ASRock P67 Fatal1ty Pro problem s memorijom

poruka: 44
|
čitano: 6.560
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
ASRock P67 Fatal1ty Professional HELP!!!

imam problem s navedenom plocom. jucer sam kupio i5 2500k i prvi put upalio plocu i  stavio Corsair Vengeance 8GB 2000MHz u dual channel ali mi ploca javi problem 45 i monitor se ne upali a kad su u single channelu onda radi bez prijekorno znaci 1 crveni i prvi crni utor za ram javlja problem 45 a drugi crveni i drugi crni radi super. rami su istestirani i ispravni su. u cemu je problem? da flasham BIOS? da odnesem plocu na garanciju?

svako misljenje je dobro doslo puno hvala

LP

rami u single channelu rade rami u single channelu rade
rami u drugom crvenom i drugom crnom utoru single channel rade rami u drugom crvenom i drugom crnom utoru single channel rade
kad su u single channelu ploca javi A6 i sve radi kad su u single channelu ploca javi A6 i sve radi
rami u dual channelu neradi :( rami u dual channelu neradi :(
rami u prvom crvenom i drugom crvenom ( dual channel ) problem 45 monitor se ne upali rami u prvom crvenom i drugom crvenom ( dual channel ) problem 45 monitor se ne upali
drugi crveni i drugi crni sve radi ali je single channel drugi crveni i drugi crni sve radi ali je single channel
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

isti problem sam imao kad sam slagao komp braticu. samo je ploca bila asrock 870ex3 i ram xms3

uglavnom stavi najprije u sc i onda probaj flashat bios na najnoviji (meni je pomoglo, radi bez problema u dc prek godinu dana), ak to ne pomogne i ak znas da ram nije 100% onda je maticna neispravna.

Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
protjeran

Ocito asrock ima velikih problema sa tim, preko 40% korisnika je prijavilo taj problem

Moj PC  
1 3 hvala 0
15 godina
neaktivan

moguce je da ti maticna ne podrzava tu tvoju memoriju. Click

inace 2000MHz memorija nije standard za SB. (2133 - 1866 - 1600 - 1333 - .... )

Google is your friend
Moj PC  
4 0 hvala 2
14 godina
Re: ASRock P67 Fatal1ty Professional HELP!!!
Lord_Marko kaže...

isti problem sam imao kad sam slagao komp braticu. samo je ploca bila asrock 870ex3 i ram xms3

uglavnom stavi najprije u sc i onda probaj flashat bios na najnoviji (meni je pomoglo, radi bez problema u dc prek godinu dana), ak to ne pomogne i ak znas da ram nije 100% onda je maticna neispravna.

uredu hvala majstore budem probao {#}

14 godina
Jurky kaže...

znam zato sam stavio na 1333 i nista i probao sam frendov g.skill koji je naveden da je kompatibilan i isti problem, probao sam i kingston i opet isto....

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2011 13:44 (Stolnik).
15 godina
neaktivan
Stolnik kaže...
Jurky kaže...

znam zato sam stavio na 1333 i nista i probao sam frendov g.skill koji je naveden da je kompatibilan i isti problem...

onda vec imas problem...

probaj sa novim biosom i ako neide trk u trgovinu....

Google is your friend
14 godina
Jurky kaže...
Stolnik kaže...
Jurky kaže...

znam zato sam stavio na 1333 i nista i probao sam frendov g.skill koji je naveden da je kompatibilan i isti problem...

onda vec imas problem...

probaj sa novim biosom i ako neide trk u trgovinu....

uredu danas cu to obavit pa kasnije javim rezultate

LP

17 godina

ja imam 1600 mhz i nema problema,kolega ima extreme 6 maticnu i stavio je 2133 mhz i nema frke a 2000 mhz bi trebao ako novi bios ne uspije ili clockat na 2133 ili smanjit na 1866 mozda to pomogne.

Heroes get remembered, but legends never dies.
15 godina
protjeran
kokokoko kaže...

Ocito asrock ima velikih problema sa tim, preko 40% korisnika je prijavilo taj problem

Link ili se nije dogodilo...

Odgovor se već nalazi u ovom topiku, a ti pišeš napamet.

Suzdrži se nepotrebnih spamova, jer ako nemaš šta korisno i kvalitetno napisati, nemoj ni pisati.

Čitaj OK/Teen.

OT:

Supports DDR3 2133(OC)/1866(OC)/1600/1333/1066 non-ECC, un-buffered memory

http://www.corsair.com/memory/vengeance/vengeance-4gb-dual-channel-ddr3-memory-kit-cmz4gx3m2a2000c10.html

2000MHz nije standardan clock. Ili OC na 1866 ili na 2133.

SLijedeći put pročitati što kupuješ. Mogao si uštedjeti sa 1866MHz modulima.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
16 godina
protjeran

Ja sam mislio na problem sa   memorijskim utorima ne frekvencijama, te zvucnim cipovima i bla bla bla

Moj PC  
0 1 hvala 0
17 godina
Don Kihoty kaže...
kokokoko kaže...

Odgovor se već nalazi u ovom topiku, a ti pišeš napamet.

Suzdrži se nepotrebnih spamova, jer ako nemaš šta korisno i kvalitetno napisati, nemoj ni pisati.

Čitaj OK/Teen.

OT:

Supports DDR3 2133(OC)/1866(OC)/1600/1333/1066 non-ECC, un-buffered memory

http://www.corsair.com/memory/vengeance/vengeance-4gb-dual-channel-ddr3-memory-kit-cmz4gx3m2a2000c10.html

2000MHz nije standardan clock. Ili OC na 1866 ili na 2133.

SLijedeći put pročitati što kupuješ. Mogao si uštedjeti sa 1866MHz modulima.

Pa kaže da je stavio na 1333 i da ne radi, i da je probao i sa drugim ramima i isto.

Ostavi ga onda u single channel ako ti ne smeta, ako radi radi. Ili probaj onako kako je netko gore napisao - stavi jedan ram, update biosa i onda probaj u dual channel.

Iskustvo je predivna stvar. Omogućava vam da prepoznate grešku kad ju ponovite.
16 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

Koristi google. Jako puno problema sa ASrock pločama na P67 čipsetu.

KLIK

KLIK 

KLIK

Zanimljivo je kak su potpuno isti problemi kao i kod autora ove teme. Toliko o ASrocku

I'll be back
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2011 15:22 (microman).
16 godina
protjeran

Don, nie samo problem u INTEL maticnama nego i u AMD ( mislim po sckt i chp )

Moj PC  
0 1 hvala 0
14 godina
protjeran

ASRock je smeće koje više nije jeftino.

Nije samo problem s P67 chipsetom, nego i najnovije ploče (kraj 2010) s 1156 chipsetom imaju problema.

Vrati im to sranje u trgovinu pa neka oni nadograđuju bios  i uzmi Asus ili Gigabyte i miran si.

Nemoj ti ništa nadograđivati, još će ti u trgovini reći da si nešto sj¸¸ s tim updateom biosa, neka oni nadograđuju, prodaju krš od ploče.

TUR Operater

5 9 hvala 1
16 godina
protjeran
Re: ASRock P67 Fatal1ty Pro problem s memorijom
Visitor kaže...

ASRock je smeće koje više nije jeftino.

Nije samo problem s P67 chipsetom, nego i najnovije ploče (kraj 2010) s 1156 chipsetom imaju problema.

Vrati im to sranje u trgovinu pa neka oni nadograđuju bios  i uzmi Asus ili Gigabyte i miran si.

Nemoj ti ništa nadograđivati, još će ti u trgovini reći da si nešto sj¸¸ s tim updateom biosa, neka oni nadograđuju, prodaju krš od ploče.

Nije da sam neki ANTI FAN asrocka, ali slazem se sa tvojom cinjenicom

15 godina
protjeran

Čitam sad šta je problem na ovoj temi:

http://www.tomshardware.co.uk/forum/294220-12-asrock-professional-memory-slot-problem

"the problem was the backplate of the TRUE Black.

just removed it and put the intel stock cooler, now system boot ok, with ram in dual channel mode, slot 2 & 4!

there are some circuit around one hole used by the backplate, now i'm going to put some plastic washer before re-mount the backplate!"

Nadalje vidim da je dosta problema sa Intelovim memorijskim kontrolerom.

Kod 45 je memorijski kontroler, kod 37 je RAM.

Dakle nije do RAM-a nego do kontrolera. Također je moguće da ako si dizao više od 10% napon

memorije da je memorijski kontroler u banani (1.65V je MAX maxeva, preporuča se do +5% odnosno 1,575V).

Updateaj BIOS na 2.00 verziju:

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=Fatal1ty%20P67%20Professional&o=BIOS

Instant flash, na USB stick i to je to.

Ni moji Corsairi XMS3 2x 4GB 1600MHz nisu radili na starijoj verziji BIOS-a moje MSI ploče.

Dosta problema sa kompatibilnosti Corsaira na raznim pločama. Apacer rula, radi i kad ga uštekam u burek.

Updateom BIOS-a ne gubiš jamstvo niti išta drugo, nemoj slušati pričice za malu djecu.

Update BIOS-a je poželjan kao i update novih drivera za zvuk ili sliku, ukoliko donose poboljšanje.

Ni jedna trgovina ti ne smije zbog updatea BIOS-a odbiti jamstvo, jer oni nisu davaoc jamstva.

Jamstvo daje proizvođač, te se ostvaruje preko uvoznika.

Ukoliko uvoznik utvrdi da je do kvara došlo usred fizičkog oštećenja, ili više sile (spaljivanje od gromova,

lom dijelova usred pada), smije odbiti jamstvo jer takve stvari ne podliježu jamstvu.

Gigabyte Superman, ASRock Kryptonite http://www.mein-pc.eu/Profil/Don-Kihoty-/14184
14 godina
Don Kihoty kaže...

Čitam sad šta je problem na ovoj temi:

http://www.tomshardware.co.uk/forum/294220-12-asrock-professional-memory-slot-problem

"the problem was the backplate of the TRUE Black.

just removed it and put the intel stock cooler, now system boot ok, with ram in dual channel mode, slot 2 & 4!

there are some circuit around one hole used by the backplate, now i'm going to put some plastic washer before re-mount the backplate!"

Nadalje vidim da je dosta problema sa Intelovim memorijskim kontrolerom.

Kod 45 je memorijski kontroler, kod 37 je RAM.

Dakle nije do RAM-a nego do kontrolera. Također je moguće da ako si dizao više od 10% napon

memorije da je memorijski kontroler u banani (1.65V je MAX maxeva, preporuča se do +5% odnosno 1,575V).

Updateaj BIOS na 2.00 verziju:

http://www.asrock.com/mb/download.asp?Model=Fatal1ty%20P67%20Professional&o=BIOS

Instant flash, na USB stick i to je to.

Ni moji Corsairi XMS3 2x 4GB 1600MHz nisu radili na starijoj verziji BIOS-a moje MSI ploče.

Dosta problema sa kompatibilnosti Corsaira na raznim pločama. Apacer rula, radi i kad ga uštekam u burek.

Updateom BIOS-a ne gubiš jamstvo niti išta drugo, nemoj slušati pričice za malu djecu.

Update BIOS-a je poželjan kao i update novih drivera za zvuk ili sliku, ukoliko donose poboljšanje.

Ni jedna trgovina ti ne smije zbog updatea BIOS-a odbiti jamstvo, jer oni nisu davaoc jamstva.

Jamstvo daje proizvođač, te se ostvaruje preko uvoznika.

Ukoliko uvoznik utvrdi da je do kvara došlo usred fizičkog oštećenja, ili više sile (spaljivanje od gromova,

lom dijelova usred pada), smije odbiti jamstvo jer takve stvari ne podliježu jamstvu.

uredu majstore, sutra ili mozda jos cak danas kad dodem doma cu flashat BIOS pa cemo vidjet sta ce bit, nadam se da ce radit {#}

hvala na odgovoru

ako di zapne odmah te kontaktiram na PM {#}

btw nisam dizao napon memorije...

LP

Poruka je uređivana zadnji put pet 22.7.2011 20:11 (Stolnik).
15 godina
neaktivan
Don Kihoty kaže...

wtf...

mislim da je max maxeva puno veci....

dram napon i vccio (vtt) vise nisu ovisni jedni o drugima te se vise nemora pazit na razmak izmedju ta dva napona...

1.75-1.8V dram i 1.15-1.2V vccio nebi trebao biti problem za nijedan CPU, a kamoli plocu...

Google is your friend
14 godina

upravo sam flashao BIOS i sad mi Dr. Debug baci error 38 kod dual channela

sto bi to moglo biti?

unaprijed hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

To bi bilo uzet plocu odnest i zamijenit za ASUS / GIGABYTE

Moj PC  
3 11 hvala 0
15 godina
neaktivan
kokokoko kaže...

To bi bilo uzet plocu odnest i zamijenit za ASUS / GIGABYTE

care previše kokodakaš. shvatili da imaš averziju prema ASRocku pa za promjenu svoje kokodakanje usmjeri u produktivne svrhe i pomozi čovjeku ako znaš.

16 godina
protjeran

Post-Memory North Bridge initialization (North Bridge module specifi c) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina

Fuck yeaa!!!

Radi u dual channelu,problem je  bio u backplateu, dodirivalo je faze, otpustio sam ga za koji milimetar da više ne dodiruje faze i dual channer radi ko vurica{#}{#}

Hvala svima na savjetima a pogotovo Don Kihotyu koji mi je pokazao onu temu di je netko isto imao problem sa backplateom

Za nevjerne Tome evo slika

AsRock FTW !

hallelujah hallelujah
Poruka je uređivana zadnji put pon 25.7.2011 20:07 (Stolnik).
Moj PC  
11 2 hvala 1
15 godina
protjeran

Drago mi je da je napokon riješeno.

Zanimljivo je da ti ništa nije spaljeno makar si imao "short circut" na ploči sa backplateom.

Gadan problem je što taj backplate nije obložen plastikom kao većina drugih.

Moj Thermaright za HR-01 modan da stane na HR-02 je cijeli obložen tankim slojem fine plastike,

kao i za 775/1155/1156/1366.

Ako ništa drugo, kad budeš čistio PC presvuci cijelu donju površinu sa izolir-trakom ili još bolje,

crnom NEPROVODLJIVOM (elektronski) duckt-tapeom.

Duckt tape fix everything.

Eto uživaj u ploči i ne slušaj kokodakanje i kukanje.

Nek se pomiri da je ASRock od nule postao treći u svijetu a i piči na više.

Rade netbookove, notebookove, HTPC-e, daljince za HTPC-e, još samo da počnu proizvoditi i grafičke kartice,

mila majka.

14 godina
Don Kihoty kaže...

Zanimljivo je da ti ništa nije spaljeno makar si imao "short circut" na ploči sa backplateom.

Moj Thermaright za HR-01 modan da stane na HR-02 je cijeli obložen tankim slojem fine plastike,

Ako ništa drugo, kad budeš čistio PC presvuci cijelu donju površinu sa izolir-trakom ili još bolje,

Rade netbookove, notebookove, HTPC-e, daljince za HTPC-e, još samo da počnu proizvoditi i grafičke kartice,

mila majka.

da btw moj backplate od Ninje 3 je bio oblozen plastikom ali samo jako malo po rubovima a dalje nista i tu je bio mali kratki spoj, al slozio sam to zahvaljujuci tebi{#}

danas sam kupio par sitnica za PC pa odmah I HAF 922 pa kad budem cistio za kojih mjesec dana budem presvukao cijelu povrsinu backplate-a.

naravno da cu uzivat i nisam slusao gluposti koje su mi neki biseri govorili znao sam ja da je AS Rock vrh {#}

jos jednom puno hvala Don {#}

17 godina
Don Kihoty kaže...

mila majka.

a nije pregorilo zato sto je to Asrock,da je neka megabajtica sigurno bi zasvijetlila ko sijalica :)

1 R34LLY L0V3 T0 R1D3 MY 81K3!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 26.7.2011 2:07 (crozoki).
15 godina
protjeran

Smatram da sve skuplje ploče imaju bolju zaštitu i provjeru kod POST-a.

16 godina

Imam sličan problem kao ovaj ovdje ali na asrock p55 deluxe3 ploči.

Ako stavim memoriju u prva dva slota(single chanel)uredno prepoznaje svih 4gb.

Ako stavim memoriju u bjele slotove(dual chanel)prepoznaje samo 4gb ali 2gb ostanu kao hardware reserved memory.

Neovisno o latencijama,voltaži i taktu memorije.

Ako stavim memoriju u bilo kakvu drugu konbinaciju neće ni bootat.

Bios imam zadnji P1.7.

Memtest neizbacuje nikakav error.

Memory remap opcije u biosu nema.

A nesjećam se jeli je izoliran backplate i kako.

Mislite li da je backplate problem?

Nesijećam se jeli back plate izoliran. Nesijećam se jeli back plate izoliran.
Smrt fašizmu, sloboda narodu.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Presvuci backplate izolirkom, već par puta se desilo da backplate dira

određene komponente i nastaje "short circut".

Problem je što su backplatei rađeni kao "for all boards", a dolaze nove ploče

i nisu jednostavno prilagođeni.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice