

Cpu fan mi je skroz očišćen od prašine i to radim svaki mjesec. C and Q mi je enabliran u biosu.....

koristim Asrock IES pošto imam Asrockovu ploču A770DE+.....

Jednosavno ovaj hladnjak je prirodno bučan..

Cpu temp kada miruje je 50 C a kada igram neku igru ili tak neš ne prelazi inad 60 C.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CPU fan previše bučan

Zar nitko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CPU fan previše bučan

Preporucujem ti da si kupis hladnjak sa bakrenom jezgrom...........

Kolega mi ima takav i jednostavno se ne cuje.........

I jos na to zalmanov fan..........

The quieter you become the more you are able to hear...
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

jesi pastu na procu skoro mjenjo

dnl
15 godina
neaktivan
CPU fan previše bučan

Nisam pastu uopce mijenjao.........zašto pitaš?

Ovaj originalni hladnjak je ok i hladi proc vrlo dobro ali brate uši ti pucaju!

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Isto je bilo meni sa X4 965 pa sam kupio novi hladnjak, Schyte Kabuto http://www.adm.hr/product_info.php?cPath=258_217_49_224&products_id=7082

Sad je totalna tisina i po noci, nista se ne cuje, dok igram BF:BC2 vrti se na oko 500 okr-1 necujes ga

15 godina
neaktivan
CPU fan previše bučan

Ma.... sutra idem kupit taj hladnjak i da to riješim zauvijek!

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
CPU fan previše bučan

Pa normalno da su ti hladnjaci iz box pakiranja bucni kada opteretis CPU. Na idle su prihvatljivi...

Ako nista bar su ti koji dolaze s AMDom nesto kvalitetniji od onih u Intel pakiranjima s kojima sam se ja susretao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CPU fan previše bučan

Evo sad radi idle i vrti se na 3100 rpm.............

Poruka je uređivana zadnji put sri 31.3.2010 20:57 (neronx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
CPU fan previše bučan

Evo kupio sam novi hladnjak montirao ga i jako je tih.

Ali čak mi se čini da je procesor bolje hladio orginalni vent makar je u programima različito pa nezz. u koji da vjerujem?

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.4.2010 16:03 (neronx).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

I koji si kupio? Meni je temp pala za 8*C sa novim hladnjakom, sad je 26 u idle (temp u sobi 20), tak da neznam. I nekako mi se cini da se prebrzo vrti, 1400 rpm, ako je 120mm ventilator onda je negdje oko maksimuma. Mozda nisi dobro nanesao pastu ili montirao...

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.4.2010 9:25 (agent_00klc).
15 godina
neaktivan
neronx kaže...

Evo kupio sam novi hladnjak montirao ga i jako je tih.

Ali čak mi se čini da je procesor bolje hladio orginalni vent makar je u programima različito pa nezz. u koji da vjerujem?

instaliraj Everest ili Core Temp,ova cpu temp od 47 stupnjeva u idle je previsoka

15 godina
neaktivan
CPU fan previše bučan

Paste sam stavio dosta i razmazao je po cijelom procesoru.. još kad sam stavio hladnjak pasta je curila sa strane pa onda mislim da nema problema što se tiče paste!

Hladnjak se ne vrti brzo ..... stock hladnjak se vrtio na 3500 rpm...... i ventilator je 140 mm.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neronx kaže...

Paste sam stavio dosta i razmazao je po cijelom procesoru.. još kad sam stavio hladnjak pasta je curila sa strane

Nije baš pametno stavljat puno paste. Preporučljivo je stavit da se podudara veličini zrna riže (otprilike).

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.4.2010 13:22 (zabranjeniples).
15 godina
neaktivan
CPU fan previše bučan

Stavit previse je jednako lose kao ne staviti pastu uopce.

Pasta se stavlja u skroz tankom sloju, tek toliko da prekrije povrsinu procesora.

MSI 790FX-GD70, AMD TWKR, XFX4830 CF, Enermax 535w, 2x2 GB DDR3, F1 500Gb, TT Mambo, Razer Barracuda AC-1, Razer Deathadder, Razer Tarantula, Razer Exactmat, Razer Barracuda HP-1, Samsung P2270
Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
neronx kaže...

Paste sam stavio dosta i razmazao je po cijelom procesoru.. još kad sam stavio hladnjak pasta je curila sa strane pa onda mislim da nema problema što se tiče paste!

Hladnjak se ne vrti brzo ..... stock hladnjak se vrtio na 3500 rpm...... i ventilator je 140 mm.

kabuto ima ventilator 120 mm 1300 o/m,koji si ti na kraju kupio hladnjak?

15 godina
neaktivan
CPU fan previše bučan

Kupio sam Grand Kama cross

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

i kod njega je vent max na 1300 o/m,znači prema onoj slici da ti u idle vent radi na max,ako su ti visoke temp probaj ponovo namjestiti hladnjak

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.4.2010 14:53 (muhaqeri).
15 godina
neaktivan
CPU fan previše bučan

Probati ću ga ponovo namjestiti! Imali tko nekakvih uputstava kako da to bolje namjestim?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Pozdrav, prvo nemoraš kupiti hladnjak s ventilatora, i nije greška a u biti vrti sve ok, ali ti je kotdpropelera gdje drži osovina pa tu se klima a ima dosta mjesta a nebi smjelo jer stvara neugodan zvuk pa i nekome smeta i ja sam na svoj način skinuo propeler i na njega stavio podložnu ploču dok vrlo malo mjesta ima i da mora lako vrti i nesmije teško okretati i sve složio na mjestu i kad upalim komp i buka nema ia i bečujno vrti ali se osjeti ispuh zraka. To je rješenje. Buka u ventilator ima u napaljanju, na procesorima i na kučište.

Nenad
15 godina
neronx kaže...

Probati ću ga ponovo namjestiti! Imali tko nekakvih uputstava kako da to bolje namjestim?

Prvo dobro ocisti i skini svu pastu sa procesora. Zatim nanesi malo paste i razmazi da dobijes tanak sloj (pasta sluzi samo da popuni prostor izmedu CPU i hladnjaka gdje dobro ne nasjedaju jedan na drugi zbog neravnina). Znam kakve su kopce za montiranje na socket pa te i to mozda zeza. Trebas namjestiti da sve dobro sjedne i da dobro drzi, kod tog namjestanja se hladnjak da pomicati po procesoru pa ga namjesti da bude u sredini. Ja sam se tu malo namucio kad sam skuzio sto se dešava (nije kao na stocku da sve lijepo nasjeda i samo okrenes polugu). Neznam sto vise moze biti.

15 godina
neaktivan
CPU fan previše bučan

Da.... baš ću ga probati instalirati iz nova pa ću vidjeti koje će temperature biti tada...

Stvarno hvala svima na savjetima.

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
CPU fan previše bučan

Imam isti problem sa bukom samo što je u mene intelov procesor kupljen prije cca mjesec dana.

Procesor je http://www.portio.hr/index.php?page=artikl&id=050606206 .

Tenperature idu i do 78 stupnjeva, a brzina i do 3050 rpm.

Poruka je uređivana zadnji put pet 13.4.2012 14:55 (Oseka).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
CPU fan previše bučan

Dali su ti od prvog dana takve temp ? Promjeni pastu , ako ne pomogne kupi aftermarket cooler !

Music As A Weapon !!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: CPU fan previše bučan
Haf932 kaže...

Dali su ti od prvog dana takve temp ? Promjeni pastu , ako ne pomogne kupi aftermarket cooler !

Da od početka, no prilikom obavljanja nekih manjih operacija i nije bučan al prilikom igranja je dosta bučan i kao da fan malo škripi. Što se tiće paste nisam dobio nikakvu osim one št je već stavljana na radijator.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice